Last news in Fakti

8 Март, 2022 21:06 4 361 7

Най-опасният град в света

  • мексико-
  • град-
  • смъртност-
  • опасност

Това е Самора в Мексико

Най-опасният град в света - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Град Самора в щата Мичоакан в западно Мексико е обявен за най-опасния град в света през 2021 г. от мексиканската неправителствена организация Граждански съвет за обществена безопасност и наказателно правосъдие. Класацията включва 50 големи града.

През 2021 г. процентът на убийствата в Самора достигна почти 197 случая на всеки 100 000 жители. Следващи в класацията са още седем мексикански града: Сиудад Обрегон, Закатекас, Тихуана, Селая, Сиудад Хуарес, Енсенада и Уруапан. Девето място заема Сейнт Луис, намиращ се в САЩ. Общо списъкът включва 18 мексикански града, както е и през 2020 г.

„Мексико е световният епицентър на града с най-висок насилствена смъртност за трета поредна година“ се отбелязва в класацията. „Това не е инцидентно, а резултат е от политика, наречена „прегръдки вместо куршуми“, провеждана от правителството на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, който се състои в оставянето на пълна свободна на престъпните групировки да убиват, отвличат, изнудват и грабят."

През 2021 г. 33 308 души са станали жертви на насилие в Мексико, според официални данни, с 1246 по-малко от година по-рано. През втората половина на февруари тази година министърът на обществената сигурност и защитата на гражданите на Роза Исела Родригес каза, че през януари броят на убийствата е достигнал най-ниското си ниво от 5 години. Въпреки това в редица региони усилията на властите за борба с престъпността все още не са дали резултат. От 13 август 2021 г. до 16 февруари 2022 г. процентът на убийствата се е увеличил с 10% в щата Закатекас, 9% в Мичокан и 5% в щата Мексико.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най

    9 0 Отговор
    Лошия град близо до Делиормана ,където живея е украена ...Z
  • 2 Ироничен

    1 0 Отговор
    Лоша работа.....
  • 3 Соросоид на пълен абонамент

    17 28 Отговор
    Според мен най-опасният град е Москва, защото там живее един самозабравил се диктатор!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДОСТ

    2 0 Отговор
    КОЙТО ЗНАЕ ИСТОРИЯТА СИ ПЛАНИРА ПРАВИЛНО БЪДЕЩЕТО СИ.
  • 6 Вожд

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Соросоид на пълен абонамент":

    Той не е диктатор, просто управлява вече повече от 20 години, като раздаде бизнес и пари на шепа хора, докато по-голямата част от Русия е замряла някъде във времената на Перестройка-та .. и не обича много никаква "опозиция" аа и специалните му операции са свързани с отровен газ в театър.. някой друг изотоп за отлъчил се олигарх или пълно-мащабно затриване на православна държава .. Изобщо не мисля че само диктаторите имат право да заплашват с ядрен апокалипсис .. сигурно освен платен соросоид и си неонацист !??
  • 7 само

    9 1 Отговор
    33 308 души при население от 130 милиона а в България са двойно повече при население 5 милиона смятайте къде е по опасно
Новини по държави: