Last news in Fakti

10 Януари, 2022 11:44 1 807 9

Разкриха причината за пожара, отнел 19 човешки живота

  • ню йорк-
  • отоплителен уред-
  • пожар-
  • сграда-
  • сащ-
  • загинали-
  • бронкс

Това е втори голям пожар в САЩ за тази седмица

Разкриха причината за пожара, отнел 19 човешки живота - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Неизправен отоплителен уред е предизвикал пожара, който отне вчера живота на 19 души в жилищна сграда в Ню Йорк. Това съобщи комисарят от пожарната служба Даниел Нигро, цитиран от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Апартаментът, където е избухнал пожарът, се намира на втория и третия етаж от 19-етажната сграда. Огънят не се е разпространил в други апартаменти, но гъст дим е изпълнил целия блок, тъй като вратата на опожарения апартамент е била оставена отворена. В резултат на това десетки хора в блока са се нагълтали с токсичния пушек. Новият кмет на Ню Йорк Ерик Адамс, който само преди седмица встъпи в длъжност, потвърди, че 19 души са загинали в пожара, избухнал във високата сграда с кафява тухлена фасада. Тя е построена през 1973 г. и в нея има 120 жилища за социално слаби хора. Адамс нарече станалото "неизмерима трагедия".

Това е втори голям пожар в САЩ за тази седмица. Дванадесет души, сред които 8 деца, загинаха в сряда в огнена стихия във Филаделфия, отново в жилища за социално слаби, припомни Ройтерс. По-рано властите съобщиха, че около 60 души са пострадали при пожара в нюйоркския район Бронкс, от които 32 са хоспитализирани и са с опасност за живота. Сред загиналите има 9 деца. Това е най-смъртоносният пожар в Ню Йорк от три десетилетия. Някои от живущите не са могли да напуснат сградата заради гъстия дим. Блокирани в апартаментите си, те са натъпкали мокри кърпи под вратите и са счупили прозорците, за да могат да дишат. Други съобщиха за АП, че са чули протовопожарните аларми, но отначало не са им обърнали внимание, тъй като често се е случвало те да вдигнат фалшива тревога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хари

    11 2 Отговор
    Това е руска пропаганда. В щатите няма социално слаби хора. Всички са социално силни.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 редник

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хари":

    Да, и аз се учудих - как в най-голямата демокрация има социално слаби хора?!
    Всъщност - това демократично ли е?...
  • 3 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 2 Отговор
    Забелязахме ли? В САЩ във високите 19 етажни сгради живеят под наем СОЦИАЛНО СЛАБИ. А ЗАМОЖНИТЕ живеят и ИНВЕСТИРАТ в КЪЩИ най-вече на брега на топлите части на океаните. А в България "заможните" "инвестират" в апартаменти в 10 - 15 етажни сгради общежития в София.

    Коментиран от #6

  • 4 XAXAXA

    5 1 Отговор
    Cигурно е заради руския газ ! Aйде налагайте пак санкции ( без да налагате демокрация не може )
  • 5 Механик

    2 0 Отговор
    В най-напредналият и най-богат град, където хората са толкова финансово стабилни и където всичко се строи по най-високите стандарти за сигурност, някой е ползвал НЕИЗПРАВЕН ел. уред от който се е запалил практически негоримият жил. блок и е замирисало на прЕгоерелЕ брикетЕ.

    Коментиран от #8

  • 6 Механик

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Да ама тия дето си купват имоти са мноооооооого малко, за разлика от тия, дето работят на 4 места, че да могат да поспят 2-3 часа във въпросните блокове.
    Забелязаваш ли?

    Коментиран от #9

  • 7 Lenin

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хари":

    Това е руската грешка - по стандартите на рассия, социалнослабите в САЩ са социално силни. панимаеш ли? демек живущите в сграда с ТУХЛЕНА ФАСАДА в рассии е признак за социална сила. а в щатите не е :) :) за дневните на тия социално слаби да не говорим :) Абе - що не бегате в расии - там е много убаво :) колко от щатите избегаа в рассии - знаеш ли? даже ядрени физици станаха таксиметрови шафиори в маскве :)
  • 8 ленин

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    ама разбра лЕ, че сградата не се е запалила? то си го пише у статията, само требва да го прочетеш
  • 9 ленин

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    на 4, на пет - това е факт