Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Април, 2022 08:14 3 067 62

Русия твърди, че е унищожила 125 украински самолета

  • русия-
  • самолети-
  • украйна-
  • война-
  • игор конашенков-
  • танкове-
  • руска армия

Тези данни бяха оповестени от Министерството на отбраната на РФ

Русия твърди, че е унищожила 125 украински самолета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв от украинска военна техника, който се подготвял за прехвърляне в Донбас. Това съобщи в четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от "Интерфакс", предаде News.bg.

Той изнесе и данни колко единици военна техника е унищожила Русия досега. "През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара резервите, предназначени за прехвърляне на група украински войски в Донбас беше унищожен. Руските въоръжени сили блокираха напълно селището Новомихайловка и започнаха да го "прочистват от националисти", каза Конашенков. По думите му, "при преследване на отстъпващите части на 54-та механизирана бригада на украинските войски, части на руските въоръжени сили блокираха населеното място Угледар и сега водят бойни действия".

Още новини от Украйна

"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 в близост до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, включително два - "Байрактар ​​ТБ-2" в районите на населените места на Кривой рог и Труда", каза Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с боеприпаси, две реактивни системи за залпово стрелба, както и 12 крепости и райони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни съобщиха, че по време на специалната операция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

"Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специална военна машина техника", каза Конашенков. Русия призна и за значителни свои загуби във войната. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Песков нарече конфликта в Украйна трагедия и продължи да обвинява военните на Украйна, че поставят цивилните в опасност и ги използват като жив щит. На 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че по време на специална операция в Украйна са загинали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също така заяви, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и подчертава, че Западът трябва да е наясно с факта, че светът е по-голям от САЩ и ЕС. Говорителят на Путин отрече Русия да е извършила военни престъпления в Украйна, като каза, че "живеем в дни на фалшификати и лъжи". Той настоя, че цялата ситуация в Буча, където на снимките се виждат много убити украински цивилни, е "добре подредена инсинуация и нищо друго". "Ние отричаме, че руските военни могат да имат нещо общо с тези зверства", каза той пред Sky News.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веднага

    40 9 Отговор
    Да питаме Zеления верно ли е !

    Коментиран от #5, #6

  • 2 БОЛШЕВИК

    56 14 Отговор
    Идва края на неолибералния престъпен запад и капиталистическата му идеология, която затри за 32 години половин свят!
  • 3 Пеник

    43 16 Отговор
    Слава Русия

    Коментиран от #21

  • 4 Опаааа

    53 16 Отговор
    Руската армия е заловила командващия сухопътните войски на НАТО генерал-лейтенант Роджър Л. Клутие близо до Мариупол с цяла група натовски офицери.
    Други източници съобщават за смъртта му, САЩ и НАТО все още не са коментирали.
    Съобщава се, че и още много офицери на НАТО от Франция, Германия, Великобритания и „неутрална“ Швеция са в Мариупол в Азовстал.
    Те дори се опитаха чрез посредници да преговарят със силите на Руската федерация за осигуряване на коридор за евакуация.
    Други източници съобщават за смъртта му, САЩ и НАТО все още не са коментирали.

    Коментиран от #15, #22, #29

  • 5 Пешо

    45 9 Отговор

    До коментар #1 от "Веднага":

    Наскоро даваха биографичен филм за Едуард Сноудън. Проучете историята му и ще видите какви "приятели"са САЩ
  • 6 Пешо

    59 12 Отговор

    До коментар #1 от "Веднага":

    Преди фейка с клането в Буча от бандата на Азов на Боцмана-на 30 руските войски се изтеглят. на 31 нацисткият кмет селфи се хили по улиците няма трупове. На 31 от южната част продължават обстрелите от нацистите на Азов в Буча. На 31 журналист от Ви Велт снима улиците на Буча и ги ентирвюира, намя мъртви, хората казват руснаците помагаха.На 31 и 1 вършеят нацистите на Боцмана. На 2-ри-3-4 излизат по медиите снимки на убити с бели ленти. Без имена, без кои са, нищо. И точно, когато излязоха зверствата на нацистите на Зеленски със стрелбата в капачки колене и убиване на руски пленени, от хуманитарни части с бели ленти. Не вярвам на една дума и снимка, видео на нацистката хунта на Зеленски, Порошенко, Ющенко, Тимошенко, Кравчук, Кучма-банда нацисти, завзели незаконно властта с преврат 2014, стреляха по собствения си народ Майдана, гориха живи хора, кастрираха пленени още в Донбас, убиваха деца, горяха православни църки, попове и биеха православни. Горяха българи в Одеса. Рязаха пръсти и гориха свастики по телата на млади жени.
  • 7 неможе да бъде

    39 5 Отговор
    Еййййй ! Стига бе ! Да напишете такава статия за Русия в вашия сороскивесник !Не може да бъде това !
  • 8 Бацо Гацов

    9 30 Отговор
    Тоя лъже, та се кине. Нали още оняден беха свалили последния Байрактар? Кво, да не ги копат тия Байрактари . Айде бе.. Иукраински хеликоптери летят налево и надесно, а беха уж ги свалили всичките...Лъже тоя, та се кине..
  • 9 Вашето мнение

    42 12 Отговор
    1351 убити братушки срещу 30 000 урконацисти въоръжени и обучавани от страшното нато. Визши офицери на нато са блокирани в Мариопул и им сменят памперсите през час. Точно за това е рева на пикльото макрон, руснаците да пуснат хуманитарна френска помощ там.

    Коментиран от #58

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реално

    40 7 Отговор
    Ами щом Зеленски реве постоянно за танкове и самолети пред целият свят-май съм склонен да вярвам на рашаните....
  • 12 Aлфа Bълкът

    14 26 Отговор
    Светът бил по-голям от ЕС и САЩ, ама ЕС и страните които си сътрудничат с тях и са срещу Русия съставят 70% от световния БВП!

    Коментиран от #26

  • 13 Behemoth

    9 19 Отговор
    Тия и те умножават по десет...толкова техника има ли в Украйна бе...

    Коментиран от #17, #47

  • 14 НЕ ДУМАЙ 😂

    11 17 Отговор
    ЧЕ НАЛИ ПРЕДИ МЕСЕЦ и ПОЛОВИНА БЕШЕ УНИЩОЖЕНО ЦЯЛОТО..ВВС НА УКРАЙНА?!!😂 ИЛИ КАТО... 10-то ПОРЕД..."ПРЕВЗЕМАНЕ" НА ГРАДЧЕТО.. МАРИУПОЛ?!?😂😂😂
    100-на хиляди орки унищожени,ранени и Пленени ЗАРАДИ...една обсада на градче с размерите на Пловдив?!?!?😂
    Еххххххх... путик... путик 😂
  • 15 JEFF

    11 23 Отговор

    До коментар #4 от "Опаааа":

    В руските медии пише , че светът е свършил и са останали само Раша , Северна корея и Китай за да ги използува . А дали е така , кой , кой ще им каже ? Време е ЕС и САЩ да ги накаже . Путин е УБИЕЦ !
  • 16 Сандо

    22 3 Отговор
    Слушайте Зеленски и Арестович,от техните уста се лее истината както водата от Ниагарския водопад.Не ни занимавайте с кремълска пропаганда.И докога ще чакаме руски бежанци,след като Украйна печели войната - искаме и на тях да им помогнем?

    Коментиран от #32, #49

  • 17 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Ами тя не е само на Украйна ‼️ Там Бат Натю изсипва всичкото оръжие останало от Варшавския договор ‼️
  • 18 Човека КоZа

    20 8 Отговор
    Иначе ако трябва да вярваме на Наркоманът утре бандеровците ще маршируват на червения площад под знамена със свастики.
    Z
  • 19 незнайко

    19 1 Отговор
    125 унищожени самолета ! Мале колко части има за ремонт на другите ! Ние се борим и плащаме луди пари да имаме поне 12 самолета ! Света вече премина на дронове, но ние сме ТРАДИЦИОНАЛИСТИ !!!
  • 20 Doni Brasko

    6 11 Отговор
    Като знаем колко лъжи в минута изричат ватниците нищо чудно около 30% да е истината
  • 21 Майна

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пеник":

    Да се изтрие ! Махайте такива вредни послания .
  • 22 Хахахахахахахахахах

    4 11 Отговор

    До коментар #4 от "Опаааа":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, ТОВА ОТ ТРИБУКВИЕТО ЛИ СИ ГО ИЗСМУКВАТЕ :D , блажени да са вярващите. Господи прости им, че са българофоби!

    Коментиран от #37

  • 23 Огромни заеми Зеленкен

    23 7 Отговор
    Крайна като икономика е загинала. Как ще ги плащат тези заеми за оръжия? Ами завода за ракетни двигатели, дължат на Китай над 3 милиарда долара. Харков институт отиде. 2 АЕц-от общо 4 са в ръцете на Русия. Отиде им Азов Стал. Отидоха въглищата Донбас. Отиде им износ на пшеница.Отиде им излаза Черно Море. Скоро и Одеса. Какво правят крайнците. Нормални ли са. Да спират с кланетата на рускоезични. В крайна сметка тази земя им е подарена от Русия. Хмелницки, една област подарена от Русия, Ленин, Сталин, Хрушчов. Вярно е, че САЩ имат интерес руснаци да убиват руснаци. Ами ако Русия се ядоса след поредната провокация на Азов и обстрелва цяла Западна Крайна до границата с Полша. Ще останат и без другите два АЕЦ и картофена нива. Толкова ли няма разумни хора в Крайна да сключат мир и да престанат да избиват нацистките банди рускоезично население?

    Коментиран от #36

  • 24 Само питам

    8 1 Отговор
    абе къде е АУУУУУУ ?

    Коментиран от #42

  • 25 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    4 13 Отговор
    БЕЗаналоговите пидори и БРАТУШКИТЕ на КОЗОЕБА РАМаЗАН ЦИГАНИНА КАДИРОВ задържаха ли Зеленски и Бандерите?!?
    За едни...треперещи от злоба копейкаджийчета - геюве..питам

    Коментиран от #31, #44

  • 26 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Bълкът":

    Дядо продава кило ябълки в България за 2 лева и кило ябълки в САЩ за 10$ ‼️ За един БВП ми е думата ‼️

    Коментиран от #45, #48

  • 27 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 17 Отговор
    И по 100 на ден да сваляте,Все тая!!!там всеки ден влиза оръжие и то по толкова колкото трябва.Шансовете на русия са много добри.......да загуби държавата си.С тази война русия се погуби.вече е късно за реми,само атомът може да заличи ВСИЧКО!!!Включително простотията на кремъл!за 40дни 125самолета....по колко на ден....А,колко бяха преди войната???Колко са сега...Пишете колкото да не заспите.Отивам да плащам на държава бг за свободата ни!!!
  • 28 Русия да твърди каквото си иска

    7 15 Отговор
    Нали орките до поседно лъгаха че няма да нападат Украйна! На такива как да им се вярва.

    Коментиран от #39

  • 29 Бухахах

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Опаааа":

    Ти с какво си се почерпиш бре слаботочков мозък??
  • 30 Окупантъй сдохнут

    3 10 Отговор
    Свалили топчета..затова космическото командване на ушанките не лети над Украйна
  • 31 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор

    До коментар #25 от "Само минавам ама саде да..попитам ..де..":

    Абе и аз питам Ze охраняват ли го янките или го държат като заложник ‼️ Ако не си гледал в нета , как охраната му носи наопаки флага на ръкава си и говори без акцент "стоп хиър , "стоп нау" - виж ги ‼️
  • 32 JEFF

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    А , не , ако има руски бежанци да отиват в Северна корея. Те нямат работа в Европа .
  • 33 Смях

    5 16 Отговор
    Русия се радвала на доверието на по-голямата част на света? Е, тия хора или напълно са превъртели или вече лъжата я нямат за нищо. Северна Корея, Еритрея и Беларус ли са по-голямата част от света бе, рашисти ниедни?

    Коментиран от #35

  • 34 😃😃😃

    13 2 Отговор
    А България има 4 и иска да ги подари на Украйна, че да остане само с американски на снимка👍😄😄😄
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Рихард Зорге

    6 12 Отговор

    До коментар #23 от "Огромни заеми Зеленкен":

    Ще ги плащаш ти и децата ти .После пак обичайте Раша .

    Коментиран от #43

  • 37 0001

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахахахахахахахах":

    КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕ Е НАЙ ДОБРЕ.СЛЕД МЕСЕЦ ДВА ЩЕ СИ ГРИZZZЕШ НОКТИТЕ ОТ ЯД.
  • 38 Иванушка  🇷🇺

    7 17 Отговор
    От три дена на фронта НИЩО, нещо нищо не става и от вчера почнах да се притеснвам. Тия 125 самольота Запада бързо ще ги компенсира Десеторно ако умрЕлата Руска Панда мисли да спре офанзивата.
    А натам отиват нещата след гръмките фрази за Безаналогови оръжия, ДеМилитаризация, ДеНацификация и ДеГазация, руснаците направиха пълна ДеРусификация и като гледам накрая ще се ограничат с ДНР, ЛНР и малката ивичка земя която контролират в момента. Инак "плановете" бяха Грандиозни - Блицкриг за 3 дни, Половин Украйна и Черно Море Руски, Митрофанова Президент на България, Европа на колене. Уви - когато Русия се взе за сила, размаха криле и.....рухна. Крилцата се оказаха пилешки 😄😄😄

    Коментиран от #40, #52

  • 39 Укроорките Превратаджии от 2014 г.

    13 7 Отговор

    До коментар #28 от "Русия да твърди каквото си иска":

    Твърдяха, докато НациХохлия не се дислоцира дълбоко в Донбас 150 000 укронацистка армия, навлязоха в границите на Донбас, установени от Минските. Твърдяха, докато разузнаването на няколко държави не потвърди, че на 8. 03 укронацистите не готвят война в Донбас. Или да избиват руснаци за кефа на нацистката банда завзела с преврат властта 2014 г. Сигурно тази огромна армия финансирана, обучавана, въоръжавана да мрази и убива руснаци е седяла там да води мирни преговори с ДНР и ЛНР?
  • 40 0001

    15 5 Отговор

    До коментар #38 от "Иванушка  🇷🇺":

    МОМЧЕ УК. НИКОГА НЯМА ДА Е ДЪРЖАВА ТЯ ЩЕ Е ПОСТОЯНО ГРОБИЩЕ .
  • 41 Overkill

    16 4 Отговор
    Независимо дали ви харесва или не, единствената актуална информация може да бъде получена от военните сводки на руската армия, и то само тази, която те решат да предоставят на мисирките. Всичко останало е дезинформация, пропаганда и журналистика за дебили.
  • 42 Човека КоZа

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Само питам":

    При неговия патрон Степан Бандера 🤭⚰️
  • 43 Защо?

    22 5 Отговор

    До коментар #36 от "Рихард Зорге":

    Ние не купуваме оръжия от Русия, а от САЩ ф16 на чертежи- 6 милиарда, плюс 3 милиарда за инфраструктура, боеприпаси. Плюс от тази година 2% от БВП вноска НАТО -2милиарда и половина. Сметката общо 12 милиарда данък триене на зъби на САЩ. Няма ли да си ги платиш от собствения джоб. Никой не е питал на Референдум България, дали иска НАТО. Питайте, стиска ли ви? Гледай митинга на Възраждане, това е един много ядосан на НАТО народ. Няма да студувам зимата, и да не се къпя, за да удолетворявам "евроатлантическите ви джендъризми".

    Коментиран от #46

  • 44 Човека КоZа

    11 6 Отговор

    До коментар #25 от "Само минавам ама саде да..попитам ..де..":

    Бандери почти не останаха, зеления наркоман се е покрил в дълбок бункер, но съдбата му е предопределена. Бригадите на Кадиров се "грижат" за вдовиците на азов 🤭

    Z
  • 45 👏👏👏

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ко им обедняваш на тези, не им отваряй очите! Ако бяхме всички умни, няма да има търговия😉.
    Между двама умни бизнес нестава 😂
  • 46 Че ти

    5 10 Отговор

    До коментар #43 от "Защо?":

    Така и така не се къпеш. Като рашистките солдати

    Коментиран от #51

  • 47 😄😄😄

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Оказа се, че има! Стана обратното, Русия обезоръжи Европа и НАТО!
    Германия си изпразни складовете, САЩ са пратили по 10 джавилина на танк, за САЩ това е последният бой или умират!
  • 48 Aлфа Bълкът

    5 11 Отговор

    До коментар #26 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Виждаш ли колко си изостанал заради Русия и техния беден пазар и изостаналост в техногиите? Ябълките ти по-евтини, ама земята ти по-евтина, ама заплатата и пенсията ти и те са 10 пъти по-ниски!
    И ябълките в САЩ са $4,50 за 1кг и масовите тропически плодове са по-евтини от тях.

    Коментиран от #50, #56

  • 49 Гледаме Укронацистите на Азов

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    Гледаме мъртви, които възкръсват. Гледаме бременната фотомоделка, която каза, че укронацистите лъжат, интервю. Гледаме застреляните цивилни. Гледаме краинската 24, където военен лекар заяви, че кастрират пленени. Гледаме Крим 24 един краинец до лика на Айхман, призоваващ за убийства на деца. Гледаме украински селфита със стреляне в капачки на коленете на руски пленени, умиращи от шок с прерязани гърла. Гледаме момиче в училище, гуско говорящо с изгорена сватика. Гледаме кмета на Буча, който се хили на селфи и няма трупове. Гледаме Азов, на 31 и пъви март в Буча със сините ленти и питат тези не са с сини ленти, да стрелям ли. Гледаме видеоклипове в Буча на първи март, няма мъртви по същите улици. Лошото е че гледаме Краински медии и селфита, и това което виждаме е Абсолютно Зло. Гледаме как в БГ се веят знамена със свастики на Азов.
  • 50 0001

    6 4 Отговор

    До коментар #48 от "Aлфа Bълкът":

    ЗАЩОТО СА КОЛОНИЗАТОРИ И ЕКСПЛОАТАТОРИ .

    Коментиран от #54

  • 51 Ще ти се.

    13 4 Отговор

    До коментар #46 от "Че ти":

    Но стигне ли се да няма топло и душ за мен и близките ми, заради нацистките главорези на Зеленкен, бъди сигурен, че бързо ще бягате от България. Не пробвайте търпението на хората, прекалихте.

    Коментиран от #62

  • 52 Спряха изявленията 😉

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Иванушка  🇷🇺":

    Медиите по някога и вредата! Показаха, че свалят техника от кораб в Бердянск и укрите пратиха диверсанти
  • 53 Сър Пичук

    4 8 Отговор
    На рашистите вече не може да им се вярва абсолютно за нищо!!!
  • 54 Aлфа Bълкът

    6 8 Отговор

    До коментар #50 от "0001":

    РУСИЯ НЕ Е ЛИ КОЛОНИЗАТОР? ЯКУТИЯ, ЧУКОТКА, КАМЧАТКА, ДОЛУ ТАЛИБАНИТЕ - ДЕГЕСТАН, ЧЕЧНЯ и другите да не са Русия случайно? В Русия има 30 официални езика! Ама докато другите са колонизирали света, Русия завладяла пустошта!
  • 55 Хисторик

    9 5 Отговор
    1878 г Франция, Германия, Британия помагаха на турците срещу Руската армия в Рускотурската освободителна за България. След Априлското въстание западняците пак не искаха България да е независима държава.
  • 56 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор

    До коментар #48 от "Aлфа Bълкът":

    Виждам кой колко е изостанал, след като не можеш да разбереш смисъла на дадения пример за несъстоятелността на БВП в този му вид , а търсиш цената в някакъв магазин ‼️

    Коментиран от #57

  • 57 Aлфа Bълкът

    8 8 Отговор

    До коментар #56 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти даваш цената в някакъв магазин като пример! Какво произвежда Русия, смартфони, телевизори, коли поне среден клас, битова техника? Сигурно има някакво допотопно производство на собствени техники.
    Но Русия е изостанала технологично, инфраструктурно и промишлено от Запада. И защото си бил вързан към нея 60г, защото едва в началото на века започнахме да се откъсваме от Русия си изостанал и ти.
  • 58 Трета световна

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Вашето мнение":

    Ако има натовски офицери е Мариупол , то това е равно на обявена война от НАТО на Русия. Затова укритие три пъти напират да ги евакуират и все им свалят вертолетите.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Най после

    3 3 Отговор
    Най после информация от друга гледна точка.
    Писна ми от наполеоновските изригвания, че до дни Москва ще падне.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания