Last news in Fakti

10 Септември, 2021 21:10 19 378 171

"Онези гадове пак ни обгазяват!"

  • кемтрейлс-
  • самолети-
  • замърсяване

Те вярват, че това са отровни облаци, които уж безобидни пътнически самолети, тайно съоръжени със специални пръскачки, разпръскват след себе си

"Онези гадове пак ни обгазяват!" - 1
Снимка: DW

Тайното световно правителство, еврейският капитал, масоните, илюминатите или някои други от обичайните заподозрени ни обгазяват тайно от въздуха: това твърдят привържениците на конспиративната теория за т.нар. кемтрейлс.

Всички знаем, че самолетите оставят след себе си кондензационни следи - главно водни капки, които излизат от турбините. Тези следи полека-лека се превръщат в облаци, сформират се наново, после изчезват. Но от 1996 година насам - първо в САЩ, после в Канада, а днес и по цял свят, тези безобидни облаци постепенно придобиват формата на ужасяващо чудовище.

Защото за мнозина нормалното обяснение звучи прекалено скучно. Тяхната история е много по-вълнуваща. Те твърдят, че някой се опитва да ни отрови. Или да ни видиоти. Или да ни лиши от поколение. Или да унищожи пчелите по света. Тъкмо с тази цел, обясняват разказвачите на историята, ни обгазяват от небето. При това пред очите на всички. Достатъчно е да вдигнете поглед към небето, за да видите бели дири във въздуха. Мигар не ви се струват все по-подозрителни, колкото по-дълго ги наблюдавате? Разказвачите на тази история наричат дирите „кемтрейлс”, по аналогия с английската дума contrails, „кондензирана следа”.

Последователите на теорията за кемтрейлс забелязали, че едни дири във въздуха се стопяват по-бързо, а други - по-бавно. Причина за това е различната влажност на въздуха, обясняват метеоролозите. Как ли пък не, опонират им скептиците. Те вярват, че това са отровни облаци, които уж безобидни пътнически самолети, тайно съоръжени със специални пръскачки, разпръскват след себе си.

Публицистът Тобиас Хюртер не без ирония разказва в "Ди Цайт" за кемтрейлс и привържениците на теорията:

За да сме послушни...

Но кои са тези зли сили, които ни обгазяват от въздуха? Разбира се, обичайните заподозрени: тайното световно правителство, фармацевтичната индустрия, едрият еврейски капитал, масоните, илюминатите… А защо точно го правят? Тук разказвачите на историята изброяват много причини. Например - за да ни имунизират, без да разберем. Или за да ни поболеят. Вярващите в кемтрейлс обясняват за наночастиците, които предизвиквали заболявания на дихателните пътища, и за молекулярните роботи, които прониквали в организмите ни. Те обвиняват кемтрейлс както за СПИН, така и за мистериозна и медицински недиагностицирана кожна болест. Често твърдят, че с помощта на кемтрейлс въпросните тъмни сили се опитват да унищожат част от прекалено многочисленото население на Земята. Освен това идеята била хората да бъдат дрогирани с психофармацевтични вещества, за да не вдигат повече революции и послушно да си плащат данъците.

Следващата фракция конспиративни теоретици твърди, че самолетните пръскачки всъщност манипулирали климата. Например, за да спрат глобалното затопляне или пък да предизвикат изкуствена суша във вражески страни. Хората, които вярват в подобни измишльотини, прекарват много време, наблюдавайки кондензационните следи, които постепенно оформят отделни облаци. В Youtube можете да видите много клипчета с коментари по темата.

Измислици и факти

Още през 90-те години на миналия век в американски интернет-форуми се появяват първите конспиративни теории за тайното разпръскване на отрови от въздуха. Понятието „кемтрейлс” за пръв път се използва през 1999 година, а германските привърженици на теорията набират инерция след 2004 година, когато в списанието raum&zeit излиза статия под заглавие „Разрушаването на небето”. Авторът ѝ сръчно смесва истини, полуистини и измишльотини, а цялата статия се крепи на изрази като: „близко до ума е”, „това би могло да е така”, „по въпроса вече няма почти никакво съмнение” и „съществуват сериозни улики”. С други думи: асоциативност и сугестия вместо логика и факти.

Нека веднага да кажем, че в цялата тази шумотевица има едно дребно зрънце истина. Факт е, че самолетите изхвърлят в атмосферата определени вещества. Пътническите машини например изхвърлят през специален вентил употребената вода от умивалниците, а при аварийно кацане - често пъти и излишното гориво. Производителите на самолети понякога пръскат и самите машини по време на полет, за да проучат опасностите от обледяване на корпуса и отделни детайли. В Русия с помощта на метални соли се предизвиква преждевременен валеж от дъждовни облаци, за да се разчисти небето преди военните паради на Червения площад. Със същата технология в Пекин осигуриха сухо време за откриването и закриването на Олимпийските игри. Специалистите по космонавтика и самолетостроене от години експериментират с изкуствени облаци.

Но подобни технологии не могат да се използват за мащабни манипулации. Един-два изкуствени облака няма да променят климата, а пътническите самолети летят прекалено високо, за да оказват някакво влияние върху времето. Ако ли пък някой наистина реши да пръска психофармацевтични вещества от 10 километра височина, те ще достигнат до земята в толкова разредени дози, че никой няма да ги усети.

За всичко са виновни кемтрейлс

Независимо от всичко това огромен брой хора сериозно вярват в теорията за кемтрейлс. Ако пуснете думата в Гугъл, ще се натъкнете на безброй „свидетелства на очевидци”, размазани фотографии и видеа, снимки на предполагаемите пръскачки в самолетите. Ще прочетете и признанията на анонимни свидетели, уж работещи в американските служби за въздушен контрол. Твърди факти обаче няма да откриете.

Но конспиративните теоретици са овладели изкуството да превръщат всяка критика в „доказателство” за своята правота. А теорията за кемтрейлс притежава всички свойства, необходими за популяризирането на една теория на заговора: тя непрекъснато получава подкрепа от все нови и нови небивали разкази и гъделичка умовете със своята загадъчност, с участието на мистериозни сили и свръхмодерна техника. На всичко отгоре има и практическо приложение. Детето не може да се концентрира в училище? Виновни са кемтрейлс! Лехите изсъхнаха, а градинското парти беше удавено в дъжд? Онези гадове със сигурност пак са пръскали! Скучаете и се чудите какво да правите? Бегом на прозореца да наблюдавате кемтрейлс!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паситу

    62 21 Отговор
    Важното е, че сме в НАТО.

    Коментиран от #64, #137, #144

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Koko

    146 19 Отговор
    УБИЙЦИ

    Коментиран от #36, #165

  • 4 Във всяка

    207 19 Отговор
    Клюка има доза истина

    Коментиран от #128

  • 5 ГОСТ

    211 36 Отговор
    ТОВА СА КЕМПТРЕЛСИ,И ПРИ НАС СЕ ПРЪСКА НАД ГРАДОВЕТЕ С ХИМИКАЛИ ПРЕДИЗВИКВАЩИ СИМПТОМИ НА Т.Н. КОВИТ!!! ОТ ТАМ ИДВА ТОЯ (ВИРУС)!!!

    Коментиран от #119, #171

  • 6 Статията

    207 22 Отговор
    Калпав опит за внасяне нотки на ирония.

    Коментиран от #27

  • 7 Руснаков

    44 128 Отговор
    Много хора, постоянно живеят в студио Х...
  • 8 ГОСТ

    146 21 Отговор
    ИМА ФИЛМ ЗАСНЕТ В ПОДЗЕМИЯТА НА ПЕНТАГОНА КАК ПРАВЯТ ПЛАН ЗА РАЗПРЪСКВАНЕ НА ХИМИКАЛИ ,ЕДИН АГЕНТ ПИТА КАК ЩЕ ГИ РАЗПРЪСНЕМ ,ЧРЕЗ АЕРОЗОЛ ЛИ СЪР !!!

    Коментиран от #72

  • 9 Скоро ще започнем сами да си вземаме

    99 4 Отговор
    Проби от тези "на блаци".и направо в лабораторията...
    Все пак не живеем в 16 век....
  • 10 Реално

    214 9 Отговор
    Щом ДВеле пише и обезвинява ---значи трябва да се замислим...Практиката ни е показала,че ДВеле винаги лъжат или пишат полу истини...Така че май наистина става нещо чудовищно....
  • 11 Все едно

    162 6 Отговор
    Щом не е вярно защо се напъваш да ни убеждаваш,за един приятел питам...
  • 12 Шопо

    147 6 Отговор
    Пчелите умират ! Защо?Измрат ли те ще ядем само ГМО и постепенно и,,ние ще изчезнем...

    Коментиран от #47

  • 13 Интелектуалец

    132 10 Отговор
    Преди около два месеца в Азербайджан бяха открили някакви резервоари в пътнически самолет но бързо потулиха случая.

    Коментиран от #67

  • 14 Госあ

    54 5 Отговор
    А тоо писател има ли представа какво се случва на озоновия слой от туристите ? В този смисъл, да облъчват ни с uv.
  • 15 Само тъпанари

    21 104 Отговор
    Хората вярват в подобни истории

    Коментиран от #121

  • 16 батко мафи

    154 7 Отговор
    Щом дойче веле отричат нещо,значи то съществува!
  • 17 Аман от мисирки

    133 12 Отговор
    Преди няколко години американците си признаха. Така че тъпите да не се напъваш да лъжат
  • 18 хихихи

    105 10 Отговор
    Кажете и за ХААРП , хамериканците дето го използвали за климатично оружие и сами си изпратиха урагана Ида :)
  • 19 Сервилък

    171 6 Отговор
    Подиграването и подценяването са стар трик в пропагандата, а тази статия залага точно на тях. Съществуват ли тайни общества? Съществуват, не се крият, че съществуват, крият целите си. Съществуват ли хора с много пари и власт и с реакционни спрямо останалите идеи? Съществуват, всички ги знаете. Защо тогава толкова плоско се опитвате да оневините това? Защото сте слуги, доволни от коричката и мястото в калта, уж мислещи!
  • 20 кака Пенка

    40 84 Отговор
    И по Татово време аеропланите оставяха дири,ама не сме знаели,че му викат кемтрейлс.А днес едно нафтово БМВ такъв кемтрейлс изпусна на светофара,че изтрепа пчелите в радиус от 3 километра.

    Коментиран от #161

  • 21 Който си

    94 11 Отговор
    мисли,че кемтрейлс е измислица ми прилича на щраус с глава в задника.
  • 22 ЗЕЛЕНчук

    45 37 Отговор
    Единственото , което ни обгазява и облъчва е ПРОСТАЩИНАТА на Бойко Борисов и на слугите от ШАЙКАТА му !
  • 23 clever глупак

    95 5 Отговор
    за да се появяват конспиративни теории,значи има защо! нека евреите от федералния резерв ги оборят!
  • 24 Ягуар

    88 7 Отговор
    Опити за иронизиране и осмиване на "конспиративните теории" според дв. Част от цялата демагогия и пропаганда!
  • 25 Човека Коза

    43 5 Отговор
    Ай сега въпрос: какъв е произхода на думата "конспирация" ? 😉🤫

    Коментиран от #40, #43

  • 26 Верно ли

    99 6 Отговор
    Щом Зелето се е заело да опровергава "пръскането", значи вече нямам никакво съмнение!
  • 27 Е все пак

    53 4 Отговор

    До коментар #6 от "Статията":

    е от DW . Неестествено е да бъдем с високи очаквания -))
  • 28 ГУМЕН КРАДЕВ

    57 19 Отговор
    Проста физика - температура на газовете след турбината - над 1100 градуса , температура на въздуха около -50 градуса ! Резултатът е един ! А иначе няма никакво съмнение че ни пръскат , само не е по този начин !
  • 29 Пилот

    56 10 Отговор
    В Руcия c пoмoщтa нa мeтaлни coли ce прeдизвиквa прeждeврeмeнeн вaлeж oт дъждoвни oблaци, зa дa ce рaзчиcти нeбeтo прeди вoeннитe пaрaди нa Чeрвeния плoщaд. Cъc cъщaтa тeхнoлoгия в Пeкин ocигурихa cухo врeмe зa oткривaнeтo и зaкривaнeтo нa Oлимпийcкитe игри.


    Пак не пропуснахте възможността да оплюете Русия и Китай - покрай вярна информация се пробутва и невярна - и после защо имало конспиративни теории.

    Ами с "метални соли" не само в Русия а и в САЩ че даже и в България се предизвиква преждевременен валеж и така се предотвратяват градушки - това е така нареченото "разбиване на облаците с ракети". Пуска се ракета по посока на облака а тя изпуска сребърен йодит. Същото може да се прави и със малки самолети които обикалят облака и изпускат сребърен йодит - в момента на летището в Горна Оряховица има базирани два самолета за борба с градушките и това лято работиха доста - е нямаше градушки в района.

    Коментиран от #149

  • 30 изпарения

    0 3 Отговор
    А едни други са на плаж.

  • 31 Под "конспиративна теория"....

    45 5 Отговор
    Се заклеймява и анатемосва в днешно време правдата и истината! Разбира се че пръскат и тровят с трейли - не всички са тъпи овце да не виждат какво правят т.н. президенти с страните си в момента! Освен със самолети хора с скафандери пръскат и с тежки химикали в метрото в Русия , Казахстан и маса други градове! Разпиляват и с цистерни особено по време на бедствия химикати в градовете! Също така палят със спътници и горите с точени удари - ето с това се занимават вашите президенти Путин, Биден Меркел и т.н.!
  • 32 Сатъра на Хана

    51 8 Отговор
    Германските компании крадат на година от България 4 милиарда евро, ... А Дойче Веле получават заплати от Фашисткото Правителство на Германия ...... Как няма човек да не иска да убива Германци

    Коментиран от #125

  • 33 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    36 8 Отговор
    ИНТЕРЕСНО ТАКИВА „БЕЗВРЕДНИ ”КЕМТРЕЙЛС ИМА НАЙ—МНОГО НАД БЪЛГАРИЯ😤СИГУРНО ЗАТОВА СМЕ 💩💩💩
  • 34 бай Даньо

    13 32 Отговор
    Ганчо е напълно отнесен от кемтрейла, фиуууу !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пич

    66 6 Отговор

    До коментар #3 от "Koko":

    Тези , които ни обгазяват , са същите , които плащат на DW да дрънка щуротии... Това е истината...
  • 37 Иван

    10 32 Отговор
    Глупаците никога няма да свършат
  • 38 Румен рашков

    4 14 Отговор
    Ами що ли не ми пускат писаниците?!?
  • 39 Всичко

    51 7 Отговор
    Дойче е враг на българите от много отдавна.Погледнете историята нищо не се е променило

    Коментиран от #127

  • 40 Човека Коза

    19 4 Отговор

    До коментар #25 от "Човека Коза":

    Малък жокер : CIA-JFK
  • 41 Шьорош

    5 32 Отговор
    за всеки русофил ще има от сърце!😊
  • 42 Сух

    11 15 Отговор
    Радев е пилот, какво ще каже по въпроса?
  • 43 човека пръч

    8 7 Отговор

    До коментар #25 от "Човека Коза":

    те търси да разплод

    Коментиран от #45

  • 44 Крали Марко

    26 6 Отговор
    Напишете "chemtrails airplane interior" в гугъл и вижте на Изображения колко снимки от най-различни самолети има. Даже повечето не са транспортни, а пътнически с илюминатори.
  • 45 Човека Коза

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "човека пръч":

    Не стига, че не измисляш нищо ново, ами и всеки път е неграмотно... 🤭

    Коментиран от #49

  • 46 Шерлок Холмс

    39 5 Отговор
    Щом тези соросоиди се включиха да защитават значии е нещо вредно за човечеството!
  • 47 Пчелите

    40 5 Отговор

    До коментар #12 от "Шопо":

    умират защото не могат да се приберат в кошера,объркани от G-мрежите,даже птиците избягват мачтите,загубени домашни кучета и котки не намират пътя обратно и така.
    За опрашването вече били сътворили мини дрончета,колкото комари - добре дошли в Новия световен ред.
  • 48 ЛЕОН

    41 4 Отговор
    Виждал съм два самолета от единия излиза от другия не излиза белия пушек. Пуска ни отрови отровини психотропни вещества за дезориентация капиталистите !

    Коментиран от #50

  • 49 неграмотно

    4 7 Отговор

    До коментар #45 от "Човека Коза":

    ама щъ лющат
  • 50 Гешев

    6 21 Отговор

    До коментар #48 от "ЛЕОН":

    пий белина.шъ съ упраиш

    Коментиран от #52

  • 51 Рейчъл

    34 4 Отговор
    Соросоидите за последователи на Томас Малтус демек Маутосианци които вярват, че човечество трябва да бъде корегирано като бройки, фашисти!
  • 52 ЛЕОН

    27 4 Отговор

    До коментар #50 от "Гешев":

    Соросоиден стерилен сектант който служи за шекели!

    Коментиран от #134

  • 53 Не е конспи

    38 3 Отговор
    Още преди години си признаха, че правят климатично инженерство, правят опити да контролират климата на планетата - има инфо в гугъл.
  • 54 Пропагандистите на сороснята

    27 6 Отговор
    Занемете се сиросоиди и тези които им публикувате отровната пропаганда. Краварите облъчват от атмосферата с химикали източна и централна Европа, а и запдна! Над Русия такива беми пушеци никога не виждат.

    Коментиран от #65

  • 55 Булгар

    31 8 Отговор
    Нека да ви разкажа за нещо още по-тъпо и смешно от кемтрейлс!
    В лиcтoвкaтa нa шмaйзeр-бидoнтeч пишe, чe имa кoнтрoлнa групa oт плaцeбo-фaкcнaти, т.е. "защитени" с физиологичен разтвор - подбрани на рандъм принцип и с вариращ според държавата/ситуацията процент. Лиcтoвкитe нa другитe пoйзън кoктeйли нямa причинa дa ce рaзличaвaт. Вce пaк коронясалия свят e в eкcпeримeнтaлнa фaзa нa "зaщитa" нa и без това умрeлитe oт cтрaх за живота си мишки, и нa рeшилитe, чe нe бихa мoгли дa живeят бeз oбичaйнитe cи кoнcумaтивни зaвиcимocти, гoтoви зaрaди някaквo cи ненормално "нoрмaлнo" дa прoдaдaт душaтa cи зa тридeceт грaфeнки, гaрнирaни c нeизoлирaнo, дигитaлнo гeнeрирaнo, мoжe би и извънзeмнo шпaйк-емеренкa, c трипaнoзoмa (Trypanosoma cruzi) пaрaзити и прoчee "шукарии" вътре.
    Въпрос с понижена трудност: Пo кaквo групaтa нa плaцeбo-фaкcнaтитe ce рaзличaвa oт нeвaкcинирaн Иcтинcки Чoвeк?
    Смях в залата...
    По МАКСИ-ФАКСИ-КЕТАПА, разбира се! ...поне до бустер-ъпдейта, щото тогава може и да нямат дяволския късмет на начинаещия, и найсе да улучат бляк-гу-коктейла "Пандора".
    Събудете се! Отвoрeтe cи oчитe, ушитe и ума зa тoзи ПАРАГРАФ 22! Зa тoзи АБСУРД!
    И aкo ви e ocтaнaлa СЪВЕСТ... Дeрзaйтe!

    Коментиран от #80

  • 56 Антимилиционер

    10 23 Отговор
    Здравейте неграмотни, психясали милиционери! Как дела сегодня?
  • 57 Behemoth

    6 22 Отговор
    В" Боговете сигурно са полудели" бушмените ги мислеха за газовете на боговете ....необразованите хора рано или късно търсят свръхестественото...
  • 58 стига лъжи

    24 2 Отговор
    Технологията за посяване на изкуствени облаци е от 50-те години на миналия век. Пуснете си клипа на Black "Wonderful Life" и вижте на 1.19 мин. как се виждат химическите следи в небето! Видеото е от 1987 год.

    Коментиран от #70

  • 59 Цвл

    36 4 Отговор
    Цяло лято ги нямаше, сега от началото на Септември се започна. Цяло лято пътническите самолети си почиваха ли? Тия от ДВ за супер ботори ли ни имат.

    Коментиран от #61

  • 60 Милен

    8 13 Отговор
    Не само влажността на въздуха има значение при разсейването на следите, а и температурата, скорост и посока на вятъра, атмосферно налягане и т.н.
    Направете си експеримент. Наблюдавайте небето ден-два преди времето да се развали. Ще забележите, че облаците обикновено се структурират по начин, подобен на следите от конденз.
    Не ме разбирайте погрешно. Самолетите замърсяват и то сериозно, но не и по този начин.
  • 61 Точно

    28 3 Отговор

    До коментар #59 от "Цвл":

    лятото ги нямаше,от две-три седмици се активизираха ,сега някой умник пак ще твърди,че влажност,промяна на времето и т.н

    Коментиран от #100

  • 62 аха вЕрвам им

    39 4 Отговор
    Таман се въртеше из мрежата клипче на самолет пpъцкащ на пресекулки такива следи. Което няма как да е конденз на пресекулки! И Дойче зеле побързали да ни спретнат статийка...

    Коментиран от #71

  • 63 Верно ли

    6 2 Отговор
    Имаше тука некакви дето говореха за "чипирането"!

    Коментиран от #94

  • 64 Авиатор

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Паситу":

    Разбира се, винаги се премълчава статистиката, че в областите около големите летища имунитета на хората пада, и ФАКТА, че лопатките на турбините постепенно разпрашават сплавта си, която съдържа БЕРИЛИЙ, който пък срива имунната система. От това по-ясно, здраве му кажи, нали?
  • 65 Кемтрейлс

    17 6 Отговор

    До коментар #54 от "Пропагандистите на сороснята":

    са наблюдавани само в страните от НАТО.
  • 66 Седесарят.

    24 3 Отговор
    Когато ДВ,пише нещо ,че е така,значи ,ТОВА НЕ Е ТАКА.. Всичко е наобратно.!!.
  • 67 Не СЛУЧАЙНО ВСИЧКИ

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Интелектуалец":

    Авиокомпании намалиха килограмите на разрешения багажЗАЩОТО КАЧВАТ РЕЗЕРЕОАРИ ЗА ПРЪСКАНЕ И ЗА ТОВА ПРЪСКАНЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ЯКООООО.ОТ КАКВО МИСЛИТЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ НИСКОТАРИФНИТЕ АВИОКОМПАНИИ...

    Коментиран от #111

  • 68 Заличен

    11 5 Отговор
    Един ден няма да има никакъв живот.Нито хора,нито животни,нито планета.Никой няма да знае,че изобщо е имало живот някъде.
    Дреме ми за конспирациите Ви.

    Коментиран от #75

  • 69 ханс

    15 3 Отговор
    Немско зеле пак ни занимава с глупости
  • 70 Верно ли

    17 3 Отговор

    До коментар #58 от "стига лъжи":

    Доколкото си спомням идеята беше да се държат газовете ниско в атмосферата, за да се затвори озоновата дупка. Коктейлче с алуминий и барий се ползваше за целта.
  • 71 От КОСМОСА ЗЕМЯТА ВЕЧЕ Е БЯЛА

    13 4 Отговор

    До коментар #62 от "аха вЕрвам им":

    От Химията в Атмосферата а ТЯ Е СИНЯТС ПЛАНЕТА ОТ ВРЕМЕ ОНО ЗАРАДИ НИВОТО НА КИДЛОРОД КОЕТО ОТ 18ПРОЦЕНТА ПАДНА НА 6-7 ПРОЦЕНТА ЗА СМЕТКА НА ХИМИЯТА.
  • 72 Гост

    3 14 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    Как се казва филма? В който си?

    Коментиран от #157

  • 73 Мъка мъка

    7 21 Отговор
    На 10 000 метра водата изпарена в двигателя става на облак на секундата..проста физика е това..който има въпроси да пусне ютюб 2ра световна витловите бомбардировачи и те оставят диря

    Коментиран от #106

  • 74 Адвокат

    42 5 Отговор
    Кондензните следи се разсейват за около 5 Мин, защото газовете се разсейват. Следите оставащи с часове не са от конденз а от пулверизирани течни субстанции, което е очевидно за всеки който не е пълен и...от и неграмотен. Миналата година след седмично обгазяване дойде първата голяма вълна на ковит ноември беше. Дойче веле са долна пропаганда за бавноразвиващи се.

    Коментиран от #76, #150

  • 75 Много яко

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Заличен":

    подценяваш живота,пък и планетата.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ууеиуе

    30 5 Отговор
    Досега не вярвах, че ни обгазяват, но след тази пропагандна статия вече съм сигурен. Особено щом дойде велето са се активирали

    Коментиран от #84

  • 78 Анонимен

    36 6 Отговор
    Този Хюртер защо не си зададе въпроса защо точно през 90-те години се появява "конспирацията" за кемтрейлс. Отговорът е, че защото преди това ги нямаше. В моето детство през 80-те години аз не съм виждал подобно нещо. Самолетите си минаваха и следите им се разнасяха почти мигновено. Ама един път не е имало кемтрейлс. Да не би тогава да не е имало различна влажност на въздуха?

    Коментиран от #93

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Аре

    2 5 Отговор

    До коментар #55 от "Булгар":

    Ко рече въ?

    Коментиран от #114, #123

  • 81 Велека Странджева - Капойка

    2 12 Отговор
    Ма ко нье ве ,тя зимята е плоска ,лестно са досешате ,ко няа на опгъзяват не ами ...

    Коментиран от #85

  • 82 Панагюрския Биг

    0 12 Отговор
    Ко е кентрелс ?
  • 83 миризлив пръч

    8 23 Отговор
    До всички тук,изтрещели тотално от конспирации.Ами айде вдигайте се на протести де,какво сте се скрили зад мониторите на компа кат кукумявки,и кукате.Аман от куриловци ейййй.И без това без вас светът ще стане едно по=добро място.Побърканяци.

    Коментиран от #122

  • 84 кака Пенка

    6 23 Отговор

    До коментар #77 от "ууеиуе":

    А тези,дето те обгазяват под друго небе ли живеят?Кой е луд да трови себе си и децата си,само и само да отрови теб?А,стига вече глупости.Има хиляди начини да те разболеят или направо ликвидират и без самолетите.

    Коментиран от #113

  • 85 неграмотник

    8 3 Отговор

    До коментар #81 от "Велека Странджева - Капойка":

    Ти пък защо съществуваш?
  • 86 мъка мъка

    0 11 Отговор

    До коментар #79 от "Адвокат":

    Щом казваш..гледай си клик байтовете в нетя и се прави на умен..физиката работи винаги така да знаеш
  • 87 Авиоотряд едно

    4 3 Отговор
    Ние обгазяваме с въшки.....друго немаме
  • 88 Зъл бесепар

    3 12 Отговор
    Препарата е антикомунистически.
  • 89 Забавно

    28 1 Отговор
    четиво ,за наивници.Роден съм и израснал до военно летище.Следите от нормалните самолети ,са къси и изчезват след кратко време.Докато се разсее конденза.Тия сегашните ,остават с часове .имам много да споделя ,от наблюденията си ,но едва ли ще ми пуснат коментар.
  • 90 мъкааааа

    3 18 Отговор

    До коментар #76 от "Мъка мъка":

    Абе тука са от побъркан нагоре,мани,мани.Не вярвах че съществуват такива хора.Кукувица е изпила мозъка.Да се затварят някъде спешно,и да не се появяват повече.
  • 91 Велека Странджева - Капойка

    4 8 Отговор
    Много просто ,когат са излее от ръбът на Земята водата ,га завихрят ,га засвяткат ветровете и по вятъря пи вятъра ,водата са връща по коридори в морето пак ,понявга кат циклом във Фолрида и Тинесота
  • 92 Забавно

    16 4 Отговор
    Известно ли е на автора ,на забавното четиво,че следите от конденза се появяват ,над 10 000 метра височина ,нормално.
    Самолетите ,които ръсят химикалите ,летят на 3 до 4 хил.метра.
  • 93 СПЕЦПИДARAZ

    5 13 Отговор

    До коментар #78 от "Анонимен":

    Те тогава самолетите бяха изключителна рядкост , в момента гражданските полети са стотици пъти повече от тогава . Да имаше много военни самолети , минаваха звуковата бариера с трясък и след тях винаги имаше много дълги бели дири .
  • 94 Верно ли

    21 4 Отговор

    До коментар #63 от "Верно ли":

    Гледайте го клипчето, да се запознаете с новите "чипчета", дето даже няма и да разберете, че сте се сдобили с тях и то под формата на поредното "опровергаване на конспиративна теория". В клипа има и срещата от 2019та, дето си "отиграват" сценария с "пЛандемията".
  • 95 Решение

    13 4 Отговор
    ПВО да сваля самолет без предупреждение ,който изпуска нерегламентирани субстанции.За нула време ще изчезнат чимтрайл.

    Коментиран от #126

  • 96 Велека Странджева - Капойка

    2 7 Отговор
    Сигурно самолетите дет гасят пожари са комунистически ,щот ръсят червен пушак психодиспансеризатор и се в Америка
  • 97 Велека Странджева - Капойка

    4 6 Отговор
    По- бедните фъргат гола вода.....михихи
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Доц.Камчия Бонипеткова ЗМСАН КТУ

    4 1 Отговор
    Засяването в облак е вид модификация на времето, която има за цел да промени количеството или вида на валежите, които падат от облаците чрез разпръскване на вещества във въздуха, които служат като облачна кондензация или ледени ядра, които променят микрофизичните процеси в облака. Ефективността му се обсъжда; някои проучвания показват, че е "трудно да се покаже ясно, че засяването в облак има много голям ефект". Обичайната цел е да се увеличат валежите (дъжд или сняг), или заради самите себе си, или да се предотврати валежите да се появят дни след това.
  • 100 Сух

    13 2 Отговор

    До коментар #61 от "Точно":

    Пролетта пръскаха, доматите бяха развалени. Лятото имаше домати в градините. Това лято нямаше пръскачки в небето. Какво да си мисли човек..

    Коментиран от #102

  • 101 Прасето Пепа -На плаж

    23 0 Отговор
    Храна, вода и въздух – добавките, токсините и други хранителни отрови буквално променят химията на мозъка ни, създавайки покорство и апатия. Флуорида в питейната вода доказано намаля интелигентността. Аспартама е екотоксичен и възбужда нервните клетки, докато ги убие. Повечето големи вериги за бързо хранене предлагат храни съдържащи тези отрови и това създава едно общество без фокус и мотивация за водене на активен начин на живот. Наркотици и лекарства – една от основните мисии на елита е да накара хората да се пристрастят към дадено вещество или субстанция. В САЩ например все повече хора взимат някакви медикаменти, предписани им от психиатър. Често обаче тези лекарства водят до пристрастяване и влошават проблема, вместо да го решават.И какво ли още не
  • 102 Домат здрав

    10 0 Отговор

    До коментар #100 от "Сух":

    Тая година не откъснахме ...всичко изсъхна на растението

    Коментиран от #109

  • 103 София

    21 1 Отговор
    Вече е нормално да наричат "конспиратори ", тези които просто откриват конспирациите. Няма случайни събития и все повече откриваме съвпадения. Измежду истинските конспирации винаги вмъкват някои фантастични и нереални практики за да заблудят търсещите истината. Например кемтрейлс не е изгодно да го прилагат, защото и те живеят в същата атмосфера, значи кемтрейлс е нарочно пусната заблуда, така нареченото " отново кюфтенце" за навнимателните, които ще бъдат определени като луди вярващи в конспиративните измислици . Но контролирането на климата съществува реално и може да бъде много полезно за агрикултурата. Друг пример в който обаче има съвпадение със съмненията за конспирация : Световна вирусна пандемия ,ваксините ще ви спасят и ще се върнете към нормалния свободен живот - до момента няма хубави резултати, даже напротив, идват нови варианти с нови вълни , доброволно/ задължителни ваксини уж за вашето спасение. Конспиративните теории също са в ръцете на елита, масоните ,илюминати или ...наречете ги както искате , за да имат контрол и над тези, които искат да знаят истината. Трябва много внимателно да се пресява информацията която приемате.

    Коментиран от #108, #110

  • 104 зелевкиснато

    14 0 Отговор
    Като са толкова налудничави тези теории защо толкова нетърпимост към тях?! Защо толкова се активизирахте да ги "усмивате"?
  • 105 един съвет

    23 0 Отговор
    към по-бавно загряващите-дойче веле е най-добрия ориентир какво се случва по света.Трябва просто да разбирате нещата обратно на това което пишат.Тука обаче с масоните,илюминатите и еврейските капитали си вкараха автогол,тъй като това вече не е теория на конспирацията,общоизвестна истина.
  • 106 ЯВНО НЕ СИ СЕ КАЧВАЛ

    13 2 Отговор

    До коментар #73 от "Мъка мъка":

    На САМОЛЕТ МИНАВАЩ АТЛАНТИКА НА 8000-10000 МЕТРА И ТО НА ТАКОВА МЯСТО С ЯКААА ВЛАЖНОСТ ДИРИ НЯМА ЗАЩО А......ЩОТО ОТДОЛУ В ОКЕАНА НЯМА ГРАДОВЕ С НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ДА ПРЕЦАКВАТ
  • 107 Ауууу

    10 2 Отговор

    До коментар #98 от "СПЕЦПИДARAZ":

    А пък вие,дето не вярвате в тази "конспиративна теория"сте същите плоскоземци и г@зУблизци,които истерично проповядвате и агитирате колко са "полезни"ваксините! То да е нещо друго да ви го намърда човек,ама то акъл бря...🤔
  • 108 предимно прост

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "София":

    Браво!Добър анализ!
  • 109 Сух

    11 0 Отговор

    До коментар #102 от "Домат здрав":

    Интересното е, че в началото на сезона всичко беше леш, листа + плод. Плода 100‰ го изхвърляхме. Оставихме растенията на самотек, не ги унищожихме. От средата на юли месец тук там някой плод ставаше 10%. Август месец 80% от плода беше добре с отлични вкусови качества. В момента късаме последно плодове, които също са здрави. Това лято не съм видял линии в небето, от седмица някъде забелязвам. Миналата година нямаше празно. И домати нямаше никъде освен в оранжерии и отделни места. В близко село къде се слави с постоянни течения и ветрове, хората всички имаха здрави градини.
  • 110 Влад

    15 0 Отговор

    До коментар #103 от "София":

    Те точно преди година и половина много ми хора по цял свят предупреждаваха,че ще има натиск за масова ваксинация. Обаче това което ковидарите наричаха "конспиративна теория", днес си е самата истина.
  • 111 Начина е друг

    10 0 Отговор

    До коментар #67 от "Не СЛУЧАЙНО ВСИЧКИ":

    Химикала се слага в горивото, иначе се оскъпява и е рисковано.
    А повечето от авиокомпаниите дори незнаят.

    Коментиран от #116

  • 112 Сороснята пръска

    10 2 Отговор
    Да обезлюдаява територии за 20-30 години България ще стане 3 милиона готова за заселване на едни от близкия изток с държава от 20 000 кв км!
  • 113 Ауууу

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "кака Пенка":

    Точно самолетите са най-логичното и ефективно решение,за тая работа,мила ми Пенке ле.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 В.В.П.

    14 2 Отговор
    Специално ,на България,,САЩ ,у партньори,,и разказаха играта,.В Ново село,бъркат отровите, и химията,а,от Граф Игнатиево,пръскат...Разсипаха ,селското стопанство,и поминъка..Нищо не става,!!!.Дано ,да се пържите в Ада,Янки!!!.Всичко е наобратно,на Подлогите на ДВ.!!
  • 116 Влад

    15 3 Отговор

    До коментар #111 от "Начина е друг":

    То това е единият от методите. Другият сега,е ако влезеш в тюба и напишеш "кемтрейлс",ще видиш за какви самолети още става на въпрос. Повечето са военни самолети,привидно от вън много приличащи на пътнически,а от вътре с махнати седалки и натъпкани с варели до горе,с надписи на различни химични съединения на алуминия и барове. Също така са оборудвани и със специални пръскачки под крилата и от страни на фюзелажа и въпросните аерозоли в повечето случаи НЕ излизат от турбините. От там вече би трябвало да знаеш за какво точно става въпрос.

    Коментиран от #117

  • 117 Влад

    7 1 Отговор

    До коментар #116 от "Влад":

    Поправка: съединения на алуминия и бария исках да кажа.
  • 118 Дойчевелевци,

    15 2 Отговор
    не се излагайте-много бързо сте разкрити.Вижте коментарите.Вдигнете малко нивото на лъжите,защото четящите също се развиват и предизвиквате насмешки.Обидно е да ни работите с методи от преди 50 години Верно,засегнатите от теориите на конспирацията плащат,но трябва и малко повече интелект и старание.С най-добри чувства-един бивш наивник.

    Коментиран от #120

  • 119 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Така е - тровят ни. Много точно. Освен това кемтрейлс избиват пчелите, а после няма опрашване на растенията и от там недостиг на храни и глад.

    Дойче Зеле - еврейска медия за лъжи, дезинформация и пропаганда.
  • 120 Ауууу

    1 8 Отговор

    До коментар #118 от "Дойчевелевци,":

    Много добро умотворение и тук-таме с малко насмешки.
  • 121 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Само тъпанари":

    Само тъпанари вярват на Дойче Зеле и тяхната еврейска дезинформация.

    Коментиран от #124

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Булгар

    1 4 Отговор

    До коментар #80 от "Аре":

    - Ъгейн! - каза Морфи на Нио, млатейки го в Матрицата.
    - Ако човек се понапъне с товато между ушите, а не с оновато между задните си бузи... шъ фдени... Успех, човече!
  • 124 Влад

    2 13 Отговор

    До коментар #121 от "ⒶⓇⒼⓄⓃ":

    Виж сега приятел,аз също не съм сред почитателите на дойчето,изключително рядко чета техни творения,но този път съдържанието им е вярно! И в други статии съм го чел. Не че защитавам дойчето,както вече споменах,но и не е много коректно да се игнорира дадена статия,само защото е на дойчеЗеле.

    Коментиран от #131

  • 125 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сатъра на Хана":

    Не си в час, пич! Еврейските банкери-глобалисти контролират правителствата, корпорациите и институциите.
  • 126 Стелт

    10 3 Отговор

    До коментар #95 от "Решение":

    Не знам дали изобщо е вярно,но четох,че през 2016-та година някъде над Индонезия са свалили точно един такъв самолет с кемтрейлс! Разпръсквал е вируса на свинският грип.
  • 127 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Всичко":

    Дойче Зеле е еврейският враг не само на България, но и на Германия. Всички медии са собственост на еврейските банкери-глобалисти контролират правителствата, корпорациите и институциите.

    Коментиран от #129

  • 128 Биотероризъм

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Във всяка":

    Няма как просто един изкуствено създаден лабораторен вирус да не засегне цялата планета само за шест месеца,освен ако не е разпространяван по въздуха.
  • 129 Така е!!!

    12 1 Отговор

    До коментар #127 от "ⒶⓇⒼⓄⓃ":

    Даже стилът на писане не е характерен за германците.Във всички техни статии прозира поръчка с точни параметри.
  • 130 ivan

    11 2 Отговор
    кемтрейлс съ6тествува,има клипове как пускат пръска4ките в самолета и много други доказателства,ама на хората много им се иска да е теория на конспирацията и вси4ко се отри4а,апък то е 100% вярно и с тези аерозоли могат освен да ни тровят и да предизвикват бури с помо6та на Хаарп и Кемтрайлс,самолетите които пускат кемтрайлса са натовски
  • 131 Лъжеш брат,

    9 2 Отговор

    До коментар #124 от "Влад":

    яко се напъваш да ги защитиш и то точно в техния стил!Значи съдържанието е вярно,защото и в други статии си го чел?!Егати и аргумента.И малко теория на конспирацията-абе ти да не си авторът?!
  • 132 Оня отгоре

    15 1 Отговор
    Човеци,чада мои!Дадох ви възможност за щастлив живот на тази планета,но вие се ос рах те!Природата също ос....те!По наглите от вас дори се опитаха да изземат мойте функции!Затова скоро ще закривам купона!
  • 133 3556

    12 1 Отговор
    И който е писал статията в Дойче В(з)еле и който я е преписал от нашите мисир(к)и е много у уево . Думата е chemtrails от chemicals ans trails. Тоест химични следи. Нищо общо с кондензат. Ама караи, требе се пише нещо за стинки.
  • 134 мамаша ти

    0 6 Отговор

    До коментар #52 от "ЛЕОН":

    и теби ше заплодя само изблей дека си
  • 135 Няма логика да пръскат?!

    15 3 Отговор
    Няма логика и да има атомни,водородни и неутронни бомби,биооръжия,да се горят отпадъци,да се облъчва цялата планета от десетки хиляди спътници,да се смесват принудително несъвместми религии,етноси,култури,да се създават изкуствени полове.

    Коментиран от #152

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 SSP Alliance

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Паситу":

    Ето: "Шефът на Цру Джон Бренън признава за Chemtrails" vbox7
  • 138 Готин

    1 6 Отговор
    Има само една причина за вярванията в конспиративни теории. Това е промяната в съзнанието на хората. Теориите са създадени от високоинтелигентни хора в опит да обяснят това безумно поведение на хората и обществата. Всеобщата простотия и необразованост не могат да бъдат случайно явление. Само помислете как се реализират апокалиптичните сцени от фантастичните (до скоро) филми!?
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 русомразец

    2 7 Отговор
    русофилите първо ги обгъзв@т после ги обгъзяват
  • 141 Милен

    5 14 Отговор
    Ужасявам се като гледам колко много хора са зомбирани от идеята за пръскането!!!
    Хора, има далеч по-притеснителни неща в тоя свят, за които да мислите. Ама вие и за тях не мислите, защото явно по тая дейност ви е трудна!
    Хайде, от самолети не разбирате, от елементарна физика явно също.
    Видяли сте клипче с аварийно изхвърляне на гориво, видяли сте тестови самолет, пълен с цистерни, с които всъщност производителите симулират ситуации с неравномерно затоарване на машината, и така обучават системата, видяли сте и как от изгорялото гориво от турбините остава въпросната следа, но не си задавате въпроса при каква огромна температура изгаря сместа в двигателите и какво остава на изхода!!!
    И други неща сигурно сте видяли ама нищо не сте разбрали!
    Да, сигурно някой, някъде , от време на време прави всевъзможни експерименти, ама да твърдите, че гражданската авиация масово пръска е тотален абсурд. Казва ви го човек, който, знае доста неща за пътническите самолети и кое как работи.
    Хайде, слагайте минусите!

    Коментиран от #145

  • 142 Дарвин

    8 3 Отговор
    Просто 80% от хората са по ниско интелигентни от макаци. Вижте парламента на България - жив резултат на кемтрейлс!

    Коментиран от #143

  • 143 Милен

    5 4 Отговор

    До коментар #142 от "Дарвин":

    Много точно прозвуча. Аз определям прага на нормалност в България към 20%.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Пръскат си яко

    15 0 Отговор

    До коментар #141 от "Милен":

    Ти хората го мислиш ептен за шарани, дори и тия които знаят английски и четат официалната информация:
    Щатското военно наименование- Chemtrails на български Кемтрейлс, което се появява в края на миналия век във военните документации на САЩ и описва пръскане на химически и биологически съединения върху неподозиращото общество, в даден щат с експериментална цел. Chemtrails в превод означава Химически самолетни следи.ДОКАЗАТЕЛСТВА-ПАТЕНТИ:
    Патент от САЩ с номер 4686605 на Бернард Ицланд от 1987 г. озаглавен:
    „Метод и апаратура за промяна на регион от земната атмосферата, йоносферата и/или магнитосфера „.
    Този патент е в основата на строежа на H.A.A.R.P (High Frequency Active Auroral Research Program).
    В него се препоръчва разпръскването на големи облаци барий в магнитосферата.
    Патент от САЩ 5003186: Стратосферно „засяване“ на облаците с цел намаляване на глобалното затопляне.В патента се показва, че с нано технологии може да се произведе висококачествен прах съдържащ окиси на метали, който по един прост начин може да бъде разпръснат със самолет в стратосферата на Земята.
    Патент No. 7.582.809, на Министерството на земеделието на САЩ, в който се описва метод за внедряване в генома на растенията на специален ген, който да ги прави устойчиви на високите нива алуминий в почвата и въздуха! Патентът се нарича Sorghum Aluminum Tolerance Gene.
    Има и линкове към патентите, но ако ги дам- трият.Но с номера на патента можеш лесно да провериш информацията.

    Коментиран от #148, #154

  • 146 Jon

    7 3 Отговор
    Не знам дали е "кемтрайл", но бих се притеснявал повече от тоновете керосин, които се изгарят над главите ни.

    Коментиран от #155

  • 147 извън темата

    5 3 Отговор
    2000-ната година наблюдавах интересно явление:Откъм сателитната антена на терасата,която беше изключена от приемника се чу силен гръм.Отидох бързо до прозореца и чух още два гърмежа,предизвикани от силен електрически разряд между чинията и конвертора?!Денят беше слънчев и беше изключено да е светкавица.Обяснявам си го като мощен енергиен лъч от сателит който е попаднал на чинията и концентриран върху конвертора.Ако е така,кой знае още на какви експерименти сме подложени.

    Коментиран от #156

  • 148 Верно ли

    3 3 Отговор

    До коментар #145 от "Пръскат си яко":

    Ти пък сега. Ще ти проверява номера на патенти (да не говорим, че и Коронката и Еболата са патентовани). Друго си е да обясняваш на хората колко са прости, а ти какъв блестящ интелект си. Виж по-горе клипа за чиповете, където безмозъчната репортерка на Vice ги промотира и говори за "конспирациите". С две думи - правим микроскопични чипове, ама вие не си мислете, че ще ви чипираме. Прави впечатление "ученият" как се поклаща на стола, докато говори.
  • 149 Да ама

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Пилот":

    При нас пък не ги разбиха, защото фърчилото така нареди....Минавал самальот на НАТО...А после дойде сред хората да се прави на ни лук ял ни мирисал..
  • 150 Тия кемтрейсъри

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "Адвокат":

    са много прости!
    Бе, пръскайте в режим стелт, да се не види нищо!
    Какви са тия дири, дето секи ги вижда?!?
  • 151 Факт

    4 0 Отговор
    Преди две минути два самолета минаха в различни посоки и след тях почти веднага нищо не остана. Няма и помен от тях и от следи.
  • 152 има има

    3 2 Отговор

    До коментар #135 от "Няма логика да пръскат?!":

    У чипираните логика не търси!
  • 153 Матей

    7 1 Отговор
    ВД да ги питаш какъв дявол ги кара да коментират такива смешни теми,като са измислици,защо им отдават такова значение?Хвърлят прах в очите,да не виждаме верните неща и обсъждат явните измислици.Като например сравнението на живота преди 32 години със сегашния и само като си помисли човек какво е загубил и къде трбява да е сега,ако всичко вървеше както преди.Трудно е да обхване човек мащабите на трагедията ,на която бяхме подложени,вместо сред първите в света,ни върнаха сред последните,бедност,недоимък,върха на сладоледа--ковид-фашизъм,масова евакуация на населението.
  • 154 Милен

    1 2 Отговор

    До коментар #145 от "Пръскат си яко":

    Това, че четеш на английски и цитираш "официални" източници няма нищо общо с гражданската авиация, която "пръска" отрови според много от хората тук.
    Говориш за военни проекти, което е съвсем различно от самолетите, на които се возим.
    Ако можеш да влезеш за малко в кухнята , да си поговориш с пилоти, техници и т.н, ще разбереш надявам се колко налудничава е теорията, в която си повярвал.
  • 155 Милен

    5 0 Отговор

    До коментар #146 от "Jon":

    Ами да, много повече логика има в това. Средно между 2 и 5 тона гориво ( в зависимост от самолета и полетните условия ) се изгарят за час във въздуха! Дали е безвредно тук спор няма.
  • 156 И ти изгоряха

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "извън темата":

    всички конвертори, нали?
  • 157 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    "Идиота със станиолената шапка" 4
  • 158 Ирена

    5 1 Отговор
    Гадовете няма да спрат скоро с мръсните си , подли, гадни намерения да управляват само те света.
    Напълно истина е, че ни заразяват и обгазяват.
  • 159 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    3 0 Отговор
    е уж нее верно пък се случва а де
  • 160 Не е

    3 2 Отговор
    истина на тази тема, 150 шарана са клъвнали простотията! Затова в България, жълтата преса жъне такъв успех!

    Коментиран от #162

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Клъвнали са,

    0 1 Отговор

    До коментар #160 от "Не е":

    щото са напръскани с кемтрейли!
    Те променят издъно напръсканите, но не генетично, а меметично.

    Коментиран от #163

  • 163 Напръскани

    0 1 Отговор

    До коментар #162 от "Клъвнали са,":

    са с природна тъпота и по лошото е, че нямат желание да променят нещо в себе си!
  • 164 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ЦРУ/ДВ...се опитва да ни убеди че ИМА конспиративна теория!!!!!!!А ние ЗНАЕМ ,ЧЕ ТЯ ОТДАВНА СТАНА ...ПРАКТИКА!!!!!!!
  • 165 Ти кво си?

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Koko":

    Не по малък от тях, айде отивай да си покажеш красотите на кирету...цял ден видиш като рак червен тука...?!
  • 166 Тва, за пръскането

    2 2 Отговор
    Е вярно, горчеше ми устата, чак гърлото....!
  • 167 Komapak

    4 2 Отговор
    Много мъка има по тоя свят, много... Винаги съм вярвал в логиката, но да ми обясняват как религията или пръскането на химикали от самолети са прилазки за три годишни деца. Учудвам се, че половината коментиращи знаят да пишат, но са умствено на 3бгодинки
    ....

    Коментиран от #168

  • 168 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Komapak":

    Ко речи..
  • 169 Милен

    1 0 Отговор
    До всички фенове на пръскането. Ако днес се намирате в района София, погледнете небето и ще се изненадате кооооолко много са го опръскали тия самолети ;)
  • 170 везна

    1 0 Отговор
    ТАКА, АКО НИ "ПРЪСКАХА" ВСЕКИДЕН ДЕН ОТ 1996 ГОДИНА ДО СЕГА ,ДА САМЕ ЗАБРАВИЛИ ОТДАВНА. ХВАЛА НА БОГА ОЩЕ СЪМ МЕЖДУ ЖИВИТЕ ЗДРАВИТЕ, ДОРИ ПРЕЖИВЯХ КОВИД19 ПРЕДИ 11 МЕСЕЦА , МАКАР ДА СЪМ ВЕЧЕ НАД 60 ГОДИНИ.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.