28 Ноември, 2021 10:15 3 924 10

Разкриха какво се крие в тайнствения сейф на кралица Елизабет II

  • завещания-
  • сейф-
  • кралица елизабет-
  • кралско семейство

Завещанието на принц Филип се съхранява в таен лондонски сейф заедно със завещанията на 32 други високопоставени членове на кралското семейство

Разкриха какво се крие в тайнствения сейф на кралица Елизабет II - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Завещанието на принц Филип се съхранява в таен лондонски сейф заедно със завещанията на 32 други високопоставени членове на кралското семейство. В сейфа, за който се грижи съдията от Върховния съд сър Андрю Макфарлън, се пази и уникална селекция от кралски завещания, датиращи от 1911 г., пише списание „People“.

Там се намират последните желания на майката на кралица Елизабет, покойната кралица-майка, на сестра ѝ принцеса Маргарет и на чичо ѝ херцога на Уиндзор (известен още като крал Едуард VIII), който абдикира от британския престол през декември 1936 г., разкри Макфарлън.

Сред другите завещания, прибрани в свръхсекретния сейф, са тези на чичото на Филип - лорд Луис Маунтбатън от Бирма, на кралица Мери - съпругата на крал Джордж V, и на принцеса Беатрис - най-малкото дете и близка спътница на кралица Виктория.

"Сега съм пазител на сейф, в който има над тридесет плика, във всеки от който се съдържа запечатано завещание на починал член на кралското семейство", заяви Макфарлън през септември, когато разкри съществуването на кралския сейф по време на съдебната битка за тайната на последните желания на принц Филип.

„Последните допълнения са направени през 2002 г. и са съответно завещанията на Нейно величество кралица Елизабет, кралицата-майка, и Нейно кралско височество принцеса Маргарет, графиня Сноудън", каза Макфарлън.

Освен да научим чии завещания са скрити в тайнствения кралски сейф заедно с тези на херцога на Единбург, има много малък шанс някога да бъдат разкрити подробностите, съдържащи се в самите документи, коментира изданието.

Макфарлън подчерта, че кралското семейство има право на засилено ниво на поверителност, "за да защити достойнството и авторитета на обществената роля на владетелката и другите близки членове на своето семейство".

Заявления за разпечатване на завещанията могат да се подават едва 90 години след смъртта на собственика им, като добави, че всички искове, подадени преди тази дата, "е много вероятно да не бъдат удовлетворени поради липсата на конкретна, индивидуална или частна обосновка, свързана с управлението на имуществото на починалия".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИРАТИ И КРАДЦИ

    16 2 Отговор
    ЗЛАТОТО НА ЦЯЛА ИНДИЯ НАЙ-ВЕРОЯТНО
  • 2 Раданч Татлъту

    18 2 Отговор
    И тая ли има чекмедже?🙉🙉🙉

    Коментиран от #6

  • 3 русенец

    10 2 Отговор
    Какъв е смисъла да им разпечатват завещанията ( точно разпечатвам е употребено ) 90 след смъртта им , след като тогава едва ли ще има жив някой от тези, споменати в него.

    Коментиран от #7

  • 4 Грульо

    7 1 Отговор
    И за къф чеп са правили завещания тогаз, като никой няма да знае какво са завещали? Може някой да е завещал кралството не на следващия, а на друг наследник или някой клошар. :D
  • 5 Чоеек

    2 2 Отговор
    Аз пък винаги съм мислел, че там си държи сандвичите
  • 6 Рошко

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Тази има и владее половината свят
  • 7 Лили иванова

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Аз ше видя какво пише там
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мдааа

    1 0 Отговор
    Барбадос от днес вече не им е колония!Честито на англичаните!
  • 10 Бари

    1 0 Отговор
    Кръв на младенци си крие
Новини по държави: