Last news in Fakti

2 Януари, 2022 15:40 1 038 17

Решителна година за върховенството на правото в ЕС

  • ес-
  • право-
  • година

Важни избори в няколко държави

Решителна година за върховенството на правото в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Идващата година ще е решителна за европейското върховенство на закона, съобщи Politico.eu.

Медията излиза с анализ по темата. Припомня, че десни групи са взели контрола в някои от новите страни в групата.

Това доведе до много спорове за характера на ЕС. Премиерът на Унгария Виктор Орбан търси широк контрол над медии и правителство.

В Полша правителството постоянно въвежда съдебни промени. Това доведе до противоречие с ЕС.

Словенският премиер Янез Янша опита да спре финансирането за държавната информационна агенция, заради нейни материали. Опозицията в Унгария постигна обединение и изглежда, че на предстоящите избори Орбан ще бъде поставен пред истинско предизвикателство.

Предстоят и избори в Словения, където правителството разчита на коалиционни партньори, като в моменти има въпросителни пред неговото повторно избиране.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕРДО

    27 1 Отговор
    ЕС ЕДНА ГНИЛА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО СКОРО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ
  • 3 Айдеее

    24 0 Отговор
    Идва време за информационно заглушаване на избрани неща. От кога се очаква това...дори по филмите ни го подсказаха.
  • 4 Историк

    19 2 Отговор
    Нещата въобще не са добре..Най вероятно Орбан ще последва участта на Тръмп,а Полша и Словения ще бъдат притиснати финансово и укротени.На този фон събитията които предстоят за България също не будят оптимизъм-неконтролируема инфлация,ниски доходи,колабирала болнична система,неадекватно образование хаос в армията и огромна корупция в полиция,съд и прокуратура..България изглежда в най лоши позиции,независимо че европейските държави също преживяват в момента кризи от различно естество!

    Коментиран от #5

  • 5 Ти пък

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Превратът в БГ успя и замениха колебаещият се Борисов с изстривалката Киро.При нас процесът е завършен.

    Коментиран от #7

  • 6 Атила

    19 0 Отговор
    Европейското върховенство на закона, Такова нещо няма и няма ида има.Всичката врява е за повече власт на олигарсите.
  • 7 Историк

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ти пък":

    Точно това най-много ме безпокои..От един селски крадец се нахулихме на рафиниран и обучен от евреите профисионален грабитвл ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    13 0 Отговор
    Може би писача е имал в предвид "беззаконието в ЕС"...
    Подбирайте си по-добре посячиъе,, да не пишат глупости
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 XXL

    11 0 Отговор
    Вярно че са решителни. В Полша и Унгария върховенството на правото вече надделя! Изтърват ли още 3-4 държави, с Брюкселския Халифат е свършено.
  • 12 big

    4 0 Отговор
    В ЕС няма върховенство на правото нито в самите държави, нито в международните отношения! Там "върлува" върховенството на лицемерието!
  • 13 Демек

    6 0 Отговор
    Еврогейско-талибанския халифат иска да е над конституцията в дадена страна , тва отровно зелено образувание ако не се разпадне ,сме обречени на изчезване като суверенна държава и народ.
  • 14 Върховенство

    5 0 Отговор
    не на закона, а на лицемерието и двойните стандарти е тази брюкселска клоака. Ако имаше истинско върховенство, нямаше да прикриват нашия Разбойко 12г. да пълни шкафа и да ги оправя с двеста. За цените на тока и газа пак са виновни брюкселските зелки с тъпите им безбройни регулации ,а това пряко ни касае като държава и икономика.
  • 15 БРЦК

    2 0 Отговор
    ЕС -злото на Европа педофилия разврат подтискане на човечеството извратеност разкол и всичко най долно и покварено поведение от евро парламента. Това е краят на ЕС . 2022 е прелом до 2024 няма да има ЕС европейска банка нито евро нито фондове и джендърство ще е минало. Това е. Който има сърце да усети
  • 16 БРЦК

    3 0 Отговор
    Само въстанието е спасение. Реки от кръв са нашето спасение. Свобода или смърт. Друг път няма. Тези които мислят че са облечени във власт ни плащат в АДА но те идват с НАС
  • 17 ивелин

    2 0 Отговор
    " Припомня, че десни групи са взели контрола в някои от новите страни в групата.
    Това доведе до много спорове за характера на ЕС. Премиерът на Унгария Виктор Орбан търси широк контрол над медии и правителство " Тъй като в Европа на власт са Еврогейовете то десните групи застрашават " човешките права и цености като " Парад гордости" както и правата на трангените е под заплаха..
Новини по държави: