Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 12:37 2 979 3

Най-подходящите продукти за пречистване от токсините

  • детоксикация-
  • пречистване-
  • здраве-
  • здравословно-
  • продукти-
  • храни-
  • вода-
  • зеленчуци

Защото организмът ни се нуждае от нашата помощ, за да функционира нормално

Най-подходящите продукти за пречистване от токсините - 1
Снимка: shutterstock

Ежедневно се излагаме на различни токсини и химикали, които се съдържат във водата, почвите, въздуха, храната. Системите в организма ни се натоварват допълнително и функционират затруднено от нездравословния избор на храни, неправилното им комбиниране и приготвяне. В резултат от това имунната ни система отслабва и често страдаме от различни заболявания или хронични болежки като настинки, енергиен спад, главоболие, липса на концентрация, нарушено храносмилане, хормонални дисбаланси, болки в гърба, чупливи нокти, косопад и много други.

За да си върнем нормалния ритъм на организма е необходимо да го пречистим.

Кои са най-подходящите продукти за пречистване на организма от токсините, споделя ендокринологът и диетолог Анастасия Тараско пред Lenta.ru.

Тя отбеляза, че при три хранения на ден е необходимо да се пие вода или билков чай между храненията, както и да се изключат закуски и напитки с добавена захар.

"Основата на диетата трябва да са зеленчуците - те осигуряват на организма достатъчно количество фибри, които премахват токсичните вещества и служат като храна за полезните бактерии. Участието на кореноплодните в детокса на тялото трябва да бъде спомената специално, защото те имат благоприятен ефект върху храносмилането и работата на черния дроб“, каза Тараско.

Подправките имат подобна функционалност: особено куркума, черен пипер, кардамон и индийско орехче. Полезно е да включите в менюто си някои ферментирали храни - кисело зеле, кисели краставици и млечни продукти. "Те стимулират храносмилането, нормализират микрофлората и съдържат допълнителни витамини и минерали", съветва Тараско.

Отлично средство за прочистване на тялото са „зелени” храни като коприва, спанак, киселец, копър, магданоз, рукола. Те неутрализират действието на свободните радикали и премахват отпадъците и токсините от тялото благодарение на антиоксидантите, с които са богати.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    3 0 Отговор
    То и зеленчуците са пълни с торове и пестициди.
  • 2 психо

    1 0 Отговор
    а защо изобщо сте се токсикирали, че да детоксикирате?
    то като надебеляването и после да отслабваш не се надебелява за един ден...
  • 3 КОКИЧЕ

    2 0 Отговор
    убоден със салам народен,чисти всички глисти.питайте любо нейков и сие как тая гадост се яде...