Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 10:18 65 073 32

Снежна буря връхлетя...

  • сняг-
  • чукотка-
  • русия-
  • снежна буря

Температурата е под минус 10 градуса, училищата са затворени

Снежна буря връхлетя... - 1
Снимка: Shutterstock

Зимата напомни за себе си с най-мразовития си вариант. Снежна буря връхлетя Чукотка. Ветровете са със скорост 27 метра в секунда, предаде БНТ.

Температурата е под минус 10 градуса, което е необичайно студено за този период дори в този район. Заради стихията местното летище е затворено.

Училищата не работят. Местните власти предупредиха хората да излизат навън само ако е наложително. Според прогнозата циклонът ще отслабне през следващите часове, но мразовитото време ще се задържи и през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    146 16 Отговор
    Тя Чукотка нали е на екватора, та снега и снежните бури са изключение.
  • 2 чичо Пешо

    51 7 Отговор
    Както знаем, необходими са кол, въже, трион, чук и факла. :-)

    Коментиран от #15

  • 3 Митко

    146 7 Отговор
    Леле, леле... Трагедия. Не знам на къде отива света. Онзи ден в Сахара имало пясъчна буря, а в Бразилия валял дъжд :(

    Коментиран от #21

  • 4 даадаада

    69 113 Отговор
    Даа зимата иде и явно ще е студена и дълга но къде са миналогодишните ,,протестиращи,, на които им пречеха ,,мутрите,, и какво ни докараха ,,умните,, им искания ,,мутри вън,, ??! На финала имаме едни още по-мутри вътре обаче ТЕ не само че не ни ,,оправиха,, а цените на всичко важно и ежедневно скочиха почти двойно докато ТЕ ,,друзята,, от барикадите на ОРЛОВ МОСТ които ни скъсаха нервите от техния безмислен уж митинги и блокади сега защо не се ,,оплакват,, от новото дередже в което ни набутаха и от което явно излазане няма а?!! Че излъгаха по лековерните хорица които сега освен идиотско гласуване и харчене на милиарди за избори през 3-4 месеца се чудят как да оцелеят но в новите трудни безпарични зимни дни и месеци хлопащи на вратата като за последно ! Къде сте ,,мили хора,, които освен да разплаквате България друго никога не сте правили последните близо 80г.!?! Пази боже просто власт да види ! Дано на новите избори поне малко ви светне нещо в главата хора че... както винаги сами се закопаваме и преди и сега.

    Коментиран от #7, #13, #14, #28, #31

  • 5 Чукан

    96 3 Отговор
    п-в Чукотка е в североисточен Сибир, срещу п-в Аляска. Съвсем нормално е зад полярния кръг да завали сняг.
  • 6 Ако имам пари

    74 12 Отговор
    Бих се заселил там...парите ми трябват за инвестиция и от приходите да живея спокойно там...там е едно от хубавите кътчета на земята вънка студ а вътре в дървената колиба да си пия водка с мезе

    Коментиран от #10, #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 От страни

    39 2 Отговор
    Е и? Според автора в Чукотка няма зима или кво? Мале-мале - с такива новини за кои ни мислят - други факти да има из тая Русия ве?
  • 9 Влад

    62 8 Отговор
    Прекрасна е руската природа !

    Коментиран от #12

  • 10 Ескимос

    29 12 Отговор

    До коментар #6 от "Ако имам пари":

    И където и да отидеш -всеки съсед си преотстъпва жената

    Коментиран от #16, #18

  • 11 Емил

    23 6 Отговор
    Това е от глобалното затопляне и защото се стопиха ледовете на Арктика!
  • 12 хатакая

    29 5 Отговор

    До коментар #9 от "Влад":

    И спокойна и безкрайна ! Даже няма да гониш жените те сами ще те намерят и леглото с удоволствие ще ти стоплят а сутринта за благодарност от ноща бурна блинчета ще ти приготвят с чай ми то направо си е рай в сравнение с нашите опушени и мръсни градове ! Газ бол на хубава цена ! Елате в сибир за да видите сняг и студ безпир където синеоки блондинки само чакат някой внимание да им обърне а не обратно като у нас дето все се дърпат дорде не станат над 50г. че да се сетят че живота си отива а зимата пак иде с дебели сметки дори и при топли зимни дни !

    Коментиран от #19

  • 13 Язе

    11 10 Отговор

    До коментар #4 от "даадаада":

    Цените в цял свят скачат.Според теб света се управлява от БГ?

    Коментиран от #22

  • 14 Седесарят.

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "даадаада":

    След 10 г ,светът ,Земята ще е 10 млд,население..Нищо не може да поевтинее,няма как да стане .!!!Повекът унищожава ,консумира..с бясна скорост.. .И , България е в този свят..!!.Или ,,не??
  • 15 От страни

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "чичо Пешо":

    Ако имаш напредвид ходенето на кенеф при чукчите то сега е по евтино - два кола - на единия се подпира а с другия маха отзад да чупи сталактити, сталагмити и ако станат сталактони. Бухаха.
  • 16 От страни

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ескимос":

    Като го казваш това сигурно си представяш мацките от морето, топлес? Ама не си ги виждал тия на чукчите или ескимосите? А пожелавам ти да идеш на такова госте.
  • 17 От страни

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ако имам пари":

    Всичко е така ама малко корекция - ще ти трябва МНОГО водка и съвсем няма да ти трябва мезе (ще си ползваш ръкава да "занюхваш").
  • 18 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ескимос":

    Като знам как са нещата те поправям - дават не жените а дъщерите които вече нямат шанса да се омъжат, стари са (от 15 години и нагоре) вече и ще ти я дадат ако преценят че си здрав, имаш добра наследственост, външно си левент и т.н. няма ли го това ще ти намерят една дупка в еленските кожи или елен (можеби даже женски). Бухаха.
  • 19 От страни

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "хатакая":

    Готов си за писател. Или поет. Иван Вазов и Никола Йонков Въпцаров в едно лице. Браво.
  • 20 тъпо а

    7 0 Отговор
    И сега ние какво да праим като в на север обичайно е студено?
  • 21 ОБЩОТО МЕЖДУ СИЧКИ Е ЧЕ

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Митко":

    ТАМ НЕ ВЪРВИ СТАТИСТИКАТА НА НИТО ЕДИН БЕГЕ МАТЕМАТИК ЗА ЗАБОЛЯЕМОСТ И ЗАРАЗЕНИ...
  • 22 Бари

    7 17 Отговор

    До коментар #13 от "Язе":

    Значи когато нещо не е на ред - ГЕРБ е виновен. Когато хунтата на зерените чорапи направи, или не направи нарочно поради некадърност нещо - така е по целия свят. Некадърниците на Радев освент да изчагъртват , за нищо друго не стават. То така им беше и наредено.
  • 23 Малиии,

    3 9 Отговор
    Русофильчеаата, бегом да греете братушките! Как с кво - носете денатуриран спирт, коресилин, МТВ - те пият всичко. После от благодарност ще ви дадат на мечките, нали са им символ. Вечна дружба!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бай Гъдю

    6 1 Отговор
    А у нас пък повишиха минималната заплата и пенсия, и вдигнаха цените на хляба, бензина, газта, тока, парното, всички храни... Изобщо, повишиха жизнения стандарт на българина. Сега очакваме и снега, той поне ще е безплатен. Ама не се знае де...
  • 26 ЧМ Варна

    2 2 Отговор
    При тия градуси - за тях е лято.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Nnnn

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "даадаада":

    Като дойде студа ,тогава гледай какво ще стане. Януари месец.

    Коментиран от #29

  • 29 даадаада

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Nnnn":

    Сега като изтървахте питомното от което уж бяхте ,,недоволни,, миналата година ха сега търпете дивото и ,,новите цени,, и стандарт, явно много от тук пишештите не ги интересува това положение и не е трудно да се сетиш че щом са доволни осабенно от ,,новите цени,, става ясно от кокво котло са а именно от тава с гсми от по 2-3000лв и карат джипчета Ауди или коли Бентли С ПО 2-3 ХАПАРТАМЕНТА и 1-2 вилички в Бояна или другаде и съответно не питат кое колко струва а направо си го поръчват онлайн и халал да им е но е хубаво да знаят че ,,накрая,, то тук ще си остане а те както всички в урната голи по чаршав...! Не че им го желая то иде с времето но ми е интересно как в тази закъсала държава са ги ,,изработиле,, тез $$$$...?! Дали е от късмет или лотария и тото а..?!! Айде не си мислете че ние ,,некъсметлиите,, сме толкова тъпи и не се сещаме или не знаем за какво иде реч.??! А именно не за риба тон а за риба меч.! Та щом им харесва тази ситуация и отново спИчелЪт уж изборите то вече наистина тежко ни !!! И не че карам хората да се замислят тъй като те явно ТОВА го мразят гова но поне да погледнат в джоба и сметките си и да вземат ясно и точно ришение когото му дойде времето и дано не отидат за риба, лов или да пропуснат НЕБРЕЖНО шанса си да обърнат нещата ПОНЕ ТОЗИ ПЪТ! Ако искат разбира се.
  • 30 хатакая

    1 0 Отговор
    Разпитват данъчен: - Как си построихте такава разточителна вила? - Хванах златната рибка и тя ми изпълни едно желание. - Как ще го докажете? - E, не виждате ли вилата? - Как да не повярваш в чудеса а..?!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Браво Факти

    1 0 Отговор
    Снимката към статията със сигурност е от Чукотка. Доста сте се потрудили.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания