Тема: Украйна

5 Март, 2022 22:17 4 517 52

Руснаците напредват към трета ядрена централа

  • украйна-
  • русия-
  • воиски-
  • атомна централа

Украйна разполага с 4 ядрени централи с общо 15 реактора

Руснаците напредват към трета ядрена централа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и напредват към трета", каза украинският президент Володимир Зеленски по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори днес. Под руски контрол са Запорожката ядрена централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата ядрена централа в Европа, както и Чернобил, която не е активна, но в която има персонал, който я поддържа, уточнява Нова телевизия.

Зеленски поясни, че третата централа под заплаха от превземане е Южноукраинската ядрена централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев, един от няколкото украински града, които руските сили се опитват да държат обкръжени днес. В Украйна има четири ядрени централи с общо 15 реактора.

Днес Международната агенция за атомна енергия заяви, че според украинския ядрен регулатор системите за безопасност на Запорожката централа са невредими и радиационните нива са нормални. Там при руски обстрел възникна пожар в обект в пределите ѝ в нощта срещу петък, но той беше потушен, без да има радиационно изтичане.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХиХи

    52 2 Отговор
    Пък бай Пън напредва към тоалетенцимера

    Коментиран от #39

  • 2 Не са 4, а са 5 централите

    5 65 Отговор
    Все някоя ще успеят да гръмнат.

    Коментиран от #10, #16

  • 3 Перо

    29 7 Отговор
    Путин е волжки българин.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Hoho Boho

    10 78 Отговор
    Руснаците напредват към АДА!

    Коментиран от #36

  • 6 Смърфиета

    4 22 Отговор
    Ако цитираме Птушкин: "Там, где Чикатило бродит" и т.д.

    Коментиран от #21

  • 7 Зеленски

    49 2 Отговор
    Каза че контра атакува. От Киро лъжата повече лъже.

    Коментиран от #22

  • 8 5566778997

    54 2 Отговор
    на фронт от 1300 километра напредват
    нито европа нито хамериката могат да си го представят
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Rado

    5 31 Отговор

    До коментар #2 от "Не са 4, а са 5 централите":

    Който ти натисне минус йод да не види
  • 11 Те тези

    59 2 Отговор
    обекти с особено назначение отдавна са под руски контрол иначе ония да са направили вече мръсна бомба. Та ка бе и с лъжлива тя новина, че руснаците стреляли по запорожката аец, а се оказа, че е под техен контрол от няколко дни и стрелят ония на цитата убоващи собствения си народ.

    Коментиран от #24

  • 12 А защо при руски обстрел

    46 0 Отговор
    Провокаторите не стреляха ли? Така се прави пропаганда! Като смесиш истина и лъжа и я повториш 100 пъти!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 УМНИ СА РАШОВЦИТЕ ПРЕВЗЕМАТ ГИ

    41 0 Отговор
    ЧЕ ИМА ЛУДИ ДЕТО ИСКАТ ДА ГИ ВЗРИВЯТ И ДА ПРЕКЛЮЧАТ С РУСИЯ АМА КВО ПРАВЯТ С ПОДВОДНИЦИТЕ -УНИЩОЖИТЕЛИ НА СВЕТЪТ И НАКРАЯТ ИСТИНАТА УКРАИНЕЦ ЩЕ УНИЩОЖИ СВЕТЪТ С ПОМОЩ ОТ ФАЩ
  • 15 Артур Понсоби

    39 0 Отговор
    В своята книга „Лъжите през военно време“ (1928) Артур Понсоби пише накратко следното: „Лъжата е признато и изключително полезно оръжие по време на война и всяка страна го използва напълно съзнателно, за да заблуди своя собствен народ, да привлече неутралните и да заблуди враговете. Невежите и невинни маси във всяка страна не осъзнават в този момент, че биват заблуждавани и когато всичко свърши, лъжите излизат наяве само частично и то на отделни места. Тъй като това вече е минала история, а желаният ефект е бил постигнат с различните истории и изявления, никой не си прави труда да разследва фактите и да установи истината." Накратко книгата му може да се обобщи в следните няколко точки:1. Ние не искаме война;2. Противника е единствено виновен за тази война.;3. Противника по своето същество е лош и дяволско изчадие.;4. Ние защитаваме благородна кауза, а не нашите собствени интереси.;5. Врагът умишлено извършва престъпления, нашите грешки са неволни.;6. Врагът използва забранени оръжия.;7. Ние търпим малки загуби, загубите на врага са огромни.;8. Известни творци и интелектуалци подкрепят нашата кауза.;9. Нашата кауза е свята.;10. Всички, които се съмняват в нашата пропаганда са предатели.;Ако нещо от горното ви накара да се замислите, веднага спрете, защото ще попаднете в презумпцията на т. 10, а както съобщиха тия дни в "цивилизованите" Чехия и Словакия, за такива неща се влиза в затвора. Такива се европейските „ценности“. Чухте ли някой в ЕСср да осъжда тов
  • 16 От тия

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не са 4, а са 5 централите":

    продажници украинците всичко може да очакваш! Но надали биха направили голям взрив! Но някой по малък инцидент с малко изтичане на радиация, колкото да им вървят лъжите, може!

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ААААААААААааааа

    36 0 Отговор
    АБЕ ЗЕЛЕНСКИ тия 120 км за нищо ги нямате! Уж биете по всички фронтове и сте в контраатака, а утре сте в Москва? Човек не знае кога да Ви вярва?
  • 19 ААААААААААааааа

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Rado":

    НЕ с БЕЛИНА?
  • 20 Шарков

    41 0 Отговор
    Е как напредват? Нали хвърлят по няколкостотин танка пълни с калашници и бягат презглава, и с хиляди се предават на смелите укронацисти? Вчера го писахте. Няколко пъти.
  • 21 💩💩💩💩

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Смърфиета":

    Да вземат да пуснат една ☢️ по нашите географски ширини та да се наскачате!

    Коментиран от #37

  • 22 ААААААААААааааа

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Зеленски":

    Все няКОЙ Ви е с ....200
  • 23 Сивата чапла

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Степань Б.ра":

    Този ник нейм не е най-правилния за момента струва ми се.
    Бандера е доста противоречива личност.
  • 24 Анонимник

    27 1 Отговор

    До коментар #11 от "Те тези":

    То Запорожката падна на 28ми, пък Зелиту чак вчера си призна навреме за некадърната провокация. По-голямата изненада за него ще бъде, като се усети, че изведнъж все нови лица вижда в бункера :D
  • 25 По скоро

    0 15 Отговор

    До коментар #16 от "От тия":

    путинистите искат да гръмнат някоя.

    Коментиран от #28

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 26 Отговор
    ПУТИН е психопат и убиец

    Коментиран от #33

  • 27 КАКВО ПРАВЯТ С ТОЛКОВА Я- ГОРИВО

    6 1 Отговор
    ДА НЕ СА РЕШИЛИ ДА ГО ПУСНАТ НАД НЯКОЙ КОНТИНЕНТ РАШОВЦИТЕ И ДА ГО ЗАРОВЯТ КАТО ЯДРЕН ОТПАДЪК В АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛЕТА ПОКРАЙ ЗОНА Б 51 НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - „Зона 51“ (на английски: Area 51) е американски свръхсекретен военен тренировъчен полигон, разположен в местността Грум Лейк (Groom Lake) между градчетата Аламо и Рейчъл в южна Невада, на около 145 km (90 мили) от Лас Вегас.

    Намира се в 51-ви квадрант на военновъздушната база „Нелис“, от където и името „Зона 51“. Сред основните дейности в зоната са проектиране, създаване на нови летателни апарати и пробни полети с тях, както и изучаване на чужди военни самолети, хеликоптери и оръжия. Там също са тествани силни експлозиви включително и ядрени оръжия.

    Базата е обявена за забранена зона и всички коли, които пътуват в близост, биват зорко наблюдавани от военни постове по хълмовете. В района са монтирани множество камери и геосензори. Съществуват пътни знаци, които предупреждават, че фотографирането е забранено и използването на смъртоносно оръжие е
  • 28 Ами

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "По скоро":

    като не мислите и Марсианците може да искат да гръмнат някоя! Оно това на раменете си има предназначение! Иначе кълвете простотиите на САЩ на голи куки!
  • 29 az #Русские своих не бросают!

    17 0 Отговор
    Западните куратори се провалиха и в "ядрената провокация". Първо обявиха за проблеми с Чернобил при появата на руснаците там - Фейк! После беше провалът с провокацията със Запорожката АЕЦ - втори фейк! Сега предстои и третия фейк с Южноукраинската АЕЦ!
  • 30 Офицер от запаса

    10 3 Отговор
    Абсолютно логична стъпка при всяка война е да се овладее ключова инфраструктура със стратегичесто значение. АЕЦ са в тази графа. А и никой не иска нов Чернобил. В Украйна след Майдана доста от олигарсите имат свои частни армии, има паравоенни психопати като Азов, има чужди "доброжелатели", та всеки ще иска да контролира тези обекти сам, вместо да се надява на добрата воля на другите. Това ще ви покаже, че където трябва Русия ползва сила, срещу цивилните не го прави и добре, от което се забатачва в дълга и сложна война. Но алтернативата е огромни разрушения и цивилни жертви, което манталитетът на руснаците не позволява. Те искрено вярват, че "освобождават" Украйна от "нацисти". Не че няма такива в Украйна, ама те са шепа сред населението. Все едно заради нашия Луков марш да ни наречеш нацистка държава или пък джендърска задето 100 платени активиста + 500 полицая правят прайд, на който никой не обръща внимание, въпреки цялата медийна реклама.

    Коментиран от #44, #48

  • 31 ИСТИНАТА Е ЧЕ РАШО КРАДЕ ГОРИВО

    1 3 Отговор
    ЗА ПОДВОДНИЦИТЕ ПОКРАЙ ФАЩ ЧЕ ТАМ БОЯ НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЗАПОЧВА
  • 32 Обърках се

    16 0 Отговор
    Запорижката централа, която е под Руски контрол ама е и под Руски обстрел... Хептен се оплетохте в алабалистиките

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 АИДЕ СТИГА ЛЪГАХТЕ ЧЕ КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ЩЕ ПОЛУЧИ ГОРИВО И НЯМА ДА ФАЛИРА И НЯМА ДА СИ ГО ПРБЕРАТ РУСНАЦИТЕ ЗА НЕПЛАТЕНИ КРЕДИТИ ОТ МАФИЯТА НА ФИНАНСОВОТО КРАДЛИВО МИНИСТЕРСТВО НА МАФИОЗКАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА
  • 35 Анонимник

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Обърках се":

    То и за това Руснаците го оставиха да поквичи малко и да стресира Байчу (и да даде конкретни тъпи лъжи, като стрелянето с танкове по блоковете), Гибона, Шолци и компания... пък после качиха кадрите от охранителните камери в интернет, че да се види колко жалка постановка пробва да спретне, за да почне НАТО да помага. Май единственото, което си гарантира с този евтин номер е рано или късно да се обеси в бункера. Дали доброволно, дали като Джефри Епстийн :)
  • 36 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Там са муслемите и масоните.
  • 37 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "💩💩💩💩":

    Ще я пуснат над Анкара.
  • 38 РУСИЯ НИ ГЛЕДА СИРА И САМО МЛАДИ

    3 0 Отговор
    КОМСОМОЛЦИ В УКРАЙНА А СТАРИТЕ КУЧЕТА ЩО СЕ КРИЯТ И НЕ СЕ БИЯТ ТУКА НЕЩО ПОДМИРИСВА НА ОНЯ ФИЛМ - ОО7
  • 39 Не са на укрите...

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХиХи":

    Атомните централи ги е строил великия Съветски съюз...!!!...

    Коментиран от #40

  • 40 ЛУД ЧЕЛОВЕК ОТ КАРЛУКОВО

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не са на укрите...":

    ИСКАМ ДА СЕ БИЯ ЗА РУСНАЦИТЕ КАТО КАПИТАН НА К-535 „Юрий Долгорукий“
  • 41 Hoho Boho

    0 5 Отговор
    Руснаците напредват към гибелта си.
    Ядрен апокалипсис.
    Когато и НАТО няма какво да губи - Земята ще бъде изпепелена.
    Слава на Путин!

    Коментиран от #50

  • 42 Хahaha

    4 0 Отговор
    След историята с АЕЦ зеленски и компания може и да няма къде да се скрият. На всичкото отгоре и Израел не споменава за санкции. Що ли така? Май само в Европа не са разбрали какво става.
  • 43 В целия свят включително в УСА

    3 0 Отговор
    се наблюдава все по обективно отразяване на събитията в украйна. Само в л@iнянiте медии в България цари пълно информационно затъмнение.
    Следете

    ria.ru
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Лъжеш

    4 0 Отговор
    Но ние четем и други медии освен тази. Включително френски щатски, а даже и руски. Не омаловажавай нацистката хунта в украйна. чети и гледай фактите. И 16000 нацита доброволци от цяла европа. Да горят в INFERNO!
  • 47 Хайл

    4 0 Отговор
    Нищо чудно украинските хохли да взривят чернобил и да обвинят Русия...толкова са долни
  • 48 Мери

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Офицер от запаса":

    За съжаление не са шепа, много повече са. След като дори украинската армия ги обстрелва с ракети, светът трябва да се замисли за това. В следствие на войната е възможно украинците да се радикализират и броят им да се увеличи драстично.
  • 49 В.В.П.

    2 0 Отговор
    Хохлите сега се напъват да мислят ,как да я гръмнат..Както през 86 та..С ОТР става.Ще кажат ,че са руските .И без туй от ЕС искат да се затворят.По добре да я взриват в името на народа .
  • 50 Славьй.

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Hoho Boho":

    Еййй ,Хахооо,.
  • 51 Госあ

    0 3 Отговор
    Орките стрелят и по ядрените централи. Малко им се струва взривената от тях Чернобил !
  • 52 Сатана [Z]

    1 0 Отговор
    Както е тръгнало ,Руснаците ще освободят и Немските централи .В новият Нацистки райх Германия живее голям брой Рускоезично население,което е заплашено от геноцид.А както знаете,Руские свои не бросат
Новини по държави: