Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 16:52 7 721 32

Русия е готова да сътрудничи

  • русия-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

Песков коментира думи на Путин

Русия е готова да сътрудничи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да сътрудничи. Това е било посланието на руския държавен глава Владимир Путин, обяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Путин говори на голям икономически форум. Държавният глава коментира различни теми.

Това се тълкуваше различно от някои западни посланици. Песков обяви, че думите не трябва да се приемат като опит за конфронтация.

Той обясни, че основното послание е, че неговата страна няма да предава уроци на никого. Русия е отворена за сътрудничество.

Страната обаче очаква други страни също да се въздържат от това да и налагат уроци и идеи. Реално речта трябва да бъде разбрана по този начин.

Песков добави, че ще се радва на отворен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКА Е

    23 97 Отговор
    Така е ! Русия винаги е готова да сътрудничи с всеки ,който иска да бъде окупиран от нея.

    Коментиран от #13, #30

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    81 13 Отговор
    че сащ ако не налагат демокрация, ще умрат гладни ве

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Майна

    26 7 Отговор
    Ученик на Бердяев

    В няколко случая, особено по време на въпроси и отговори, Путин потвърди, че е голям почитател на Николай Бердяев . Невъзможно е да разберем Путин, без да разберем Бердяев (1874-1948), който е бил философ и теолог – по същество философ на християнството.

    Във философията на историята на Бердяев смисълът на живота се определя от гледна точка на духа, в сравнение с акцента на светската модерност върху икономиката и материализма. Нищо чудно, че Путин никога не е бил марксист.

    За Бердяев историята е метод за памет на времето, чрез който човек работи към съдбата си. Връзката между божественото и човешкото е това, което оформя историята. Той отдава огромно значение на духовната сила на човешката свобода.

    Коментиран от #9, #20

  • 4 лоши САЩ

    7 35 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    така е - мрат ,ако не дойдат да ти вземат кокошките от двора и не се "облекчат" във външната ти "тоалетна"
  • 5 Майна

    44 2 Отговор
    Изненадани сме от процесите, протичащи в страни, които се смятаха за пионери на прогреса. Социалните и културни сътресения, случващи се в Съединените щати и Западна Европа, разбира се, не са наша работа; ние не им пречим. Някой в ​​западните страни е убеден, че агресивното изтриване на цели страници от собствената им история – „обратната дискриминация” на мнозинството в полза на малцинствата или искането да се изостави обичайното разбиране на такива основни неща като майка, баща, семейство или дори разликата между половете – че според тях това са основни етапи на движението към социално обновление.

    Така че голяма част от неговата 40-минутна реч, както и неговите отговори, кодифицираха някои маркери на това, което той по-рано определи като „здравословен консерватизъм“:

    Сега, когато светът преживява структурен колапс, значението на разумния консерватизъм като основа на политиката се е увеличило многократно, точно защото рисковете и опасностите се умножават и реалността около нас е крехка.

    Коментиран от #12

  • 6 оферта

    10 34 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пич ,продавам СПУТНИК на черно ,ако искаш ше те уредкам с две дозички.
  • 7 аналогия

    7 56 Отговор
    Русия прилича на досаден ухажор , мацките му казват , че не искат да имат нищо общо с него , но той инатливо продължава да им се слага.

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Айде, бе

    32 4 Отговор

    До коментар #7 от "аналогия":

    А Европа на лека жена, хем сърби, хем боли:)))и то това и поведение е най малкото извращение като се има в предвид многото полове дето измислиха и сменеия генофонд с афро арабски,такива извращения никой ухажор не иска, само парите им не миришат на тези:)
  • 9 vinety$

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Батка, ще им докараш мозъчна контузия с този си коментар на колегите тук. Дай им да сметат БВП-та и стъкмистика, или да пишат за кой какво можел или не можел да произведе, без да са минали дори и курс по техническо чертане.
    Какъв Бердяев батка? Тия са ДъПъСе, те корана не са чели, ти руски филосов-теолог им цитираш. Недей така, ще изкълчи некой мозъчна кора тука, моля те!

    Коментиран от #11

  • 10 Майна

    30 2 Отговор
    настоящия цирк на НАТО в Брюксел, допълнен с нов „генерален план за възпиране на нарастващата руска заплаха “.

    Никой никога не е губил пари, подценявайки способността на НАТО да достигне до дълбините на незначителната глупост. Москва дори не си прави труда да разговаря повече с тези клоуни: както посочи външният министър Сергей Лавров, „Русия повече няма да се преструва, че в близко бъдеще са възможни някои промени в отношенията с НАТО“.

    Москва оттук нататък разговаря само с господарите – във Вашингтон. В крайна сметка, пряката линия между началника на Генералния щаб генерал Герасимов и върховния главнокомандващ на НАТО генерал Тод Уолтърс остава активна. Момчетата-пратеници като Столтенберг и масивната бюрокрация на НАТО в Брюксел се считат за ирелевантни.

    Това се случва, според оценката на Лавров, веднага след като „всички наши приятели в Централна Азия“ „ни казват, че са против... подходи или от САЩ, или от която и да е друга страна-членка на НАТО“, насърчаващи разполагането на всяка имперска „контра- терористичен” апарат в някой от “становете” на Централна Азия.

    Коментиран от #19

  • 11 Майна

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "vinety$":

    Разсмя ме!Имах нужда от усмивка...
  • 12 винету

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Реално погледнато, не е. Редискриминацията е по съществото си протестантсво, което според някои е щяло да затрие Християнството. Политически е демографска политика. Разделението е финансово, класовото общество е основата на запада. Корпорацията с полит влияние е неговата икономическа импликация. Оказва се, че държавата е по-успешна в сфери като медицина, наука, социално строителство. От там и настоящият успех на Китай, Русия. Западната корпорация е безпомощна в условията на конфликт, какъвто неизбежно назря с изчерпаните ресурси. Респективно за да останат в играта САЩ, където съм аз, инвестират в държавното образование, държавната медицина, държавната наука и т.н. Расовият наратив ще заглъхне. Използваха го за да задържат глобализацията като дневен ред. Защото на хората им е писнало индиец да им е шеф. И да не пискат "америка фърст" ги скараха расово. Тъпотиите са обаче много, така е с всяка перестройка, елитите не знаят формулата за успешно противопоставяне на изтока и напипват. Я национал-капитализъм и елиминиране на договорите с Китай по Тръмп - не сработи Лис Анджелис умря веднага. Обратен завой - я Байдън и износ на проблемите с леко расово противопоставяне вътре - предстои да видим. За сега Европа захълца от сметката за газ. Аз мисля, пе и това не е пътя. Не им е лесна задачата на западния елит. Но към момента периферията като България плаща огромна цена, ОГРОМНА.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Грух

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "аналогия":

    Явно, тебе доста ухажори те ухажват, та ги знаеш нещата.
  • 15 Майна

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "винету":

    Това, което виждаме, е експлозия на цените на ключовите петрол, въглища и сега особено на природния газ. Това, което прави това различно от енергийните шокове от 70-те години на миналия век, е, че този път се развива, тъй като светът на корпоративните инвестиции, използвайки измамния модел на зелени инвестиции на ESG, деинвестира в бъдещи петрол, газ и въглища, докато правителствата на ОИСР приемат ужасно неефективните , ненадеждни слънчеви и вятърни, които ще осигурят колапса на индустриалното общество може би още през следващите месеци. С изключение на драматично преосмисляне, ЕС и други индустриални икономики умишлено извършват икономическо самоубийство.

    Това, което само преди няколко години беше прието за очевидно, беше, че осигуряването на изобилна, надеждна, ефективна и достъпна енергия определя икономиката. Без ефективна енергия не можем да произвеждаме стомана, бетон, рудни суровини или нещо от нещата, които поддържат съвременните ни икономики. През последните месеци световната цена на въглищата за производство на електроенергия се удвои. Цената на природния газ се е повишила с почти 500%. Петролът се насочва към 90 долара за барел, най-високото ниво от седем години. Това е планирана последица от това, което понякога се нарича Голямото нулиране в Давос или лудостта с нулеви въглеродни емисии на Зелената програма.
  • 16 Майна

    14 0 Отговор
    Тъй като BlackRock и други инвеститори почти не бойкотират ExxonMobil и други енергийни компании в полза на „устойчивата“ енергия, перспективите за една изключително студена и дълга зима в Европа и рекордна липса на вятър в Северна Германия предизвикаха паническо купуване на газ в света LNG пазари в началото на септември.

    Проблемът беше, че възстановяването на запасите беше твърде късно, тъй като повечето налични LNG от САЩ, Катар и други източници, които обикновено биха били налични, вече бяха продадени на Китай, където също толкова объркана енергийна политика, включително политическа забрана на австралийските въглища, доведе до затваряне на централи и скорошна държавна поръчка за осигуряване на газ и въглища „на всяка цена“. Катар, американски износители на втечнен природен газ и други се стичаха в Азия, оставяйки ЕС буквално на студено.

    Дерегулация на енергията

    Това, което малцина разбират, е как днешните пазари на зелена енергия са нагласени да облагодетелстват спекуланти като хедж фондове или инвеститори като BlackRock или Deutsche Bank и да санкционират потребителите на енергия .
  • 17 Майна

    17 0 Отговор
    Основните цени на природен газ, търгуван в Европа, холандският фючърсен договор TTF, се продава от базираната в Лондон борса ICE. В него се спекулира какви ще бъдат бъдещите цените на природния газ на едро в ЕС след един, два или три месеца. ICE е подкрепен от Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank и Société Générale, наред с други. Пазарът е в така наречените газови фючърсни договори или деривати.

    Банките или други могат да спекулират за стотинки на долара и когато се появи новината за това колко ниско е съхранението на газ в ЕС за идващата зима, финансовите акули изпаднаха в лудост. До началото на октомври цените на фючърсите на холандския газ TTF експлодираха с безпрецедентните 300% само за дни. От февруари е далеч по-лошо, тъй като стандартен LNG товар от 3,4 трилиона BTU (британски термални единици) сега струва 100-120 милиона долара, докато в края на февруари цената му беше под 20 милиона долара. Това е 500-600% увеличение за седем месеца.
  • 18 Майна

    18 1 Отговор
    Отговорът на Европейската комисия в Брюксел, вместо да признае крещящите недостатъци в тяхната програма за зелена енергия, е да се удвои върху нея, сякаш проблемът е природен газ и въглища. Царят на ЕС за климата Франс Тимерманс абсурдно заяви: „Ако имахме зелената сделка пет години по-рано, нямаше да сме в тази позиция, защото тогава щяхме да имаме по-малка зависимост от изкопаемите горива и природния газ.

    Ако ЕС продължи с тази самоубийствена програма, той ще се окаже в деиндустриализирана пустош след няколко кратки години. Проблемът не е газ, въглища или ядрена. Това е неефективната зелена енергия от слънчева и вятърна енергия, която никога няма да може да предложи стабилна и надеждна енергия.

    Програмата за зелена енергия на ЕС, САЩ и други правителства, заедно с насърчаваното от Давос инвестиране в ESG само ще гарантира, че докато вървим напред, ще има още по-малко газ, въглища или ядрена енергия, към които да се върнем, когато вятърът спре, има суша в водноелектрическите язовири или липса на слънце.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор
    РУСИЯ е Правила НЯКОЛКО опита да ВЛЕЗЕ В НАТО/ОТАН!!!!!!!!Оше от времето на Хрусчов!!!!Брежнев и ПУТИН....Общо взето ОТГОВОРЪТ ОТ запада е ....,,,МА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!!!11,,,,,,....ТОГАВА КОЙ ЩЕ НИ Е ВРАГ!!!!!!!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ху й заьСАЩ

    5 3 Отговор
    ЩЕ М Р А Т В Л А Й Н А

    Коментиран от #25

  • 25 ще ама

    2 13 Отговор

    До коментар #24 от "Ху й заьСАЩ":

    Руснаците не са излизали от тях. По мръсни и по Л А Й Н Я Н И са българските русофилски подлоги!

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 От страни

    0 4 Отговор
    Тия пък дали не се предават? Или Песков пак приказва "виелици"?
  • 30 Действителност

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТАКА Е":

    Да не би да си се пообъркал, има една друга страна с около 750 бази пръснати из Земята, и която за около 250 години история има над 270 войни и войнички срещу други народи.
    Такова Зло светът не познава и всеки който го крие или отвлича вниманието с други е съучастник на Злото
  • 31 действителност

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "ще ама":

    американофилите са най-гадни. Те подкрепят Злото на Земята
  • 32 Точен

    0 0 Отговор
    Западните банки и корпорации са най-големият крадец в света и у нас. Ежегодно те грабят ужзаконно 14 до 16 млрд Евро от отънелите ни български джобове. Е, роби на Запада, гласувайте за робството си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания