Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 08:50 1 651 13

"Фронтекс" се включва в охраната на Ламанша

  • ламанш-
  • мигранти-
  • франция-
  • великобритания

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен призова британското правителство да ограничи достъпа на нелегални имигранти до трудовия си пазар

"Фронтекс" се включва в охраната на Ламанша - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската гранична агенция "Фронтекс" се включва в охраната на Ламанша от 1 декември, стана ясно след среща на отговорните за миграцията министри от няколко европейски държави.

Съвещанието в Кале на министрите от Франция, Германия, Нидерландия и Белгия бе свикано в отговор на трагичната гибел на 27 имигранти, които се удавиха в сряда при опит да достигнат британския бряг.

Срещата не бе "анти-английска" - ние желаем да работим с "нашите британски приятели", увери френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен призова британското правителство да ограничи достъпа на нелегални имигранти до трудовия си пазар.

Преговори са необходими, но те трябва да са сериозни. Не можем да ставаме заложници на вътрешнополитически съображения на британското правителство, заяви Дарманен и прикани правителството на Борис Джонсън да вземе мерки, за да намали стимулите за нелегалните имигранти да рискуват живота си, за да достигнат до Острова.

Междувременно от следващата сряда самолет на "Фронтекс" ще се включи в наблюдението на френската брегова линия за своевременно пресичане на опитите за прекосяване на протока.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    10 0 Отговор
    Какъв "фронтекс" тия са по-бетер от трафикантите на мигранти.
  • 2 Fate

    6 0 Отговор
    Това е рекламна снимка нямаща нищо общо с реалността . Не ли редно да я актуализирате ?

    Коментиран от #4

  • 3 Анонимен

    5 0 Отговор
    "Frontex — Европейската агенция за гранична и брегова охрана — е създадена през 2004 г., за да подпомага държавите — членки на ЕС, и асоциираните към Шенген държави в защитата на външните граници на пространството на ЕС за свободно движение. Тъй като е агенция на ЕС, Frontex се финансира от бюджета на ЕС, както и от вноски на асоциираните към Шенген държави." Ако зависеше от мен тия мигранти щяха да са транспортирани до английско пристанище абсолютно легално с кораби за бракуване под панамски и либерийски флаг, така както "ВЕРА СУ" ни докара земеделски торове от Украйна! И после да му мислят англосаксите, да си търсят интереса от застрахователите и да чакат от умрял писмо!
    Всъщност въпроса с главно В е : 1. За чий интерес финансирана с европейски парички организация ще пази границици на Обединеното кралство, което кралство не е член на ЕС, нито на т.нар. Шенгенско пространство!?

    Коментиран от #8, #13

  • 4 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Fate":

    Безспорно снимката е правена лятно време на някой от гръцките острови близо до Турция/ако изобщо това дете е мигрант/! И безспорно е рекламна! В крайна сметка дали има такъв изтрещял тотално фотограф да се завре по Ламанша в това време и да снима мигранти!?
  • 5 Хайл

    2 0 Отговор
    Да потапят черупките че рибите умряха от глад
  • 6 въпросче

    0 0 Отговор
    Мадмоазел "Вера Сукова" още ли е на пристанището във Варна?
  • 7 Българина

    4 0 Отговор
    фронтекс не е решил и няма да реши нито един проблем. паразитна структура пречещ съответнта държава да приложи пълната строгост при опзване граница. фронтекс е ТАПА на правосъдието, стимулираща вълните от май муни
  • 8 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    До колкото чух не ме вълнува много поликата ,помагат защото имало много желаещи за Англия чакат на опашка и в Франция да бъдат официално приети от англичаните.Ново двайсе, обаче им се прави проверка тези които са с криминални досиетата ги задържат и връщат обратно в родината им.Така обясни Дарманян и проблемите с безработицата какво ще правят другият важен проблем
  • 9 Павел пенев

    0 1 Отговор
    Защо не дойдат на нашите външни граници тези идиоти ?

    Коментиран от #11

  • 10 LEVSKI LOM

    1 0 Отговор
    тва дете на снимката е толкова мигрант колкото аз ръгбист от Самоа.......... Мигрантите са црни ман.....гасари Арабски бе
  • 11 pbdan

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Защото трябва да пристигат през нашите граници. Отиват в Германия, защото там е мястото на което ще ги дообучат като войници и там е струпано оръжието от времето на Студената война. Не случайно са мъже 18-40г. 90% от тях. Като тръгне Украйна на война с Русия тия ще бъдат мобилизирани и пратени на "Източния фронт".
  • 12 Тръмп

    1 0 Отговор
    Най после! Прибирайте натам немските паразити където обикалят България със служебни полицейски коли.
  • 13 ежко ибежко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Меркел ги покани в ЕС да си стоят при бабата.