Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 13:18 1 551 8

Арестуваха директора на руската мина, в която загинаха над 50 души

  • мина-
  • русия-
  • директор-
  • въглища-
  • загинали-
  • разследване-
  • трагедия-
  • сергей махраков-
  • листвяжная-
  • метан

Директорът е знаел за опасната концентрация на метан

Арестуваха директора на руската мина, в която загинаха над 50 души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорът на мина "Листвяжная" Сергей Махраков, обвинен за нарушаване правилата на производствената безопасност по делото за взрива, при който загинаха над 50 души, е арестуван за два месеца, съобщи ТАСС.

Махраков не се призна за виновен по повдигнатите му обвинения. Според версията на следствието, директорът е бил информиран за опасната концентрация на метан в мините, където на 25 ноември избухна взрив, предаде БНТ.

Следствената комисия настоя за ареста му, тъй като, ако остане на свобода, Махраков може да окаже влияние върху свидетелите и да унищожи доказателства или да се укрие от правосъдието. Прокурорът подкрепи искането, независимо че Махраков увери съда, че не възнамерява да бяга от страната и поиска мярка домашен арест. Заместник-директорът на мината Андрей Молостов също не се призна за виновен.

Следователят настоя и за неговия арест, уточнявайки, че Молостов си е купил по-рано билети за пътуване в чужбина. Обвиняемият обясни, че е планирал отпуск на Малдивите със семейството си, откъдето трябвало да се върне на 17 декември. Прокурорът подкрепи искането на следователя и за това искане за арест. Междувременно от Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че са възобновени издирвателните дейности в мината. Спасителите не са се отказали от идеята да пробият дупка до мястото на взрива, за да подпомогнат по-бързото охлаждане на шахтата и по този начин да открият колкото е възможно по-бързо затрупаните там миньори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арагорн

    6 18 Отговор
    99 орки под земята буум,98 орки под земята буум ,97 орки. ....

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 От страни

    9 2 Отговор
    Ами още от сега да ги затварят всичките директори на мини, щото не е така само в тая мина - така е във всичките. Ми ми е жално за миньорите. Собственика на мината е член на Едина Русия - него да затварят - той командва за икономисване на парите за сметка на безопасноста. То е чудо че не са много случките как се работи там.

    Коментиран от #8

  • 4 От страни

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Арагорн":

    Един мъдрец е казал, че две неща са бескрайни - глупоста и вселената ама за вселената не е сигурен. На кво се смееш глупако? Със съдбата не се играе така - ти си мислиш че се базикаш с тях а не разбираш че си подритваш здравната книжка. Днес се базикаш за някой загинал а утре като ти се случи случката питаш защо ти е дошло?

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "От страни":

    Не оправдавам никого, но да не забравяме ,че в една централизирана държава, столът на директора е -електрически-. Отдолу го псуват, отгоре го натискат. И ако стане нещо, той отнася контрата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания