Last news in Fakti

9 Септември, 2021 08:41 4 076 25

Северна Корея организира среднощен военен парад

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • парад-
  • военен парад-
  • ракети-
  • пхенян

Ким Чен Ун е присъствал на парада

Северна Корея организира среднощен военен парад - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея е организирала среднощен военен парад в столицата Пхенян, предадоха световните агенции. Лидерът на комунистическата държава Ким Чен Ун е присъствал на събитието, проведено на площад "Ким Ир Сен".

Парадът е трябвало да започне в полунощ на 9 септември, когато страната отбелязва 73 години от основаването си. Към момента остава неясно какъв вид оръжия са били представени. Северна Корея е организирала и преди военни паради през нощта, за да представи нов военен арсенал, включително балистични ракети.

Разговорите, които имат за цел да убедят Северна Корея да се откаже от разработването на ядрени оръжия и балистични ракети, влязоха в задънена улица през последните години. Администрацията на бившия американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще използва дипломация, за да откаже Северна Корея от ядрената ѝ програма, но не демонстрира желание да изпълни исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите. След провала на срещата на високо равнище между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, севернокорейският лидер обеща да укрепи ядрените сили на страната и до момента отхвърля предложенията за разговори на администрацията на новия американски президент Джо Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ех тези еврейчета

    5 18 Отговор
    двойника на психопата полека лека ще превърне северна корея в демократична …
  • 2 Псевдоним

    25 15 Отговор
    Вечна дружба между братските народи на България и Северна Корея!

    Коментиран от #9

  • 3 Тошко Африкански

    16 13 Отговор
    Добре ,че не живея там ,че тези циркове никога нямаше да ме оставят да ги правя.А вие не стига ,че ме търпите ,а дори пак ще ме изберете.
  • 4 Този е побъркан повече от жужето

    9 20 Отговор
    Дето му е кумир
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 веселяк

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Електра":

    Публикувано във факти.бг: и затриха всичко читаво в лагерите на смъртта...
    Интересно ти тогава, откъде се пръкна тЪкъФ хентелегентен, умен, красив, смел, съобразителен и читаФ?
  • 7 ревизор

    7 8 Отговор
    Яко са напънали електроцентралите си с това пищно осветление за парада.Кимкат си хората.
  • 8 Много

    20 5 Отговор
    искам там да живея, но не пускат, не са тъпи

    Коментиран от #18

  • 9 Играч

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "Псевдоним":

    Преди няколко години в Ловеч беше дошла делегация от Северна Корея.Имаше изложба в една галерия и там беше въпросната делегация.Мъжете бяха в много стилни костюми ,а жените бяха с поли и рокли доста над коляното ,доста прилепнали по тялото.Телата им бяха като на гимнастички.Красиви и нежни жени.Държаха се доста отпуснато и нормално.Гледахме всяко тяхно движение защото бяха от тази страна и очаквахме да са като роботи.Да ,ама не.Двамата преводачи си дойдоха с тях.В Семерна Корея се изучават всички езици за да имат преводачи.Говореха перфектен български.Имаше и немска делегация.Жените им бяха ужасни.Мъжете по 110 кг.Сега ще кажете ,че това са отбрани хора.Дори така да е тогава немците нямат ли такива отбрани хора.

    Коментиран от #13

  • 10 А самите

    28 2 Отговор
    тези , които имат за цел да убедят Северна Корея да се откаже от разработването на ядрени оръжия и балистични ракети , отказали ли са се от тях?

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кимчето

    8 0 Отговор
    Скоро ще разбием обора. Там има много за оглозгване.
  • 13 Йо Несбьо

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Играч":

    110 килограма за мъж много ли ти се струва?! Много е, ако ги имаш около кръста и южно от гърба. Друго е да си здрав и добре сложен. Аз до онзи ден дето се вика бях 130-килограмов мъж, но съм всеки ден във фитнеса и на 42 почти нямам мазнини под кожата. Е, свалих за последната година и половина 25 килограма, но пак съм мускулест и жилест. А за корейците не се учудвам - там ти нареждат и го правиш, иначе в трудовия лагер. В Германия такова нещо от Втората световна е невъзможно.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Механик

    10 1 Отговор
    Тия правят военни паради, а в САЩ нощем БлекЛайвсМАтер организират погроми на магазини и събарят паметниците на Колумб и Линкълн.
    Предлагам на САЩ да отговорят на корейскта провокация с мощен Гей-Парад ! Нека покажат на РокетМен как се отстояват демократичните и атлантически ценности, като всеки присъстащ на парада си набута отзад по една бутилка кока-кола с вместимост 1 галон.

    Коментиран от #22

  • 15 Механик

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Йо Несбьо":

    110-килограмов мъж, който спортува е добре. Виждал съм такива.
    А ти вижда ли си 110-килограмово, немско прасе? Щото аз ги виждам постоянно.
    Такива имат само една мечта. Никой да не ги гледа и да се нальокат с алкохол, ама без свидетели. Пият като за последно, а как плюскат, не е истина. Даже нилските хипопотами,засрамено се гмуркат под водата при вида на немец, който плюска.

    Коментиран от #17

  • 16 Играч

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Йо Несбьо":

    Не съм ги теглил може и 130 кг да са били.По принцип 130 кг казваш ,че се чувстваш добре и си трениран.И аз съм тренирам.Яко щанги и бягане.80 кг съм аз.Та 5 км за колко време ги бягаш ,ако не е тайна.Но в парка ,а не на пътека.

    Коментиран от #21

  • 17 Йо Несбьо

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Аз това го написах заради килограмите. Коментарът, на който отговарям, беше за 110-килограмовите немци. Не е задължително човек да е над 110 кг и да е прасе. В повечето случаи днешните млади мъже са над 100 кг, но иначе изглеждат като вейки. Споменатите "прасета" спокойно биха могли да са и много над 140 кг. И аз тренирам с щанги, бицепсът ми е над 45 см, но със сако или яке съм по-скоро тъничък. Ако не знаеш какъв съм, сигурно няма да ти направя впечатление.

    Коментиран от #19

  • 18 реалиста

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Много":

    как да не пускат!?
    Отскачаш до посолството и бам една виза.Хващаш за мацква и от там пхенян
  • 19 реалиста

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Йо Несбьо":

    щом така оглеждаш пичуете значи си скрито хомо
  • 20 Шопа

    2 0 Отговор
    Щом нее Северна Македония, не ме интересуе
  • 21 Цъки

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Играч":

    Ми, с Аудито, или с Теслата?
  • 22 Си болен

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    От С. Копея бягат с цената на живота си! Виж, има видеа в нета. Що за сравнение правиш, изкукал си май.

    Коментиран от #23

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Си болен":

    ..........ама те и по телевизора го казаха, че бягат.
  • 24 9528

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "А самите":

    Въпроса ти е меко казано тъп и само полазва ,че нямаш никаква представа за какво става въпрос.По-добре не се обаждай с идеята да се направиш на интересен.
  • 25 Гръка

    0 0 Отговор
    Егати деградацията на народа, толкова е заблуден и маниполиран че се смеят на всичко свършено от Ким сякаш икономиката цъфнала и вържела
Новини по държави: