Last news in Fakti

27 Март, 2022 11:08 1 435 6

Иран твърдят, че са близо до ядрена сделка. САЩ: Не е вярно

  • иран-
  • ядрена сделка-
  • сащ

Камал Харази каза на Форума в Доха, че Вашингтон трябва да извади Корпуса на гвардейците на Ислямската революция от списъка си с терористични организации, защото по думите му това е национална армия и е неприемливо да е в този списък.

Иран твърдят, че са близо до ядрена сделка. САЩ: Не е вярно  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Високопоставен съветник на иранския върховен водач заяви днес, че неизбежно ще има сделка по ядрения въпрос между Техеран и световните сили. По думите му обаче това може да стане само ако САЩ покажат политическа воля, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Камал Харази каза на Форума в Доха, че Вашингтон трябва да извади Корпуса на гвардейците на Ислямската революция от списъка си с терористични организации, защото по думите му това е национална армия и е неприемливо да е в този списък.

Американският специален пратеник за Иран Робърт Мали обаче опроверга думите на иранеца, че двете страни са близо до сделка. Той заяви на същата проява, че Вашингтон ще остави в сила санкциите срещу гвардейския корпус, предаде Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядрено ракети

    5 1 Отговор
    В ръцете на праволинейните, е като слон в стъкларски магазин!
  • 2 Ротшилд

    8 0 Отговор
    Не съм прочел цялото съдържание на сделката все още. След това ще я одобрим с брат ми и ще я гласуват моите слуги.
  • 3 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Ционистите да му мислят, какво е Ядрен Иран и как ще гризкат дръвчето Справедливо.
  • 4 Европеец

    14 0 Отговор
    Ядрена Персия на хоризонта. Евреите ще търсят нова обетована земя...
  • 5 Жорж

    0 0 Отговор
    Крайно време беше да ги ползват със здраве по САЩ
  • 6 Да,бе

    1 0 Отговор
    Какво неясно има!Хората са казали,че ще има сделка със световните сили,т.е.Русия и Китай.Краварите къде се слагат,като ги няма в класацията.