Last news in Fakti

6 Март, 2022 13:37 2 565 42

Русия ще продължи да доставя оръжие на Индия

  • индия-
  • русия-
  • оръжие-
  • резервни части-
  • доставка

Най-зависими от доставки са индийските ВВС

Русия ще продължи да доставя оръжие на Индия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Москва увери Ню Делхи, че изпълнението на задълженията по договори за отбрана ще продължи, въпреки санкциите, наложени от западните страни срещу Русия заради военната операция в Украйна. Русия е уверила Индия, че западните санкции няма да повлияят на доставките на оръжия и резервни части за тях, тъй като има алтернативни механизми за осигуряване на тяхната приемственост, съобщи The Economic Times.

Според изданието индийското министерство на отбраната е провело среща на ръководителите на отдели тази седмица, за да разбере степента на зависимост на индийските въоръжени сили от руските доставки. Източници твърдят, че министерството е решило да направи специална оценка на договорите на армията, военновъздушните сили и флота с компании от Русия на фона на признаците, че плащанията за нови оръжейни системи или за вече доставени компоненти могат да бъдат изправени пред забавяне.

На Москва са наложени сериозни западни финансови санкции, а индийските банки "нервничат при обработката на планирани плащания към руски оръжейни компании", пише The Economic Times.

Сред трите индийски клона индийските ВВС са най-зависими от резервните части и материали на руските ВВС, тъй като основната част от техните изтребители са Су-30МКИ, МиГ-29 и МиГ-21. Въпреки че Су-30МКИ се сглобяват в Индия, те все още зависят от редовни доставки на резервни части от руски компании.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    17 35 Отговор
    А дали индийците ще го искат ?

    Коментиран от #8, #31

  • 2 Българка

    19 48 Отговор
    Путин покупва Индия с орижия. Сега Индия трябва да се определи на чия страна е- на страната на агресор или на мирния свят

    Коментиран от #9, #14

  • 3 Еми

    19 5 Отговор
    Бай Пън ще направи чейдан у Пакистан
  • 4 Гошо

    19 14 Отговор
    Това не са ли руски вертолети ,пленени от украинската армия бе , какви доставки
  • 5 Гошо

    28 4 Отговор
    Стига де , деменцията в Белия дом ще реве пак
  • 6 Тъп

    14 25 Отговор
    То пък едно оружие, видехме го.

    Коментиран от #40

  • 7 Факт

    13 31 Отговор
    Русия загуби 40 изтребителя за 8 дни.Украинците имат само съветски системи от 80те.Представете си какво ще стане с индийците ако се сблъскат с модерното китайско ПВО.
  • 8 Чуек ма ти мивки къртиш бе!

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Акъл море глава шамандура както се казва.
    Ти да не си от Сократовата школа?
  • 9 Ветринар

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Допускаш граматически грешки, давай го полека
  • 10 Индия е в съюз със САЩ

    12 29 Отговор
    заради руският приятел Китай. Индийците се отказаха от редица сделки с Кремъл поради по-слабите параметри на самолети и друга бойна техника. Въпросът сега е, ще могат ли руснаците да си изпълняват старите задължения. Няма да могат, защото Западът на практика спря възможностите на Москва за производство на техника. Русия вече сериозно изостава с военните технологии, както виждаме в Украйна !

    Коментиран от #17, #18

  • 11 Руските боклуци в Индия

    10 21 Отговор
    Бeлгийcĸoтo издaниe Modеrn Dірlоmасу пишe, чe пилoтитe нa индийcĸитe вoeннoвъздyшни cили нe мoгaт дa ce cпpaвят c pycĸитe изтpeбитeли MиГ-29. Te ca твъpдe тpyдни зa вoeннитe лeтци, cъщoтo вaжи и зa вceĸи caмoлeт oт Pycĸaтa фeдepaция, вĸлючитeлнo тpaнcпopтeн caмoлeт или xeлиĸoптep.

    Издaниeтo oтбeлязвa, цитиpaнo oт уаndех.ru, чe aнaлизът нa cтaтиcтичecĸитe дaнни зa пpoизшecтвия и бeдcтвия c pycĸитe caмoлeти пopaждa зaгpижeнocт y индийcĸитe влacти. Oт 2014 г. дo мoмeнтa в Индия ca ĸaтacтpoфиpaли 44 caмoлeтa, дocтaвeни oт Pycĸaтa фeдepaция: 26 изтpeбитeля, дeвeт yчeбни caмoлeтa, шecт xeлиĸoптepa, ĸaĸтo и тpи тpaнcпopтни caмoлeтa.

    Коментиран от #41

  • 12 тралала

    32 0 Отговор
    А САЩ продължават да не си дават платените изтребители на Българските Военно-Въздушни Сили.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ФАБ-500

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Наще самолети какви со

    Коментиран от #20

  • 15 Су 34 капут

    8 22 Отговор
    Целият свят разбра че самолетите им не стават за нищо..и тая далавера ще пропадне в идните години..
  • 16 Hoho Boho

    9 17 Отговор
    Това е фейк.
    Руснаците останаха без оръжия.
    Някои бяха унищожени, други - пленени...
    Щели да изнасят оръжия?
    Много забавно.:))
  • 17 Мхм

    24 7 Отговор

    До коментар #10 от "Индия е в съюз със САЩ":

    И кой че купува западните бок луци прескъпи и с чудовищна подръжка.Питай в Крумово колко кугъра летят от 12 три и така е оркакто са доставени просто западната техника не струва.Защото тва дет щи го сглоби Ханс ще ти го сглоби Пьотр за 5 пъти по-малко пари сметката не излиза.

    Коментиран от #34

  • 18 ХиХи

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Индия е в съюз със САЩ":

    В съюз със САЩ е и Пакистан, а на Индия Китай не и е чак такъв проблем май, поне не помня да са си разменяли самолетни удари скоро време

    Коментиран от #21

  • 19 И Индонезия не ще руски боклуци !

    8 15 Отговор
    Индонезия се отказва от покупката на руски изтребители Су-35 С, тъй като ги смята за остарели. Местната преса излезе с унищожителни критики, като в множество публикации се казва, че самолетът струва колкото F-35, но е конструиран на базата на остарелия Су-27, съобщи изданието utro.ru.

    Сайтът IndoAviation пише, че Су-35С е с пасивен радар и големи габарити, и не разполага със стелт-технологии. В статията се посочва, че дори самолети като Saab JAS 39E/F Gripen, Dassault Rafale и Eurofighter Typhoon са оборудвани с радари с АФАР и могат да откриват Су-35. За лесното му засичане способстват и големите габарити.

    За руските военни Су-35С струва около $31,6 млн., а експортната му цена е по-висока, тъй като договорът включва обучение, обслужване, боеприпаси и др. Например, Китай смята да купи 24 изтребителя Су-35С за 2.5 милиарда долара, т. е. над 100 милиона долара за един самолет.

    Коментиран от #22, #23, #26

  • 20 IQ-500

    9 14 Отговор

    До коментар #14 от "ФАБ-500":

    кефя се на интелектуални инвалиди с премрежен путинов поглед!
  • 21 Хихи Михи

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "ХиХи":

    Пакистан е във съюз със Китай, другарю ! Можеш да провериш !
  • 22 факт

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "И Индонезия не ще руски боклуци !":

    Товя е така ама я виж кво купиха Рафал а не недоразумението грипен рака навирано ни от Швеският пасоль просто скандинавците нямат инженери и образованието им е на нулево ниво.Франция е инженерна сила а германците нищо нямат еърофайтъра е непродявяме биклюк.
  • 23 Д'мин

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "И Индонезия не ще руски боклуци !":

    Су 35 има не един радар АФАР а три-импулсно-доплеровия радар Н011 “Жук 27”. Пишете си колкото да не заспите! Отказа на Индонезия беше политически, натиснаха ги дружките ни отвъд Атлантика!
  • 24 оня с коня

    3 8 Отговор
    И неминуемо на Дневен ред изниква въпроса:КОЛКО ПРИЯТЕЛСКИ са Отношениятя Русия - Китай,след като Русия въоръжава Най-големият и опасен Враг на Китай?
  • 25 гр Правец

    4 1 Отговор
    След рекламата на руската техника в Украйна сигурно ще искат по-големи доставки. Дано само руснаците имат полупроводници да ги направят, ако не с цели от Правец да ги заменят.
  • 26 Д'мин

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "И Индонезия не ще руски боклуци !":

    Ще ти дам цитат, че не ми се спори с спИцЕалист, като теб: "Руският самолет Су-35 е оборудван не с един, а с три радара с активна фазирана решетка.

    Антените на двете допълнителни радиолокационни станции (РЛС) в сантиметровия диапазон се намират в предните ръбове на крилете и са предназначени за търсене на нискозабележими цели."

    Коментиран от #29

  • 27 Анка Картечарката

    7 5 Отговор
    Индия от десетилетия купува руско оръжие,но и западни бойни самолети.Още имат на въоръжение "Ягуар","Мираж 2000",а сега и "Рафал".Проблема на индийците е ,че са бедни и стиснати и поради тази причина се нахвърлят на руския скрап,който при покупка е по-евтин,но в дългосрочен план излиза доста по-скъпо.Те редовно "духат супата",както с резервните части,така и с опита им от съвместните програми с РФ,като последният провал беше "безаналоговият,недоиздялан полустелт" Су-57.След като наляха няколко милиарда в програмата се разбра,че от въпросното "хвърчило" не става и чеп за зеле.
  • 28 JEFF

    4 0 Отговор
    А не е ли време светът да каже СБОГОМ НА ОРЪЖИЯТА ?!
  • 29 Анка Картечарката

    3 9 Отговор

    До коментар #26 от "Д'мин":

    Ало,експерта,това се отнася за Су-57,а Су-35 e с рада с пасивна фазирана решетка.Няма да се впускам в подробности,защото няма да ме разбереш.

    Коментиран от #32

  • 30 пффф

    8 3 Отговор
    А на Еритрея кога ще доставят.Като гледам само те останаха с тавариш Путин от целия свят.А, май и Северна Корея са на страната на Путин ама там не е много ясно щото ония ненормалния Ким не може да търпи да има някой по-ненормален от него.
  • 31 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Те искат само да се бранят от Китай. В нещо като мини студена война са и Индия купува оръжие от всички, включително и ядрено.
  • 32 Д'мин

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Анка Картечарката":

    Повторен цитат за картечарите: "Су-35 е оборудван не с един, а с три радара с активна фазирана решетка.
    Антените на двете допълнителни радиолокационни станции (РЛС) в сантиметровия диапазон се намират в предните ръбове на крилете и са предназначени за търсене на нискозабележими цели.
    Изображението на малко известните устройства се появи на постер на завода-производител в Рязан. Официално апаратите се наричат "многофункционални цифрови търсачи с активна фазирана антенна решетка".

    Коментиран от #33

  • 33 Анка Картечарката

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "Д'мин":

    Много си тъ п,бе Саше.Серийните Су-35 са с радар с пасивна фазирана решетка.Това за което пишеш се отнася за СУ-57.Не разбрахте ли безмозъчни путлерасти,че няма на въоръжение нито Су-57,нито Т-14 Армата,нито производните му Т-15,Курганец-25,Бумеранг..

    Коментиран от #37, #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Всичко руско е боклук !

    5 5 Отговор
    Защо ще си дават парите на вятъра ?! От както се разпадна СССР, монголоидните московци не могат да произведат нищо качествено - само скрап. По времето на СССР, качествените стоки се маркираха като "произведено в УССР ".

    Коментиран от #42

  • 36 То пък

    1 5 Отговор
    Едно оръжие!
  • 37 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Анка Картечарката":

    Анке хайде спри се! Су-35 е оборудван с една многорежимна радарна станция "Ирбис" с фазирана антенна решетка, онези комплекси на крилата са грешно определени от американското списание " Милитъри уатч", като радари с АФАР. Всъшност са комплекси за противодействие на ракетни атаки. А основният радар на изтребителя, радарът „Ирбис“, също е необичаен. Неговата активна фазирана решетка е снабдена с механизъм за обръщане, който разширява зрителния ъгъл на радара до 120 градуса срещу 60 за класическия АФАР. А излъчвател с пикова мощност от 20 kW прави „Ирбис“ най-мощния радар в своя клас. Анке този радар може да работи в пасивен и активен режим.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Анка Картечарката

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Анка Картечарката":

    Много си т ъ п,бе Саше.Точно "Ирбис" е радар с пасивна фазирана решетка.За да е АФАР,трябва да е изграден от приемо-предавателни модули,а неговите са само от първият тип.За да схванеш разликата,което ще е трудно предвид интелектуалният капацитет,вземи го сравни,айде няма да те мъча със западни радари,с радара на Су-57.
  • 40 Сух

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тъп":

    Видяхме го, украинците вече нямат противовъздушна отбрана.. Видяхме и как западният ти любовник(разбирай че те пори отзад, нали все пак за това ти плаща) стои от страни и джафка.. Толкоз за оръжията. Спрете да се карате заради интересите на една или друга страна. Имаме си България.
  • 41 Муаха-ха-ха-ха...

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Руските боклуци в Индия":

    Абе,абдал ! Даваш ли си сметка ,че цигани ги карат тези машини .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания