Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 18:40 2 667 12

Хиляди ресторантьори протестират

  • ресторанти-
  • ресторантьори-
  • гърция-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • атина-
  • кетъринг

Здравните експерти подкрепят още по-рестриктивни мерки за бизнеса

Хиляди ресторантьори протестират - 1
Снимка: Shutterstock

Синдикатите, представляващи ресторантите и кетъринг сектора, организираха стачка в цяла Гърция с искане да се поднови финансовата помощ от правителство за справяне с последствията от пандемията, предаде AP.

Обикновено пълните ресторанти, кафенета, барове и традиционните таверни в Атина са затворени и с обърнати столове на външните си маси във връзка с планиран протест в столицата. Атина наскоро регистрира най-високия дневен брой на потвърдени COVID-19 случаи от началото на пандемията и най-голям брой смъртни случаи за последните шест месеца. Това накара правителството отново да въведе рестриктивни мерки, насочени към една трета от населението на страната, което не е ваксинирано.

Здравните експерти подкрепят още по-рестриктивни мерки за бизнеса и по-късно тази седмица правителството трябва да реши дали ще ги наложи. Йоргиос Каватас, председател на най-голямата асоциация за малкия бизнес, казва, че сред исканията към управляващите са въвеждане на данъчна ваканция и финансова помощ за покриване на наемите. "Ние подкрепяме здравните мерки, но имаме нужда и от помощ", заявява той пред държавната телевизия. "Да не забравяме, че през последните 20 месеца, кетъринг бизнесът беше затворен поне девет месеца, а заведения, които нямат външни пространства не работеха 12 месеца. Загубите никога няма да бъдат покрити, затова е ясно, че трябва да се проведе сериозна дискусия".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегович

    21 3 Отговор
    В нашите заведения трябва да разрешат тютюношушенето отново. Ковидът бяга от тютюневия дим като дявол от тамян.

    Коментиран от #3, #9

  • 2 ЗАВЕДЕНИЕ НЕ

    4 15 Отговор
    Не ,хиляди бизнесмени на протест щото и м спряха схемичките , спряха им свободния пазар за бяло брашно ,и вече станаха недоволни, като наще ,искат отново да имат пари за бизнеса ,Ами че тези хората който са в интензивно в болниците и те искат да ходят на заведение ама някой от тях ги няма .Идеята е да с спре пандемията и да продължи живота нормално ама бизнесменчо не му пука иска да живее на широко не като обикновения гражданин с цената на живота .Е НЯМА ДА СТАНЕ СКОРО ШЕ СИ СПРЕТЕ МАЛКО СПОРТНИТЕ КОЛИ И ЩЕ СПРЕТЕ ДА ХОДИТЕ ПО ВАКАНЦИИКИ ЩОТО ХОРАТА СА ПО ВАЖНИ.Тези от протеста да ги вземат в отделенията като доброволци и 10сек няма да издържат, от гледката и напрежението .

    Коментиран от #8

  • 3 перелик

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "Алибегович":

    Тос пък изпил си виното изял си цацата с трошията и вече мозъка му под масата и почнал да пише .С такова мислене сме на ден по 3000-4000 хил човека заразени и който от тях 400 починали, родители баби и дядовци и така .

    Коментиран от #12

  • 4 Майна

    18 0 Отговор
    Протести във всички държави, които не се ПОКАЗВАТ , ,,МЕЛБЪРН, Австралия ( LifeSiteNews ) – Десетки хиляди австралийци излязоха на улиците този уикенд в Мелбърн, тъй като „огромното движение“ протестира срещу новите закони, които ще позволят неограничено удължаване на „драконовските“ правомощия на COVID-19 във вече редовно заключено състояние.

    Обявени като „един от най-големите протести от години“, жителите на Мелбърн, наброяващи десетки хиляди, демонстрираха през миналия уикенд срещу предложените от премиера Дан Андрюс закони, свързани с COVID-19 .

    Коментиран от #11

  • 5 Валери

    12 0 Отговор
    Хубаво че ще протестират но пак не знаят какво да искат. Не е редно да се казва не на ваксините, защото не са задължителни и има хора които вярват че ще им помогнат да живеят спокойно. Тъпо е също да се ходи на протест с маски, защото това показва страх и подчинение към властта, което вече не е протест а просена на милост. Да искат и финансова помощ също е нереално, защото ще им кажат да затворят и пак няма има финансиране за всички а само за някои избрани. Проблемът е в имунизационния сертификат, защото ограничава основните права и задължава тестове и ваксини . Всеки протест колкото и масивен да е, ако не се отразява ясно и точно че е против сертификатите е пилотиран протест от правителството с помощта точно на синдикатите, то ест заблуда и загуба на енергия и време.
  • 6 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    Тия протестират за мангизи.
    Не протестират, че лека, полека ги превръщат в зомби..

    "Здравните експерти подкрепят още по-рестриктивни мерки
    и
    ...регистрират най-високия дневен брой на потвърдени COVID-19 случаи от началото на пандемията и най-голям брой смъртни случаи за последните шест месеца"

    И така цяла година
  • 7 Ковидарите

    11 0 Отговор
    "...ясно, че трябва да се проведе сериозна дискусия". Мицотака и сие от дискусия не разбират, наивници!
  • 8 Дървин

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЗАВЕДЕНИЕ НЕ":

    Ще спреш горaта да се разлиства, глyпак!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Hoho Boho

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алибегович":

    ТОЧНО!
    "да разрешат тютюношушенето"
    ...и да изискват от непушачите да подписват "Информирано съгласие", ако искат да влезнат или да им издават някакъв Сертификат
  • 10 наклада

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Дървин":

    Ами ще ви резнем и няма да се разлиства и ще станете на съчки за разпалки или на прах.
  • 11 Stefan

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    По нашите медии мълчат за десетки хиляди протестиращи по улиците на Мелбърн всеки ден от седмица насам, били са 50000 по някои изчисления, чужди медии ги описват като "крайно десни" , "антиваксъри", "малцинство", а всъщност това са мислещите хора в Австралия на отчаян отпор срещу ковидфашизма, за съжаление в Австралия се поддадоха на пропагандата, че мерките и ковидвакса са уж докато отмине, но като им повярваш, тогава вече няма да отмине
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: