Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 21:48 4 934 99

Близо 200 цивилни жертви в третия ден на войната

  • украйна-
  • война-
  • жертви-
  • русия-
  • киев

Според представител на Пентагона до момента Русия е успяла да вкара в Украйна половината от 150-те хиляди войници, които беше съсредоточила около своята съседка преди 24 февруари.

Близо 200 цивилни жертви в третия ден на войната - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 200 цивилни жертви, сред които и деца, ракетен удар срещу жилищен блок в Киев, продължаващи боеве и в други градове - такива са новините в третия ден от началото на руската инвазия в Украйна.

19 мирни жители са загинали днес при обстрел на руската артилерия в Донецка област, съобщиха местните власти. При ракетния обстрел в Донецка област най-много са загиналите в град Волноваха. 73-ма души са ранени.

Руските войски, навлезли в Херсонска овласт, са унищожили бента, с който през 2014 година украинските власти заприщиха канала от Днепър за Крим, съобщи РИА Новости. До анексирането на Крим от Русия каналът осигуряваше 85 процента от водните ресурси на полуострова.

Според представител на Пентагона, цитиран от АФП, до момента Русия е успяла да вкара в Украйна половината от 150-те хиляди войници, които беше съсредоточила около своята съседка преди 24 февруари.

Напредъкът на руското настъпление е бил забавен от неочаквано твърда украинска съпротива, допълва анонимният представител на американските военни.

Съветник на украинския президент съобщи, че руските сили наближават атомната електроцентрала край Запорожие и са насочили ракетите си към централата.

По-рано от Кремъл обясниха, че настъплението в Украйна е било преустановено вчера временно в очакване, че Киев ще се съгласи да преговаря, но това не се е случило и затова днес военните операции са били подновени.

Украинците ще се сражават дотогава, докато освободят страната си, заяви президентът Володимир Зеленски.

В поредното си обръщение към сънародниците си минути преди 20:00 часа той увери, че армията е зачеркнала сценария на Кремъл за окупация на Украйна. Зеленски съобщи, че не само турският президент Реджеп Ердоган, а и азербайджанският Илхам Алиев са предложили да организират мирни преговори с руската страна.

Същевременно лидерът на Чеченската република, част от Руската федерация, Рамзан Кадиров се похвали, че негови бойци са превзели без загуби обект на оперативна бригада на Украинската национална гвардия.

В столицата Киев вече е в сила комендантски час, който ще продължи най-рано до 8 ч. сутринта в понеделник. Кметът Витали Кличко съобщи, че руски сили са направили опит за проникване през районите Гостомел и Житомир, както и че по места действат групи за саботаж, но нападенията са отблъснати и в Киев няма руски войски.

Ситуацията там остава неясна, като през деня кадри от Киев показаха опожарени влакове и превозни средства, а според АФП по улиците в центъра на украинската столица могат да се видят мъртви тела. За боеве по улиците съобщават и пратениците на Си Ен Ен.

Руското настъпление към Киев е спряно, заяви служител на Пентагона, цитиран от "Ройтерс".

Метрото в Киев вече функционира изцяло като бомбоубежище, написа кметът на украинската столица Витали Кличко в канала си в Телеграм.

В трите дни от началото на руското нападение над Украйна жители на Киев вече използваха метростанциите за укритие. Кличко уточни, че оттук нататък подземната железница няма да работи и преминава изцяло в режим "убежище".

Според украинското военно министерство, цитирано от "Ройтерс", най-малко двама души са загинали днес, след като ракета унищожи напълно 6 апартамента във висок жилищен блок в киевския квартал Лобановски. Един от пострадалите описа ситуацията така:

„Успяхме да избягаме, бяхме в кухнята, късметлии сме, ударът беше директно в хола. Съпругата ми и най-голямото ми дете са със счупени крака, най-малкото го поеха спасителни екипи“.

Източници на ТАСС в руското военно министерство твърдят, че жилищният блок е бил уцелен от украинска ракета Бук. Украйна обвинява Москва за удара.

По информация на британското разузнаване, основният конвой от руски войски, напредващ към Киев, се намира на 30 километра от украинската столица.

От военното министерство в Лондон допълниха, че отчитат забавяне на руската инвазия заради логистични проблеми и силният украински отпор.

Тактиката на Москва предполага подминаване на големите украински градове, но постепенното им обграждане и изолация, а основната цел остава завладяване на Киев, допълват военните в Лондон.

По-рано украинските власти потвърдиха за боеве при Мариупол, Херсон, Николаев и Одеса. „Ройтерс“ цитира американски представител, според който най-тежките боеве са в и около Харков. Кремъл съобщи, че вече контролира югоизточния град Мелитопол, което не е потвърдено от украинска страна.

Държавната компания „Нафтогаз“ обаче съобщи, че петролната рафинерия „Шебелински“, намираща се в района на Харков, е спряла работа и персоналът е евакуиран поради риска от враждебни действия срещу нея.

Преките боеве достигнаха и до западната част на Украйна, поне според кмета на Лвов Андрей Садовий, който съобщи, че е отблъсната атака на около 60 руски войници. Той обаче беше опроверган от службата за държавна сигурност на Украйна, според която не имало руско нападение в района.

Именно в Лвов редица страни изместиха посолствата си в Украйна преди руската атака. Днес Нидерландия обяви, че ще изнесе дипломатическото си представителство в Полша.

Каква е човешката цена на военните действия до момента. По данни на украинското здравно министерство, загиналите цивилни вече са 198, сред които и 3 деца. Общият брой на пострадалите вече е над 1100.

Правителството в Киев също така призова Червения кръст да транспортира в Русия телата на „хиляди загинали окупатори“. Военното министерство съобщи за свален руски транспортен самолет, участващ в опит за десант над Киев. До момента Русия не е потвърдила информациите за загинали нейни военни.

Украинският президент Володимир Зеленски продължи да публикува видеоъбрющения към народа си, в едно от което се снима в центъра на столицата, за да опровергае информациите, че е напуснал Киев. В следващо включване Зеленски заяви:

„Устояхме и успешно отблъснахме вражеските атаки, боевете продължават в много градове и райони на страната. Ние знаем какво защитаваме – държавата ни, земята ни, бъдещето на децата ни. Нашата армия контролира Киев и ключови градове около столицата“, заяви украинският президент, който е на мнение, че силите на страната му са "дерайлирали руските планове" за овладяване на Украйна и неговото лично залавяне.

По информация на „Вашингтон поуст“ Съединените щати са предложили възможност за евакуация на Зеленски, каквато той е отказал.

Същевременно Съединените щати обявиха допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 350 милиона долара. Оръжията ще позволят на украинската армия да се противопостави на бронираната техника и авиацията, използвана от противника, каза държавният секретар Антъни Блинкън.

Агенция „Блумбърг“ съобщава, че Съединените щати обмислят санкции срещу Централната банка на Русия заради инвазията. Финално решение все още не е взето, а американският президент Джо Байдън не е достигнал до такова и относно изключването на Москва от банковата система SWIFT.

"До хората в Русия - заслужавате да живеете в сигурност и достойнство, както хората навсякъде. Никой не иска да застраши това" - така се обърна към руския народ американския държавен секретар Антъни Блинкън. "Не заслужавате и безмислени войни с вашите съседи", допълни той в "Туитър", цитиран от БНР.

Други натовски държави също обявиха военна помощ за Киев. Сред тях е и Чехия, която изпраща 7 хиляди автомата и 3 000 картечници. Премиерът на Белгия Александер де Кро обяви, че праща 2 000 картечници за украинската армия и 3 800 тона гориво.

Продължи засилването на войските и по Източния фланг на НАТО, след вчерашното решение на лидерите за разполагане на силите за бързо реагиране.

Късно снощи от Париж потвърдиха, че 500 френски войници с бронирана техника ще подсилят натовския контингент в Румъния. Над 200 французи ще са дислоцирани в Естония. Германия обяви още вчера, че изпраща рота за участие на нова бойна група на НАТО в Словакия.

Същевременно пред ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че сайтът на руското президентство е обект на продължаващи компютърни атаки заради които в отделни моменти е недостъпен. Отговорност за атаките пое хакерската група "Анонимъс".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин е

    55 74 Отговор
    УБИЕЦ

    Коментиран от #8, #22, #32, #35

  • 2 Гост

    69 13 Отговор
    С ковид какво стана ? Забравихте ли го ??
  • 3 Хайде

    13 13 Отговор
    панелистанци старт с кометарите!!!! Гнусно ориенталско племе
  • 4 Коко

    51 6 Отговор
    Тази война е лудост...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тази война трябва да бъде

    46 8 Отговор
    СПРЯНА.... ВЕДНАГА...
  • 7 В Донбас

    58 10 Отговор
    не ги брояхте бе журнал.
  • 8 Само за справка

    75 12 Отговор

    До коментар #1 от "Путин е":

    В първите дни на войната в Ирак жертвите са 15 000, от които 4500 цивилни.
  • 9 Въпросче

    76 23 Отговор
    200 ? А колко бяха убитите цивилни и деца от пронатовската украинска хунта в Украйна. ? 14 000 ?
    Или петнадесет хиляди. ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо коча

    66 15 Отговор
    Това е украинска ракета

    Коментиран от #19, #82

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гнилата Европа

    60 18 Отговор
    Въоръжава неонацисти и бандеровци

    Коментиран от #40

  • 14 Психиатър

    65 15 Отговор
    Деца умриаха и в Донбас и Луганск обаче тогава пропускахте да съобщавате. Бендерите правят провокации стрелят с ПВО зенитни картечници по жилищни квартали!

    Коментиран от #54

  • 15 Пръча

    4 13 Отговор
    Не ми дреме война е все пак без умрели не може
  • 16 QWERTY

    23 5 Отговор
    Турчинов или Гончаренко са писали тая сводка
  • 17 Наминаващ

    10 17 Отговор
    Невъоръжени украинци преграждат пътя на руските окупатори

    Коментиран от #23, #50, #81

  • 18 КОНТРАТА

    26 5 Отговор
    Бе те ще пращат обаче от къдет ще ги вкарат като руската армия контролира пътищата и небето над Киевска Русия!
  • 19 хХх

    25 3 Отговор

    До коментар #11 от "Перо коча":

    Това вече и CNN и BBC го подтвърдиха.
    Ама с малки букви

    Коментиран от #47

  • 20 Rayan

    31 10 Отговор
    Как е тръгнало и помагачите от ЕС могат да го хапнат лошо от руснаците.
  • 21 БОРУНА ЛОМ

    27 1 Отговор
    МНОГО ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ЖИВОТИ ОТНЕТИ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ
  • 22 Rado

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "Путин е":

    Гледай руски телевизии. Там няма цивилни жертви, а Президента на Украйна заедно с армията са националисти терористи, а Путин тръгнал да ги освобождава 😐😐😐

    Коментиран от #38, #59

  • 23 Лети ли рапторчето?

    27 6 Отговор

    До коментар #17 от "Наминаващ":

    Окупаторите са в Сирия, Ирак, Афганистан нещо се обърка

    Коментиран от #46

  • 24 Това не е бомба

    17 4 Отговор
    Може да е някаква по-голяма пиратка, щото не е и война това , просто е операция !!!!
  • 25 Човече

    28 11 Отговор
    Любопитно, как точно и къде ще ги доставят тия оръжия.
    И защо Европа подкрепя така открито нацизма? Що няма интервюта с Меркел? Освен, че я обрали в мола.

    Коментиран от #31, #36

  • 26 Русороб

    18 24 Отговор
    Другари, Великая и НЕПОБЕДИМАЯ завзе ли Киев за 24ч или пак сме от страната на...Булката?
    Дано нашият Идол - Путьо лично поведе Богатирите на...заколение!
  • 27 Арон

    24 4 Отговор
    Как един от CNN не бе улучен бре„„„„„

    „„„“„
  • 28 Ракетчик

    11 5 Отговор
    Руските ракети,, Точка и "" Оса "" чакат помоща
    за бендерите
  • 29 az #Русские своих не бросают!

    41 11 Отговор
    Много пропаганда и малко реални факти! В общи линии Югът и Изтока на Украйна са загубени за Киев, от Север руснаците навлизат от Беларус без проблем. Киев е обграден от Север, Запад и Юг. Частите с най-голям опит за работа в градски условия вече са в Гостомил - практически в Киев. Вероятно утре сутринта ще влязат в Киев и ще завземат правителствения комплекс. Киев ще сложи оръжие и ще започне зачистка на онези, които откажат да го сторят.
  • 30 Милен

    37 11 Отговор
    Окупаторите НАТО сглобиха война и в Европа за втори път за 23 години в Сърбия сега в Окрайна!

    Коментиран от #33, #39

  • 31 ЪХЪ...

    11 25 Отговор

    До коментар #25 от "Човече":

    Сигурно е гадно да наблюдаваш как Путик е ...дупен ПУБЛИЧНО а демократичните ПАТРИОТИ на УКРАЙНА избиват терористите на Нео- Нациста ПУТЛЕР?
    Ъ?😂
  • 32 Майор Деянов

    41 8 Отговор

    До коментар #1 от "Путин е":

    Само в Ирак бяха убити над 300 хил деца. За 20 год в Афганистан колко са общо убитите от САЩ?
  • 33 ТАКА Е,.. МАЛО'УМНИКО

    11 21 Отговор

    До коментар #30 от "Милен":

    НАТО нападна УКРАЙНА а Путьо ПИЧКИН е... ангелче
  • 34 Гттнтт

    15 21 Отговор
    Нали се сещате че Американците ги държат под око през сателитите и дават сведения на Украйна тия конвой скоро ще хвъръкнат във въздуха Украинците ще се окажат корави.

    Коментиран от #51

  • 35 Задунайска губерния ганчостан

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Путин е":

    А не бе, ти какъв искаш да е сервитьор ли? То от Мордор нищо качествено не дошло, няма и да дойде. Как наш Кирчо си каза - Бензиностанция с ракети, нищо друго.
  • 36 Хомосапиенс

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Човече":

    Ти не им бери грижа те ще се оправят.
  • 37 666

    25 5 Отговор
    хАХА,Според Пентагона 70 хил. руска част гази Украйна,бандеровци ,стегнете се,че идват и останалите 70хил. и мачът е отсвирен,все съм вярвал ,че руската армия е най добрата в света,ама със 70хил. да атакуваш 45 милионна дърава,звучи като фантастика
  • 38 Глупаци

    8 11 Отговор

    До коментар #22 от "Rado":

    Това се нарича путкофилно зомбиране.
  • 39 Остави

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Милен":

    Го 33. 🐂💩 е той и тръпунгер
  • 40 Мах

    7 16 Отговор

    До коментар #13 от "Гнилата Европа":

    Твърдението на Путин, че ще „денацифицира“ Украйна е нелепо! Президентът Зеленски от еврейски произход и е загубил семейството си по време на Холокоста.
    Дядо му Семен Иванович Зеленски, който се е биел като част от "Червената армия" на Съветския съюз по време на Втората световна война е ​един от онези герои, които защитаваха Украйна от нацистите.

    Коментиран от #43, #52, #67

  • 41 Атика

    8 10 Отговор
    Преди малко Гърция заяви, че Русия е убила общо 10 украинци от гръцки произход и е ранила други шестима в села близо до Мариупол, че въздушните удари срещу цивилни са неприемливи престъпни действия и призовава Руската федерация незабавно да спре въздушните удари и всички действия срещу цивилни.

    Коментиран от #45

  • 42 Бай Памперс

    16 5 Отговор
    Ясно е предадох Зеленски,Предадох Украйна
    как може съседа дава 2000 автомата и 3 картечници от Чехия невижданоа,
    аз само 350милиона, които не са безвъзмездни.
    Преди да се прибера от Москва с Путин се хванах на бас.
    Той каза 4 дена и са туш, а аз му дадох 8 дена.Май той ще спечели!
  • 43 Мария

    14 5 Отговор

    До коментар #40 от "Мах":

    И затова личната му гвардия е Азов,а това и е емблемата

    Коментиран от #60

  • 44 Дезинформация

    18 5 Отговор
    "Напредъкът на руското настъпление е бил забавен от неочаквано твърда украинска съпротива, допълва анонимният представител на американските военни.". "Забавяне" ли нарича тези 3 дни? При това само с половината от разположените 100 000, както е написал? Ами ако вкарат и другата половина? Или пък още 100 000 от 1 млн си армия?

    Коментиран от #56

  • 45 5432

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Атика":

    Нека балканските маври пращат помощ на останалите
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Госあ

    6 14 Отговор
    Или руснаците наистина са зверове и убиват деца, или прецизността на техниката им не е мръднала от това, което им е направил украинеца Корольов през ВСВ

    Коментиран от #68

  • 50 Браво

    25 1 Отговор

    До коментар #17 от "Наминаващ":

    С това видео само показа,че имат заповед да не закачат цивилното население и сега стана ли ти ясно защо не влизат в Киев защото "великата" украинска армия се скри зад жени и деца а и руснаците не търсят обикновени войници. Те знаят кого търсят и ще ги намерят и все пак войната е най-лошото нещо което може да се случи въобще без значение на кого симпатизираш изток или запад и въобще не трябва да я има а Вие ако се чувствате това за победа, че въоражени отказаха да избият невъоръжени значи сте едно нищожество.
  • 51 Не е лошо

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гттнтт":

    както и АВТОРА да правиш разлика м/у конвой и колона.

    Явно доста често са те конвоирали (от МВР) и нито веднъж не си пътувал във военна КОЛОНА.
  • 52 Дядо му

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "Мах":

    се е обърнал в гроба си милион пъти като гледа какви ги върши дрогирания му внук.
  • 53 Някой си

    6 18 Отговор
    А щом и Анонимните са подпукали Кремъл, ясна е работата. Путлер е пътник. Дано само бъде заловен жив и седне на скамейката като Милошевич. Искренно му го пожелавам.

    Коментиран от #62

  • 54 Някой си

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Психиатър":

    Да, така е. И какво направи Путлер 8 Години? Стоеше и гледаше как Азов избиват гражданите...ОСЕМ ГОДИНИ СТОЯ И ГЛЕДА И ЧАК СЕГА СЕ СЕТИ.

    Коментиран от #79

  • 55 Чики-Рики

    8 4 Отговор
    Глупости на ,,таркалета,, !Това е само началото!От сега нататък очаквайте да спре тока, водата, интернет-а , телевизията и телефоните в Киев !Нали никой не се съмнява в това?? Иначе, каква война!Нали помним НАТО в бивша Югославия? Първо удариха, телефоните и телевизия-та,или забравихме? Изобщо не оправдавам действията на Путин!21-ви век ,в центъра на Европа....не е нормално, изобщо! Мислех си че само американците са съвременните ,, диваци и варвари ,, ,но уви!
  • 56 Операцията бе

    16 2 Отговор

    До коментар #44 от "Дезинформация":

    временно спряна от Главнокомандващия ВВПутин заради очакваните преговори с наркомана.
    След като се разбра, че клоуна отново е излъгал движението на руската армия бе разрешено да продължи.
  • 57 Пртопаганда

    14 5 Отговор
    Лъжат най безобразно.В ОН руснаците представиха феиковете и видевта,които уркофашистите са пуснали,че са случки от Украина.,а те са от Сирия,Китай и от видеоигри.Взривът на този блок не е от ракета а от газовата система.Когато ракета го удари,тя няма да го отваря на вънка а тук се вижда че е навънка.Долна пропаганда.
  • 58 Топчо

    2 1 Отговор
    Понеже ние сме големи та Рика ти ако ни потрябва НАТО ще сме на опашка за изчакване
  • 59 Амиии

    17 0 Отговор

    До коментар #22 от "Rado":

    Главорезите на Азов и десен сектор, водени от Зеления какви са, ако не терористи?
  • 60 Ломчанин

    18 1 Отговор

    До коментар #43 от "Мария":

    Днес гледах едно предаване. Точно за тези (Азов) един от участниците се изказа, че не трябва да ги жалят - да решат проблема с тях за 20 (свадесет) минути - с ТОС "Буратино"

    За сведение на вярващите в написаното в статията същите тези нацисти се намират в Мариупол. Града вече практически е обкръжен. Утре нищо чудно да започне зачистването му. Азов се е укрепил в (ако помня добре) металургичен комбинат. Ако е истина - далеч от жилищни квартали - то "Буратино" може да им дойде на гости.
    Колкото по-малко нацисти по света - толкова по-добре.

    Коментиран от #64, #91

  • 61 доброволец

    7 19 Отговор
    Към всички с промитите мозъци - путиновата русия е майстор на дезинформацията, даже виртуоз... само прости кухи лейки може да повярват, че украинците са подлагали самоцелно на репресии руснаци в източна Украйна. От психопата тръгна всичко, той пръв разпореди да се провокира конфликта, за да има повод да въоръжава и насъсква отрепки. Но това не му е достатъчно. Очевидно е, че война и кръвопролитие са му жизнено важни. Цял свят разбра простата истина, но кухи лейки - дал Бог, за съжаление...

    Коментиран от #66, #84

  • 62 Днес и

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "Някой си":

    оня дебил Паси изказа същата тъпня.

    Може и да дойде. Там има много за оправяне. По списък. Внимавайте какво си пожелавате. Може да се сбъдне.
  • 63 3.14К

    5 2 Отговор
    Киро да нареди на транспортният министър да достави военните помощи за Украйна с Еконт! Така и ние ще имаме участие и Херо ще ни похвали.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 А50

    14 2 Отговор
    До тук може да се обобщи: "Агресорът" сеопитва да опази нормалното население на Украйна от умопобъркани съграждани. Там в момента няма власт, няма държава
  • 66 Госあ

    4 10 Отговор

    До коментар #61 от "доброволец":

    Разбира се, че джуджето въоръжи руските терористи в Украйна, които от 2014 не са спирали да тероризират Украйна.
  • 67 Петьо Петров

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мах":

    Я пак си сери данните, моля!
    Не знаем какъв войник е бил дядото на Зеленски, но жителите на Кривой Рог знаят със сигурност, че Семьон Иванович Зеленски е бил един от големите ченгета в Кривой Рог в следвоенния период (заместник-началник на отдела за криминално разследване на дирекция на вътрешните работи). И именно той, като един от ръководителите на Министерството на вътрешните работи, е отговорен за екзекуцията на жителите на Кривой Рог по време на въстанието през 1963 г. След тези събития Семьон Зеленски беше награден (повдигнат в полковник).

    Коментиран от #72

  • 68 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    А най вероятно и двете.
  • 69 Error

    11 1 Отговор
    Значи излиза, че само с половината от контингента (около 75 хиляди) са почти превзели цяла Украйна. Не ми се мисли ако влезе и другата половина докъде ще стигнат.
  • 70 IYI

    13 4 Отговор
    Снимката на жилищният блок - ударена от ракета Бук, изстреляна от укр. военни сили.

    13те убити и наградени посмъртно от Зеленски войници от о-в Змийни от фейк-видеото се оказаха 82 живи и здрави, и предали се на руските ВМС.

    Десетки "актуални" успехи, датирани от 2014 и 2015.

    Комикът е страшен в пропагандата.....

    Раздаде 18000 автомата на случайници и първите случаи на убити цивилни в Киев са факт.

    БТР, премазващ кола, се оказа украински.

    А да, Чернобилската АЕЦ се защитава съвместно от руски и украински войски за да не би "Десен сектор" и "Азов" да вземат да я взривят и да обвинят Русия.

    Западът, САЩ, Русия и Украйна веднага да седнат на масата за преговори и да договорят мир.

    А не сенилният старец да праща много милионна военна помощ и да задълбочава проблема.

    Мирното население, никъде по света, не трябва да страда заради разни политици.

    Мир за всички!!!!

    Коментиран от #76, #77

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Петьо Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Петьо Петров":

    свери
  • 73 Иванушка

    6 2 Отговор
    Всъщност ето я причината заради вялата реакция на Запада :

    УКРАЙНА ПЪРВА Е ЗАПОЧНАЛА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ !!!

    Линк към официалния документ на ОССЕ: www.osce.org/files/2022-02-22 Daily ReportENG.pdf?itok=63057

    Текст / превод от Доклада на OSCE (Организация за сигурност и съвместни операции в Европа) за 21 февруари:

    "...Военните Сили на Украйна са бомбардирали Донецк и Луганск. 332 експлозии в Донецка област, 1149 експлозии в Луганска област.

    Военните Сили на Украйна са бомбардирали Донецк и Луганск. 332 експлозии в Донецка област, 1149 експлозии в Луганска област. "
  • 74 Петьо Петров

    4 0 Отговор
    Я пак си свери данните моля!
    Не знаем какъв войник е бил дядото на Зеленски, но жителите на Кривой Рог знаят със сигурност, че Семьон Иванович Зеленски е бил един от големите ченгета в Кривой Рог в следвоенния период (заместник-началник на отдела за криминално разследване на дирекция на вътрешните работи). И именно той, като един от ръководителите на Министерството на вътрешните работи, е отговорен за екзекуцията на жителите на Кривой Рог по време на въстанието през 1963 г. След тези събития Семьон Зеленски беше награден (повдигнат в полковник).
  • 75 Империя на лъжата

    14 1 Отговор
    Току що разбрах, че Руските войски напредващи от Крим на изток са се съединили с опълченците от ДНР. По този начин сухопътния коридор Русия-Крим вече е факт.
    Което означава, че Мариупол е обкръжен. Идва края на фашистите от "Азов" намиращи се в "Азов сталь" - дано краят им да е мъчителен.

    Коментиран от #78

  • 76 666

    11 1 Отговор

    До коментар #70 от "IYI":

    само да те поправя.....13те убити и наградени посмъртно от Зеленски войници от о-в Змийни.....тези наистина Зеления ги броеше за убити,беше убеден,че акцията му от украински спецнац в 16 лодки изпратени да ги ликвидират ще успее,ама уви,руснаците ги потопиха набързо
  • 77 3.14К

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "IYI":

    Ако можеш изпрати тези факти на доносника Огнян Стефанов, който чрез фейкомета Фрогнюз казва обратното. Задръсил е сайта с долна пропаганда и манипулации и вече задмина джендърското предаване на Веселин Дремджиев. А е спрял коментарите, били сме ботове, а аз съм с телк.
  • 78 666

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Империя на лъжата":

    в момента не следя движението на руските части ,но ако е така ,частите на урките в югоизтока са в котел....пътят към Днепър е чист,по този начин ще затворят котела и южно на Киев

    Коментиран от #83

  • 79 Амиии

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Някой си":

    И аз обвинявах Путин защо не влезе в Украйна още 2014 година и да изтреби всички главорези Азов и, десни сектори и подобни, а чакаше толкова време и същите главорези избиха толкова деца в Донбас. Но ако се замисли човек, дали Русия е имала тази възможност тогава да влезе? Военна възможност е имала, но икономическа... дали икономически е могла д а издържи на всякакви санкции? Едно е да искаш, друго е да е във възможностите ти да го направиш! А сега в настоящият момент, никой с никакви санкции не може да бутне Русия дори с пръст. Далдисват се онези наложили санкциите , а не Русия. Така, че не може и да се обвинява за това. Аз в началото.... си плещих:ако бях на Путин на местото, до сега да съм влязаал и да ги изтребя всичките главорези водени от Зеления.... ама не става така.. В момента ЕС потъваме още повече от тези санкции... В Европа ще настъпи хаос само до няколко месеца..
  • 80 Антони Блинкен до

    11 3 Отговор
    хората в Русия:
    "...заслужавате да живеете в сигурност и достойнство, както хората навсякъде. Никой не иска да застраши това...".
    Хората в Русия:
    "А вие защо дойдохте до границите ни?"
  • 81 БПФ

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Наминаващ":

    Ами преграждат... то като знаеш, че няма да те прегазят, е лесно да си герой !!! Дали ако бронетранспортьорът бе прегазил един, другите нямаше да избягат като мишкуняци? Браво на руснаците, че са благородни към цивилното население. Не ги знам обаче тия хора кого защитават? Пaлячото зеленски, дето като Хитлер 45-а година праща деца и старци в униформи да умират за него? Или неговите господари, които насъскаха украйна срещу Русия, а после я зарязаха?
  • 82 БПФ

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Перо коча":

    Руснаци по цивилни обекти не стрелят. Добре, че са взривили бента, който остави Крим без вода. Да оставиш стотици хиляди хора без питейна вода също е престъпление, ама на "западът" дали му пукаше? Дали ако руснаците не дават вода на пленените укри, това ще е ок?
  • 83 САЩ-Империя на лъжата

    7 1 Отговор

    До коментар #78 от "666":

    Все още не са в котел.
    Южно от Запорожье днес е имало сблъсък на руска танкова колона и противотанкисти с "Рапири" 100мм противотанково оръдие. След сблъсъка танковете са продължили - т.е. "Рапирите" са затъпени. ВСУ са направили заслон в района на Васильовка - руските войски са го обходили. Към раиона е забелязано придвижване на ТОС-1. Очаква се сега войските да тръгнат на север.
    Лошото е, че северния клин днес е водил боеве южно от Харков. Напредъка е значителен, но не е искания. Не забравяме, че ВСУ се е укрепвало в района 8 години.
  • 84 Нещастнико

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "доброволец":

    имам много близки роднински връзки в региона. Брадовчедите ми са в опълчението.

    А ти продължавай да слушаш лъжливи медии.
    Тук има участни с правилно име - САЩ - империя на лъжата. По-точно - Западната демокрация - империя на лъжите.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 тома

    5 1 Отговор
    Хората на Кадиров са ги пуснали вече да търсят юнаците от АЗОВ
  • 87 Путин

    5 8 Отговор
    Митът за непобедимата руска армия е просто един фейк.Чибурашките 3 дена немогат да превземат един град.хахах.Палячовци

    Коментиран от #90

  • 88 Гай Турий

    8 4 Отговор
    От разпространения клип на летящата ракета е видно, че тя изпуска обилно бели газове от ускорението. Ако е ракета, идваща отдалеко, тя вече се движи по инерция и не излъчва такава гъста маса от газове. Това означава, че ракетата почти сигурно е току-що изстреляна ракета от ПВО система. А в Киев естествено такива имат укрите. Вчера се видя,, какви дрогирани укри или нацисти със ЗРК Стрела-10 мачкат на улицата жигулк. Днес отново ни пробутват фалшива новина с тази трагедия. Това деяние е на самите украински военни. Също като свалянето на на самолета им в първия ден сутринта от заспали ПВО зенитчици украинци, които са си гръмнали своя СУ-27. Същото е и със свалянето преди 8 г. на малайзийския Боинг. Укрите се превърнаха в роботизирани маши на янките, вършат провокации и интриги срещу Русия. Затова и Путин най-накрая се реши д аги ликвидира. Два пъти вече направи грешка, че им прости през 2014 и 2015 г. Изводът е, колкото по-късон, толкова по-зле.
  • 89 Боби

    7 2 Отговор
    Абе добре,че Киев ще го взема редовна армия, че ако дойдат миньорите от Луганск.... не ми се мисли. Съдбата на Чаушеско ще е като приказка за лека нощ в сравнение с погрома дето ще стане.
    Тея хора са ги бомбардирали и стреляли 8 години. Тогава това беше демократично и никой не говореше за тях. А сега, когато дебелия дойде в Киев... веднага се обърна палачинката.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Само не и Буратино ТОС1..

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ломчанин":

    .. Огнемета с термобаричните които пръскат всичко от камък до желязо и вс органично става на пара!
  • 92 Нато

    5 2 Отговор
    Жужето обесено на райхстага
  • 93 01001101

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Петьо":

    И Путлер така си мислеше но явно само със сол ще го гостят.
  • 94 Следва

    3 2 Отговор
    Тополь-М към газюгата на Зеленски и Кличко да видят що е то гневна мечка
  • 95 Не е добре

    1 4 Отговор
    И какви превзема Путлер,къде е тръгнал изобщо,да превзема насила суверенна държава като талибан.Те и талибаните в Афганистан се видяха в чудо и приканват към диалог.Единственото което ще постигне е да се провали пред целия свят като човек и лидер.Това е краят.Вече си затвори пътищата и е жалко защото соросните либерали ще възтържествуват.Но и нещата са стигнали дотам ,че е нужна коренна промяна на политиките и друг тип лидерство и философия и от двете страни
  • 96 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    ЖЕСТОКА ГЛЕДКА
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НЯКОЙ ДА СИ ВИДИ АПАРТАМЕНТА ТАКА КОЙТО Е КУПИЛ И ГО Е ИЗПЛАЩАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ И ТО СИ ЛИЧИ ЧЕ ТОВА СА БИЛЕ БЕДНИ ХОРА
    УЖАС !!
  • 97 WhiteNoise

    1 0 Отговор
    Личи си соц-а. Се едно тия панелки в домостроителния комбинат в Столник са ги лели тия панели. Удържали 2 строя и безкрайно безмозъчни ползватели, правителства и форумни идиоти. Не бойте се. Са у столник мебели виденов правят каде-каде по-качествени изделия :)
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 До Тихомир

    0 0 Отговор
    Крайно време един журналист да показва една снимка от заснета сграда и показвано видео за" поражения ," приписвани на Руснаците ! За всеки грамотен фотограф това" уникално" явление може да се реализира само след режисирана подготовка? Хилядните от секундата могат и се доказват от видеото, траекторията на снряда от РПГ. Така можете да заблуждавате само неуки хора а дезинформацията формира негативизъм и е в полза на слабите!
Новини по държави: