Last news in Fakti

20 Ноември, 2021 06:57 2 410 7

39 ливанци слязоха на летището в Барселона при междинно кацане

  • ливанци-
  • бежанци-
  • полет-
  • барселона-
  • летище

Те са отказали да продължат полета от Египет до Еквадор

39 ливанци слязоха на летището в Барселона при междинно кацане - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

39 ливански граждани, които са пътували от Египет до Еквадор са слезли на летище "Ел Прат" в Барселона по време на междинно кацане на самолета и след това са отказали да продължат полета с, предаде БНР.

Това е станало в понеделник 15 ноември, но стана известно едва след като няколко неправителствени организации поискаха държавата да се погрижи за тях.

29 от ливанските граждани са потърсили помощта на социалните служби и искат да получат статут на бежанци, а другите 10 са останали на летището и все още отказват да напуснат сградата. Те са настанени в специално пригодени за целта помещения.

От ръководството на фирмата, която управлява летище "Ел Прат" са им предложили или да се върнат в страната си по произход или да продължат полета си за Еквадор, но на този етап те отказват и двете възможности. Това накара регионалният министър на равенството Таня Верге да поиска от централното правителство да включи ливанците в държавната програма за приемане на бежанци, заявявайки, че "задължението за закрила е международно задължение".

Медиите в Каталуния веднага сравниха случая с този на летището на балеарския остров Палма де Майорка, когато мароканци принудиха самолет до Истанбул да кацне заради фалшив медицински спешен случай и използваха приземяването, за да избягат от самолета.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отдел " Убииства"

    11 0 Отговор
    Като не става с добро тогава "со кротце со благо со малко кютек" иначе това ще е новия начин за пристигане в Европа на тези, тези.......хора.
  • 2 Тра ла ла

    7 1 Отговор
    Само дето тази татяна вергер е изменила - фалшифицирала международното право, защото това важи до първата държава, граничеща до тази, от която бягат тези "бежанци".
  • 3 ????

    8 0 Отговор
    Абе защо никой не задава въпрос ;откъде са парите за тези воаяжи със самолет.? И кога ще се прекрати това нашествие на паразити в Европа!

    Коментиран от #4

  • 4 Скептика

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Докато ни претопят и заличат като раса, за съжаление не остава много време до края

    Коментиран от #5

  • 5 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Скептика":

    Ама те, мигрантите ли са ни виновни за това или ние самите
  • 6 Мунчо

    1 0 Отговор
    "Фокус с междинно кацане" като за балъци....
  • 7 Шамсу имамов

    1 0 Отговор
    А у нас нещат да слазят що така
Новини по държави: