Last news in Fakti

10 Март, 2022 19:17 2 953 28

ЕС разглежда предложенията на Кириакос Мицотакис

  • гърция-
  • кириакис мицотакис-
  • ес

Предлага план за стабилност

ЕС разглежда предложенията на Кириакос Мицотакис - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес ще бъдат разгледани предложенията на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис за европейска стабилност, съобщи Катимерини.

Днес започва среща на Европейския съвет във Версай. Гръцкият премиер поиска механизъм срещу повишаването на цените на енергоносителите.

Предложи и план за прекъсване на взаимовръзката между геополитиката и енергетиката. Предлага се пакет за смекчаване на покачващите се цени на енергията за домакинствата и предприятията.Очаква се Мицотакис да призова за общоевропейско решение. Гръцкото правителство търси вариант за социално подпомагане на гражданите.

Всяко решение ще бъде обсъдено с ЕС. Предложен е план с шест основни предложения. Този план ще бъде разгледан от европейските представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сивата чапла

    28 12 Отговор
    ЕС да се разформирова, това е решенеито. НАТО аут!
  • 2 Цензура

    21 5 Отговор
    Тия от факти нещат да пишем истината за Украйна и хоп трябва пре фейса, така ли?

    Коментиран от #3, #20, #22

  • 3 Е какво ти пречи

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Цензура":

    През къде ще кажеш истината? През фейса не можеш ли?

    Коментиран от #5

  • 4 Грульо

    17 2 Отговор
    "предложенията на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис за европейска стабилност"

    Кириакос ще предложи и останалите страни от ЕС да изтеглят по 400 милярда дълг, като Гърция, за да се стабилизира Европата. :D
  • 5 Грульо

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Е какво ти пречи":

    Не всеки има фейс, особено тез с акъл и без бизнес с фейса, Факти е по-добър от фейса за губене на време.

    Коментиран от #7

  • 6 123

    7 1 Отговор
    Защоза някои теми трябва да съм регистриран за да пиша коментар !?
  • 7 Сигурно е така

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    Но ако човек има желание да каже истината нищо не му струва за 2 минутки да си направи регистрация. Просто мижитурката не смее да застане с името си зад "истината" 😂😂😂

    Коментиран от #9, #13

  • 8 QR Виза

    11 1 Отговор
    Мицотака да ди завре предложенията там, където само гриндерите му влизат! Е тоа пръв префложи зеления сертификат, като форма на терор над населението е тоа жули бедните пенсионери с по 100Е всеки месец, защото не искат да се самоприключват с ваксини... Нищо добро не очаквайте от пррдложенията на тоа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Помнете историята!

    12 3 Отговор
    НА ГРЪК ВЯРА ДА НЯМАШ!!!. МОШЕННИЦИ СА ГЪРЧОЛЯТА!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 социалки на парцалки

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сигурно е така":

    Да, защото за истината сега горят на кладата, а и защо трябва да се "регистрира", където и да е за да си каже истината !?!? И децата знаят, какво е фейса от кой е създаден и кой го контролира, а и ит къде на къде частни "ченгета", ще му дават наклон на квото и да е ?? Който иска да става виртуален роб да се регистрира у фейса! Дори ЕС искаха да го приклюпат за Европа, заради редица нарушения на човршките права и шпионаж!

    Коментиран от #16, #17

  • 14 На мен не ми дреме

    0 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха ха ха":

    Но явно има другари които не смеят да застанат зад думите си
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    8 4 Отговор
    Вън САЩ, Украйна и Албания от Европа, закриване на НАТО и създаване на нов военен, политически и икономически съюз между Европа и Русия. ✌Z✌
  • 16 Ами тогава е лесно

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "социалки на парцалки":

    Не се хващаш на хорото. .
  • 17 Иванушка 🇷🇺

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "социалки на парцалки":

    "..защо трябва да се регистрира.." - скоро за да постеш коментар ще се иска QR код и Зелен сертификат.
    Така започва леко, неусетно Новия Фашизъм
  • 18 Острово

    8 0 Отговор
    Както Украйна така и Гърция бе подтиквана от САЩ и Франция да въоражава островите си дори и Кипър заради "заплаха" от и срещу Турция. Сценария и последиците какви ли ще са? Между другото бежанската вълна и от двете страни вероятно ще е България. По 3 или 4 милиона например.
  • 19 Антитрол

    8 0 Отговор
    "Предложи и план за прекъсване на взаимовръзката между геополитиката и енергетиката."

    Демек меко казано още една държава е срещу санкциите срещу Русия за газа и петрола. Не им ли стана ясно че докато не изгонят краварите от Европа няма да има мир.

    Коментиран от #24

  • 20 Бодак

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цензура":

    Не си напълно прав.
    1) Каквито и да са, Факти дават свободно изказаване на инаквата гледна точка
    2) В днешни времена, Духът на времето е такъв, че трябва да се съобразяваш с фалшивото измерение, което ни вкара Западната пропагандна машина -- тя мачка не по лошо от Руската армия, въпреки че ние не сме фашисти. Тази Пропагандна машина -- превърната в инструмент на Глобалистите, накара всичко живо отначало само да потръпне, сетне да изтръпне и някои вече, дори да онемяват от ужас. Поставете се на мястото на редакцията и журналистите какво може да им се случи, ако не провеждат партийн..опс...глобалната линия.
    "Прокуратурата чака МВР и ДАНС, за да се задейства срещу пропутинските "тролове" в България,"
    Проумявате ли за какво иде реч -- затвор за инакомислещите. По големите вече са го виждали -- 1944-1989. Другата гледна точка е строго забранена -- на Пропагандна война -- като на Пропагандна война ...
    Така че, не съди хората от Факти. Глобално-Западната пропагандан машина -- продължава да ни натиска и да ни навежда. Низките духом вече са наведени, някои просто им харесва -- психоособеноост такава, други треперят от страх за кариерата, трети просто са усетили, че на политпазара се изкупува русофобия и се продават

    Коментиран от #23

  • 21 Европеец

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Хойчо":

    Долу горе си намерил истината но изводите са ти неправилни.

    Нито рублата нито юана могат да съборят хегемонията на долара но еврото беше на път да го направи 2008. Та за това наистина САЩ наказват Европа със санкциите - целта е в никакъв случай да не се допусне свободна търговия между Русия и Европа защото Европа с ресурсите на Русия ще просперера и ще стане световна сила и еврото ще стане световна валута а това е смъртна присъда за САЩ.

    Проекта "триморие" е точно за това - да се създаде "кордон" от държави между Европа и Русия които да пречат на търговията - ние сме една от този кордон и за това отказахме Южен поток. Кордона е балтийските държави,Полша, Украйна, Румъния и България.

    А за да съсипе Европа САЩ направи така че да станат скъпи горивата от Русия - е Русия също печели от това но пък я удрят в други сектори.

    Коментиран от #25

  • 22 Войникът 🇧🇬

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цензура":

    ....и Аз лично съм възмутен от това минаване през Фейсбук,защото лично не го ползвам и нямам намерение да го правя,така че няма да изказвам мнение по тези статии!
  • 23 Антитрол

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бодак":

    Прав си попаднахме във време когато пропагандата е по страшна и от тази на "Работническо дело" 1978г, затвори и лагери едва ли ще има (не съм 100% сигурен) но сега могат да те смажат икономически както си искат и ще си по-зле отколкото в лагер. Забравете за "демокрация", свободни избори и какво ли не с което лъжеха че запада е по добър от социализма. Диктатурата е пълна и инакомислещи не се допускат.
  • 24 Войникът 🇧🇬

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антитрол":

    Няма как да кажа ОК на санкциите ,като ми вдигат цените на фона на ниския доход в страната ми! Няма как да кажа ОК на санкциите,като пенсионерка пред очите ми купува стръкче лук да си го забърка с олио и да хапне с хлебец,но днес няма и олио да може да си позволи ,защото тези санкции му надуват цената до безбожие!😒 Няма как да съм ОК на САЩ и ЕК ,заради това!🇧🇬
  • 25 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Европеец":

    Напълно съгласен. Това е напълно в духа на разбирането "стратегия на непреките действия" на базил Лидъл Хард . Това по същество е ръководно схващане / концепция. Не удряш пряко, а косвено, заобиколно, в т.ч. далечно заобиколно.
    Съществува разработено древно знание, което може да се формулира с 2-3 думи: "Кой има полза" ; " Какъв е смисълът". това знание първо бе припомнено на човечеството от Аристотел -- истината трябва да се търси в първопричината. .. "Взри се в корена" - с тази ссловесна формула ни го припомниха братя Толстой.
    Кой има полза ? -- САЩ и Англия ( още когато излизаха от ЕС, мнозина заподозряха че нещо не е наред и дори, че се готви нещо зловещо.
    Кой няма полза ?-- Европа и Русия. На пръв поглед най-големия губещ е Русия. Но причинно-следствените събития, които ще се случат са трудно предсказуеми. Светът не е само събиране и изваждане на материя -- влияят Сили, които все още не проумяваме, учените знаят това най-добре. Ако Русия устои на първоначалните удатри -- ще се въздигне, както много пъти в историята и по-силна -- вече ще е напълно независима -- скрупулите, комплексите, илюзиите и уважението към Запада напълно изчезнаха там. Русия ще устои -- за нея това е борба на живот и смърт - на изправяне или постоянно навеждане и падение. И тогава ще видим държава независима от всички страни в т.ч. стопанска , идеологическа, просвето-възпитателна ( културна) и др. А Европа ? -- тя ще се навежда и навежда, хората ще живеят в измерени

    Коментиран от #26

  • 26 Бодак

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бодак":

    . А Европа ? -- тя ще се навежда и навежда, хората ще живеят в измерението на въображаема демокрация и свобода... навеждането ще се усилва, падението и ще продължава прикрито зад щастливи американски усмивки
  • 27 Източна ромелия

    3 0 Отговор
    Факти добре искате да се публикуват коментарии под някои статии през фейсбука, но мислите ли , че така ще спрете истината за Окрайна. Има и други алтернативни канали за информация. Като не Ви харесва спрете коментарийте.
  • 28 АБЕ

    2 0 Отговор
    Киро да си - две КирЕта чинят едно ГелЕ... Много умни Са, все на запад са се изучили...
Новини по държави: