Last news in Fakti

7 Март, 2013 11:23 1 528 0

Холандия: През декември решаваме за София и Букурещ

  • шенген-
  • холандия-
  • българия

Холандия ще изчака мониторинговите доклади за България и Румъния през декември, за да реши, дали би гласувала за присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство. Това заяви за БНР холандският министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието Фред Теевен при пристигането си за днешния Съвет на вътрешните министри в Брюксел.

Теевен припомни, че страната му иска да види два поредни положителни доклада на Европейската комисия, преди да даде положителен вот.

Необходимото за приемането на двете страни единодушие отново се оказа невъзможно, след като Германия заплаши с вето, Холандия заяви, че ще следва нейната позиция, Финландия също се обяви "против". Според дипломатически източници резерви имат и други страни, като всички те сочат като основна причина корупцията и проблемите с върховенството на закона в България и в Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: