Last news in Fakti

8 Март, 2022 12:10 1 218 6

Венецуелският президент обяви, че подновява диалога с опозицията

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • каракас

Вашингтон не призна преизбирането на Николас Мадуро през 2018 г. и наложи на Каракас пакет от санкции, включващ петролно ембарго

Венецуелският президент обяви, че подновява диалога с опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Венецуелският президент Николас Мадуро обяви, че подновява диалога с опозицията, прекратен преди пет месеца от него самия, предаде Франс прес.

Мадуро сложи край на преговорите в Мексико, след като Кабо Верде екстрадира в САЩ бизнесмена от колумбийски произход Алекс Сааб, близък съветник на Мадуро, по обвинения в пране на пари.

"На диалога в Мексико, както знаете, бе нанесен ужасен удар, но щом искаме диалог в света, трябва да дадем пример в страната и ще преформатираме процеса на национален диалог", заяви венецуелският президент по държавната телевизия.

Досега венецуелското правителство обвързваше подновяването на диалога с опозицията с евентуално освобождаване на Сааб, отбелязва АФП.

Междувременно високопоставена американска делегация пристигна през уикенда в Каракас за разговори с венецуелските власти - според медиите в опит да бъде изолиран руският президент Владимир Путин, верен съюзник на Каракас, а също и да се спомене за евентуално възобновяване на доставките на венецуелски петрол за Съединените щати.

Вашингтон не призна преизбирането на Мадуро през 2018 г. и наложи на Каракас пакет от санкции, включващ петролно ембарго, докато продажбите на петрол за Съединените щати даваха 96 на сто от доходите на Венецуела.

Вчера Мадуро призова за "по-инклузивен, по-всеобхватен, по-широк" диалог в името на мира и възстановяването на страната. Той отправи също така призив да се спазват хуманитарните коридори в Украйна, нападната от Русия, и изрази одобрение за мирните преговори с цел да се избегне "трета световна война".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Бунди

    8 3 Отговор
    Вече има индикации, че ще се вдигне петролното ембарго срещу Венецуела, като в същото време ще се наложи такова върху русия. Мадуро отърва кожичката

    Коментиран от #6

  • 2 Гьобелс Веле

    9 1 Отговор
    Вревайте ниии
  • 3 Тежкият

    8 1 Отговор
    Петрол на Венецуела можеше да се преработва само в Съединените щати
    Те спряха вноса на петрол от тази страна и замразиха венецуелските пари в американски банки
    Последва тежка финансова криза за Венецуела
    Сега Съединените щати търсят близост с мадуро с оглед да спрат доставките на петрол от Русия като най-вероятно ще му обещаят да възобновят вноса на венецуелски петрол и да размразят венецуелските авоари блокирани в САЩ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някоя си

    9 1 Отговор
    Какво значи "Вашингтон не призна преизбирането" за всичко в този свят ли трябва да им се иска разрешение на тия кравари ....
  • 6 дааа

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ал Бунди":

    Има и друг вариант.Една специална военна операция във Венецуела и освобождаване на венецуелците и петрола им.Ккакто знаем там е пълно с нацисти.