15 Октомври, 2021 16:26 1 677 3

Порои заляха Гърция

  • гърция-
  • атина-
  • дъжд-
  • наводнение

На редица места се е събрала толкова много вода, колкото иначе вали за година, заяви метеоролог по държавната телевизия

Порои заляха Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Гърция падна толкова дъжд, колкото иначе се излива за година. Наводнени са много от улиците на столицата, както и части от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.

Поройните дъждове в Гърция създадоха големи транспортни проблеми и предизвикаха наводнения. Стотици хора трябваше да търсят убежище по покривите, за да не пострадат в наводнените си домове. Само в Атина спасителните екипи са били викани над 1400 пъти, за да помагат на пострадали и да изпомпват водата от наводнените сгради. Стотици автомобили са блокирани по залятите улици.

По тези причини две от основните пътни артерии в Атина бяха затворени. "Трябва да бъдем внимателни, заплахата е голяма", каза по телевизията министър Христос Стилианидис, който отговаря за гражданската защита. Повечето училища и всички ведомства, чиято дейност не е свързана със спасителните работи, са затворени.

На редица места се е събрала толкова много вода, колкото иначе вали за година, заяви метеоролог по държавната телевизия. Силни дъждове се изляха и над островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и в някои части на Крит. Подобрение на времето се очаква едва в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пучо Капучо

    8 1 Отговор
    Съжалявам за гърците, но айде да не ги мислим тях, че ние тук и без това се чувстваме като след потоп - всеки ден ни наводняват с ваксинации и избори...ходи живей в такава у.мрела държава.

    Коментиран от #2

  • 2 АТАКА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пучо Капучо":

    То няма какво повече да коментирам под статията, ти беше напълно изчерпателен за всичко и точно така
  • 3 777777

    3 0 Отговор
    ГЪРЦИТЕ ПРЕДАДОХА БОГА! ИЛИ ПОНЕ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ! СЕГА ЩЕ СИ ПЛАЩАТ!
Новини по държави: