Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 16:47 15 908 29

Мария Захарова: Това са фантазии!

  • мария захарова-
  • русия-
  • фантазии-
  • турция-
  • кипър-
  • окупация-
  • крим

Няма споразумение между Москва и Анкара

Мария Захарова: Това са фантазии! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия отхвърли съобщенията на турските медии, че Москва и Анкара са ангажирани да се договарят за взаимното признаване на Крим като руска територия и окупираните от Турция територии в Северен Кипър, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, предаде агенция "Фокус".

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че „подобни фантазии дезориентират международното обществено мнение, подкопават доверието и пораждат негативни емоции“. Тя също така изрази възражението на Москва срещу усилията, положени от Турция за признаване на образуванието в окупиранaта част на Кипър.

„Напоследък наблюдаваме засилена активност, насочена към международно признаване на незаконната държава в Северен Кипър и настояваме да се избягват стъпки, които биха могли да увеличат напрежението между общностите“, каза тя. Позицията на Русия по отношение на Кипър е „непроменена“ и „добре известна“, настоя тя в отговор на въпрос на гръцката агенция AMNA.

„Ние последователно подкрепяме решение в рамките на международното право, основано на Съвета за сигурност на ООН, което предвижда създаването на двузонална, двуобщностна федерация с единен международноправен статут, суверенитет и гражданство“, каза тя и добави, че твърденията за договаряне са „неприемливи“. „Република Крим е неразделна част и един от най -динамично развиващите се членове на Руската федерация“, подчерта тя, като каза, че тази руска територия никога няма да бъде обект на преговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    39 5 Отговор
    Русия няма да пита ?
  • 2 Е ?????

    2 6 Отговор
    И!!!!!!!🐍
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АТАКА

    58 11 Отговор
    15милиона евреи по света Хитлер ги мразеше заедно с над 500 милиона бели слявяни ги слагаше под общ знаменател с семитите, а тъмнокожите турци и над 1 милиард ислямисти и японци наричаше арийци, пълен смях, а неговата армия лично финансирана от евреите в мултирасова и еврейска САЩ

    Коментиран от #7, #11

  • 5 да питам

    7 37 Отговор
    Казах ли ви , че Императрица Х@йло и Падишаха ше се заемат ?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лош материал

    12 48 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    На мястото на паметника на "съветската армия"-окупаторка в София.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "АТАКА":

    Лудоста му е стигнала много по далеко,
    чистата раса само хора с руса коса ,сини очи и чисти германци .В днешно време
    сравние -хормоналните лекарства, изписвани на транс тийнейджъри, с нацистките медицински експерименти.Извън темата прав си ,един човек запознат с историята
  • 12 Аз пък

    14 5 Отговор
    Имам фантазии със Захарова

    Коментиран от #15, #18, #20

  • 13 Бандера

    13 20 Отговор
    Най-голямата джамия в Европа се намира в........Москва!
  • 14 Рахат Олсунов

    4 13 Отговор
    Главния мюфтия на Рослямия е българин!

    Коментиран от #16

  • 15 фантазирай

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Аз пък":

    струва ли ти пари?!
  • 16 заимов

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "Рахат Олсунов":

    Де не би да е от руската партия дпс?
  • 17 Б. М.

    12 33 Отговор
    Русия е най - големият враг на всичко българско. Точно във войната от 1828 - 1829 г, Русия завладява Крим. Създава Сърбия и Гърция. В Одринскят мир НЯМА дума за българи и България!!! Тогава кап. Георги Мамарчев, вуйчо на Георги Раковски, започва на своя глава с българското опълчение да освобождава България. Края се знае, арестуван от г-л Дибич и заточен, заедно с другите опълченски командири в Сибир. И така нататък. Знам че не Ви се вярва, но информацията е и от руски сайтове. Четете бре хора, Англия дава карт бланш за превземане на Константинопол, но Русия НЕ го превзема и спира до Чорлу. Казвам Ви, има и в много РУСКИ сайтове информация.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Бай Нанай

    2 14 Отговор

    До коментар #12 от "Аз пък":

    Садо-мазо русофил!
  • 19 А ти защо не четеш?

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Б. М.":

    А ти защо не четеш? Англия има интерес от плацдарм в Гърция и мониторинг на прпливите, а Хабсбургът иска да се разшири на Юг. Така че Русия се възползва от ситуацията. А, ако да кажем, Франция или Германия бяха заинтересовани от една свободна България, то руснаците нямаше да се поколебаят да навлезат и в БГ.

    Коментиран от #21

  • 20 Спас безделника

    1 9 Отговор

    До коментар #12 от "Аз пък":

    Ще ти отрежа топките!
  • 21 Б. М.

    9 14 Отговор

    До коментар #19 от "А ти защо не четеш?":

    Нещо си се объркал, годината е 1828, след Наполеон. На практика, няма Франция, Германия, Австрия...... Има само две велики сили Англия и Русия. Също и ОИ. Така че, след съгласието на Англия, е НЯМАЛО пречки. И пак Ви казвам пише си го в руски форуми и сайтове, с много документи. Колкото и да слагате минуси, ня да промените фактите.

    Коментиран от #23

  • 22 Глупости

    18 3 Отговор

    До коментар #17 от "Б. М.":

    Остава да кажеш.че английския флот влиза в Дарданелите, за да приветства русите с превземането на Константинопол.И че на Берлинския конгрес Русия разпокъсва България ...А Англия горещо се бори това да не се случи....

    Коментиран от #24

  • 23 А ти защо не четеш

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "Б. М.":

    Не се лови за думичката. Германия катто днешната я няма, но има Прусия и гравитиращите около нея немски владетели, а Франция си е Франция, независимо дали е Наполеонова империя, Бурбонско кралство или Република
  • 24 Б. М.

    10 8 Отговор

    До коментар #22 от "Глупости":

    Бъркате войните хора. 1828, 1848,1878, са различни войни, с различни международни ситуации. Когато окупират Крим(1828), там живеят много хора с българско самосъзнание. Сега колко са, лесно може да проверите. Отказвам се да споря. Както е казала една 🎃, то не е..... да го набиеш.
  • 25 Желяз каменноff

    5 3 Отговор
    Турция да не се меси там щот става военно положение в региона
  • 26 Едуард Петров-Едо

    6 2 Отговор
    Какво означава ,,Русия няма да пита"? Че Русия прави, каквото си иска, без да се съобразява с Международното Право и редица други международни, исторически, етнически и най-вече Духовни фактори ли? Съвсем не! Русия може да е силна във военно отношение, но Русия е силна преди всичко в Духовно и Правно такова! Защото, по принцип, ако една държава или дори империя, каквато беше Съветския Съюз, загубила е и няма Духовна Сила, тя бързо се разпада! Трябва добре да помислим и за нашата Родина България, от къде сме тръгнали, къде сме и накъде вървим, за да не загинем! Кой е казал, че сме Държава на Духа? Ако е така, нека се върнем към Християнските си корени и Ценности! Тези Ценности са винаги актуални! Още повече, че Ние се намираме на ключово място в Европа! И нека с Божията Помощ да се преборим с Шайката на всички равнища и държавни структури, която ни обира и унищожава! Дай, Боже! Амин! Осман Октай е етнически турчин, но е по-българин от мнозина българи! Господ да го пази! Амин!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ехх

    1 3 Отговор
    Захарче, защо си тъй вечно кисело !
  • 29 даадаада

    0 0 Отговор
    Ако Жена каже, че обича повече детето си от мъжа си, не и вярвайте! Детето може да го остави при съседката, но мъжа никога!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания