Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 19:10 4 831 15

Германия с нов ход в Афганистан

  • афганистан-
  • германия-
  • талибани-
  • преговори

Възнамерява да активизира контактите с талибаните

Германия с нов ход в Афганистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германското правителство планира да предприеме стъпки за промяна на отношението си към радикалното движение на талибаните, съобщи вестник Welt am Sonntag. Според него през следващите седмици германският пратеник Маркус Поцел ще посети Афганистан, за да обсъди с талибаните възможността за установяване на германските дипломати в страната. Възобновяването на дейността им трябва първо да стане в рамките на еднодневни пътувания до Афганистан.

Основната цел на засилването на контактите е предоставянето на хуманитарна помощ на афганистанското население. Властите на ФРГ проучват въпроса за признаването на паспорти, издадени при талибаните. От гледна точка на Берлин, това би улеснило излизането от страната на бивши сътрудници на Бундесвера и германските организации, които ФРГ обеща да защита след идването на талибаните на власт.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    17 2 Отговор
    Германците се взеха в ръце и свалиха доверието от България. Вече обявите свободни места за лекари, инженери и шофьори там ще текат!
  • 2 От страни

    41 1 Отговор
    Давай още инженери, лекари, космонавти, професори. Че тия са малко.
    Как ги не е срам да се договарят с терористи, ц-ц-ц-ц...
  • 3 pbdan

    26 0 Отговор
    Каква хуманитарна помощ там? Направо чартърни полети и директно в Германия. Талибаните ще организират опашките, имат опит от летището в Кабул. Накрая, като се свършат желаещите и те в Дойчланд.
  • 4 Аман от неграмотни журнаГлисти

    7 16 Отговор
    Какво ФРГ те гони бе?

    Коментиран от #7

  • 5 БОЛШЕВИК 🌟

    15 4 Отговор
    Единственят ход на Германия е, да занесе книгата на Карл Маркс - "КАПИТАЛЪТ" и да се преведе на пущу и да се чете от талибаните. Да видят откъде идва всяко зло на земята!
  • 6 Германия да направи един въздушен...

    17 1 Отговор
    Мост с Авганистан и да смуче от извора талантливи талибанчета на възраст до тридесет години...За да има кой да оправя германската нация по кревати и фитнес зали...Удоволствието е преди всичко и семейството минава на пета глуха линия,важно е да плющат ушите на джендърите....
  • 7 Байрактар

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аман от неграмотни журнаГлисти":

    Busdesrepublick Deutschland= Федерална република Германия. Много си е правилно.
  • 8 евабр

    13 4 Отговор
    Добре,че не са живи онези германци.Когато бе ниво,а не паспорт с десет пола.Опитаха да поправят световната несправедливост,счепкаха се с руснаците,платиха си цената.Но се опитаха,поне...Недомислиха,после не им оставаше друг ход освен да се самоубият.Но ги имаше!Радвам се,че днес не могат да видят Падението си.Глобалисткият сайт може да изтрие всичко и нека си покаже лицето!

    Коментиран от #12

  • 9 спокойно

    10 2 Отговор
    Германия е в процес на разпад
  • 10 безпартиен

    16 1 Отговор
    Истинските германци свършиха на 9 май 1945!!!!!
  • 11 Анонимен

    6 0 Отговор
    Ще моли талибаните да пратят 1-2 милиона инженери.
  • 12 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "евабр":

    И каква е била несправедливоста коята са искали да поправят германците? Свързана ли е някак си с това че са се счепкали с русняците?
  • 13 Ам гъл

    2 0 Отговор
    Фашист и Хуманност. Те го Доказват Хуманния Фашизъм на Германия е като Хуманния Убиец.

    Коментиран от #14

  • 14 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ам гъл":

    Явно не правите разлика между фашизъм и национал-социализъм,който пък е по близък до социализма/комунизма в СССР и останалите "социалистически" страни!Все пак има и разлика между близките идеологии и тя е в броя на жертвите,които при социализма са много повече!
  • 15 Бодак

    1 0 Отговор
    Ако е наистина така - добре. Лекарите ни и другите наши специалисти ще си останат в България.

    Политиката провеждана от бившите колонизатори, разбогатели от грабеж на колонии и имащите право да печатат пари представлява нов вид колониализаторски начин за разбогатяване за сметка на други народи. Примамват и крадат специалистите и умните им хора. Става така, че страната и обществото са вложили много пари за изграждане на даден човек и специалист, който когато дойде време да се отблогодари на обществото с уменията, получени благодарение на същото това общество, той се превръща, безплатно, в чужд поданик работещ за чужди, а не за свои.
    Десетки ценни кадри бяха привлечени и омаяни да служат на бившите колонизатори, а не за страните си. В стари времена нашите се връщаха да работят тук, за страната си, но т.н. демокрация и капитализъм възпитаха печалбари и сметкажии, служещи не на родината си, а на чужди... - пропилян живот, разбират го накрая - само живота в служба на родината и народати има смисъл
Новини по държави: