10 Май, 2013 16:15 1 129 0

В Бангладеш спасиха жена, оцеляла 17 дни в отломките на срутилата се фабрика

  • бангладеш-
  • фабрика-
  • оцеляла-
  • авария-
  • дака

В Банлгадеш откриха жена, оцеляла след като е прекарала 17 дни затисната в руините на срутилата се текстилна фабрика в Дака през миналия месец, съобщи Daily mail.

Спасителите намерили жена на име Решма, след като чули стенания, идващи от мазето на срутилата се сграда.

Невероятно било това, че тя нямала сериозни контузии и дори поискала спасителите да й дадат бисквити и вода, преди да бъде откарана в болницата. Те се готвели да разбият масивна плоча с тежки машини, преди да чуят стенанията на оцелялата Решма.

Спасителната операция продължила 40 минути, като от армията официално заповядали спирането на разчистването на отломките от срутилата се сграда, докато пострадалата не бъде извадена.

Аварията в текстилната фабрика в Дака през миналия месец стана известна като най-голямата промишлена катастрофа в историята на Бангладеш. По официални данни тя вече е взела над 1000 жертви, а още много тела са останали затиснати под отломките на фабриката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА