Last news in Fakti

21 Март, 2013 08:35 6 118 34

Северна Корея заплаши САЩ с атака

  • северна корея-
  • сеул
Северна Корея заплаши САЩ с атака - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея заяви, че ще атакува американските военни бази в Япония и на тихоокеанския остров Гуам, предаде „Ройтерс“. Причина за заплахата е използването на ядрено въоръжени бомбардировачи В-52 в съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.

Пхенян нарече „враждебни“ ядрените учения на Южна Корея и САЩ. Севернокорейците са разгневени от наложените нови санкции от страна на ООН, заради ядрения тест на 12 февруари.

Междувременно агенция „Ройтерс” съобщи още, позовавайки се на южнокорейски източници, че в Северна Корея е била обявена въздушна тревога. Сигналът е бил предаден по националното радио, като всички военни подразделения са били приведени в бойна готовност.

Властите в Южна Корея предполагат, че тревогата е била обявена заради военни учения, чието провеждане Пхенян не е обявил официално до този момент.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заплаши, че ако САЩ продължават да се месят в конфликта на Корейския полуостров, ще започне война за обединението на Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    1 1 Отговор
    Тия американците ще си го получат,ако продължават да се е*ават с ония откачалки...бъркат се по-целия свят,ама май ще си намерят майстора в лицето на С.Корея.

    Коментиран от #2

  • 2 M_SUx

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алекс":

    А ве я се стегни малко, не обичам американците ама тия корейците или поне С. Кореа не са хора и трябва да бъдат разоръжени.... даваха, че 10 хиляди северно корейци са изяли децата си, защото не е ималко какво да ядат, а иначе правителството им прави ядрени оръжия.... ако пуснат две 3-4 бомби в Щатите и 3-4 в Европа, ще пееш друга песен... Америка единствено в този случай са прави, но пък Китай пазят С. Кореа и за жалост нищо не може да се направи.

    Коментиран от #3

  • 3 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "M_SUx":

    ти гледай повече CNN и BBC, направо ще ти покажат как корейците си ядат децата
  • 4 тито

    0 0 Отговор
    Америкосите нямат право да се еб..ат с никой--а те постоянно го правят с целия свят......ще си намерят майстора --но пак ще страдат невинни. № 2 помисли малко преди да пишеш глупости....

    Коментиран от #7

  • 5 Сульо

    1 0 Отговор
    Това с изяждането на децата не било в Корея, а в Калифорния, съобщи информиран корейски източник.
  • 6 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Руснака е прав, средствата за масова дезинформация са ненадминати в пропагандата!!!
    Имам приятели гърци. По време на военната хунта в Гърция майката и бащата бягат в комунистическа България . Научават езика, учат работят и получават гражданство. Тук раждат и моят човек.След време хунтата пада и отношенията между България и Гърция леко се затоплят до степен че става възможно подобни семейства да си ходят на гости от Гърция в България и обратно. Моите хора веднага канят роднините и ги посрещат в тристайния си апартамент в кв. "Младост" Гръцките роднини шашнати от луксозното според тях жилище заклеват българските да им кажат истината. Те са твърдо убедени че това е театър и че комунистите са предоставили апартамента за декор. Тъй като всички знаят че в комунистическа България хората живеят мизерно в общежития и казарми!!!
  • 7 M_SUx

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "тито":

    Ти си помисли ония фанатици какво ще направят с ядрената си програма.... пък тогава ми давай оценка.

    Коментиран от #8

  • 8 Явор Кръстев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "M_SUx":

    Че те си имат ядрено оръжие от времето на СССР и за сега не са го използвали. Но виж Американците са.
  • 9 Bobi

    1 0 Отговор
    M_SUx , е много прав ! Имам приятел , който е рулеви на кораб , а негов колега е бил от С.Корея и му е разказвал много за там . За ядене на деца не е споменавал , но за избиване на хора "проглеждащи" е постоянна практика . Въпросният кореец е успял да избяга в Южна Корея и предполага , че неговите блиски са били избити заради него . Това е една ужасна диктатура , която трябва да бъде премахната !! M_SUx и Китай вече са против тях , а не ги пазят

    Коментиран от #10

  • 10 руснака

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Bobi":

    едната диктатура трябва да бъде премахната и да се въведе нова - американска? или не знаеш за тайни американски затвори, където хората се измъчват, не се спазват човешки права, хората се държат с години без да им представят обвинение? с какво американска диктатура е по-добра от корейската?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "руснака":

    С лустрото
  • 12 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "руснака":

    Брей , колко много глупаци имало , които искат да ходят в щатите , а там било диктатура . УЖАС . А за С.Корея наплива е толкова голям ...... хората подкупи дават за да отидат

    Коментиран от #13

  • 13 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bobi":

    аха, то в сащ НЕ е диктатура, така ли? днес да не сме 95-та? да не си спал последните 15-20 години? или просто си зомбиран до мозъка на костите?))))

    Коментиран от #14

  • 14 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "руснака":

    Ми не знам защо тогава мои приятели , живеещи та викат , че било хубаво . Пращат ми разни снимки в общия басейн на кооперацията в която живеят . Викат ми ела , вземи и децата ....... Сигурно щото ме мразят и искат да страдам
    Виж сега , очевидно имаш проблем , но аз не съм психиатър и не мога да ти помогна

    Коментиран от #15

  • 15 руснака

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Bobi":

    а не си ли питал мама и тати, техните приятели какви снимки са им пращали от СССР? ти имаш проблем - нямаш мозък, но едва ли въобще може да ти се помогне.....
  • 16 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Разбира се че е диктатура-финансова. Средният американец не притежава почти нищо и води живот под наем. И кола и дом са на доживотен лизинг и докато се котира в работата ок но случи ли се да остане без работа, много лесно се минава от басейна към кофите за боклук. В интерес на истината в някои щати имат социални програми за подпомагане на изпадналите в крайна бедност но неизвестно защо повечето американци не желаят да ги ползват!?!
    И аз имам приятели там

    Коментиран от #20

  • 17 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Нека не се обиждаме така никой няма да убеди никого!
  • 18 радио свободна европа

    0 1 Отговор
    Какво е Америка? Нещо, което Европа никога няма да е, съюз на харата. Какво не е Европа?? Никога няма да е като Русия или Китай, със собственно управлени, което да защитава интересите на хората, говоря за сега не преди 20г. Никога не бих живял в Америка, черен да ме управлява а и скоро ще е втория черен континет.

    Коментиран от #34

  • 19 jaja

    0 0 Отговор
    ahaha ako stane voina(dai boje da ne stava),no ako stane dano pone koreicite da si izpolzvat qdrenoto orujiq i da izchistqt sveta ot nai-naglata i glupava naciq na sveta narechena-Amerika!
  • 20 АJe

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Явор Кръстев":

    А ти как живееш? Каква частна собственост имаш и как я придоби? Или ти си едно от многото мамини бг синчета, които се хвалят на тати с панелката и старото бмв? българи тръгнали да се мерят с жителите на държавата с най- мощната икономика живеещи по едни от най- високите стандарти за света.

    Коментиран от #28

  • 21 раа

    2 1 Отговор
    САЩ са най-терористичната и алчна държава, войните, които се водят в момента са благодарение на тях. Те искат да притежават всички земни богатства на планетата. Нападат всяка държава, която им се изпречи на пътя, за да се докопат до природните им ресурси.

    Коментиран от #22

  • 22 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "раа":

    Когато си по-слаб от другия , казваш че той играе нечестно , но всъщност тайничко искаш да бъдеш на негово място

    Коментиран от #24

  • 23 раа

    0 1 Отговор
    До коментар #22 от "Bobi":

    Хахахахахх, а ти искаш ли хахахаххаххахахха, хайде ограмоти се и виж кой играе нечестно, защото именно САЩ играят нечестно. Прочети малко книги, йзгледай документални филми и пак коментирай. Ти си слаб човек, защото заемаш страната на по-силния, а той нека мачка по-слабите.
  • 24 руснака

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Bobi":

    продължавай да лижеш задника на "по-силния" с надежда някой ден да станеш един от тях. Те точно това правят - продават американска мечта на зомбирани срещу реални богатства.
  • 25 раа

    1 1 Отговор
    До коментар #22 от "Bobi":

    Bobi, знаем вече що за стока си. Ето такива хора са ни политиците - мижитурки, страхливци. Докато ни управляват такива няма да се оправим. Искам партия Атака
  • 26 Красимир Димитров

    1 0 Отговор
    Комунистическия начин на управление толкова им е изпил мозъка,че без проблем ще докарат света до ядрена война.

    Коментиран от #30

  • 27 гарга рошава

    0 1 Отговор
    браво,корейци!!!напълно ви подкрепям!една нация най-накрая да се опълчи на ционистите!!!изчистете планетата от масони,илюминати,ционисти...м...а им фашистка!
  • 28 Явор Кръстев

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "АJe":

    Коментара ти е в стил: " Ти па си много убав".Общоизвестен факт е че повечето хора в България имат собствено жилище. Също така е общоизвестно че това жилище е наследство от старият режим и към момента малко хора могат да придобият такова по честен начин.Защото новият проамерикански режим много се старае да ги "стигнем"- американците. Това са оковите на новото робство- ипотечният кредит.
    Поствам малко снимки на "жителите живеещи по едни от най-високите стандарти в света"http:/www.prikol.ru/2010/02/03/amerikancy-v-supermarkete-100-foto/
  • 29 Иван Тотов

    1 1 Отговор
    Някои от коментарите ви са плачевни -в смисъл --чиста пропаганда,и промити мозъци в следствие про-американската политика на нашите правителства.Аз лично съм живял в Америка-тогава когато повечето от вас не ви е имало,и вече се уверих че американската пропаганда е по-страшна и от комунизма....Бях и в С.Корея по обмяна на опит-точно по американска инциятива....и мога да ви кажа че тези статии написани в мединото пространство са си направо лъжа. ДА в С.Корея не е рай-но къде ли е той.....сто процента не и в САЩ.....Млади хора-не се заблуждавайте и неприемайте че всички страни са лоши а само САЩ са ( демократични) и живеят добре....Американската мечта умря още през 80те год. и никога повече няма да я има.....Не се подценявайте и имайте достойнството и куража да изказвате собственото си мнение-дори то да е в разрез с интересите на ,,,силните,,, Само до Красимир Димитров--знаем кой е използвал ядрени бомби първи---нищо не е забравено,никой не е забравен...
  • 30 Готс

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Красимир Димитров":

    Вземи се в ръце, живеем в 21-ви век. Ако нечий мозък е изпит от комунизма, имай предвид, че първо са изпити твоят и моят. Трябва да се научим да различаваме директната пропаганда от истината.

    Коментиран от #31

  • 31 Красимир Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Готс":

    Аз съм в 21 век ,имам интернет за разлика на гражданите на северна корея и като умре президента няма да плача за него защото така трябва.Моят мозък не е промит от комунизъм защото нищо не съм видял от него,не искам и да виждам.Не си мисли,че защитавам америка,боли ме корема за тях ,но ако стане война между тези две страни ще страдаме всички.

    Коментиран от #33

  • 32 СССР

    0 0 Отговор
    евала на северна корея ще им налагали санкции кои са тия господарите на света или по скоро господарите на глупаците дето им махат и викат да живее сащ и тяхната демокрация избила 10 ки милиони и съсипала живота на милиярди хора по света а сега си прави сметката да завладее света и да избие всички нисши раси защото са пред фалит и гражданска война а вия не ги подкрепяйте да не се окажете и вия сред тия за истребление засега имат полза от вас и ще ви исползват когато му дойде времето но това ще го узнаете в последствие браво на корейците ала ако стане война няма да има ни корея ни родопея
  • 33 трайчо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Красимир Димитров":

    Ako на снимката пред вулканизатора си ти, ясно ми е колко ти е промит мозъка от ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 34 не расист

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "радио свободна европа":

    Не се казва "черен". Расистко е. Казва се - ЕПИДЕРМАЛНО ВАРИАТИВЕН.
Новини по държави: