26 Септември, 2021 18:20 2 098 14

Повишаването на цените на енергията се дължи на много неща

  • ес-
  • енергия-
  • тиери бретон

Това обяви Тиери Бретон

Повишаването на цените на енергията се дължи на много неща - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Повишаването на цените на енергията може да се усеща през цялата зима. Това обяви европейският комисар на пазарите Тиери Бретон, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че има няколко фактора за това. Единият е преходът към екологична енергия.

Другият е цялостният скок на стойността на енергийните ресурси. Това може да продължи до пролетта.

Той обяви, че има много алтернативни източници на енергия. Има нисък добив от вятърните енергоизточници.

Енергията от тях през последните седмици е под очакваното. Това трябва да се промени.

Европа проучва варианти за подкрепа на различни домакинства.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пациент

    39 1 Отговор
    "Европа проучва варианти за подкрепа на различни домакинства."

    тия шушля.ци очевидно не разбират, че нормалните хора не искат подаянията им! искат да живеят без да се усещат опитни мишки на психозелени!

    Коментиран от #12

  • 2 Я виж ти

    49 0 Отговор
    Енергията от вятъра била малко и трябвало да се промени. Казано в прав текст - да г о духаме
  • 3 Ако вятърът

    26 1 Отговор
    знаеше френски,щеше да им тегли една на матерен език..
  • 4 Нона

    33 2 Отговор
    Мъдрият ни народ го е казал:"Рибата се вмирисва от главата!"Така че,какво да ревем и да обвиняваме служебните министри за повишението на тока.Всичко идва от Европа-техни нареждания,техни решения,техни далавера,а ние ще плащаме!
  • 5 kkk

    38 1 Отговор
    А що не кажете простата истина- енергията поскъпна зверски заради безбожно скъпият природен газ, всичко друго е маловажно и не влияе особено много. И тук идва логичният въпрос- защо тоя газ поскъпна така зверски? А отговорът е буквално елементарен:

    До неотдавна договорите с "Газпром" бяха на база "средна цена на нефта за някакъв срок" + бяха дългосрочни. Сега почти всички договори са на база "цените на борсата" и договорите са КРАТКОсрочни. И до всичко това се стигна заради Полша които много държаха да прецакат Русия и дори принудиха "Газпром" да им върне $1,5млрд. И ето ви резултата- от около $250 преди години сега ние плащаме по новата схема близо $700 за 1000м3 газ. А за "изненада" цената на петролът днес е на кантар с цените на петрола когато сме плащали $250. Жокер- днес Турция е с договор по старата схема и плаща около $300...

    Та така- високите цени на енергията са САМО и ЕДИНСТВЕНО заслуга на малоумните политици.

    Коментиран от #14

  • 6 Centyrion

    11 0 Отговор
    Да, основно на спекула,и на задоволяване на количествените потребности от пари .
  • 7 Реално

    27 0 Отговор
    Повишаването на цените се дължи основно на глупостта на евро-бюрократите...Сами искаха газта да се определя като цена от борсите...Сами искаха да спрът СП 2 ...Сами унищожават атомните централи-дори и у нас спряха блокове в Козлодуй...Сами спряха с помоща на САЩ Южен Поток...
  • 8 Госあ

    19 0 Отговор
    И тази калинка взе да мели откъдето духа вятъра на соросите. Да закрива атомната енергетика на Франция и да слага ветропоказатели ! 😂
  • 9 Сандо

    20 0 Отговор
    Има много фактори,но най-важни се оказаха некомпетентността и глупостта на европейските управляващи,съчетана с тъпата им русофобия.Защо САЩ не помага на закъсалите еврогейци?Ами защото те отдавна си изнасят газта на азиатските пазари с техните високи цени и изобщо не им пука за европриятелите им.И тия наглеци не само че изкарват Газпром виновен,ами и искат руснаците да им продават газ по условия,заповядани им от ЕС.Евроидиоти,та това положение е идеално за Русия и ще ви дундуркат,докато легнете в краката на Путин - просто отникъде няма някой друг да ви спаси.И ние със всичкия си акъл изпълняваме всеки каприз на тия откачалки.
  • 10 Анонимен

    18 0 Отговор
    Основната причина за високите цени е абсолютно некадърната и безполезна евро-бюрокрация . Всичките им приказки за зелена енергия са абсолютно откъснати от реалността и конкретната ситуация го доказва. И да цените на газа са такива защото пак по техния акъл искаха либерализация на пазара и търгуване на борсови цени - ами ето - получавате си го . Енергийната система не е място където неизбрани от никого евро-бюрократи трябва да се подвизават .
  • 11 Гост

    5 0 Отговор
    Така става, когато зависиш от газта на някого, и му налагаш санкции, да се подмазваш на САЩ.
  • 12 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "пациент":

    Това е целта - не сам да си искараш парите а да ти дават субсидии и ставаш зависим. Това е целта на всички помощи, субсидии, базови доходи - дават ти риба а не въдица. А когато им се поиска спират. Прибалтийските тигри ще цъфнат сега - спират субсидиите от ЕС. Така ще бъде и с България.
  • 13 От страни

    2 0 Отговор
    Най лошото че спирането на атомната енергия в Германия и Франция е продължение на общия план по превръщането на тази територия в Европейски Халифат. Искат на територията да не остане опасен атом когато останат само брадатите.
  • 14 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Така е ама как го издокараха че Газпром намалил продажбите и затова скочила цената. И най лошото - аналитиците казват че пускането на СП-2 няма да намали цената съществено. А това означава че трябва да свикваме на скъпа газ.
Новини по държави: