Last news in Fakti

15 Септември, 2021 16:35 1 238 6

ЕС да подкрепи Литва

  • словения-
  • ес-
  • литва

Призив от Янез Янша

ЕС да подкрепи Литва - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Важно е Европейският съюз да подкрепи Литва пред китайския натиск. Това обяви премиерът на Словения в призив до европейските представители, съобщи Фигаро.

САЩ вече обявиха своята подкрепа. Литва прие посолство на Тайван.

Това доведе до протест от китайското правителство. Китай обяви, че изтегля своя посланик от страната.

Словенският премиер обяви, че това ще има влияние и върху европейското партньорство. Янез Янша призова Европа да заеме позиция по темата.

Той смята, че само с единен поход може да се отстоява ясна позиция пред Китай. Важно е да се покаже подкрепа за всяка страната в групата, която е в подобно положение.

Литва води постоянен диалог с партньорите от ЕС, за да има сериозна позиция пред Китай и неговите идеи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    8 4 Отговор
    Ясно е на всички, че Литва изпълнява поръчка да дразни дракона. В какво ще ги подкрепят освен морално та те са толкова микроскопични, че не представляват интерес за никой.
  • 2 Гого

    5 6 Отговор
    Твърдо ЕС трябва да застане зад Литва...както член 5ти...Един за всички всички за един...Ако няма подкрепа за какъв х.. е този Съюз...

    Коментиран от #4

  • 3 ДаЗдраПерМа

    4 2 Отговор
    ние ще сме първите които ще застанем зад Литва, но глупавите швейцарци никога.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пунчо

    6 1 Отговор
    Само така! Литва да спрат вноса на всякаква електроника и други потребителски стоки от Китай и след месец два Китай ще колабира!
    ... Що са смеете бе, не е ли така.
  • 6 ивелин

    1 0 Отговор
    Това е работата на " Световното зло" наречена Америка.Тези престъпници постоянно подтикват Литва,Латвия и Полша ( хиената на Европа) и ЕС да създава напрежение както на Русия така и на Китай. Тоя сган докато съществува човечеството няма да види мир ще е постоянно в конфликти, безкрайни войни когато се разпадне като държава тоя проклета сган тогава светът ще е съвсем друг.
Новини по държави: