Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 09:38 2 821 35

Увеличават се заразените във Великобритания

  • великобритания-
  • заразени-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • лондон

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните

Увеличават се заразените във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с COVID-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразявания и 223 жертви, предаде БНР.

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам. Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "Зимния план" на правителството ако мерките, които са в сила в момента не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти, могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "План Б".

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране, както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи, нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията. Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи, наред с постъпленията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "План Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпозване, изтъквайки че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    71 5 Отговор
    Щото всички там са ваксинирани нали!?

    Коментиран от #6, #18, #30

  • 2 zeus

    55 2 Отговор
    Защо няма статистика колко от заразените са боцнати?
  • 3 😷😷😷

    66 4 Отговор
    75% "ваксинирани" Толкова и какво променя това??? Всеки да си направи сметка, какво ни чака и има ли смисъл от "сертификати", "ваксини" пр. ?

    Коментиран от #27

  • 4 етикет

    15 2 Отговор
    И ние какво да направим по тоя щекотлив въпрос,че еди къде си се увеличавали заразените?!
  • 5 пак този

    41 2 Отговор
    И с ваксини и без все тази. Срока им е 6 месеца и после пак в оборите. Ще се събудят скоро и ще видят измамата. Не са толкова заспали.....май.
  • 6 сър Джон

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Населението на Англия е близо 10 пъти повече от това на България , а броят на починалите е само два пъти по голям . Сам си направи изводите.

    Коментиран от #7, #22

  • 7 хъммм

    35 2 Отговор

    До коментар #6 от "сър Джон":

    Имат по-добро здравеопазване?

    Коментиран от #10, #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Неразбирам

    31 2 Отговор
    Нали тези бяха на 90% ваксинирани?

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Очевидно е така

    5 22 Отговор

    До коментар #7 от "хъммм":

    След като здравеопазването им е успяло да ваксинира толкова голям процент от населението. Нашето здравеопазване не предприема нищо, въпреки, че смъртността сред неваксинираните доближава смъртността на бройлерите в птицекланица.

    Коментиран от #13

  • 11 Верно ли

    26 2 Отговор
    Толкова за ефективността на ваксините и мерките! Всички правителства, взели участие в този престъпен заговор срещу гражданите си трябва да си понесат последствията с всичка сила!
  • 12 пирата

    5 13 Отговор

    До коментар #9 от "Неразбирам":

    Ами разбери. За това не мрат като тук при нас. При тях е вече петата вълна , а ние не сме изкарали още четвъртата.
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Очевидно е така":

    ОчевАдно процента на боцканите не е от значение , а грижата за болните ‼️ Ние и преди ковид бяхме с най-високата смъртност и сега ‼️

    Коментиран от #15, #32

  • 14 Joro

    9 5 Отговор
    Мария Атанасова, не можа ли да направиш една справка в Интернет, да напишеш колко е % на ваксинираните във Великобритания? Балъци от всички страни, ваксинирайте се. Естественият подбор поне ще отсее интелигентните от глупавите.
  • 15 Продължавай да мислиш така

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    И като се разболееш отиди там където се грижат по-добре

    Коментиран от #23, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 big

    9 3 Отговор
    Дали това го четат нашите гъ.зо.лиз.ци? Нали са ваксинирани! Защо се разболяват? Нали след ваксинация нямаше да има тежко болни и починали? Защо има? Простотията не може да скриеш зад "зелени", "пимбени" и други сертификати и мерки!

    Коментиран от #20

  • 18 зле

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    децата не са ваксинирани , а вирусът ги заразява и тях , не подбира вече. Много лоши прогнози от китайски учени, вирусът мутира по лош начин и може да се превърне в подобен вирус по кокошките, при който директно се засяга мозъчната дейност. Изпуснаха кутията на Пандора тия...
  • 19 уви

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Неразбирам":

    Има в момента нов щам, всеки десети го кара в Англия, който е по-заразен от делта, вероятно вече и ваксините няма да сработят, нито това че сме боледували, нямаме толкова антитела да го неутрализиламе, пък и той се размножава много по-бързо. ние сме си виновни, ако по-рано бяхме направили като китайците всички държави, сега щяхме да сме го унищожили, а в момента той надделява.
  • 20 мда

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "big":

    Допусна се вирусът да си върлува достатъчно дълго и да мутира, в Англия има много хора, които са от други места, пътуват и носят нови и нови щамове. ваксините не могат да насмогнат на подобрения щам.Без затваряне на граници нещата няма да станат май, натам вървим.
  • 21 Весела

    2 6 Отговор
    45000 заразени за ден 4000 в болница 100 човека починали 85% ваксинирани само Лондон има 8млн жители.
    В БГ 6млн 4000 заразени дневно и 200 починали!23% ваксинирани
    Това са фактите!Това е доказателство че ваксините пазят от тежко протичане и смърт!

    Коментиран от #25

  • 22 Грульо

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "сър Джон":

    75% ваксинирани и имат същия процент заразени, като при нас. Умрелите са по-малко,защото миналта година си признаха, че са надписвали и сега не броят всички с положителен тест за умрели от ковит. При нас имаш ли положителен тест те пишат от ковит, без значение че си на 95 и с една торба смъртоносни заболявания. :D

    Коментиран от #28

  • 23 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Продължавай да мислиш така":

    Ти май не си от тука ‼️ Преболедувах го преминавайки през болница ‼️ Благодарност на варненските медици ‼️ Просто тук изнасям ФАКТИ които никой НЕ ОБОРВА , а някой дори ги крият‼️
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Продължавай да мислиш така":

    Къде са статистиките за заразените днес в Италия, Испания, Германия, Франция? Къде е статистиката, както за ковид, на получилите и починали днес от инфаркт и инсулт и процента на ваксинираните сред тях ? Къде е статистиката на процента влезли/починали у нас и този процент за другите страни в ЕС / нали вирОса е един и същ / ?

    Коментиран от #31

  • 25 хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Весела":

    Бегай се ваксинирай, но си напиши завещанието и изрично отиди на психолог, за да ти даде напътствия от близката смърт, която ще те постигне.
    Да не се плашиш, няма да е внезапно, ракът и автоимунните заболявания не убиват бързо, затова ще имаш достатъчно време да оплакваш глупавата си глава.
  • 26 Той

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "хъммм":

    NHS издъхваше още в самото начало на 2020 -набираше доброволци за санитари на минимално заплащане а и болниците не бяха пълни , когато направиха локдауна само кий уоркърите бяха по улиците а именно поляци румънци и българи , черните първи се скриха .по това време работих в склад с 500 човека на смяна от различни държави никой не спазваше нищо няма маски няма дистанций и нямаше и болни . а по улиците ако срещнеш англичанин да се разхожда той бягаше на 5 метра от мен , много им са промити мозъците . вярват на всичко ,НАЙ-МНОГО СЕ ЗАБАВЛЯХАХ КАТО ТРЪГНАТ ПИЯНИ И НАДРУСАНИ ПО УЛИЦИТЕ НЯМА ТАКАВА КАРТИНКА...
  • 27 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "😷😷😷":

    заразяват се останалите 15% не ваксинирани,не преболедували и тъпанарите антиваксари. Няма оттърване от вируса,ами дано заради тъпанари антиваксари и вярващи в световни конспирации да не се изроди така този вирус,че да се мре повече и да има малко оздравели. За съжаление се срещам и с уж интелигентни учени хора,които приказват простотии от рода не вярвам,че за една година могат дасе направят ваксини които да са безопасни,а на въпроса за това дали те работят със старата технология от преди 30-40 години,отогварят отрицателно с ...е как с модерни технологии работим.Обяснявам,че и създаването на ваксините ползват същите супер модерни технологии и те вдигат тъпо рамене.Това е много озадачаващо и отчайващо за народа,койтоне иска сам да си помогне,а разчита на всевишния и дано да не ме хване.
  • 28 Когато си

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Грульо":

    с положителен тест за ковиД не с Т,вероятността да си загубиш живота от пораженията които причинява този вирус е в пъти по-голяма от колкото без него.А за да стигне до 95 години този мчовек се е сблъсквал с много старшни неща,едно от които е и ВСВ и пак е оцелял.
  • 29 В е л и к и я

    3 0 Отговор
    С липса на мозък и препълнени стадиони това е резултатът . А след Брекзит и без медици ... !
  • 30 Ами въпросът е, че не са всички.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    А махнаха маски и ограничения и в училищата има бум на заразени, сред студентите също. Преболедувалите се заразяват отново, не само отдавна ваксинирани. За съжаление маски и мерки явно трябва да има още дълго. Особено през зимните месеци.
  • 31 Ами влез в worldometers. info и я виж

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    статистиката за изброените държави. Имаш достъп до интернет. Може да видиш че при 4000 заразени Мексико има над 400 умрели, а в предходни дни при 1000 по 1000.И че там се правят много малко тестове и най-вероятно много умрели от/с ковид никога не влизат в статистиката. За Африка да не говорим... Много интересни неща могат да се научат от таблицата със статистиките. Има огромни разлики в броя на тестовете правени в различни държави на 1 милион души население.
  • 32 От значение е със сигурност. А ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    искарал явно късмет, че си бил в болница с ковид, когато не са били претоварени болниците във Варна. И точно ти не трябва да твърдиш подобни неща.Непростимо е, човек лежал в болница с ковид да се изказва против ваксините. Колко хора не са имали твоя късмет, а загубиха живота си?!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 000000

    1 1 Отговор
    БРЯ! И КВА СТАНА ТЯ?! АМА КАЦАРОВ ДЕБЕЛАТА ЧУТУРА И РАДЕВ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ НЕ ВИЖДАТ И НЕ ЧУВАТ ТАКИВА НОВИНИ! НАПЪВАТ ЛИ НАПЪВАТ ЗА ПОВСЕМЕСТНА ФЪКСИНАЦИЯ!
  • 35 ТУРБОИНЖЕКЦИОН

    0 0 Отговор
    Ваксиниран с две дози и една бустерна обозначаваме с:

    ТУРБОИНЖЕКЦИОН.
Новини по държави: