Last news in Fakti

2 Януари, 2022 09:00 1 834 19

Великобритания очаква съвсем скоро да стане ясен ефектът от Омикрон върху здравеопазването

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • омикрон-
  • ваксина

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия вече бяха въведени допълнителни ограничения

Великобритания очаква съвсем скоро да стане ясен ефектът от Омикрон върху здравеопазването - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън заяви, че следващите дни са изключително важни, за да се разбере какъв е ефектът от варианта oмикрон върху службата. В Англия бе регистриран рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие.

Данни за заразяванията от събота има само от Англия. Тези от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат публикувани след края на уикенда. При високата бройка в Англия обаче се предполага, че рекордът е надминат и за цялото Обединено кралство. Жертвите в тази част на страната в събота са 154.

Крис Хопсън заяви, че броят на хоспитализираните се увеличава в цялата страна, но все още не е ясно какво ще се случи по-късно. Той написа в туитър, че националното здравеопазване работи неуморно, но е изложено на по-голям натиск от по-различен характер, отколкото през миналия януари, защото се провеждат повече планирани лечения, големи ресурси се заделят за програмата за бустерни ваксини и има много отсъстващ персонал. Хопсън допълни, че сега няма толкова болни възрастни хора, както при предишните пикове на пандемията, и положението в интензивните отделения не е критично до такава степен. Има обаче опасения, че това може скоро да се помени в резултат на големите събирания в новогодишната нощ.

Англия в момента е с ограничения от така наречения "План Б" на правителството, който включва задължително носене на маски на повечето закрити обществени места, ковид паспорти за нощните клубове и други големи събития и работа от вкъщи, където това е възможно. Предстои обаче преразглеждане на мерките на 4 януари с опция за затягането им.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия бяха въведени допълнителни ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 James 🇺🇸

    11 2 Отговор
    Всичко това тръгна от Англия, както винаги....
    1. Dublins law, европейски закон създаден от Англия който позволява да се легализират нелегални бежанци - първата страна в която влязат трябва да им даде гражданство.
    2. Масов наплив на мигранти в Европа. Терористични актове. Масово затваряне на граници. Трудно придвижване за обикновения човек. 3. Третата стъпка беше Ковито.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Поп Алигорко

    25 2 Отговор
    И това при 90% ваксинирани !!! Разберете,че именно така наречените ,, ВАКСИНИ,, заразяват !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рап

    5 24 Отговор

    До коментар #3 от "мда":

    Ваксините не са 100 процента гаранция против.зараза! С тяхна помощ при зараза се прекарва по леко и се избягва постъпване в болница,а от там самата система не се претоварва. Самите ваксини още не са универсални и за това се налагат бустерни дози. Ако сте против ваксините си е ваша работа,но не пишете глупости по форумите!

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 8 Ами ...

    8 1 Отговор
    Нищо няма да се случи. Истерии. 160 000 болни и 150 умрели.
  • 9 Да да

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рап":

    Благодарение на "ваксината" и бустерчето кунчев го кара "леко" за два месеца а пък тео Ушев след едноседмичен престой в болница е преместен във ВМА да не го изпуснат
  • 10 Жабарини

    14 0 Отговор
    Като чета забелязвам яка ,,антиковид,, цензура...Що така???
  • 11 Фики Стораро

    14 1 Отговор
    А Тео Ушев как е ??? Той нали е ВАКСИНИРАН ??? Хихихихихихииии.... Егати ваксините
  • 12 Ами ...

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рап":

    Аз не съм против ваксините, но съм много против препаратите, които не работят, но се промотират от правелителствата, посредством отнемане на права. Т.е. със сила. Кой как ще прекара заболяването един бог знае. Повечето хора по принцип го карат леко, но това се дължало на "ваксините". 😀
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зззз

    15 1 Отговор
    Нали ги ваксинирахте ,за да няма натиск върху здравната система,нали ваксините предпазващи от тежко боледуване.
  • 15 Буко Баламата

    10 1 Отговор
    Е нали се ваксинирахте.
  • 16 mi6osp

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "в грешка си":

    Всичко зависи от причинителя на болестта. Ако той не се изменя, една ваксинация е достатъчна. Противогрипните ваксини са ежегодни, срещу новопоявилите се щамове. Коронавирусите К19 мутират (или някой пуска нови щамове) , много по-бързо от грипните вируси. Толкова бързо, че няма време за съществено модифициране на ваксините. Затова засега се налага намаляване на периодите между ваксинирането. Напомням, че нито една ваксина не пази от заразяване. От заразяване пазят единствено изолиращи от околната среда костюми, които спират попадането на патогени в човешкия организъм. Ваксината подготвя , специализира и увеличава способността на имунната система на човека да се пребори с определено заболяване .

    Коментиран от #17, #18

  • 17 И. Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    Не им обръщай внимание! Антисубстанторите само чакат някой да се закачи във форума и да го нападнат. Остави ги да си пишат сами и ще видиш как сами ще клекнат и ще се укротят! Не им давай теми за развиване на простотиите им!
  • 18 Плашимир

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "mi6osp":

    Ученото си е учено,бей! Айде сега да обясниш и за имунна система и защо сополивите циганета не се срещат по болниците а отгледаните в саксия маат изскуствени витамини , разни биотици и имуностимуланти!
  • 19 Фрика

    0 0 Отговор
    чекаме, Омакарон, Ултрон и Оттипусм Прайм.