Last news in Fakti

28 Март, 2013 18:53 1 520 2

Березовски бил открит с примка на шията

  • борис березовски-
  • смърт-
  • разследване
Березовски бил открит с примка на шията - 1
Домът в Аскот, където бе открито тялото на Березовски.

Нови данни за резултатите от аутопсията на Борис Березовски се появиха в британската преса: според в. „Гардиън“ олигархът е бил със счупено ребро. Окончателните изводи за наличие или отсъствие на криминален елемент в случая ще трябва да направи започналото днес разследване в град Уиндзор в графство Бъркшир под ръководството на кралския съдебен лекар Питър Бедфорд.

Пред медиите през деня са били обявени нови факти, каквито досега бяха съвсем оскъдни. Детективът Марк Бисел, който присъствал в дома на олигарха в деня на неговата смърт, е заявил, че когато тялото е било намерено, на врата на покойния имало примка от плат, съобщи Би Би Си. По думите на свидетеля единият край на тъканта бил затегнат около шията му, а другият бил прикрепен към душа в банята.

Също така в съда днес е станало ясно, че за последен път бизнесменът е бил видян жив около 21.00 ч. на 22 март. Тази информация противоречи на изявленията на писателя Юлий Дубов, приятел на Березовски, че израелският телохранител Ави е изпълнявал поръчки на шефа си сутринта на 24 март.

Тялото на милионера формално е било разпознато от дъщеря му Елизавета. Другата му дъщеря, 19-годишната Анастасия, е споделила пред медиите, че баща й бил изключителен човек и я е учил, че винаги трябва да се бори докрай за мечтите си - философия, която едва ли предполага склонност към самоубийство.

Полицията не бърза да изключва окончателно криминалната версия за участие на друг човек в смъртта на олигарха, но Бисел подчертал, че за момента английската полиция не разполага с улики в тая посока.

Предстоят по-нататъшни експертизи, включително токсикологични и хистологични тестове. Предполага се, че следствените действия може да продължат до 6 седмици, така че погребението на Березовски не може да се насрочи за по-рано от началото на май.

Ако д-р Питър Бедфорд открие белези на престъпление, делото ще бъде предадено в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Както виждате, там юдаизма е къде по популярен от в България. Най напред казаха че нямало нищо особено, после че имало шалче в районо на имението. По после, че се е самоубил с това шалче - това специално е недостижимо и за нашите медии, но едно светило обърнало внимание че е невъзможно като изпадне в кома да продължава да стиска шалчето, че и после да го положи встрави. Също така се подчерта че е много умен човек и обичал живота. И сега - всичко настрана, около шията му имало въже вързано за душа. Сега пък ние да уточниме - душа не може да издържи 70 кгр., при обесване лицето е в гримаса, а те казаха че било ангелски спокойно, също така тези дето първи са го видяли нищо не говорят за щалче и въже! Цецо ако правеше разследване щеше да е по смислен. И най важното - зщо толкоз врява за един мех с л..на, когато човешкия живот е нищо и се мре от глад по право?!
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    и вибратор в г..а