Last news in Fakti

28 Януари, 2022 20:06 1 829 27

Зеленски не иска да се създава паника около напрежението с Москва

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • крим-
  • нато

В телефонен разговор по-рано американският президент Джо Байдън е изказал предположение, че Русия може да нахлуе в Украйна още през февруари

Зеленски не иска да се създава паника около напрежението с Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се създава паника около напрежението с Русия и евентуално нахлуване на нейни войски, като подчерта, че най-големият риск за страната му е вътрешна дестабилизация. Той посочи, че към момента няма ескалация от страна на Русия.

Зеленски направи изявлението си след като американският президент Джо Байдън предупреди, че Русия може да започне военна операция в Украйна още през февруари.

Според Володимир Зеленски ситуацията по руско-украинската граница остава непроменена, но не изключи възможността събитията да се развият във всеки един момент.

Да не се паникьосваме, призова Зеленски на пресконференция. И подчерта, че дестабилизация отвътре е най-големият риск за Украйна.

В телефонен разговор по-рано американският президент Джо Байдън е изказал предположение, че Русия може да нахлуе в Украйна още през февруари и е уверил Зеленски, че Съединените щати са готови да отговорят решително.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът следи внимателно руските действия в Беларус. По думите му Русия разполага хиляди военни, изтребители и ракетни системи С-400 в Беларус.

„От страната на НАТО сме готови да започнем политически диалог. Но имаме и готовност да отговорим, ако Русия избере пътя на въоръжената конфронтация. Готови сме и за двата варианта.“

Литва и Германия преговарят за увеличаване германското военно присъствие в прибалтийската страна, заяви литовският президент Гитанас Науседа, след като в страната пристигнаха четири датски изтребителя Ф-16 като част от засилването на натовските части в района. Военният министър на Литва каза, че вече има планове и за разполагането на още съюзнически войници в страната.

А според директора на германското разузнаване Бруно Кал Русия е подготвена да нахлуе в Украйна, но все още няма решение кога да го направи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха

    28 1 Отговор
    Зеленски е научил отговора на американците.

    Коментиран от #3

  • 2 Ооооо....

    29 0 Отговор
    ооооооо... вече не иска клати му сецстола от вътрешни проблеми които нямат нищо общо с Московска!
  • 3 Шин Фейн

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    Знае, че ше го изшиткат от презудетския дворец скоро в Киев ще търси убежище в Русия
  • 4 Jigsaw🛴

    27 1 Отговор
    Украинците са нагляри, като македонците.
  • 5 Факти

    2 44 Отговор
    Китай клекнаха на Америка и направиха вчера Апъл най- продаваният смартфон в Китай. Всеки четвърти продаден телефон в Китай е Апъл. А твърдоглавецът в Кремъл кара всичко да страда руския народ.

    Коментиран от #21, #22

  • 6 OTAN

    3 34 Отговор
    Господин Зеленски, време е храбрата украинска армия да освободи Донецк, Луганск, а после и Крим!
  • 7 Пропагандистите на сороснята

    27 1 Отговор
    По добре наблягайте на пропаганда за Омикрон от колко на пропаганда за война!
  • 8 mi6osp

    32 0 Отговор
    Допълнение: Пропусната е тази част от изказването на Столтенберг, в която той съобщава, че в НатО нямат сигурни данни за предстоящо нахлуване в Украйна и че НатО няма да разполага свои сили в Украйна.
    Изглежда руските подводници са започнали да демонстрират присъствие на 5 минути хиперзвуков полет от Вашингтон.
  • 9 ПЕНЦИОНЕР

    22 0 Отговор
    ......ХИ ХИ ....УАКА ЛИ ГАШТИТЕ КАТО ЧУ ГРОХОТА НА ТАНКОВЕТЕ А ЗЕЛЕНОИ СКИ ....ЕИ...ШШ....МЕШНИЦИ ....САБЛЯТА ША ВА ГАЛИ ЕИИИ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Иван

    19 0 Отговор
    Поручик Ржевски)))), комедианта си остава комедиант. За съжаление...
  • 11 ПЕНЦИОНЕР

    13 0 Отговор
    ......

  • 12 Равносметката до тук

    33 0 Отговор
    Украина със сигурност много загуби - страната е побъркана от непрекъснатата канонада на "приятелските" опасения от руско нахлуване, каквото още не се случва и едва ли ще се случи.Тя е в шах и не знае какво да прави. Членството в НАТО се отдалечава, от Германия идват само каски, никой не желае да се бие на тяхна страна, газът ще ги заобиколи, големите се разпорждат с нейната съдба и т.н.Жалко за народа.
  • 13 помак

    22 0 Отговор
    Трите народа създатели на славянския свят са ...Руснаци ,Българти и Сърби , всичко друго е баласт ...мнакета, словенци,украини... .!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 mi6osp

    23 3 Отговор
    Допълнение 2: Всъщност Зелински казва, че при агресия нито едно държава няма да помогне на Украйна.
    Това е краят на измислената от Англия и повтаряна до втръсване от САЩ партенка за руско нахлуване в Украйна.

    Коментиран от #16

  • 16 Сатана

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    То и Българското марионетно правителство подви опашка и са много скромни в изявленията си по повод НАТО и Украйна. Възможно е дори Янев да размаха платежни от Американска страна за “съвместните” бази в БГ.
  • 17 Пророка !

    10 0 Отговор
    Русия ще ги здъвка Май месец,преди парада на Победата ! Ще има потъпкани украински знамена и прочее.
  • 18 Kcaniba

    12 0 Отговор
    бандери, заробените народи на Окраина смазват ви въжето!! Червената армия ще бъде посрещана като 1944 с хляб и сол!!!
  • 19 боко

    9 0 Отговор
    всичите Ла--а ги ядат индианските идио-и нито зеленски нито порошенко искат воина щото са братя ,не е както индианците грабители нападнаха Иран,Либия и Сирия за кражба на подземни богатства като в България на златните ЗАЛЕЖИ боко трябва да се унищожи
  • 20 Американците насъскват Украйна

    15 0 Отговор
    Срещу Русия..искат да се избият тези два братски народа!разделай и владей..основното правило на англосаксонското племе 😇
  • 21 Пътуващ

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Китайците си имат техен iPhonе, точно копие на оригинала, с тяхна операционна система основана на андроид. Затова половината китайски народ е с iPhones.
  • 22 хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Изкарай си главата от азъг и ще прогледнеш обратний човече!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Gray Heron/ Сивата чапла

    1 0 Отговор
    Да ааааа !

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 От страни

    0 0 Отговор
    "А според директора на германското разузнаване Бруно Кал " Малиииии. Тая направо раската фамилията...Айде по български "кал" не е гадно ама по руски "кал" е "ла.но"... Бруно, не ходи да разузнаваш в Русия щото ще се испопукат от смях и нема да успяваш да разузнаваш..
  • 27 Лъжливото

    0 0 Отговор
    Зеленяшки се е досетил къде е ключът на палатката. В Украйна се развихри истерия от нападение от Русия,нооо... всяко нещо...до време. Путин все а-ха 2-3 години ги напада и все не започва. Будалите харчат огромни средства за превъоръжаване,предислокации,логистика,подържане на бойна готовнист... САЩ и Британия в техен стил ги "окуражават",термин много използван при билдинга на цветни революции,ама вече 2-3 години резултатът е изтощаване на икономическия ресурс на Украйна, а ингелизи и гринговци не щат да доват пушечно месо. Започва да действа приказката за Лъжливото овчарче,тоест все повече намаляват хората вярващи на виковете - Вълк,вълк...помоооощ!
Новини по държави: