26 Септември, 2021 09:40 5 848 34

Големи протести във Франция

  • франция-
  • протести-
  • правителство

Демонстрации в цялата страна

Големи протести във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки хиляди протестирaха във Франция, съобщи Фигаро.

Големи демонстрации се проведоха в Париж. Там планирани бяха няколко шествия.

Те започнаха още в началото на вчерашния ден. Протести се проведоха в повечето градове на страната.

Все пак се смята, че има известно успокояване на протестите. Общо са демонстрирали около шестдесет хиляди души.

Те протестират срещу планираните пропуски на правителството, които ще ограничат свободната работа в някои сфери. Демонстрациите преминаха спокойно.

Такива се провеждат през последните седмици.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека Коза

    100 4 Отговор
    Ковид е измама

    Коментиран от #23

  • 2 Пич

    126 2 Отговор
    Колкото повече успеят да ваксинират , толкова повече стават апатични , и не защитават гражданските си права.... Някой овце даже направо започват да защитават касапите... Странно явление при тези ваксини... Странно работят...
  • 3 хаберих

    45 1 Отговор
    Вижте какво пише на плаката! Премиерът,който каза истината:Сутиен за/ на Раул.

    Коментиран от #9, #21, #31, #34

  • 4 Demonaz

    87 3 Отговор
    Другарите глобалисти са в потрес,че има хора,които не искат тяхните ограничения.
  • 5 тошо

    42 7 Отговор
    за съжеление протестите не помагат всички правителства са подготвени за тези работи и ги боли дефовият
  • 6 Продай България

    112 0 Отговор
    Има 60 стачки само в Италия и още толкова във Франция мисирките слепи и глухи и там и тук вече няма журналисти никъде само пропаганда

    Коментиран от #13, #17

  • 7 Продай България

    75 0 Отговор
    Политиците навсякъде са назначени а не избрани далече от нуждите на хората
  • 8 ВАКСЪРИТЕ В КОШ

    51 0 Отговор
    ама как се прецакахме с този боц
  • 9 Жартиер

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Сутиен значи подръжка/подкрепа за някого в случая Раъл
  • 10 Хората умират от СТРЕС

    57 0 Отговор
    От глобалният стрес на глобалистите,който разбива имунната система на човека като яйце,хвърлено на асфалта.Ковид е удобното оправдание за Всичко..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 санчо

    37 4 Отговор
    спокойния уреден и лежерен запад си живееше спокойно и тоя унес им изигра лоша шега,като ги набодоха мръсните юдеи от бил гейтс до фед резерв,но все пак те ще са хората,които ще спасят света,не робите от БЪЛГАРИЯ!
  • 13 Ще има и още

    52 3 Отговор

    До коментар #6 от "Продай България":

    Нали онзи ден бяха дошли от ЕП начело с Еленка, загрижени за "свободата на медиите" в България. Колкото и да звучи абсурдно но в българските медий се прокрадват новини като тази - макар и в телеграфен, силно обран от към инфо формат. В "демократичните" медии на Запад ако тази новина изобщо бъде публикувана ще бъде представена в силно изопачен вид - като например че демонстрантите са били дрогирани, безработни неонацисти ( любим прийом на демократичните немски и австрийски медии например). Та затуй явно са се притеснили Еленка и ЕП - прокрадват се политнекоректни информациики вместо всички да блеем по зеления ширкоотразен протест на Грета с маската.

    Коментиран от #14, #16, #18

  • 14 Продай България

    52 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има и още":

    Споделям живея в Италия,мисирките крият всичко и са толкова арогантни и непоносими че 90% от хората не гледат телевизия но плащат 200 евро на телевизор
    Фашизъм
  • 15 Рошко

    44 0 Отговор
    Колкото и да ви постна статията, никой не ви вярва, добре че тубата не цензурира всичко, и протестите са в целия свят мирни били а лъжата краката са къси, дано и виновните за фалшивата пандемия си получат заслуженото
  • 16 Продай България

    40 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има и още":

    И не само Грета за отклоняване на вниманието протести за правата на жените,протести за Авганистан,зелени протести, всички с 50 човека но отразени но Швейцария стрелба с гумени куршуми по студентите,Австралия,Бразилия най големият протест 2 милиона човека
  • 17 Гост

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Продай България":

    Но стотина комунисти като излязат на протест в Русия веднага пишат.
  • 18 Гост

    31 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ще има и още":

    Точно така. И тук, във факти. бг. все още можем да философсвуваме относно азиатските и африкански емигранти. В Германия това е забранено, по медиите им представят само избрани такива с образование и перфектно говорещи немски, вероятно там родени. Можем също и да изразяваме сбободно отношението си към ЛГБТИ. В свободния демократичен свят и това е забранено.

    Коментиран от #22

  • 19 мишмаш

    28 1 Отговор
    Ако тука ни задължат да се ваксинираме ще стане гражданска война. Това ще бъде последната капка. Защо ли? Защото никой на никого не вярва и всички заедно не вярват на държавата. Което май се оказва, че е за добро.

    Коментиран от #24

  • 20 От страни

    14 0 Отговор
    Нищо не се решава днес с протести. Когато махнаха думите "мама" и "татко" и ги смениха със "Родител №1" и "Родител №2" излезнаха 2 милиона французи и кво? Нищо. Та сега има ден на седмицата та си разменят гендерите децата - момичета идват на училище с панталон а момчетата с поли.
  • 21 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    сутя е съгласни ,подкрепят пр.Раул лятото го пенсионираха /изгониха/ Например ти сотираш някого казваш че 2+2=4 обаче другите казват е =5 . Както изненадата в момента Марион племенницата на Марин ,сутя е заедно с Ерик Земур ....срещу леля си не споделя нейното мнение .Губи ми се спомен не следя често новините.Да затворим страницата на Диде Раул бяха писали ,голям професор обичан в Марсилия.Стана неудобен на много хора от върхушката.
  • 22 Живял на запад

    19 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Не е забранено обаче да се плюе по източноевропейците. Напротив, счита се нормално да се говори, че са корумпирани, управлявани от мафията и т.н., което донякъде е вярно, но ако същите определения са отнесени към чернокожи, латино или мюсюлмани, директно си свършен. Всички се обръщат срещу теб.
  • 23 Некрон

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Човека Коза":

    Измама с която и най здравите лекарите са длъжни да убият наредено от горе на най висше ниво на държавата
  • 24 КОРДОВА

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "мишмаш":

    Няма закога, те цените вече удрят стратосферата. Даже и Христо Иванов да стане премиер, а Кирчо и Гейчо вицета, пак ще се поуплашат... Все пак живеем в малка страна, всеки чрез всекиго може да достигне до всекиго ....
    Но Соломон Паси и Радан Кънев трябва да отговарят за изцепките си, заедно с цялата пасмина около Гроб и НОЩ
  • 25 Киро на кирия

    11 1 Отговор
    Нищo нe ce рeшaвa днec c прoтecти. Кoгaтo мaхнaхa думитe "мaмa" и "тaткo" и ги cмeнихa cъc "Рoдитeл №1" и "Рoдитeл №2" излeзнaхa 2 милиoнa фрaнцузи и квo?
    С преврат се решава, генералите във франция вече го заплашиха макарона. Отделно тоя шамар, дето му зашлеви Австралия, а чрез нея и Англия и Байдън ... Стана ми весело какъв тъпак излезна ... На сръбски се вика бабојебац

    Коментиран от #26, #27, #32, #33

  • 26 Киро на кирия

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Киро на кирия":

    САЩ изоставят Европа, даже я саботират чрез заложената бомба в Афганистан. Зарязват ни използвани, и си създават собствен съюз по океаните, където нямат разходи. Явно Тръмп победи, след като беше победен. Което е вери американ, единия играе цирк, другия вика не е прав, но прави точно същите акробатики.

    Коментиран от #29

  • 27 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Киро на кирия":

    Пропусна Германия която прави всичко, за да отслаби Франция (налага й икономическа политика ,атакува нашите големи компании, например Dassault и Thales, пречи на Франция чрез ЕС, който де факто контролира, и провежда икономическа политика на държавен стратег и т.н.).Най-могъщата жена на
    света Меркел трябва да получи германско лечение.Момчето което харесва баби френско лечение от едно време при кралските особи.

    Коментиран от #28

  • 28 Киро на кирия

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Reichsprotektorat Frankreich
    Германия не е свободна държава от 1933 година, но след 1945 е под американска окупация. Демек, пак същите.
  • 29 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Киро на кирия":

    От една и съща администрация само сменят кукловода /дисководещия/САЩ.Тактиката Европа и мисюлманските държави да се самоунищожим насъскват едни срещу други всяват омраза .Финала го знаем ВСВ ще ни спасят на финал дано не се повтори.Нщо такова е американската стратегия не съм спец в тази област просто наблюдавам .ЕС,Русия ,Китай ,защо не и мисюлманските държаи срещу Америка.И да си гледа всеки спокойно живота и вярата ,бизнеса -уважвние и разбирателство.

    Коментиран от #30

  • 30 Киро на кирия

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Самата Америка традиционно няма хал хабер от друго, освен от Англия, малко от Франция, където са ходили на почивка, и Израел (Палестина). Но в нея се е загнездила една паразитна група, която ги е превзела от 1945 докъм 1975, която трябва те сами да прогонят към родната й държава. Тогава те ще станат нормална държава от добри и честни текезесари.
  • 31 Murcielago

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Le premier qui dit la verite = Първият, който каза истината.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ботаник

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Киро на кирия":

    Изпитват макрончо в училище по география. Кажи голямо ендемично дърво в Африка. БабоЭб госпожо. Еманюеле... А не, Эбобаб, Эбобаб!
  • 34 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Виждам, че френските баби не знаят как се съкращава думата професор.
Новини по държави: