Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 09:41 52 736 205

Путин умишлено е бил подведен да нападне Украйна

  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • ангел апостолов

Очакваха, че Украйна е разединена, а тя сега дори е по-обединена

Путин умишлено е бил подведен да нападне Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За да се впусне Владимир Путин в тази авантюра и да нападне Украйна има два сценария. Или службите на Путин, от страх пред него, са казвали това, което иска да чуе - че руските войски ще минат като на парад през Украйна и почти няма да срещнат съпротива (това, както виждаме, не стана). Възможно е от страх да са представяли данни, въз основа на които той да вземе погрешно решение. Това каза д-р Ангел Апостолов, Атлантически клуб в България, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Вторият сценарий е да се подготвя дворцов преврат и нарочно да му е била подавана грешна информация. Да се вземе това погрешно решение, за да може да бъде свален от власт". Беше недооценена реакцията на Запада и тежестта на санкциите, както и реакцията на Украйна. Очакваха, че е разединена, а тя сега дори е по-обединена, отколкото бе преди инвазията, каза гостът.

Още новини от Украйна

Трябва да се прави разлика между отношенията НАТО - Русия и отношенията НАТО - Путин, подчерта Апостолов. "Докато Путин се държеше като CEO или генерален мениджър на "Русия" ЕООД, той успяваше да издейства и да измъкне определени геополитически активи, без прекалено много да ескалира ситуацията. Това бяха хирургически намеси. Първо започна с Грузия през 2008 година, след това се анексира Крим - без особени последствия за него".

"От 2014 година нататък Путин вече се държи, не като CEO, а като цар и самодържец на Русия. Както се случва със всеки един самодържец, когато се задържи прекалено дълго на власт, системата за контрол и балансиране, която те държи, вече не функционира. Изчезват съветниците, които имат смелостта да ти покажат дали една политика ще се увенчае с успех и какви са рисковете. В случая с Украйна става дума за волунтаристични решения, които могат да доведет до изключително големи сътресения в системата на международните отношения".

Относно България и отношението ни към конфликта събеседникът каза, че като членове на НАТО е недопустимо риториката на българските политици да бъде от типа "ние говорим с НАТО", "Европейският съюз и ние". "Ние сме тях. Ние сме вътре. Това дали е грешка на езика не знам, но всеки път, когато се говори така, се всява посланието, че ние сме нещо различно". След края на Студената война имаше едно десетилетие, в което Русия беше много отворена за сътрудничество със Запада, което не беше съвсем дооценено, както трябва. Първата страна, веднага след разпадането на СССР, която изявява желание, още през 1991 година да се присъедини към НАТО е Руската федерация. Колко пропагандно или не, но фактът е факт, каза Апостолов.

"Западът не дооценява, че Русия ще се промени. Западът си мисли, че тя ще остане слаба завинаги, че кризата ще остане завинаги и Русия беше пренебрегвана. Реакцията ѝ не може да бъде оправдана, но пътят, по който бе тласната, донякъде е отговорност на Запада. А след като Русия се върна към идеята за "Крепостта Русия", на която Путин е еманация, започна вече подценяването на Русия". Относно перспективата Русия да се превърне в нещо като Северна Корея - в пълна изолация и затворена - гостът каза, че "светът вече не функционира по този начин" и "ако тръгне да се затваря има реална опасност тя да се разпадне". "Това няма как да се случи и не е добре и за света". "Трябва да се намери баланс и да не се наказва цялото руско население. Дори при Нюрнбергският процес определени личности са наказани, а не се наказва цялото германско население". "Какъвто и да е изходът от конфликта, Китай ще спечели. От една страна Русия ще бъде тотално обвързана вече с него - няма друг избор, за да не изпадне в тотална изолация. Освен това Китай спечели важен лост в отношенията си с Индия, която също е един от губещите. Русия и Индия са близки съюзници, но сега, когато възникне спор между Китай и Индия - Русия няма вече да може да се застъпва за индийските интереси пред Китай".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 183 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    82 26 Отговор
    Значи не е виновен, кйто го е подвел той

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Добре

    119 19 Отговор
    Верваме ви.
  • 4 Васил

    80 142 Отговор
    Айде де бе умишлено този човек е с психични отклонения

    Коментиран от #128, #146, #148, #150

  • 5 Хаха

    95 181 Отговор
    а това оправдание ще върне ли умрелите руски младежи??? СЛАВА НА УКРАЙНА СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА> ПУТИН ХУ ЙЛО>

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ротшилд

    132 27 Отговор
    Браво грантаджии мои
  • 8 Трябва публично да бъде осъдена

    106 184 Отговор
    руската агресия в Украйна и лично военнопрестъпникът Путин. Вътрешни мерки. Първа стъпка - изгонване на Митрофанова. Втора стъпка - уволнение на всички държавни служители на пропутинска позиция. СЕМ доказа, че нищо не прави срещу руската пропаганда , а продължава - Сем-ки да яде. Незабавно освобождаване на тези мижитурки и приемане на нов Закон за защита на държавата. Всички привърженици на Путин и Русия - могат съвсем свободно да се изявяват във Факти, Гласове и други сайтове, но не и на обществена работа.

    Коментиран от #34, #55, #88, #125, #194

  • 9 1234

    55 9 Отговор
    Досиетата пандора !

  • 10 Обединение, но на каква цена?

    143 31 Отговор
    Анализа не струва! Измишльотина
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хихи

    185 49 Отговор
    Два дни яко пропаганда, явно бойните действия вървят много зле за бандеровците

    Коментиран от #48

  • 13 всичко казано е правилно без едно

    39 45 Отговор
    МОРДОР ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН !!!
  • 14 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    109 32 Отговор
    За ГЕРБ и ДПС трябват трудови лагери,а не затвори,за да могат да си заработят откраднатото! В затвора ще им е прекалено леко, трябва да се трудят от сутрин до вечер!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 5232

    101 30 Отговор
    "Володимир Зеленски и близкото му обкръжение са свързани с мрежа от офшорни компании, включително такива, които притежават луксозни имоти в Лондон. Според журналистите те са създадени преди 2012 г., когато Зеленски е телевизионен комик.

    Данните показват, че през 2019 г., когато беше избран за президент, Зеленски е прехвърлил своя дял в офшорна компания на бизнес партньор, който след това е назначил за съветник. Сега дивидентите от компанията отиват при фирма, собственост на съпругата на Зеленски."

    Коментиран от #130

  • 18 Мнение

    68 7 Отговор
    Нападащият се страхувал от нещо. Страхът поражда агресия! Може би се е страхувал да не се разпадне Русия или от настъплението на Нато към границите им.

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Украинец

    109 23 Отговор
    "Това каза д-р Ангел Апостолов, Атлантически клуб в България, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков."

    Защо ли трябва да се интересувам от мисловните полюции и словесните излияния на един соросоид който пак се мъчи да ни убеди колко зле е Русия и как Украйна всеки момент ще победи. Само че в самата Украйна режимът на Зеленски все по трудно му е да контролира украинците въпреки репресиите и тоталната цензура.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 сега

    127 46 Отговор
    Колкото и да лъжете и да мамите Путин си е голям държавник. Търпя т.н. запад да го лъже 8 г. чакаше да се изпълнят минските споразумения и като видя че го лъжат, реши да приключи с нео фашистите укри. Тези храненици на Саш и англия си помислиха че ще си правят каквото си искат, само че вече конец. Сега ще бъдат избити без милост всички бандера фашаги и украинците поне 100 г. няма да помислят да маршируват със свастики. Поне 10 г. ще плачат и ще съжаляват че са се правили на фашисти. Горчиво ще съжаляват.

    Коментиран от #52

  • 24 другарят

    94 32 Отговор
    Поредният натовски фашист, който дрънка абсолютни глупости!
  • 25 Вова

    17 26 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Неопрадан страх. Ще се разпадне. Това е ясно. Защо трябва моите да ме ликвидират не е съвсем ясно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пешо

    71 13 Отговор
    "Олигархът вика: "Дръжте олигарсите" - Зеленски в досиетата "Пандора""
    Maltex задава неудобен въпрос към Зеленски, който увери, че ще се разправи с тези, които изпращат парите си в чужбина. Миналия месец украинският парламент прие закон за борба с олигарсите.

    Откакто влезе в политиката, държавният глава е обвиняван, че е под влиянието на Игор Коломойски - милиардер, чийто телевизионен канал прожектира шоуто на Зеленски, в което той играе президент: "Слуга на народа". По време на кампанията противниците на Зеленски го обвиниха, че 41 млн. долара от джоба на Коломойски са намерили път между 2012 и 2016 г. към офшорни фирми, принадлежащи на настоящия президент и близкото му обкръжение.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НЯКОЙ

    62 15 Отговор
    Статията издиша!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 неее

    72 10 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Не се заблуждавайте, че такива решения се вземат от един човек, който е възможно да бъде подведен. Това не е Бацо, който не чете конвенциите и чака някой да му ги преразкаже.
  • 32 Наглеците

    42 14 Отговор

    До коментар #2 от "Колко да е обединена":

    с джипове са неприятни,независимо от регистрацията,такива са и с руска регистрация,и с българска най-вече.Нормалните хора са тези които определят облика на едно население,а украинците са свестни хора,както и нормалните българи,колкото и малко да са те.Вероятно и нормалните руснаци,колкото и абсурдно сега да звучи това,са свестни хора.
  • 33 Соросоидна марионетки

    43 13 Отговор
    Много сме гладни!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Урюрвкос

    46 12 Отговор
    Путин не беше Президент когато се случи случката с Грузия

    Коментиран от #131

  • 36 Хаха

    27 92 Отговор
    Долу Русия. Долу Путин. Слава на Украинциките герой, Ревете русофили. Още Джавелини идват, още Байрактари ще ви думкат. Още НЛОВ от Анличаните. Още санкции от света. СЛАВА НА УКРАЙНА. ДОЛУ РУСИЯ

    Коментиран от #42, #63, #151

  • 37 Да,ама не

    61 13 Отговор
    ПропаГадна статия за 5 лева! Много евтина и на 100 процента не верна! 😁
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тъпо по-тъпо ушанка

    17 41 Отговор
    Целите на "специалната" операция са съвсем други..ушанките в момента се зорят само по южното направление при мариупол и николаев
    явно са се отказали да превземат киев и харков
    значи денацификация няма да има..а целта е да се анексира бреговата линия на Украйна..което значи че санкциите ще продължат докато не възстановят териториялната цялост на Украйна включително Крим и донбас
  • 41 Шутобаджанак

    51 9 Отговор
    Аз и "цивилизованият" свят безрезервно подкрепяме украинското ръководство, защото семейството Байдън има лични, бизнесинтереси в Украйна, а вие?
  • 42 Антитрол

    37 12 Отговор

    До коментар #36 от "Хаха":

    Струва ми се че скоро ще смениш реването че Путин е окупирал Окрайна.
  • 43 5483

    47 8 Отговор

    До коментар #2 от "Колко да е обединена":

    Джиповете не са проблем, щом бягаш от война.
    Не бих ги нарекъл нагли но са високопретенциозни, което пък изобщо не отива на хора бягащи от война и търсещи подслон и спасение.
  • 44 ТЪПОГЕРБЕР

    27 20 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Чемодан,вокзал Русия....... Марш от България!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хаха

    21 47 Отговор

    До коментар #39 от "Zа победа над нацизма! 🇧🇬 🇷🇺":

    СЛАВА НА УКРАЙНА> ДЖАВЕЛИНИТЕ БАЙРАКТАРИТЕ И САНКЦИИТЕ ЩЕ ВИ ВИДЯТ СМЕТКАТА РУСКИ ККОМУНЯГ+И> СЕГА ЩЕ ГЛЕДАТЕ ЕДИН ЦЪВЕТСКИ СЪЮЗ НА ГОЛЯМ ЕКРАН ОТЗАД
  • 47 Размишляващ соросоид

    24 8 Отговор
    Верни ли е бил подведен президента на Руската Федерация?
  • 48 Хахаха

    71 15 Отговор

    До коментар #12 от "Хихи":

    Българите се оказаха , наистина, едни от най интелигентните хора в света. Днешната ситуация го доказа. Пошлата едностранчива пропаганда вече има обратен ефект. Пропагандата в амерски стил е предназначена за друга публика. Не е за българския народ, който не се е отучил да мисли, да бъде критичен към казаното от таблоидите, който има историческа памет от далечно и близко минало.
    Това ще спаси България от Сатанизъма, с когото
    започна да се води битка.

    Коментиран от #155, #163, #197

  • 49 Бгг

    44 5 Отговор
    Да според мен Путин направи грешка със започването на войната. Възможно е да са го излъгали или не са оценили правилно ситуацията в Украйна. Определено аз не го очаквах, макар американците да предупреждаваха многократно за нахлуване. Но ние не бива да се намесваме в тази война , тя не е наша.
  • 50 Механик

    53 18 Отговор
    Путин бил подведен?!
    Това е под въпрос, ама това, че Украйна вече я няма е факт.

    Коментиран от #66, #68

  • 51 СС086

    46 8 Отговор
    Статията е написана наивно по детски. Объркал се бил човека, подведен бил.. О боже.
  • 52 Още едно мнение

    13 16 Отговор

    До коментар #23 от "сега":

    Колко да е голям,след като е изтрещял?
  • 53 Боят настана

    36 10 Отговор
    Конвоя от хиляди камиони е стигнал до Вашингтон всеки момен се почват и дядо Джо ще го импичват.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Авторкътъ

    48 14 Отговор
    Дойче Зеле е вече в кръвта ти. Бси и краткия виц. Путин е малкото зло в този случай. Фашиста Зелен наркоман се видя какво е готвил.
  • 57 !!!?

    23 9 Отговор
    Путин каза, че е ПРИНУДЕН, а не ПОДВЕДЕН ! То и Хитлер е бил подведен от Мол.отов !!!?
  • 58 Агитация и пропаганда

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Колко да е обединена":

    Ти с волски коли ли искаш да идват бежанците?И в Украйна има много богати хора.Като бивша съветска република корупцията е голяма както и у нас.10 000 евро на границата и си вън!
    Путин не може да е подведен.Това е стратегия , която не се разбира лесно и е само за посветени!!Но пасаран.

    Коментиран от #198

  • 59 Верно ли

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мокър":

    Вместо да дрънкаш, потърси статията - за такива като тебе, дето не четат има и клипче на интервюто в Тубата!
  • 60 кирил

    11 19 Отговор
    рашстан беше до тук
  • 61 Мамул

    44 4 Отговор
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ! Не сме NATO, а сме член на NATO. Член сме и на EU. Не сме били Варшавски договор и СССР, бяхме членове на тези организации. Едното е национално обезличаване, а другото равноправно национално участие в съюзи. Целенасочено се действа за обезличаване на нацията!

    Коментиран от #72

  • 62 жоро уудстока

    8 29 Отговор
    Напълно вероятно е пътников да е бил подведен-винаги има натегачи около властимащите.Но защо Бог позволява на един водач да води стадото си към гибел,а пътьом да прегазва други?!Половината свят е потърпевш,а нашите бсп/БЕСНИ СТАРИ ПЕНСИИ/подкрепят и се радват на войната.След всяко зареждане на колата и торбата все повече обедняваме.Или подкрепата е от българи-милионери?Значи не е вярно,че сме последни в Европа!
  • 63 Механик

    12 7 Отговор

    До коментар #36 от "Хаха":

    Нищо подобно няма да стане. Абсолютно нищо подобно.
  • 64 Урюрвкос

    26 8 Отговор
    освен Байдън никой друг не го натирваше да нападне. Всеки ден само това се хортуваше, ами незаредена ловджийска пушка окачена на стената гърми един път на 100год.

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ЛЕЯР

    18 11 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Да ни би да мислиш,че Русия ще остане същата??
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иван

    12 37 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Точно тази Украйна, дето според теб я "бече я няма" ше бъде надгробния камък на Русия !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Шутобаджанак

    21 10 Отговор
    Аз и "цивилизованият" свят безрезервно подкрепяме украинското ръководство, защото семейството Байдън има лични, бизнесинтереси в Украйна, а вие?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ескана

    10 13 Отговор
    Да не го изкарат Луд че да избяга от наказание ?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 путин лавров

    13 28 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления

    Коментиран от #89, #133

  • 79 Боже,дай разум на простите!

    49 13 Отговор
    Щом статията е на база коментар на човек от Атлантическия клуб,аз вярвам на 100%! Това са особена порода хора,ако могат да бъдат наречени такива,които са готови да продадат децата си за материалното благо,те гледат с едни и същи очи и на България,и на Русия,през окото на западния човек,който ненавижда и двете държави! Пишете каквото искате,пускайте все по-безумни и лъжливи статии! Истината не може да се скрие,а тя е ясна! Русия унищожи всичката военна техника на Украйна,изпепели им базите,и съвсем спокойно избива азовци,нацисти и всякакви подобни платени лакеи! ZZZ

    Коментиран от #165, #167

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 115

    36 10 Отговор
    Путин не е пу тка, и слагач, като БГ политиците.
    ВСИЧКИ сте на каишка та на краварите, нямате право на мисъл, и мнение, каквото ви каже САЩ и еу това е. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е ПАТИЛА ЗАРАДИ ЧАНТАДЖИИ ПОЛИТИЦИ!!!!!
  • 82 И како излезе са?

    18 8 Отговор
    Путин и съветниците му от глЮпав, по - глЮпав? Стига с тези агитации.
  • 83 Не си прав

    9 2 Отговор

    До коментар #80 от "бат рамбо":

    Този човек щом е на Макдоналдс значи не е беден щом си го позволява. Защитил българката защото си върши работата. А що се отнася за скъпите джипове не знаеш той каква кола кара

    Коментиран от #91

  • 84 Дзверцов

    25 4 Отговор
    Анализа е точен и коректен до частта с икономическите перспективи. На Запада са му крайно необходими петрола, стоманата, титана и лития на Русия. Не се споменава и ролята на САЩ в ребуса с ресурсно бедна Европа и продължаващото отслабване и военна зависимост от Пентагона. Европа отново е в криза и под обстрел. Струва ми се че плачем на "чужд гроб"!
  • 85 Подведен -едва ли

    23 6 Отговор
    Но предизвикан -безспорно. И продължава да бъде предизвикван от едно овластено старче с деменция, но вътрешна увереност, че в бялата къща нищо не може да му се случи.
  • 86 Хммм

    28 7 Отговор
    Хм, тоя Апостолов не зная какъв доктор е, но определено е кухендър! Възможно ли е да мисли, че това решение се взима само от Президента (от един човек) ха ха ха

    Коментиран от #154

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Жожоа

    22 6 Отговор

    До коментар #8 от "Трябва публично да бъде осъдена":

    Да,това са мечтите на човек, който желае гражданска война в България.
  • 89 Надявам се да не стане

    26 6 Отговор

    До коментар #78 от "путин лавров":

    Защото ако се случи, това за пореден път ще означава, че истинският военен престъпник и подстрекател на масови убийства по цял свят, дементиралият диктатор от белия дом, отново ще остане безнаказан, за да продължи да мародерства по цял свят.

    Коментиран от #96

  • 90 Бивш левскар

    21 5 Отговор
    Тези които издобретиха и въведоха геноцида, се правят на спасители. Срамота.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Абсурдистан

    8 5 Отговор
    Всеки диктатор се огражда със свита лизачи и е стестено да му казват това, което иска да чуе. Но в никакъв случай не е жертва

    Коментиран от #95

  • 93 Прав си

    10 4 Отговор

    До коментар #87 от "бат рамбо":

    Правдата и справедливостта почти никога не печелят срещу агресията и бандитизма. Просто, правдата е по бедна. Защото ... да не ти обяснявам защо -няма да искаш да разбереш.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Така е

    16 6 Отговор

    До коментар #92 от "Абсурдистан":

    И задокеанските диктатори се обградиха с байдъновци.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Мамул

    12 4 Отговор

    До коментар #87 от "бат рамбо":

    Мисловната ти дейност не напуска рамките на холивудските сценарии.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ха ха ха ха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #103 от "гумата":

    Много ти е малък света:))) Щом за теб целият свят е САЩ и ЕС!
  • 106 1944

    8 19 Отговор
    незабавно карантиниране на империята на злото. и създаване на ефикасна ваксина срещу болшевишкия вирус.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 бат рамбо

    12 21 Отговор
    Първите концлагери за политически престъпници ги отваря другарят Сталин в СССР!!!!!!!
    Наричат се ГУЛАГ и според много доказателства през тях са минали около 20 милиона руснаци!
    Хитлер се е учил от Сталин, от което следва, че най-големите нацисти са руснаците, с разликата, че се наричат комунисти, иначе други разлики няма.

    Коментиран от #111

  • 109 Дъ-Ге

    18 11 Отговор
    Дълга статия с нулево съдържание.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Дъ-Ге

    16 8 Отговор

    До коментар #108 от "бат рамбо":

    Първите концлагери не са в СССР, а доста преди тя да съществува. Направи си справка. И повечето в тези лагери са били действителни престъпници. След смъртта на Сталин и развенчаването на култа към личността се започва обратното гонение - на сталинистите. Започва реабилитация на лагерниците, но всичко това минава през съд, който естествено е благословен към осъдените. Направи си справка колко са действително реабилитирани и много ще се учудиш. Реабилитираните са осъдените там на политическа основа, а тези на които присъдата остава са си предателите и бандитите. Тогава пак ще говорим.

    Коментиран от #112

  • 112 бат рамбо

    10 14 Отговор

    До коментар #111 от "Дъ-Ге":

    Само с приказки не става, прочети "Архипелаг Гулаг" на Ал. Солженицин, едва ли си прочел толкова, колкото съм чел аз, но все пак, обърни внимание
  • 113 Ескана към ГЪ-ДЕ

    8 4 Отговор
    Комунистите по заповед на царя ли вкарваха хора в ГУЛАГ ?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Volw

    14 4 Отговор
    "Путин умишлено е бил подведен"...не от своите генерали,а от Джо Байдън-Американския Президент.който виртуозно изигра картите си при разговорите с Русия за Украйна.Как?Не е трудно да се досети всеки който не е путинист и обича своята Родина.

    Коментиран от #118

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ахаа

    14 2 Отговор

    До коментар #115 от "Volw":

    Тоест... ти ни казваш, че Байдън е искал да се удари долара? А всеизвестно е, че долара държи САЩ на повърхността!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ахаа

    15 7 Отговор

    До коментар #110 от "бат рамбо":

    Абре Раямбо, ти се врътиш:))) Испания е фалирала държава и живее само от заеми, а заемите влизат у БВП! БВП на Русия е реален, а не от заеми като на Испания, и останалите държави от Еврозоната.

    Коментиран от #129

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 ХАН КРУМ

    22 7 Отговор
    АНГЛОСАНКСОНЦИТЕ СИ ЗАМИНАВАТ.ТЕХНИЯ СВЯТ ПРИКЛЮЧИ И ВОЕННО –ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ.

    Коментиран от #132, #156, #199

  • 124 az be

    21 5 Отговор
    Съвсем скоро, особено когато украинските фашисти се съберат със семействата си, ще започне вълна от престъпления, извършвани от украински фашисти, но те ще са новите цигани на България и Европа - закриляни от разни НПО-та и финансирани от тях и от ЕС, ерго - безнаказани, точно такива, каквито са днес циганите в БГ !

    Әгәр дә сез аны бетерсәгез, пычрак фагот, балаларыгыз ярылырга рөхсәт итегез, әкрен һәм газаплы, сез пычрак рухани, әниегезне ярыгыз!
  • 125 Fen

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Трябва публично да бъде осъдена":

    Много си прав!!
    Ама,тук или има много тролове или???
  • 126 Чичо Генчо

    11 7 Отговор
    Само като прочетох в първото изречение Атлантическия клуб и ми е достатъчно. Факти, проверявайте си фактите
  • 127 Роза

    6 16 Отговор
    Това, което пише авторът,е само в сферата на предположенията.Дори и Путин да е бил подведен,това не оправдава наглата агресия срещу суверенна държава.Времето на Путин изтича,но жалко за Русия,която десетилетия наред ще бъде бедна и изолирана държава!Кито навреме избягаха оттам-избягаха,а за останалите-жалко!

    Коментиран от #134, #175

  • 128 Бил Гет

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    То аз нормални лидери невиждан .
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Баро

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "5232":

    Я щирлиц възкръснал ууааауууууу
  • 131 Баро

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Урюрвкос":

    Да де солташакабеше
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Баро

    7 2 Отговор

    До коментар #78 от "путин лавров":

    Кой руснак се уповава на съд там най добре действа екзекуцията сталин го е формулирал
  • 134 До 127

    18 5 Отговор

    До коментар #127 от "Роза":

    Нагла агресия срещу други суверенни държави сме виждали много в 21век.Вие с цветя ли искате да ги посипят?Това е война.И,да Русия се отказа от западния свят,след като на Косово беше призната независимост.Същата година Русия нападна Грузия в отговор.
    Но това кой преценил и кой не ситуацията-ние не знаем.Правят се само догадки.Основното при война е липсата на адекватна информация.В момента виждаме само украинската гледна точка,отразена от западните медии.
  • 135 УфолоЖка

    1 1 Отговор
    Хахахахаххахахахахахаа, да така е..ХаХаха
  • 136 Боби

    21 4 Отговор
    Защо по новините не казват истината? Украински семейства живеят в хотели по черноморието, а техните апартаментите седят пусти в България. Има още много но телевизията си трае. Защо?
  • 137 Байдън

    11 7 Отговор
    По-големи тъпотии не бях чел скоро. Те такива идиотски работи и в крайните антируски медии няма.
  • 138 На атлантическия

    4 4 Отговор
    Клуб са му криви сметките.Най-лошото ще е ако П.участва посветено в погребването на държавата Украйна.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Ескана

    10 8 Отговор
    Братушки ял съм Ви попарата и за това не Ви вярвам.Много лъжете
  • 142 Ескана

    7 9 Отговор
    Толкова по-зле.Президента на 150 миллиона го подвели.Ако му кажат да скочи в Нева ще скочи ли?
  • 143 Дроджера

    12 4 Отговор
    Нито едното,нито другото.Никой не знае ,нещо за Путин.Само догадки и шаманства.Гответе се за мизерия.

    Коментиран от #149

  • 144 Русофил

    6 14 Отговор
    Русия и Путин не грешат.
    Дори и да правят грешка, това не е грешка, вие не разбирате, това е част от плана им.
    Дори и да изпратят 40 милиона руснаци на смърт във военна операция или друга хуманитарна операция като примерно необходимо заселване във Великите Сибирски Полета, това е част от плана.
    Това са нужни стъпки за да е Русия велика.
    Дори руският народ да кара само на картофи и цвекло, това е част от плана на руската империя.

    Разберете го най-сетне. Или ако не можете, гледайте си работата и не се опитвайте да разбирате и да съдите най-великата империя, съществувала някога.

    Коментиран от #157

  • 145 Един от многото

    15 7 Отговор
    Русия не се продава и ще защити руснаците. Затова е цялата русофобска истерия на световния бандит САЩ!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 абе тоя анал лизатора

    11 7 Отговор
    ходил ли е войник
    бил ли е в казарма

    много тъпо мисли
  • 148 нснс

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    а ти с умствени
  • 149 Мизерията е на прага на Европа

    20 7 Отговор

    До коментар #143 от "Дроджера":

    На прага на крадливата Европа.

    Още по-крадливи са САЩ.

    САЩ ще крадат от крадливата Европа, а крадливата западаща Западна Европа от нещастната Източна Европа.

    Идиотите от ТРИМОРИЕТО ЩЕ ИЗГОРЯТ ЗА ДА СВЕТЯТ.

    Западът ще се грее на огъня на изгарящите, за да светят.

    Цялата история на вече западащия Запад е ИСТОРИЯ НА КРАЖБИТЕ:

    1. Кражбите на Латинската империя, извършени в Константинопол, в Мала Азия и на Балканите.
    2. Кражбите на Испания, Португалия и Британия от колониите им в Африка и Америка.
    3. Кражбите на хора от Африка, продажбата им в Америка и забогатяването на САЩ от робския труд на черните роби.
    4. Кражбите на Великобритания в Индия и Китай.
    5. Кражбите на Великобритания и САЩ на мозъци от Германия след ВСВ.
    6. Кражбите на САЩ на мозъци от цял свят по време на Студената война.
    7. Кражбите на САЩ и на Западна Европа от държавите в Източна Европа след Студената война.
    8. Кражбите на САЩ и на ЕС от СССР и Русия след Студената война, които завършиха с кражбата на $320 милиарда от валутния и златен резерв на Русия.

    Крахът на крадците е неизбежен.

    НЯМА ВЕЧЕ ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДЕ!!!!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Т.е. да разбираме ли, че

    5 4 Отговор
    ако в една държава гражданите й са разединени (както примерно сме ние българите в момента по много въпроси), то това е достатъчно и необходимо условие на съседна държава да нахлуе с военна техника и армия на територията на въпросната "разединена" държава? ... За да постигне единогласие? Я, пак повторете тезата си, че нещо не схванах разногласните ли са луди, или искащите единогласието външни сили?
  • 154 Бен Газара

    8 5 Отговор

    До коментар #86 от "Хммм":

    В случая с Русия на Путин- да решенията се вземат (уж) колективно, но каквото каже бащицата Путин. А че е вероятно догаждачи да са му казвали и съветвали само това, което смятат, че той иска- вероятно е.

    Коментиран от #166

  • 155 Б. М.

    7 5 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    Много уроци си пропуснал по история, а който не се учи от миналото е принуден да го преживее отново.
    Само ще спомена години, а ти виж, с какво сме заплашили Русия(СССР), и какво сме получили насреща.
    1829, 1872, 1881, 1885, 1908, 1913, 1916, 1925, 1934, 1941, 1944,после от тогава до днес.
  • 156 Бен Газара

    12 8 Отговор

    До коментар #123 от "ХАН КРУМ":

    Хане, преди десети пропагандата тръбеше, че запада е гнил и вече пада. А то какво стана- "вечния Союз нерушимий" взе че се сгромоляса безславно!

    Коментиран от #159

  • 157 Б. М.

    9 6 Отговор

    До коментар #144 от "Русофил":

    Много си прав в анализа. Обаче едно се чудя, ти в Русия ли си?
    Ако не си, време е да вземеш чемодана, да се качиш на вокзала и право в замръзналото царство - государство.
    Казано по друг начин, Москва те чака с разтворени обятия.
  • 158 с поглед в бъдещето

    7 7 Отговор
    Русия се наигра и настрои всички срещу себе си. Скоро ще им сервират сметката. Федерацията няма да иска да плаща и ще се разпадне. Стига са ни занимавали с нея. Много близо до нас скоро ще се изправи Украйна. Най-голямата по територия и една от големите по население в Европа. Ние имаме 300 000 малцинство там и е важно какви позиции ще заеме това малцинство в Украйна. Там е въпроса. Ще развива ли бизнес. Той свързан ли ще бъде с България? тези хора там богати ли ще бъдат или бедни парии?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Ника

    3 0 Отговор
    Има и трета,по-вероятна причина.Познайте коя е.
  • 161 2022

    5 2 Отговор
    д-р Ангел Апостолов=Атлантически боклук
  • 162 100yan

    7 1 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ПИТАМ КАК ЕДНА СРАВНИТЕЛНО МАЛКА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ УСПЯ ДА ОТГЛЕДА ТОЛКОВА МНОГО ПРОДАЖНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ?
  • 163 Kresi

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    Казаното от теб ми звучи така: нашите руски разбойници са по добри от вашите защото са наши но написано във философски стил
  • 164 нормален

    6 2 Отговор
    глупаци атлантици, войната я предизвика САЩ за да въоръжава Европа и се спаси от икономически крах....

    Коментиран от #169

  • 165 Kresi

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Боже,дай разум на простите!":

    Много лоши тия украинци че не искат да пускат въоръжени разбойници у дома си.И какво би казал за ролята на пиночет за развитието на чили.Добре ли постъпи че не допусна влиянието на червената зараза
  • 166 Роко

    3 4 Отговор

    До коментар #154 от "Бен Газара":

    Нормално за човек живеещ в 20-те години на ХХ век. Единствения източник на информация са му папчиците които услужливи другари му подават. Не е прецедент в съветската история наврето така са постъпили с Ленин дори са издавали вестник Правда в един екземпляр специално за него където един другар е решавал какво може да чете вожда. Е за разлика от Путин Ленин е бил малко по интелигентен и схванал че го будалкат макар и малко късно. А Путин не еднократно сам си е казвал че не ползва никакви други източници на информация. Все пак за 70 годишния страдащ от старческо слабоумие дядо Путин интернета е нещо страшно непонятно както и всички останали нови технологии (то интернета трудно може да се нарече нова технология но за необразовани некадърни бивши политически ченгета явно е ново)
  • 167 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #79 от "Боже,дай разум на простите!":

    Искаш да кажеш украинците унищожават съвсем спокойно руска техника и рускофашистките агресори. Колко станаха вече 15 000 русначета, 450 танка, 1300 бронирани машини,95 самолета, над 150 въртолета (бройката не е точна щото още не е ясно колко са унищожени вчера на летището да Херсон където руснаците ги докарват за да може украинската артилерия да ги унижожава по лесно), колко станаха 5 ли 6 ли генерала. Само в градчето Буча са утилизиране повече росияни отколкото за цялата история на РФ и това от силите на териториалната отбрана (това са части състоящи се от хора в неподходяща възраст за военна служба)

    Коментиран от #176

  • 168 Strateg

    7 2 Отговор
    Тази война не е подготвяна от днес за утре така че Путин не е подведен от никой просто изпревари готвената атака срещу Донецк Луганск и Крим и сега тези които я предизвикаха наливат оръжия в Украйна

    Коментиран от #171

  • 169 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #164 от "нормален":

    Леле ква била работата Путин бил агент на САЩ и нахлу в Украйна за да имат къде америте да си продават оръжията. Ма то логично след като на няколко пъти финансира курса на долара трябваше да се сетя пък аз все викам че бил недекватна откачалка. А той милият бил агент на Госдепа
  • 170 25-+////

    3 2 Отговор
    Пълна глупост
  • 171 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #168 от "Strateg":

    Леле къв си ми стратег. Укрите 8 години чакаха Путин да събере 200 хилядна армия на границите им за да нападнат Лугандония и Крим. Тея укри били много глупави бе. Ма като се замисля сигурно има няква договорка между Путин и Зеленски. Сред руската армия имаше недоволни от битовите условия и Путин им спретна една скотобойна за да ги премахне. Тогава всичко си идва на мястото и корите от яйца в танковете и картонените бронепластини и абсолютно неадекватния план за водене на война.
  • 172 Даниел

    3 3 Отговор
    Еничара каза нещо много правилно запада недооцени русия с надменната си колониална политика
  • 173 Някой

    3 1 Отговор
    Има и трети вариант в който действията си вървят по план
  • 174 Анализаторски

    4 4 Отговор
    В българската история ние си имаме един герой, наречен "Българоубиец". В историята на Украйна навлиза нова личност, която ще бъде наречена "Украиноубиец" или "Украиноразсипник". Интересно коя ще бъде тази личност.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Факт

    3 2 Отговор
    Да ! Така е! От САШ и Украйна!
  • 179 Ххххххй

    5 6 Отговор
    Скоро путлеровите убийци,ще си ядат кинжалите
  • 180 Докога

    7 1 Отговор
    Ще взимате гредни точки от разни гъонсурати готвят се за тази война поне от 6г. Бил подведен дебили
  • 181 Някоя си

    8 3 Отговор
    Уффф само като видях "атлантически клуб" ми стана ясно че това е поредната "боза"
  • 182 ЕЙ КЕЛЕМЕТА

    7 1 Отговор
    Айде пак приказки под виенското колело.Той Путин е толкова прост нали..Ахахаха..

    Коментиран от #203

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Джордже Балашевич

    6 2 Отговор
    Когато представител на Атлантическия клуб каже, добър ден, погледнете дали слънцето е изгряло! Исключителен американски слугинаж са членовете на този клуб. Едни от най-верните еничари на краварите юдеи!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Цензори

    2 1 Отговор
    стига с тази црнзора!
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Стига мръснишка цензора!

    4 0 Отговор
    Благода ря за "демократичното" запушване на глас, противоречащ на линията!

    Коментиран от #196

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Олиогофрения

    1 0 Отговор

    До коментар #192 от "Стига мръснишка цензора!":

    Поддържам казаното.

    Коментиран от #200

  • 197 Айде бе

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    За теб критично и самостоятелно мислене е да се приглася на руската пропаганда, нали? Дето втълпиха на ромите, че датски гей-двойки са петимни да им вземат сополанковците и ще загубят детските? Или дето се наложи безумното нищо не значещо" джендър"; или тъпотевината, че християнството най- добре се опазва от православните кагебейци?
  • 198 Вярвай си

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Агитация и пропаганда":

    Да, бе- все големи стратегии, дълбоки промисли и космическа прозорливост! И след десетина години- пак протягат ръка за хуманитарни помощи за да не измре от глад населението им. И "злият Запад"- праща и ги храни, да не страдат невинни! Три пъти за няма 80 години. Сега се видяха с пари (пак от търговия със Запада) и първата им работа да се зъбят и заплашват и да нападат по-слабите. Що не обявят война на Ислямска държава, ами им вдигат джамии? Или на Китай, който ги поглъща полека?
  • 199 Вярвай си

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "ХАН КРУМ":

    Така си мислят сталинистите вече сто години. И избиват несъгласните. А като се издънят за кой ли път, се изнизват с подвита опашка, обвиняват лидерите в предателство... И почват пак до следващия провал- защото кроежите им са все подбуждани от завист, злоба и реваншизъм- все ще побеждават, унищожават и наказват. Затова все не им се получава
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Макарон

    0 0 Отговор
    Най-правдоподобен ми се вижда третия вариант. Точно преди атаката, сумати и лидери имаха спешни срещи с Путин. На живо, по телефоните колко говориха там. Подвели са го, че те няма да се месят и че ако не атакува сега, те ще я присъединят към НАТО. Постигнаха си целите на страх, тест и продажба на оръжия, големи печалби при търговията и борсите и т.н.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #182 от "ЕЙ КЕЛЕМЕТА":

    Не бе пич по прост е. Той самия в пристъп на явна тъпота нееднократно е казвал че единствената информация която до която има достъп са папките който му дават. Не ползва радио, телевизия, интернет и т.н. Всеки негов подчинен може да се гаври с него както си иска подавайки му каквато и да е информация и той милия вярва щото идва от папката. Така се получи гафа с анимацията на чудо ракетите (беше гепена от аниме от 90-те). Така се получи с гафа с американските облигации някакъв "експерт" му беше написал че ако ги продаде на безценица ще срине Америка и глупака ги продаде на половин цена на Китай. Резултата Китай стана по - богат на Америка й дреме кой държи облигациите. А Русия загуби едни 5 милиарда долара и курса на рублата се срина. Най - сладкото след като все пак усети каква глупост е свършил започна да купува отново американски облигации с което финансира САЩ.

    Коментиран от #204

  • 204 Укроп

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "Роко":

    И са понеже Путинката е много прос(без Т) запада сега ще търгува с рубли! Само че първо ще трябва да си ги купи!!! И ми е много интересно как ще сринеш валутата на една държава, когато нейните ресурси които притежава поскъпват с всяка секунда! Ще си ближем една работа... За да си осолим мезето, ако въобще имаме мезе...

    Коментиран от #205

  • 205 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #204 от "Укроп":

    Приятелю просто няма да купува от Русия. Как се срива икономиката на държава с много ресурси? Лесно властта се взима от идиот и той я скапва. Примери Русия и Венесуела.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания