Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 12:40 1 325 6

Отменя се стачката на служители от филмовия бранш в Холивуд

  • стачка-
  • кино-
  • холивуд

Съюзът на театралните сценични работници, включва кинематографи, оператори на камери, дърводелци, художници, дизайнери, коафьори и гримьори, аниматори и още много други

Отменя се стачката на служители от филмовия бранш в Холивуд - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В САЩ след дълги и трудни преговори беше постигнато споразумение, което отменя планираната за понеделник стачка на 60 000 души от Холивуд и Съюза на филмовите и телевизионните работници.

Все още членовете на съюза не са гласувани предварителните договорености, но Джаред Гонсалес, говорителят на Алианса на кино и телевизионните производители, който представлява студиата и телевизионните компании в преговорите, е потвърдил споразумението.

Филмовото и телевизионно производство бе сериозно засегнато от Ковид пандемията, а сега заплахите от стачка и отново спиране на работа определено са притеснителни за компаниите.

Ако членовете на съюза не гласуват договореностите обаче, споразумението може и да не бъде подписано.

Съюзът на театралните сценични работници, включва кинематографи, оператори на камери, дърводелци, художници, дизайнери, коафьори и гримьори, аниматори и още много други.

Предишните договори са позволявали на работодателите да принуждават хората да работят много часове без да им разрешават дори почивки за хранене или отдих между смените. А най-ниско платените длъжности са получавали незначителни заплати.

Подробности за новите 3-годишни договори засега не се споменават.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    14 0 Отговор
    доста хора си нямат и представа в какъв фалшив свят и икономики-печатници на пари живеем/ не може да се пръскат милиарди за филми и за книги някакви бестселъри , за картини , без реално покритие от производство. много лоши предчувствия имам за бъдещето ни като човешки вид

    Коментиран от #2

  • 2 факт

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    боли ме о я човечеството се оказа глупаво
  • 3 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Ционистите, сами си правят, уж стачки и ги потулват. Холивуд е рефлексия на методите на Гьобелс. Или има, все още наивни.

    Коментиран от #6

  • 4 Грульо

    4 0 Отговор
    На оружие братя холивудци! Може и бутафорно да е. :D
  • 5 ристю

    5 0 Отговор
    Значи и там работата вече не е работа,а е робия,както стана в България.
  • 6 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    За съжаление си прав.
    В тоя ред на мисли, ако закрият Холивуд ще е по-добре за човечеството.