Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 17:51 6 108 62

Коронавирус: защо случаите във Великобритания се увеличават

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия-
  • вирус

Във Великобритания ходят без маски, влизат навсякъде, без да покажат сертификат за ваксина или резултат от тест. И коронавирусът се връща. Смъртността е достигнала 200 души дневно.

Коронавирус: защо случаите във Великобритания се увеличават - 1
Снимка: Shutterstock

През последната седмица Великобритания регистрира по над 40 хиляди нови случая на коронавирус дневно. Все по-често се стига и до повторни заразявания - британската Национална статистическа служба отчете, че при 296 от 20 262 заразени се касае за повторна инфекция.

За повторно заразяване се приемат случаите, при които пациентът е с положителен тест най-малко 120 дни след първия такъв. Но как се случва това? "Ако не се правят тестове, ако хората не носят маски, не спазват дистанция и нямат ваксини, можем да очакваме реинфектиране в период от три месеца до пет години - това означава, че може да се очаква средностатическият човек да се разболее от COVID-19 на всеки три месеца до пет години", казва пред "Гардиън" медикът професор Джефри Таунсенд от Йейл.

Пандемията настъпва отново

А ситуацията във Великобритания в момента изглежда точно така, пише Карстен Фолкери в "Ханделсблат". "Без маски насам-натам, хората влизат навсякъде, без да покажат сертификат за ваксина или резултат от тест", разказва той. Пандемията във Великобритания настъпва отново. Смъртността е достигнала 200 души на ден - стойности, невиждани от март насам. На фона на относително спокойната ситуация в държавите в Западна Европа, пандемията на Острова изглежда извън контрол. Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид предупреди, че през зимата може да се достигнат стойности от 100 хиляди новозаразени на ден.

Здравната система е пред пореден удар

Три месеца след като премиерът Борис Джонсън обяви "Деня на свободата" и всички ограничения, въведени заради пандемията, бяха отменени, учени и експерти от Националната здравна служба (НЗС) настояват задължението за носене на маски и спазване на дистанция да бъде възстановено. "Време е за план Б. Без превантивни мерки рискуваме да изпаднем в криза през зимата", заяви Матю Тайлър от НЗС.

Британската здравна система работи на предела на възможностите си всяка зима. Но покрай пандемията положението е особено драматично - плановите операции на 5,7 милиона британци са отложени. Сред причините за създалата се ситуация се открояват две: първата е безотговорното поведение и неспазването на основните мерки за дистанция и хигиена. Втората е, че тъй като Великобритания започна първа в света да ваксинира своето население, втората доза на много британци е поставена преди повече от шест месеца.

Хоспитализациите засега са по-малко

Правителството обаче за момента няма намерение да затяга мерките. То продължава да поставя акцента върху имунизационната кампания. "Не сме стигнали до момента, в който да въвеждаме нови рестрикции", обяви здравният министър Саджид Джавид. Хоспитализациите след заразяване с COVID-19 остават по-малко в сравнение с миналата година. Между октомври и януари 2020-а при регистрирани 2,7 милиона случая на Острова, 185 хиляди са имали нужда от болнична помощ. Между юли и октомври тази година случаите са над три милиона, но в болница са били приети едва 79 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми щото англото е КЕКАВО

    40 4 Отговор
    Силата започва от Балканите до Владивосток..
  • 2 DW-пропаганден машинен

    108 2 Отговор
    Оххх, да се смее ли човек да плаче ли, като чете пропагандите на DW !? Съвсем се помешаха тия мисири !?
  • 3 За овце

    101 3 Отговор
    Защото са масово факсинирани.
  • 4 Майна

    99 11 Отговор
    ЗАЩОТО ГЕННИТЕ ТЕРАПИИ НАМАЛЯВАТ С 5%СЕДМИЧНО ИМУНИТЕТА ОТ ПЪРВОТО ИНЖЕКТИРАНЕ..ЗАЩОТО ТЕ УНИЩОЖАВАТ ВРОДЕНИЯ ИМУНИТЕТ... НЯМА СМИСЪЛ ДА ПУБЛИКУВАМ ПАК...

    Коментиран от #16, #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майката на костов

    79 1 Отговор
    Защото са ваксинирани и са обратни!
  • 7 😷😷😷

    100 3 Отговор
    "Във Великобритания ходят без маски, влизат навсякъде, без да покажат сертификат за ваксина или резултат от тест. " Ах, какви непослушни овце, 75% "ваксинирани"!
  • 8 БГ681

    82 1 Отговор
    Защото ваксинираните хора не се тестват и разболяват други, защото ако си ваксиниран пак се разболяваш, но преболедувал човек е много по-предпазен от това.
  • 9 гост

    45 4 Отговор
    Те навсякъде се увеличават. Лятото се тествахме здрави за чужбина. Сега няма ескурзии и се тестват само болни и на вдига се. И да по коледа , като хукнем някъде пак ще намалеят като %.

    Коментиран от #42

  • 10 Яяяяяя

    101 5 Отговор
    Ваксинираните рсзнасят заразата! Карантинирайте ги!
  • 11 делта плюс

    47 1 Отговор
    Идваааааам вадете сертификатите да не ви объркам, че измамата ще цъфне.
  • 12 АХМЕТ

    31 4 Отговор
    УВЕЛИЧАВАТ СЕ ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С АРАБИ,ИНДУСИ НЕГРИ
  • 13 С ваксина и без ваксина

    81 1 Отговор
    Май все едно с ваксина или без ваксина.
  • 14 ТОНИ

    50 0 Отговор
    СТАТИЙКИТЕ НА НЕМСКО ЗЕЛЕ СА НА НИВО 8-КЛАС
  • 15 Пландемия

    87 0 Отговор
    Тази пландемия няма да свърши,докато не бъдат изринати хората стоящи зад ваксините и вируса! Нарочно сега говорят,как пак се заразявали,как минало много време от втората ваксина и как трябвало всички да сложат трета,четвърта,пета,шеста и т.н... Тези ваксини не стават изобщо,щом не пазят хората,как така някогашните ваксини са пазели с десетилетия,а сега за няколко месеца и нищо... Целта беше това,да се хванат хората на въдичката и да се започне нон стоп ваксиниране до гроб... А фармацефтите ще са новите богаташи,следващата печалба за държавите ще е от здравето на хората!
  • 16 Хахааааа

    7 29 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Да, няма смисъл да публикуваш пак. Обезсмислил си се.
  • 17 Лост

    35 0 Отговор
    Я дайте някоя статия на колко време си сменят гащите, използват ли клечки за уши, нещо за зелена енергия и т. н. Има ли мераклии за шофьори и берачи на селскостопанска продукция.
  • 18 Чака рака айде на битака

    26 4 Отговор
    Тези англичани са по зле и от нас - ние имаме мангър и кацар, а те имат циганин за министър на здравеопазването. В Албиона има много бакър и други неща за краднене
  • 19 Некой си

    55 0 Отговор
    Амммм, нали сертификатът за ваксинирани е безсрочен!
    Какво искат да кажат от дойче зеле - че ваксинираните се заразяват?
  • 20 ЕВРО НЮЗ

    39 4 Отговор
    Във Великобритания вирусът се завръща защото българите отказват да предоставят телата си за безплатни фармацевтични експерименти..... Това е истината.. Британския парламент да се обърне с молба за помощ към НАТО..... Неможе там някакви си балканци да пречат на експеримента.. 😁😁😁😁
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Watchdog

    42 3 Отговор
    Прекаляват с ваксините и бустърите... Затова... Но като че ли ги свикнаха вече и започва да им харесва.... Досущ като наркомани. Ваксини има няма страшно... Дори в един момент може да свикнат да си ги слагат сами и направо да ги пуснат в търговските вериги за да може месечно или ежедневно, кой както се пристрасти, според потребностите тук да се каже.
  • 23 Любопитен

    12 0 Отговор
    Пак политкоректни драсканици. При кои се увеличават заразените и детналите, англичани, ваксинирани, азиатски навлеци, неваксинирани. Само питам, де.
  • 24 Мародер

    41 1 Отговор
    Тъжно, много тъжно когато корифеи в медицината са подложени да дават неадекватни обяснения преко волята им! Но има неща които вече са сигурни - ваксините не допринасят за никакъв имунитет.
    Бритaнcкaтa здрaвнa cиcтeмa рaбoти нa прeдeлa нa възмoжнocтитe cи вcякa зимa. Нo пoкрaй пaндeмиятa пoлoжeниeтo e ocoбeнo дрaмaтичнo - плaнoвитe oпeрaции нa 5,7 милиoнa бритaнци ca oтлoжeни. Cрeд причинитe зa cъздaлaтa ce cитуaция ce oткрoявaт двe: първaтa e бeзoтгoвoрнoтo пoвeдeниe и нecпaзвaнeтo нa ocнoвнитe мeрки зa диcтaнция и хигиeнa. Втoрaтa e, чe тъй кaтo Вeликoбритaния зaпoчнa първa в cвeтa дa вaкcинирa cвoeтo нaceлeниe, втoрaтa дoзa нa мнoгo бритaнци e пocтaвeнa прeди пoвeчe oт шecт мeceцa.
    Това означава само едно че ваксините не само не подобряват имунитета но и допринасят за отслабването му и поради тази причина ще трябва да се ваксинирате не само с трета доза но и с четвърта, пета до като един ден не кагат на близките ви - ако имате живи че сте починали от ковид.
  • 25 Кую

    30 1 Отговор
    Защото са ваксинирни със отрова.
  • 26 Интензивното

    45 2 Отговор
    Браво пуснахте статията,но доста прекроена и не пасва на действителността.Страх тресе СЗО и учените продали душите си на корпорациите виждайки,как благоприятната за тях ситуация се изплъзва и също се разболява от ковид.Те не се питат,къде са сгрешили,защото много добре знаят,че са грешни и в червата.При нас има болни с ковид ваксинирани.Вчера един кандидат за ваксина го чух да казва,че се чувствал изнасилен и не вярва във ваксините,но взел решението и един ден щял да си отмъсти жестоко.Истината е,че ние отказахме да слагаме ваксини и веднага беше отворен пункт с ваксинатори,които не познаваме и не са от нашата болница.Шефа каза още в началото,че не изпълнява медицински заповеди от немедицински лица и не желае някой ден в клиниката да влезе полудял ваксиниран картечар и да трепе наред
  • 27 1520

    38 1 Отговор
    ваксинираните да са под карантина те са изкуствено заразени и разнасят заразата
  • 28 CDC

    24 1 Отговор
    Ами така първо плана на рокфелер после събитие 201 цел голямото нулиране, в края на 2019 стартиране на прилжна практика медий бълват овцете са облъчени и паникьосани , планирана финансова криза , високи цени ,безработица глад и мизерия , повишена смъртност увреждания ,лишаване от правото на собственост свобода ,постоянно ще те следят контролират и ще си без права по зле от концлагер ще стане и това се отнася и за 2 те страни анти и вакснати ,, всичко си е написано и официално е достъпно да се прочете стига да искате ...
  • 29 Факт

    3 31 Отговор
    Статията е пълна боза нескопосано преведена от некой мисир на факти. Доколкото разбрах имат ръст на заболели, но по-малко от преди и с малко тежки случаи. Никой не твърди че ваксинираните няма да се разболеем. Идеята е да го прекараме в къщи а не в интензивното.

    Коментиран от #35, #36, #43

  • 30 Английския пациент

    32 1 Отговор
    Богатите също плачат. Най-развитите държави, ще дадат най-много жертви във ваксино-ковид войната. Тепърва. Защото много бързаха да ги надупчат като оФцИ.
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 2 Отговор
    Великобритания
    7.10–20.10
    Общ брой случаи 583 077
    Смъртни случаи 1 736
    883/100000...Дупченето е за да не пренасяте НЕЩОТО на рептилите!И то няма да ги спаси!
  • 32 Asdf

    4 31 Отговор
    Към всички коментиращи до сега- защо не обърнахте внимание на цифрите? При 40 000 заразени имат 200 смъртни случая. В "умна" България при 5 000 заразени - повече от 100 смъртни случая. Население: България 7млн, Великобритания 67 млн.
    Коментирайте, не манипулирайте. Играете си с човешки животи

    Коментиран от #40

  • 33 Тъмен субект

    31 0 Отговор
    Расте зараза защото са ваксинирани в пик на епидемия от същото. И също т.нар.ваксини на практика не работят. То сляп да си ще видиш.
  • 34 Лорда

    5 0 Отговор
    Ми тука в Англия последните шест месеца един не познавам болен от корона вирус, а познавам 250 човека дето боледуваха през тва време :)
  • 35 провинциалист от провинция Тракия

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Никой ли не го твърди? Кое беше единственото средство за край на пандемията?
  • 36 Баш софиянец

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Е да ти имам идеята! Какво значи "по-леко". По леко от какво. Кой може да знае няма да го изкараш по същия начин по естествен път?
  • 37 провинциалист от провинция Тракия

    32 1 Отговор
    Разбрах от статията, че ако си показвам сертификата, няма да заразя никого. Ако не го показвам - страшно!

    Коментиран от #39

  • 38 Верно ли

    19 2 Отговор
    Дойчезелевщини: cлучaитe във Вeликoбритaния ce увeличaвaт, защото хoдят бeз мacки, влизaт нaвcякъдe, бeз дa пoкaжaт ceртификaт зa вaкcинa или рeзултaт oт тecт. Либерастите никога няма да си признаят, че за нищо не стават и трябва да напуснат политиката и повече да не чуем за тях! И сега ние, обикновените хора, трябва да им сърбаме попарата!
  • 39 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "провинциалист от провинция Тракия":

    😂 хахахахахаха а именно сигурно това се опитват и да кажат ! 😂
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Asdf":

    Кой ти гледа бг.Не разбра ли,че се води война без бойни действия!бг е заставена да изпълнява.Ако мислиш,че ще минат метър и с някой - --ще спасиш англосаксонците....
  • 41 ДаЗдраПерМа

    18 1 Отговор
    Професор Петър Чумаков каза че ковида е създаден изкуственно, за което го оплюха не китайците откъдето уж тръгна заразата а американците (гузен не гонен бяга)
  • 42 Грета Тунберг

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Скъпи ти нали се ваксинира.
  • 43 Идеята

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Е да умрете по- леко! :))) Как мислят за вас :)))
  • 44 Питам аз

    16 0 Отговор
    Защо няма един умрял тулуп от този ,,вирус,, ?
  • 45 Просветен илюминат

    11 0 Отговор
    Радвайте се,че ме се надупчихте като останалите.
    Ще сме за пример скоро време,както се казва в една приказка,няма да е все така.
    Причините за болестите са емоционални конфликти,а ваксината върху емоциите няма как да работи и за това сега ще се объркат още повече нещата,но и докторите ще си плащат скъпо скоро време за действията си,само и само парите да се вземат.
    Всичко фалшиво бързо се проваля.
  • 46 Много се плющат в устата и затова..

    5 0 Отговор
    Ги хваща вируса!Да си карат по старият пакистански тертип и ще изкарат зимата.....
  • 47 Весе

    1 12 Отговор
    55000 заразени население 60 млн починали днес 115 ваксинирани 85%!
    В БГ 6 мл население 200 починали 23%ваксинирани.Януари измираха по 4000 на ден!
    Това са фактите!
    Ваксината предпазва от тежък Ковид и смърт!

    Коментиран от #49

  • 48 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    Сам по себе си някакъв сертификат с трайност незнайно как изчислен на базата на какъв метод и от кого,е някакъв странен фактор от който някой ти разрешава ти да използваш благата на системата,защото някакъв вирус се появи и започна на напада хората и да умират от него и никой не оспорва това,като че ли сега други вируси и фактори за заболявания няма и вече от месеци се знае какво да се очаква и тълпата вярва и следва каквото и се каже. Наясно е,че всичко това е някакъв план и политиците са само едни пионки и въпреки това едни се доверяват други протестират и критикуват,но въпреки това плана успява,а като не ви допада всичко това,защо не се споделя и коментира алтернативата каква е?

    Коментиран от #55

  • 49 Майна та им

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Весе":

    ФАШИСТИ! КОМУНИСТИ! АНАРХИСТИ! ШОВИНИСТИ! МОНАРХИСТИ!ИМПЕРИАЛИСТИ! ГЛОБОХОМО! ГЕИ БИЛДС! ФАРМАФИ! ХОРА БОРЕТЕ СЕ! НИЕ В ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ СМЕ БИТА КАРТА! ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНИТЕ МОХИКАНИ! ПИЙТЕ МОХИТО И СИ КАНЕТЕ РОДНИНИТЕ! ЗАРАЗЕТЕ ВСИЧКИ С ВИРУСА! НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ!

    Иначе аз съм добре ... добре съм ... добре съм ...
  • 50 Просветен илюминат

    12 2 Отговор
    00ОТГОВОР
    Кой има интерес са има вируси и да продава антивирусни програми? Кой има интерес да има вируси и да ви предлага лечение с ваксини? Помните ли за да нямате проблеми с автомобила си кал правихте застраховки при мутрите и ви лепиха стикери по стъклата,а който няма проблем и отива да си плаща да не го закачат? Схващате ли как ви работят и сега? В Интернет вирусите от Интернет ли се появяват,т.е. сега се появи един Ковид,защото природата иска да ви убива и вие от раз почнахте с някакви тестове да следите кой е заразен и ей така от раз се появиха и някакви ваксини,които не били ваксини и като на конвер по палатки се бият ваксини,а в болниците ходят със специални облекла от горе до долу все едно работят в радиоактивна среда и проблема с вируса е много сериозен. Ваксина за СПИН има ли?Нали нямаше лек и за него и как премина тая пандемия? Свърши ли се света от него? Как не се сети някой да ви помогне да си оправите живота и да не сте с кредити? Но ако не сте с кредити и болни от какво ще печели системата като няма да си плащате за да имат работа докторите и банките? И престъпления като няма защото всеки е наред и задоволен,няма да има нужда от полицаи,затвори,адвокати,съдиите и още други остават без работа и тогава какво ще работят тези хора? Осъзнавате ли как проблемите осмислят да живеете в една лъжа,че някой иска да направи нещо уж за вашето добро,а всъщност е негово добро и интерес?
  • 51 Мислете трезво

    10 1 Отговор
    От умрял файда няма! Страха е най- ефективното средство за контрол и печалба. Затова и ваксините по- скоро имат за цел да те държат жив и уплашен, че постоянно да имаш нужда да плащаш за тях и другите ковид лекарства- просто бизнес с овце. Скоро това ще се превърне в ковид наркотик

    Коментиран от #52

  • 52 Че то

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мислете трезво":

    не е ли така със всичко?
  • 53 Сус

    6 0 Отговор
    Ден на свободата бля бля бля.
    Ваксинирайте се да си върнем стария живот бля бля бля.
    Сега ааааа не носите маски ,няма дистанция и пак бля бля бля

    Коментиран от #54

  • 54 Тва

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Сус":

    къде?
  • 55 Дааа

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Много добро съждение .Поздрав.А гледал ли си скоро реклами?От 10 реклами 7 са за някакви хапчета и илачи.Фармацевтичните компании са новите олигарси.Едно време пари се правеха от оръжие и наркотици,сега от лекарства,новите легални наркобосове и вие им се кланяте.Но няма лошо всеки си избира съдбата,но до 100 години живее един на хиляда може би.Но поздрав за просветения илюминат.
  • 56 Дааа

    10 0 Отговор
    Нито една аутопсия.А всичко се знае,или може би догажда.Самолета падна поради грешка на пилота ,ама черната кутия я няма,обаче ваксина има,е как аджеба да ви повярвам.Никак,защото не казвате цялата истина.3974
  • 57 До коментар44

    1 2 Отговор
    Защото не са ваксинирани.
  • 58 Защото ваксините не работят.

    2 1 Отговор
    Какво толкова се чудите от Дойче зеле....
  • 59 big

    2 1 Отговор
    Отговора е прост: защото всичко е объркано, неадекватно и нелогично! Върви се по път, който не води до никъде. Убеден съм, че рано или късно ще се разбере, но това ще коства много пари и животи!
  • 60 валерия

    3 0 Отговор
    Не е много трудно - масова ваксинация с негодна ваксина, приложена неправилно - втора доза 4 месеца след първата. Фалшиво чувство за сигурност. Къде е Джонсън да си признае поредната грешка в борбата с вируса?!
  • 61 Въпрос

    4 0 Отговор
    След като във Великобритания постигнаха желаните нива на ваксинация, но пандемията отново се завръща, и здравната система пак се оказва под натиск, защо е този безумен и неистов натиск за ваксинация?
    Да допуснем, че и тук постигнем такива високи нива на ваксинация, но пандемията пак се завърне, с какво ще се оправдават, че принудиха хората да се ваксинират и какво ще обясняват?
    Точно за това трябва да се подхожда по-внимателно, защото после оправданията стават излишни.
  • 62 Олеле

    3 0 Отговор
    Значи ваксините не действат. Ами сега?!
Новини по държави: