Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 15:29 2 105 9

Масови проверки за качеството на вносните плодове и зеленчуци в Гърция

  • зеленчуци-
  • плодове-
  • гърция-
  • проверки-
  • внос-
  • търговия-
  • пестициди

Забрана за допускане до пазара получиха домати от Албания

Масови проверки за качеството на вносните плодове и зеленчуци в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция спря достъпа до пазара на плодове и зеленчуци, които не отговарят на стандартите. Масови са проверките за качеството на вносни плодове и зеленчуци, предаде кореспондентът на БНР.

При анализ на проби от импортните стоки са открити пестициди повече от допустимите, което дори поставя на риск здравето на потребителите, съобщават контролните органи на аграрното министерство. Забрана за допускане до пазара получиха домати от Албания, ябълки от Северна Македония и лимони от Турция.

Проверява се качеството и на стоките на гръцките производители. При нарушение на стандартите се налагат много високи глоби. "Активни и ежедневни ще са проверките за качеството на хранителните стоки до края на годината", съобщават от Комисията за защита на потребителите. Опозиционните партии настояват спешно да се увеличи минималното заплащане за всички работещи, както и за пенсионерите с ниски доходи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мен

    12 1 Отговор
    Познайте от първия път върнатите от Гърция плодове и зеленчуци които са вредни къде ще дойдат...както винаги
  • 2 инж технолог

    7 1 Отговор
    Хубаво! Проверки на храните и хранителните продукти за пестициди,Е-та, и забранени вещества,трябва да се правят най-редовно в химическите лаборатории. Това се прави в полза на хората.
  • 3 Грульо

    7 1 Отговор
    Тва ако го направят тук, рафтовете ще се опразнят. :D
  • 4 оценка

    4 1 Отговор
    Опозиционните партии настояват спешно да се увеличи минималното заплащане за всички работещи, както и за пенсионерите с ниски доходи. В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ. С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПЕНСИОНИРАНИТЕ ДЕПУТАТИ С ПЕНСИИ НАД 1500 ЛЕВА. НА ОСТАНАЛИТЕ 80% ПЕНСИОНЕРИ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ.
  • 5 истински случай

    4 0 Отговор
    Динята българска ли е? Не, гръцка, от Коста Рика.
  • 6 Така

    4 1 Отговор
    "Забрана за допускане до пазара получиха домати от Албания, ябълки от Северна Македония и лимони от Турция."
    Така се защитава родното производство!
  • 7 Оооо а тука на ЕВЕЯВАТ ЧЕ

    2 0 Отговор
    Яйцата и пилешкото от Полша ДеТ се са със салмонела е НЕЩО НОРМАЛНО И БЕЗООПАСТНО......
  • 8 ОТКРИВАНЕ

    0 1 Отговор
    Първо проверете българските нали нашите са в пъти по скъпи но не проверени за пестициди ...а не показвате цените на същите и други зеленчуци и плодове в Гърция,първо са по евтини и при по високи заплати И ОБЕЩЕТЕНИЯ НА ВСИЧКИ ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА....И КЪДЕ СМЕ ПАК...пак народа е лишен...КАКВА ЗАГРИЖЕНОСТ ДА ТИ СЕ КЪСА СЪРЦЕТО...а при проверки по върховете в министерствата КОЙ Е КРАЛ....КОЙ И ПАК КОЙ НИКОЙ НЕ Е ИЗВЕСТЕН...но хората ги знаят ТЕ ПОЛИТИЦИТЕ....И КОЛКО ОЩЕ ..32г.сигурно са малко...затова бяга народа от МИЛАТА ТАТКОВИНАТА....ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
  • 9 ОТКРИВАНЕ

    0 1 Отговор
    Допълнение:отидете репортери от тв.които само за заразени и починали ви харесва да говорите на всеки час...отидете в Гърция и вижте гърците си ядат същите тези зеленчуци и плодове ако не ви е срам да покажете цените покажете как умират от тези "опасни"според вас стоки покажете цените на млека сирена-козе и овче....кашкавали всичко от 100%мляко месата им цени и качество....ПОЗОР ЗА НАШЕТО никой не може да ги контролира НАШИТЕ...НАШ ЧОВЕК...напред науката е слънце....но мъгла и върнете ми ги чистачките...
Новини по държави: