13 Февруари, 2022 23:12 2 950 9

Токаев: Такава трагедия не бива да се повтаря

  • казахстан-
  • токаев-
  • президент-
  • размирици

Държавният глава на Казахстан почете жертвите от януарските размирици в страната

Токаев: Такава трагедия не бива да се повтаря - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Такава трагедия не трябва да се повтаря". Това заяви държавният глава на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев на церемония, посветена на паметта на жертвите от януарските събития, предаде Казинформ.

"Тази година започна с трагични събития. Целостта на държавата, сигурността на гражданите и бъдещето на страната бяха застрашени. Успяхме да отблъснем терористите и да спрем настъплението им. За съжаление тези размирици отнеха живота на много граждани. Това е истинска трагедия", заяви Токаев.

Президентът увери, че органите разследват всеки отделен случай, а на семействата, "претърпели непоправими загуби", ще бъде оказана финансова помощ. И за пореден път подчерта, че за него е изключително важен въпросът със защитата на човешките права.

"Няма да позволим единството и хармонията на нашия народ да бъдат унищожени. Заедно ще изградим Нов Казахстан!", заяви в речта си Токаев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XXL

    22 13 Отговор
    Да не би да зависи от него или от казахстанците? Обграждането на Русия с НАТОвски подлоги и подпалването на конфликти около границите и се дирижира от САЩ.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да питам

    12 3 Отговор
    " Заедно ще изградим нов Казахстан " .. Що бе , кво му имаше на стария ... 🤭

    Коментиран от #6

  • 4 макарев

    12 18 Отговор
    Бегай бе жена. Ти си онзи който разреши на руски войници да окупират страната ти. Женчо, ти си последният човек който ще говори за война
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Марков

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Когато една фамилия (Назарбаев) държи властта много години политически и икономически, с огромни суми в западни банки, с недвижимости в Англия и другаде за стотици милиони, с паметник преживе, с преименуване на столицата с неговото име, с продадени права на английски и американски компании за добив на суровини, в ущърб на страната... Да сте чули Англия да конфискува капитали или недвижимости на диктатора Назарбаев или поне да отправи критики? Той си купи индулгенция с техните пари, срещу правото им да ограбват Казахстан както Русия при Елцин.
    Е, сега там, на върха е друг клан. Ще видим какво ще се случи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 IVAN

    0 0 Отговор
    Няма да се повтори, ако сащ не се намесят както в други страни. В БЕЛАРУС не успяха.ОЧАКВА СЕ ОТНОВО ОТ САЩ
  • 9 Вън

    1 0 Отговор
    Руските окупатори