Last news in Fakti

27 Септември, 2021 07:51 9 308 34

Ердоган към САЩ: Изтеглете се

  • реджеп ердоган-
  • сащ-
  • турция-
  • сирия-
  • ирак-
  • джо байдън-
  • война

Ще заеме ли Турция мястото на американците в Сирия?

Ердоган към САЩ: Изтеглете се - 1
Снимка: Shutterstock

Анкара би искала американските войски да се изтеглят от Сирия и Ирак, точно както преди това напуснаха Афганистан. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган в интервю за американския телевизионен канал CBS, предаде БНР.

„Разбира се, ако имах избор, бих искал те (американските военни) да напуснат Сирия и Ирак по същия начин, както напуснаха Афганистан“, каза той, отговаряйки на съответния въпрос.

"Защото, ако искаме да установим мир в света, вече няма смисъл да оставаме в тези региони по света, ние просто можем да дадем възможност на тези народи, тези администрации да вземат свои собствени решения", добави Ердоган.

Той беше попитан дали това означава, че в този случай Турция възнамерява да заеме мястото на САЩ в Сирия. "Позволете ми да кажа абсолютно ясно и честно: никога няма да останем там, където не искат да останем, никога няма да присъстваме там, където не сме добре дошли", отговори турският лидер. Ердоган добави, че се надява САЩ, Русия, Иран и Турция могат да работят заедно за постигане на мир в Сирия и Ирак


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    76 15 Отговор
    Tова е то да имаш топчета

    Коментиран от #13

  • 2 Мечтател

    87 10 Отговор
    Ще се намери ли някога български политик с такава смела визия

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Ненавиждам го

    71 8 Отговор
    но сега е напълно прав, ако продължи така да разсъждава, ще го одобря като политик. Това е начина за мир по земята, всяка жаба да си стои в гьола!

    Коментиран от #14, #24

  • 4 Реалист 2

    60 21 Отговор
    Реджеп : "никога няма да останем там, където не искат да останем,"
    То и Сирия и Ирак не ви искат, но турците и сега сте нагазили в тези държави.

    Коментиран от #20

  • 5 сбруя

    62 1 Отговор
    За това,че америте трябва да си ходят от Сирия и от Ирак, султанът е прав.
  • 6 Да бе, да

    35 7 Отговор

    До коментар #2 от "Мечтател":

    Кое му смелото. Има най голямата натовска армия в европа, и харчи най-много за въоръжаване в Европа. Без него янките ще клюмнат.

    Коментиран от #9

  • 7 бушприт

    10 1 Отговор
    За мултисулти е :"Всеки гьол да си знае жабата.",ама нейсе. Златния гьол също.
  • 8 Уж не

    25 14 Отговор
    Укопатор ама все се навира по чужди земи.Навсякаде се е разпростял а говори эа мир.Тоя излезна голяма Схема.Абе човек гледай си Туркията имаш сумати неща за решаване остави Сирия Ирак Либия Кипьр и др те ще се оправят.
  • 9 Боко

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Да бе, да":

    Те и нашите харчат за хартиени самолети и къщи в БарЦелона.
  • 10 Kcanba

    6 3 Отговор
    фащисаните наритани у кучршкия .. - у Австралия!!!!
  • 11 смел

    7 18 Отговор

    До коментар #2 от "Мечтател":

    Да има. Забравяш за ББ. Само той има в България.Ясно и точно поставя проблемите и ги решава. Приятел е и с Ердо и с Путин.
  • 12 Ами тогава

    26 18 Отговор
    (никога няма да останем там, където не искат да останем, никога няма да присъстваме там, където не сме добре дошли) Кипърците не те искат, стани и си тръгни. Сирийците не те искат, стани и си тръгни. Либийците не те искат, стани и си тръгни. Стани и си тръгни сам, преди турците също да ти кажат, че не те искат, времето наближава.
  • 13 ХаХаХа

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Като Саддам и Кадафи, нали!
  • 14 ФАКТ

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ненавиждам го":

    колега само дето има един проблем...няма как всяка жаба да си стои в гьола защото...Америка и Русия не ги устройва да има мир по света..за тях е важно да има раздяла..за да завладяват нови територии..а по лошото е че никой не може да ги спре да отидат където и да си поискат...затова им казват великите сили..затова е казано от край време че великите сили определят разпределението на териториите..и за съжаление искаме или не това ще бъде винаги така..Ердоган може да е повече от прав...но това няма никакво значение..не случайно е Казал "АКО имах ИЗБОР"...Е ДА. НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДО КАТО ТЕЗИ ДВЕ ДЪРЖАВИ АМЕРИКА И РУСИЯ ГИ ИМА..ИЗВОР НИКОЙ НЯМА ДА ИМА...ОСВЕН ТОВА ПОНЕ ЛИЧНО СПОРЕД МЕН Е ДОБРЕ ДА ИМА ТАКИВА ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ КОИТО ДА ВЪВЕЖДАТ РЕД..НА МЕСТА КЪДЕТО НЯМА ТАКЪВ-НАПЪЛНО СЪМ "ЗА" ДА ИМА ТАКИВА ДЪРЖАВИ КОИТО ДА УСМИРЯВАТ РАЗНИ ЛУДИ.......НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ЧЕСТО ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СЕ МЕСЯТ И НА МЕСТА КЪДЕТО СИ ИМАТ РЕД..И ТЕ САМИТЕ СЪЗДАВАТ РАЗДОРА..А ПОСЛЕ УЖ ВЪВЕЖДАТ РЕД..СЪСИПВАЙКИ ДЪРЖАВАТА...НО ...МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ НЕЩО..??КАКТО КАЗАХ ЗА ТЯХ Е ДОБРЕ ДА ИМА ВОЙНИ ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯТА И ДА СИ ВЪРТЯТ БИЗНЕСА..ТЯХ НЕ ГИ УСТРОЙВА ДА ИМА МИР.ЗАТОВА АКО ВСИЧКО НАВСЯКЪДЕ Е НАРЕД..ТЕ СИ НАМИРАТ НАЧИН ДА СЪЗДАДАТ БЕЗРЕДИЕ.НЯКЪДЕ .И ДА ИМА КОНФЛИКТИ..ПРОСТО ТЕ КАЗВАТ ТЕ КОЛЯТ ТЕ БЕСЯТ..ДРУГИТЕ ПРОСТО МОЖЕ ДА СЛУШАМЕ..АКО НЕ СЛУШАМЕ..МНОГО БЪРЗО МОЖЕ СИ ИЗМИСЛЯТ И БЪЛГАРСКИ БИЛ ЛАДЕН И ДА НИ ЗАТРИЯТ НАБЪРЗО.:)..ТАКА ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ..ИНАЧЕ...Н

    Коментиран от #19, #25

  • 15 Велика Пуйка

    13 13 Отговор
    Единадесет протурски джихадисти от дивизия Хамза бяха убити, а тринадесет други бяха ранени при руски въздушни удари в село Брад в курдския регион Африн. Отговор не съществува и няма да съществува. Турция е в слабост. Руснаците бавно изгонват турците от Сирия. Сега, след като турците са загубили американската помощ, руснаците ги държат в ръцете си. Те ще бъдат тяхната марионетна държава.
  • 16 ДаЗдраПерМа

    8 5 Отговор
    Ръпчи се, защото американците не му помагат а тихо и спокойно смучат безплатно нефт в другия край на Сирия, загуби ли битката за Идлиб край с политическата му кариера.
  • 17 Един там

    15 7 Отговор
    Неговата работа е: не ме гледайте какво правя, а какво ви говоря. Аз съм ЗА краварите да се омитат от тези държави, както и да напуснат нашата, но защо ли в същите тези държави има турски войски, които водят военни действия. В Сирия единствените поканени от законното управление на страната са руснаците. Турците се борят да свалят Башар Асад и да си сложат марионетка, както същото искат и краварите. Не им пука изобщо за държавите и хората, а за петрола. Така, че султана да си седи в двореца и да не се прави на много загрижен! Пълен сатрап е и го е доказал.
  • 18 Атина Хабер

    4 5 Отговор
    Новина, която интересува Ердоган. Франция и Гърция са готови да обявят, че Гърция ще придобие 3 нови фрегати за FDI и 3 нови корвета Gowing, с възможност за още 1 + 1, плюс стратегически пакт за отбрана. Всичко това с мълчаливото съгласие на САЩ, които преди отмяната на споразумението за подводници между Франция и Австралия, претендираха за гръцката програма за изграждане на фрегати. Като напомняне, Гърция вече е придобила 24 бойци Rafale от Франция. Цената на цялото това оборудване от Франция, около 7 милиарда евро.
  • 19 Това и децата

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "ФАКТ":

    го знаят, така е, и защо трябва да крещиш с главни букви? Но не винаги излизат сметките на "великите" сили, пример Афганистан, и Русия беше там но ред не наложиха, после САЩ потроши маса пари, но ред не наложиха, и какво излиза, че великите сили се сменят, но гьоловете са вечни, и жаби винаги ще имат.
  • 20 Лицемер такъв...!

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист 2":

    Те и е Кипър не ви искаха,но брутално го разделихте...
  • 21 Големият глад

    11 9 Отговор
    Говорейки за Ердоган... Днес в турските вестници има снимки на Ердоган (според когото терористите са виновни за повишението на цените на храната, а не неговата икономическа политика, драматичната девалвация на лирата и непоносимата инфлация) да пазарува в супермаркет преди две години и сравняват цените на продуктите, които е купил тогава с днесните цени. Увеличение от 50% -150% !!! Междувременно стана известно, че книгата с готварски рецепти на Емине, която харесва много скъпи дрехи, бижута, мебели и т.н., е издадена с пари от турския бюджет, по времето, когато турците са гладни!!! Акшенер му се подигра, че следващия път ще денонсира гражданите като терористи, защото те ядат много и затова храната е скъпа!!!
  • 22 Уточнение

    4 8 Отговор
    Ако янките се изтеглят от Сирия и Ирак, там завинаги ще се настанят турците. Завинаги!

    Коментиран от #26

  • 23 Олга

    6 2 Отговор
    Той направо се пука по шевове от своята значимост и великолепието на султана. Зациклил се. Да беше сам, щеше да обсебе цялото южно полушарие, дори и Сибир в сърцето му . Как ще се справи с разочарование като дойде на себе си? Крим не може да върне, със Сирия не се получи. както и с Ирак . Граници в сърцето му се оказали пропускливи само за мечтите на султана.Нуждае се от психотерапия да не разширява толкова на широко границите в сърцето си, че да има място и за друго.
  • 24 Колело

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ненавиждам го":

    Първо Ердоган да се изтегли от Идлиб и Северна Сирия. Ааааа забравих тогава Алкайда неговият съюзник ще бъде унищожена. Колелото се върти днес Турцуя е в Ирак и Сирия утре арабите ще са в Турция.
  • 25 Отровно трио

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "ФАКТ":

    И затова трябва да има трета империя ли? Какво прави в Либия? Отдавна трябваше да има избори и да се е разкарал от там. Какво прави в Сируя и Ирак. Това което прави е да играе с Алкайда, ИДИЛ и Мюсюлмански братя. Не случайно САЩ вече не искат да чуват за Турция. Най-голямото зло в света е отровната троика Турция-Катар-Пакистан.
  • 26 патрули

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Уточнение":

    А дали Русия мисли така??? В момента САЩ няма допирна точка с Турция. Дори в североизточна Сирия патрулират Руснаци.
  • 27 Ердю Ганев

    6 2 Отговор
    Изтеглете се бе, нека останат само турските войски там !
  • 28 Народна мъдрост

    5 1 Отговор
    "Там,където краварят(ФАЩ) насе.е,не се бърше,не се пере."
    Има още какво да се краде,така че краварете ще останат да сеАт дълго време.
  • 29 Мухаа,хаа!

    6 2 Отговор
    Голата истина е,че Отанчо без комшията е чиста,гола вода! Не само като преден,южен фланг,но с реална мощна армия,втора по брой и модерно въоржение след щатската р рамките на съюза.Ако го загубят,и се отегли окончателно,Отанчо се превръща в беззъб хищник. Дори загубата само на " Инджирлик" е стратегически необратима,превръща цялата черноморска зона в негова,и на Кремъл.Затова ще скърцат със зъби от ярост,но ще го търпят.Търсят други пътища,за да го елиминират от политиката.Опитаха с преврат- не стана.Руснака го предупреди.Сега действат с икономически,но необявени санкции
  • 30 Гърция

    4 2 Отговор
    Колко глупаво, мисли че като се опитват да са хитри ще изгонят Америка за да грабят тне петрола
  • 31 5иция

    3 1 Отговор
    А ние си мислехме че БайДън си играе на криеница с Ердоган а то какво било заплашвали го да се изтегли от там и тои поради това се криел.
  • 32 Муууууу

    2 0 Отговор
    ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ КРАВАРЕТЕ НЕ СИ ДЪРЖАТ НА ДУМАТА НИКАК СУТРИН КАЖАТ ЕДНО ВЕЧЕР ДРУГО
  • 33 5иция

    0 1 Отговор
    В края на краищата тия двамата ще се сешнат доколкото разбрах в края на следващия(октомври) месец и то в Рим на Срещата на Високо Равнище от групата Г20
  • 34 мамун

    1 0 Отговор
    5-6 милиона работят в германия знаят и могат
    машала
    и при бай Тошо се работеше ама сега много по малко
Новини по държави: