Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 12:52 1 541 13

Холивуд пред голяма стачка

  • холивуд-
  • протест-
  • кино

Готви се протест на филмовите и телевизионни дейци

Холивуд пред голяма стачка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Филмовите и телевизионни работници в САЩ обявиха, че са готови за стачка, съобщи Вашингтон пост.

Протестът може да започне в понеделник. Служителите настояват за ново споразумение.

То трябва да отговаря на техните условия за приемлив труд. Много от тях настояват, че работят без почивки и извънредно.

Настояват да има ясно условие за извънредния труд и посочени почивки за хранене. Очаква се в протеста да се включат шестдесет хиляди служители.

Повечето от тях работят по продукции в Холивуд. Водят се преговори със студиата и видео платформите.

Очаква се те да предложат реален нов договор.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    9 3 Отговор
    В ХОЛИВУД ЗАРАДИ РЕЖИМА С ВОДАТА СЕ КЪПЯТ ВЕДНЪЖ НА СЕДМИЦА ....
    ...ГОЛДЪН СТЕЙТ СКОРО ЩЕ СТАНЕ СИМВОЛ НА АМЕРИКА КАТО ДЕТЕОЙТА И ЩЕ МУ ВИКАМЕ ИЗПРАЗНЕНИ В СТЕЙТ

    Коментиран от #5

  • 2 факт

    15 2 Отговор
    най големите бок луци са там
  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    10 2 Отговор
    Щом и тия стигнаха до стачки, значи процесите против капитализма и неолиберализма набира скорост. А точно тия прослоики почнат ли да демонтират дивашкия капитализъм, ще стигнат докрай!
  • 4 Да ги затворят.

    15 3 Отговор
    Въобще няма да ми липсват.Ако накарам някой да ми каже смислен филм,който да издига ценности като семейство,честност, трудолюбие , уважение на деца към родителите в последните 5 години излязъл от Холивуд..мисля че ще ви е невъзможно.

    Коментиран от #6

  • 5 Сатана

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    Кво е това режим? Иначе подкрепям исканията на колегите ,особено в частта за мил брейка.Той трябва да е съобразен с етническата принадлежност на работника.Африканците например ядат често и по много в рамките на 1час.След това си почиват и пак ядат.Кога работят не е ясно.Говоря от опит,бил съм в зоопарка.
  • 6 БОЛШЕВИК 🌟

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да ги затворят.":

    Много сте точен. Хубави и смислени филми от Холивуд се правеха до края на 90-години на 20-ти век. Даже през соца правехме всичко възможно да имаме видео и да гледаме филмите им. Сега не може да те задържат и 5 мин. да гледаш нещо от тия бози!

    Коментиран от #10

  • 7 Неизвестен.

    8 0 Отговор
    Щом и тия ,културни дейци ,застачкуваха,,работата е мноооо,дебела..На кино ,не ходя от 20 г..Тогава,спряха с качеството...
  • 8 Българофил

    6 0 Отговор
    Филмите на САЩ струват когато бяха 1985г и все още имаше само бели хора или нормални хетеро, сега всички герои в филмите станаха мултирасови тъмнокожи лгбти без грам да имат опит като актьори
  • 9 Тъпа система

    5 1 Отговор
    Холивуд стана пълна скръб
  • 10 Винету

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Не си напипал пулса на филмите, които са те изкефили през 80-90. Тяхните създатели - главни артисти, режисьори и сценаристи са най-фанатичните застъпници на мултикултуризма, сексуалното обезличаване, глобализацията и зелената икономика. Робърт Коен, Дефо, Дениро, Мадона, Мег Райън, М Мур, И всъщност абсолютно всички в хор. Изкажи се в защита на класическото семейство и си аут. Да те го правят от позицита на добре платени клакьори, обаче нератива им е спуснат отбтези, които бяха решили през 80-90 да ти показват мъжество, любов и свободни ценности Сега като си сипеш десет литеа бенз за 50 лева утре, знай че си плащаш за филмите от 90-те. Земи тоя Рамбо и Хубавата Жена до него в съседния джип!

    Коментиран от #13

  • 11 Мюмюн

    2 2 Отговор
    Ко кат стачкуват тез ут Холивуд-ша земат сига работници и актюри ут Боливуд. Туй-супермен, ауквамен, антмен всякакав друг мен има и индийски еквиваленти. Литят, бият са не пу зле ут хамериканскити екшани. А как пеят танцуват и са калчат...ехеее. най ша ми е кеф да вида индийската жена-чудо и индийската гудзила, ша е баш интиресну.
  • 12 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 1 Отговор
    Лоша работа щом и те почнаха да вият като кучета /Понякога виенето може да бъде и сигнал, че кучето ви изпитва силно недоволство от обстановката, в която се намира. Виенето е ясен сигнал, че то е тревожно и напрегнато/.Малко не- красиво сравнение но пък за големите акули какво е средната класа хора са спрягани и по този начин.Късмет за който се съмнявам има много кандитати чакащи да ги ощастливи съдбата в Холивуд.Могат да напуснат и да направят място на следващия
  • 13 Оцеола

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    Рамбо ,Роки ,ги пускаха по 1,20 лв в кината .
    Сега даваш пари за нищо. От Холивуд никой няма полза,само помия и фантасмагории. Бензина има време докато стане 5лв.А тия дето ги изреждаш няма нито един джендър за разлика от сега