14 Февруари, 2022 05:40 2 609 19

Канада изведе 200 свои военни от Украйна

  • канада-
  • военни-
  • украйна-
  • русия

Причината е "комплексната оперативна среда", свързана с възможна руска агресия

Канада изведе 200 свои военни от Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канада е предислоцирала временно част от военните на страната, базирани в Украйна, на неназовано място в Европа, съобщи министерството на отбраната, предаде БНР, позовавайки се на световните агенции.

Според изявлението на ведомството причината е "комплексната оперативна среда", свързана с възможна руска агресия.

Не ясно колко точно са преместените войници, но Отава поддържа тренировъчна мисия от 200 души на украинска територия от 2015 година. До момента мисията е обучила над 30 хиляди украински военни, а премиерът Джъстин Трюдо обяви, че тя ще бъде удължена с още три години.

По-рано Канада премести и персонала от посолството си в Киев в град Лвов като предохранителна мярка.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    59 4 Отговор
    Учителите избягали. Добър личен пример дават.
  • 2 /////

    54 3 Отговор
    "... обучили 30000 украиски военни", добре са ги обучили и те ще избягат като тях.
  • 3 ДА УМИРАТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА

    35 1 Отговор
    според ЗАПАДА най-добре е само туземците
  • 4 ПО ОПЕРАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ

    41 0 Отговор
    българските олигарси вече са в ДУБАЙ. Украинските в Германия
  • 5 Мнение

    35 0 Отговор
    Западът осъзнава нарастващото военно влияние на Русия и Китай. ЕС е слаб, разединен и неспособен военно да се противопостави на Русия. Планира се изграждането на "Европейски Съвет за сигурност", като Германия, Холандия и Полша искат той да бъде оглавен от Великобритания. Ще се харчат много повече пари за отбрана с години. Източния блок на ЕС икономически никога не беше реално подкрепен от Брюксел, поради което Лондон се ползва с много повече доверие. Норвегия и страните от Западните Балкани също ще бъдат включени в новата система на европейска сигурност. А новият любимец на Великобритания в нашия регион е Албания. Което обяснява и натискът върху България да не пречи за нейното присъединяване към ЕС, а тя Албания върви пакетно със Северна Македония.
    Франция естествено е против британско лидерство, понеже още е обидена, че САЩ и Великобритания провалиха нейната многомилиардна оръжейна сделка с Австралия.
    САЩ също внимателно претеглят плюсовете и минусите от евентуална нова руска анексия. По-изгодно е да продаваш с години оръжие на уплашения ЕС, отколкото реално да воюваш с Русия за някаква бедна Украйна.
  • 6 почват ли се

    30 4 Отговор
    Путин да не би най-накрая да е казал на Байдън на коя дата ще нападне , та се разлетяха и посолства и чуждестранни военни , всички към Лвов ,. Сигурно Путин е решил да остави някаква територия на Украйна и Лвов ще остане украински .

    Коментиран от #15

  • 7 mi6osp

    31 4 Отговор
    Причината да изтеглят от Украйна военните си съветници Израел, Англия, САЩ, Канада е еднаква : тези държави не желаят да бъдат обвинени, че не само всячески са подготвили агресията на Украйна в Донбас, а и са участвали в нея.

    Коментиран от #17

  • 8 Леле

    31 1 Отговор
    Ха-ха-хаааа! Значи военните на Канада си правят учения (игри за възрастни) в Украйна, ядат им храната, ползват бази и всичко необходимо. А когато има нужда да свършат работата си за която са там, да защитават от нападения населението и за която се готвят цял живот - беж! Предислоцират се (бягат) на тихо и спокойно място където да си продължат играта на войници. Ха-ха-хааа, нека украинците продължават да вярват на запада и им хранят войските дошли на курорт.
  • 9 Зззз

    15 1 Отговор
    Ами преди 5,6 години Толупа го каза в прав текст на някаква среща с населението из Родопите, не си спомням повода,че пръв ще избяга ,та се учудвам на учудването ,че тези и други такива са избягали.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Извеждане

    16 0 Отговор
    Извеждане. Каква хубава политкоректна дума. Някога като палаво дете, и аз съм са извеждал бързо, така да не ме наказват. Бързо, бързо, колко да е бързо това извеждане, със скоростта с която мога да тичам.
  • 12 нико

    15 3 Отговор
    ЯЗЪК за милиардите които изсипа САЩ вече толкова години , но поне им изкупиха енергийната система чрез Байдъновите близки роднини .
  • 13 долу сащ

    18 0 Отговор
    всички се изхвърлят на украйна, чужди войници бази и лабпраторииот цял свят, нова сирия в центъра на европа
  • 14 плъховете бягат

    21 2 Отговор
    Нали уж НАТО нямаше войски в Украйна? Сега всички евакуират! Какво се оказава? Украйна е окупирана от натовски части преди да е приета в НАТО!
  • 15 Ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "почват ли се":

    Поляците са готови веднага да прилапат Лвов.С Украйна ще е свършено.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mi7shop

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "mi6osp":

    А може би са сигурни,че могат да изнудят Украйна да започне война.
  • 18 Запознат

    8 0 Отговор
    Бе те, навремето и холандците се изведоха от Сребреница и стана клането. После казаха, че се извиняват. Извиниха се и на Ирак, дето имаше химически оръжия. Сега чакаме кога ще се извинят на Украйна. Голям страх ги тресе.
  • 19 12345

    4 0 Отговор
    В Афганистан натовците обучиха и въоръжиха 300 хилядна армия, която беше победена от 50 хил талибани за 3 дни. Толкова ще издържи и украинската армия.
Новини по държави: