Last news in Fakti

2 Декември, 2021 09:49 1 952 25

Съдят като възрастен 15-годишния стрелец в САЩ

  • мичиган-
  • стрелба-
  • училище-
  • съд-
  • момче

Ще му бъдат повдигнати обвинения за тероризъм

Съдят като възрастен 15-годишния стрелец в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Момчето, което уби четирима свои съученици в гимназия в Мичиган, ще бъде съдено като възрастен. Полицията разкри самоличността на 15-годишния извършител. Той се казва Итан Кръмбли, ученик в същото училище. Ще му бъдат повдигнати обвинения за тероризъм, умишлено убийство, опит за убийство и още 12 по-дребни престъпления и нарушения.

Съдът реши, че Кръмбли ще остане в ареста до делото. Все още не е ясно защо ученикът е открил стрелба. Освен жертвите има и 7 ранени, като едно момиче остава в критично състояние. Кръмбли е използвал пистолет, купен от баща му само 4 дни по-рано. Възможно е бащата да бъде подведен под отговорност, предаде NOVA.

„Училището е имало среща с този ученик в деня преди стрелбата. Той е демонстрирал поведение в клас, което е предизвикало загриженост. Родителите му са били повикани за разговор”, каза Майкъл Бушар, шериф на окръг Оукланд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деменция

    45 6 Отговор
    Американска демокрация, убийци,психопати, деменции, наркомани, гейчета и мн. др. налагани по света от този пропаднал народ!

    Коментиран от #24

  • 2 тикви

    22 0 Отговор
    Още не е ли разстрелян?

    Коментиран от #5

  • 3 Сайтът

    29 3 Отговор
    Факти умишлено пропуска да ни съобщава за ежедневните масови убийства в тази страна
    Нищо обаче не може да скрие че населението там пропада все повече
  • 4 ДазДраПерМа

    14 1 Отговор
    до 2008 имаше доста такива присъди дори за 12 годишни но сядането на електрическия стол ще е когато навърши 18г. Няма прошка за малолетните.
  • 5 Ами

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "тикви":

    Е малолетен е все пак, някакси не върви да го гръмнат освен при крайна необходимост, а той сигурно е свършил патроните и затова не е имало повече жертви.......е ще го осъдят на доживотен сигурно! А причините - явно е бил хулиганче, пък и то на тая възраст колко му трябва на човек.......решил да се направи на каубой, в страната на "неограничените възможности"!
  • 6 Америка дето плюе славяните

    23 0 Отговор
    Ами те в Америка така си се стрелят от време оно. Хайде при нас преди 1989г. да убиеш някого пък ще видиш излизане от затвора през крив макарон! Лошото е това, че вече и при нас е същото, че и по зле.
  • 7 Образовани и богати

    16 0 Отговор
    Вече започвам сериозно да си мисля че имат проблем с образователната система , уж много се учат и работят а нещо все куца
  • 8 Закони

    11 2 Отговор
    Докато американците не решат със законови промени режима за притежаване на оръжие не в интерес на тяхната оръжейна асоциация, ще продължават да умират деца в училищата им. Става и в други страни, но е изключение, а при тях е често явление. Когато започна "пандемията" през 2020 г., там най-големи опашки имаше пред оръжейните магазини.

    Коментиран от #15

  • 9 Смърт демократизира

    5 0 Отговор
    "Трима ученици бяха убити, а други осем души бяха ранени, след като 15-годишен ученик откри огън в гимназия. Предал е оръжието - става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти." КАКВО ОЗНАЧАВА НЯКОЛКОПЪТИ? ИЗСТРЕЛИТЕ СА БИЛИ ПОНЕ 11. МОЖЕ И ПОВЕЧЕ. В ЕДИНИЯ ПЪЛНИТЕЛ ИМА 8 ИЛИ 9 ПАТРОНА.

    Коментиран от #18

  • 10 Що за

    8 1 Отговор
    законодателство!?Как така непълнолетен ще го съдят като пълнолетен?!Как изведнъж стана с 6 г. по -възрастен?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 долу сащ

    15 3 Отговор
    ако в Русия всяка сесмица се стреляха по училищата щеше да им санкции ноти забележки и натякване за демокрацията и права.. но понеже е Кравария светът само въздиша. така став когато 75г се занимаваш със света, накрая и той се занимава с теб. Унтерганга на сащ е неизбежен лицемери нещастни
  • 13 Алек Болдуин

    5 1 Отговор
    като непълнолетен ли ще го съдят?!Измислена правосъдна система!
  • 14 fgdg

    6 6 Отговор
    Малкият е бледолик капиталист ,на това ги учи дивият капитализъм ! Да убиват !
  • 15 Механик

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Закони":

    В Чехия, режимът за придобиване на оръжие е дори по облекчен от този в САЩ, но там няма такива изтъпления.
    Явно причината не е в достъпността до оръжие, а в манталитета на населението.
    Нали не си збравил, че Америка е била принудително заселвана с убийци, проститутки, социопати и все такива хора с тежко криминално минало? Какво може да очакваш от потомството на такива хора?
    Тук дори не споменаваме за шепата хапчете, които те приемат всеки ден от рождение, нито за филмите които гледат. За непосилните ипотеки, които правят от човека парцал е ясно. Друг е въпроса с наркотиците, транквилантите, джендърията и пр.
  • 16 мда

    6 0 Отговор
    А у нас ги предават на родителите им.
  • 17 Реалист

    7 1 Отговор
    Щом го съдят толкова строго е 100% чисто бял
  • 18 АВ поддръжка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смърт демократизира":

    А да си чувал за пълнители с увеличен магазин? Нещо, което съвсем не е рядкост..
  • 19 барчо

    1 0 Отговор
    За такива убийства има вина преди всичко държавата. Държавата е тази, която е дала пистолет на безотговорен родител. Държавата е тази, която е сложила пистолета в ръката на неуравновесен, недоволен и незадоволен пубертет, който все още не знае на кой свят се намира. Колт бил казал, че пистолета изравнява силния и слабия физически. Изобщо това не е вярно. Пистолета дава предимство на слабите, умствено ограничените, тези извън всепризнатите стандарти, престъпниците срещу останалите. Тук физиката не играе и я няма в уравнението, така че Колта се е изцепил неподготвен още тогава.
  • 20 барчо

    2 0 Отговор
    "Възможно било бащата да бъде подведен под отговорност"??? Що за правова държава??? Не възможо, а задължително. Бащата носи отговорност за поведението на детето си и по тази причина го привикват в училище!!! Значи за поведението на сина си е отговорен и го викат, но затова, че синът му е убил 4 съученика, ранил 7, то това не е проблем. Може и да му търсят отговорност, а може и да не му търсят отговорност. Що за правова държава или пък статията не е преписана както е публикувана???
  • 21 барчо

    2 0 Отговор
    Лошото е, че в щатите има много подобни елементи, които са скрити лимонки. Пазят поведение, държат се уж редовно, живеят в обществото според правилата и на пръв поглед всичко е точно. Само че вътре в душата са гнилочи и не са извършили подобно престъпление, защото башите и не са си купили оръжие, или пък ги заключват и те нямат достъп до тях. В един момент обаче те се реализират в обществото и подобни могат да стоят до някое копче, дето е за изстрелване на ядрена ракета или каквато и да е ракета. Преди бях написал как един украински снайперист на 30.11.2021 г вижда 34 годишен мъж с един липсващ крак на патерици и се прицелва в единствения му крак. С един изстрел го раздробява и в болницата го отрязват, за да спасят живота му. Така на 34 години млад мъж е безвъзвратно осакатен за останалата му част от живота от един ....... на на на на. Точно така. Ето на такива юнаци се дава оръжие от тези прекрасни държави.
  • 22 мечо

    1 0 Отговор
    шти гу търсити ониа чичку с мустачкити
  • 23 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО : СВАРЯВАТ ГО ЖИВ ЗАЕДНО С МАЙКА МУ И СЕ ОБНАРОДВА -ДА ЗНАЯТ ДРУГИТЕ -КАКВО ГИ ЧАКА !!!! ЖИВИ СВАРЕНИ ГАДОВЕ !!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 кочо

    0 0 Отговор
    ако такива неуравновесени типове ги наказваха на място със смърт това няма да се повтори от други.съвремените млади хора се възпитават да бъдат антисоциални и расисти от деца.битовите условия при които се живее работи също.политиката за ненаказуемост от определени съсловия в обществото се превърна в ежедневие.защо живота да не може да се живее ида няма цена........