Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 16:17 1 364 3

Румъния отново без правителство

  • румъния-
  • правителство-
  • дачиан чолош

Дачиан Чолош опита да спечели вот на доверие

Румъния отново без правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Издигнатият за следващ премиер на Румъния Дачиан Чолош се опита да спечели вот на доверие за ново правителство, съобщи Romania Insider.

Държавният глава му връчи мандат преди седмица. Мнението на Клаус Йоханис е , че трябва да има кабинет.

Идеята е да се състави правителство на малцинството. Чолош не успя да събере достатъчно гласове, за да получи вот на доверие.

Предстои Йоханис да направи нова номинация за следващ премиер. Това ще стане след преговори с отделните групи.

Очаква се номинираният отново да е от либералната партия. Страната остана без кабинет преди две седмици, след сваляне на доверието от лявото правителство.

Очакват се нови широки разговори за правителство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Beyonder PR

    10 3 Отговор
    Е Румъния пред нас, те нямат правителство а ние дори държава нямаме, окупирани от комунисти , от мафиоти, от продажници, от турски партии, от ромско затънало общество, с две национални катастрофи, вече сме 5 милиона до 20 години ще станем по малко от Дания и от Косово може би с население от около 300 хиляди колкото на Сан Марино, Андора или Фарьорските острови
  • 2 Иван

    3 1 Отговор
    Какво като няма? Нали черното божество е там днес.
  • 3 GnG

    9 1 Отговор
    Откакто, източно-европейските държави бяха НАТИКАНИ в псевдо "съюза" ЕС, оттогава НЯМАТ ДЪРЖАВНИЦИ, които да ЗАЩИТАВАТ народите им !

    КОЙ има полза от това ?!
Новини по държави: