Last news in Fakti

17 Септември, 2021 09:00 2 534 33

Папата: Антисемитизмът става модерен

  • папата-
  • папа франциск-
  • антисемитизъм-
  • църква-
  • евреи-
  • ватикана-
  • aleteia

Това е грозно, каза папа Франциск

Папата: Антисемитизмът става модерен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Антисемитизмът възкръсва, на мода е, това е много грозно нещо. Такъв извод направи папа Франциск, който завърши своето международно апостолическо пътуване в Будапеща и Словакия, предаде Aleteia.org.

Папата говори и за еднополовите бракове, коментирайки резолюция на Европейския парламент, призоваваща за признаване на еднополовите бракове и свързаните с тях родителски отношения.

„Говорил съм ясно по този въпрос. Бракът е тайнство, Църквата няма власт да променя тайнствата, така както Господ ги е установил. Има закони, които се опитват да помогнат на положението на много хора, имащи различна сексуална ориентация. Именно това е важно, да се помага на хората, но без да се налагат неща, които по своята същност нямат нищо общо с Църквата. Но ако една хомосексуална двойка иска да живее заедно, Държавите имат възможността граждански да ги подкрепят, да им дадат сигурността за наследство, здраве и т.н. ... Французите имат закон за това, не само за хомосексуалистите, но и за всички хора към които искат да се съюзят”, каза папата, цитиран от Vatican News.

“Но бракът е брак. Това не означава да ги осъждаме, те са наши братя и сестри, ние трябва да ги придружаваме, хора, които са такива, не, моля ви, те са наши братя и сестри. Трябва да ги придружаваме, но бракът като тайнство е ясен. Има граждански закони ... Три вдовици например, които искат да се асоциират благодарение на закон, за да се ползват от здравни услуги, за да имат след това наследството ... Има френски закон, но няма нищо общо с хомосексуалните двойки. Хомосексуалните двойки могат да го използват, могат да го използват, но бракът като тайнство е между мъжа и жената и понякога, както казах, се създава объркване. Да, всички ние трябва да бъдем равни, да уважаваме всички - Господ е добър и ще спаси всички (...), Господ иска спасението на всички - но моля, не правете така, че Църквата да се отрече от своята истина. Много, много хора с хомосексуална ориентация подхождат към тайнството на покаянието и се приближават, за да търсят съвет от свещениците и Църквата им помага да продължат напред в живота си, но тайнството на брака е друго нещо”, посочи още папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    35 5 Отговор
    Папата: Антисемитизмът става модерен,също като ковида.
  • 2 гадно

    55 6 Отговор
    Тоя Папа ли е или равин не види ли, че евреите сами допринасят за да има антисемитизъм???

    Коментиран от #17

  • 3 сила

    33 5 Отговор
    ВИНАГИ Е БИЛ НА МОДА.....евъргрийн
  • 4 Пич

    46 4 Отговор
    Замислих се от философска гледна точка , защо изобщо има понятие " антисемитизъм " . И го има от 2000 години.... И при всички народи... Защо няма такова нещо за някой друг народ...

    Коментиран от #21

  • 5 SH BG

    15 5 Отговор
    ТОЙ БЕШЕ ПРАВ...!!!
  • 6 Псевдоним

    33 2 Отговор
    Той и фашизмът е нещо модерен напоследък, само дето едни други са фашистите.
  • 7 мародер

    37 5 Отговор
    Не! Не е грозно! Те се самозабравиха в алчността си!
  • 8 Папазчооо

    36 4 Отговор
    Антисемитизмът е заслуга единствено и само на евреите. Няма народ или народност, която да има и хилядна от тяхната вредност. До там са пробили, че да напълнят законодателствата в разни страни с текстове в тяхна си защита, като в същото време няма такива, които да защитават държавообразуващият етнос или други живеещи на територията малцинствени групи. Дори само този дразнител е достатъчен, но те пробутват религии, алчност и прочие други.

    Коментиран от #30

  • 9 историк

    30 5 Отговор
    есреите са най-опортюнистичнта етничиска каста в света! богатите евреи са финансирали хитлер да убива евреи!
  • 10 Верно ли

    19 1 Отговор
    Пaпaтa гoвoри и зa eднoпoлoвитe брaкoвe, кoмeнтирaйки рeзoлюция нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт, призoвaвaщa зa признaвaнe нa eднoпoлoвитe брaкoвe и cвързaнитe c тях рoдитeлcки oтнoшeния...... ОМГ!!!
  • 11 историкъ

    14 6 Отговор
    Самозваните евреи, населяващи днес държавата Израел, не са никави семити. Това са поюдейчени люде предимно от територията на бившия СССР. Единствено палестинците може да имат някаква претенция, с много условности, че са наследните на античните юдеи.
  • 12 Госあ

    17 5 Отговор
    Мошетата са нечисти генетично, фенотипно и морално. Затова едно време са ги водили на баня 😂

    Коментиран от #27

  • 13 завод

    13 2 Отговор
    Фашисти са италианците. Думата фашизъм иде от думата "фашио"-сноп пръчки,в които е била сложено острие на брадва. Оръжие от древен Рим.

    Коментиран от #16

  • 14 Лик

    20 2 Отговор
    Виж Паси и кажи мерси!
  • 15 хъхъ

    19 3 Отговор
    Ционизъм и нацизъм - двете страни на една и съща монета.
  • 16 Госあ

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "завод":

    Фашизма е една прекрасна система. Знаем че ппростолюдието цените хаоса на мошетата, ама тая нема да стане .
  • 17 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Този папа е възпитаник на йезуитския орден и еднакво отдалечен от християнството юдеизма и джендърите.Същият е и източно-православния патриарх в Цариград!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гад Заяви

    18 3 Отговор
    Юдеите евреи от 2500 години са създали своята талмудистка доктрина за завладяване на света. Те се самоопределят като избрани от бога да бъдат господари, а всичките други народи да са говеда и техни слуги. Естествено, че човечеството ще намрази тоя самообявила се ОПГ за господари на света и ще прави всичко възможно да ги вкара там където им е мястото, в пустинята Негев и арабските пустини.
  • 20 За подмяна

    6 3 Отговор
    Тоз папа е джендър и икуменист,а и опрости на евреите предателството на Христос. Поляци и латиноамериканци не могат да го дишат. Папството е прогнило и цялото е за подмяна.
  • 21 Щото завист

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Няма друг БОГОИЗБРАН народ!

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Иван

    4 3 Отговор
    Гражданските бракове между гейове осигуряват сигурност за здраве? Това е валидно в случаите, в които единият гей го мързи да работи и няма зд авни осигуровки. Бракът в случая е изгоден за него, тъй като ще се прикрепи към здравните осигуровки на мъжа си, който изкарва парите. В нормалните семейства, ясно, жената например не работи защото отглежда и възпитава децата. Но гей чилякът ако иска да му е осигурено здравето, да върви да работи, а не да хленчи. Наследството също се урежда, пишат си взаимно по едно завещание и готово.
  • 23 Пич

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Щото завист":

    Всъщност , отговора , който даваш , е толкова абсурден и нарцистичен , че отчасти дава отговор , защо има понятие " антисемитизъм " ...
  • 24 SHKËNDIJA

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Щото завист":

    Единствения богоизбран народ е Индия
  • 25 Ерец

    2 2 Отговор
    Лицемерно казано ! Значи трябваше да стане 1993 г. та Ватикана да признае Мединат Исраел . А между другото на Еврейския календар са отбелязани също и Християнските празници - Православни / католически , и Мюсулмански . А на католическия календар с грегорианските дати са само техните.
  • 26 мнение

    4 4 Отговор
    Това не е анисемитизъм. Това е отвращение от евреите.Те са виновни,за разпънатия на Кръста Йисус Христос.Защо не го признават за Месия?Защото търсят някакво лице ,което да лъже ката тях, да краде ,като тях, да се кланя на златото и парите/като нашия сребролюбец и безбожник Б. Борисов/,да причинява войни и да произвежда оръжие,което продава на негодниците от сащ.Този народ заедно с тъпите сащ ,противните англичани трябва да бъдат отстранени от всички постове.Дори нямат държава.Сам Бог, Йисус Христос ги е наказал,никога да нямат държава и да бъдат винаги разпръснати по света.Никаква вяра на евреи.Антисемитизъм ,като понятие ,е измислено от самите евреи.

    Коментиран от #29

  • 27 Yehudim ve ani

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Ние си имаме баня ,микве. А такива като теб Ганьо ги карат да се къпят ,и като се изкъпят ,им се казва ,честита ти баня. Това е ритуал.
  • 28 Demonaz

    2 1 Отговор
    Отивай да миеш краката на монкейте. Цялата ватикана е сатанистко сборщите от г@й и педо фили. Там трябва с огън се прочисти змийско гнездо.
  • 29 Ерец

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "мнение":

    От седемте слова които ,Иисус Христос е изрекъл разпънат на кръста първото е “Отче , прости им понеже те не знаят що правят”. И още написаното от римляните INRI на кръста е със значение - Иисус
    Назарееца Царят Юдейски !
  • 30 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Папазчооо":

    Не са само евреите виж какво е значението на думата там влизат и други народи.

    Коментиран от #32

  • 31 Was sagt der judische Puppe shon wider?

    0 3 Отговор
    Руснаците, са най-виновни от всички. Повече от англичани и от американци. Заради тях сега евреите и сиганите си правят каквото искат,добавете и тарамбуките и направо става “мармалад”. Русите ще си намерят майстора с Китай,тогава ще си платят с лихвите за убитите Sondermenschen und Deutsche Soldaten.
    14/88 Deutsche Sieg!
  • 32 Папазчооо

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Влизат и наследниците на Ибрахим, незаконният син, а генетичните изследвания показват, че те са чистите семити, а дори коенчетата са от други родови линии, но какво от това? Думата антисемитизъм е капарирана, платена и осребрена от евреите, останалите не пеят в хора.
  • 33 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    нищо лошо! ще го плащате от векове!