Last news in Fakti

23 Декември, 2021 07:50 1 948 12

Нови ограничения заради новия щам на коронавируса

  • белгия-
  • омикрон-
  • мерки-
  • ограничения-
  • празници

Белгия забранява голяма част от дейностите на закрито

Нови ограничения заради новия щам на коронавируса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Белгия забранява повечето дейности на закрито, свързани със забавления. Причината е новият щам на коронавируса – Омикрон. Целта на мерките е да се ограничи вирусът и да се облекчи работата на болниците.

Близо 30% от новите случаи на заразени е с Омикрон. На 17 декември те бяха едва 10%. Бързото разпространение на новия вирус доведе до затваряне на кина, театри, концертни зали и редица дейности на закрито. Изключение са посещенията на музеи, библиотеки, фитнеси. Спортните състезания ще са без публика. В магазините може да пазаруват до двама възрастни души.

"Ясно е, че има повод за безпокойство. Имаме неканен гост и това е вариантът Омикрон. Не знаем някои неща за този вариант. Има прекалено много несигурност. Но и малкото, което знаем, не е добра новина", каза Александър Де Кро, министър-председател на Белгия.

Няма ограничения за броя на хората, които белгийците ще поканят у дома за празниците. "Можем да празнуваме Коледа заедно, но нека да ви напомня да бъдете възможно най-внимателни. Трябва да ограничите броя на хората около масата. Не се събирайте на големи групи. Направете си тест, проветрявайте колкото се може повече помещенията. И пазете най-уязвимите", допълни Александър Де Кро.

Новите мерки влизат в сила в Белгия от неделя сутринта и ще се прилагат до 28 януари.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    75 1 Отговор
    Излъгаха балъците че ще получат свобода срещу ваксини.

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Те, балъците са затова, за да бъдат лъгани, но тия балъци наливат масло в огъня на пропагандата и ще послужат на "ония" да наложат ваксинациите и ограниченията на нежелаещите да участват и да повярват в ковид-религията. Ще кажат "Ето, вие сте безотговорни и не пазите здравето на околните. Това е престъпление." и ще ни помъкнат към концлагерите. Много пари са наляти в тая религия от нейните шамани. Те няма да се откажат и да върнат заден ход, защото ще трябва да бъдат съдени за най-огормното престъпление срещу човечеството и присъдите ще са невероятно жестоки. Тук играта е или ние, или те. Но се безпокоя, че ние проиграхме вече.

    Коментиран от #10, #12

  • 3 Затварят

    8 10 Отговор
    а ние пак се ОСЛУШВАМЕ !!!
  • 4 Някой

    47 0 Отговор
    Нали са вксинирани? Защо се разболяват и предават заразата? Защо другите ваксини не позволяват предаване на заразата и разболяване на ваксинирания?
    Всичко е измама. Ваксинацията не е по здравословни причини. Има друго зад тази принуда. И тя не е за добро на хората.

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха ха

    29 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Всеки нормален човек си задава същите въпроси. Отговори няма, само агресията ФаКсИнА.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Няма да е дълго

    28 0 Отговор
    Като гледам на хората на запад взе да им писва от ограничения без никаква полза и май скоро пандемията набързо ще изчезне.
  • 8 Ами ...

    11 0 Отговор
    Ваксинирани в Белгия 76,9%. Бустерирани 30,3%. А да им е честито. 😀
  • 9 Фермер

    7 0 Отговор
    Само Възраждане
    Само Пламен Пасков
    Само Костадин Костадинов
    Да живее България
  • 10 Хохохо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Много точно казано!
  • 11 Хахаха

    2 0 Отговор
    ОБЪРКАНИ СА ! СЕГА ВЕЧЕ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА РЕАГИРАТ. ОМИКРОН ЩЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ВСИЧКИ ЗА 2 МЕСЕЦА И КУКУ ВИДА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАВИНАГИ. Няма да има причина за репресии....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: