Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2022 18:22 3 580 84

Агресивна военна пропаганда: рашизъм като фашизъм

  • пропаганда-
  • русия-
  • руска пропаганда-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • фашизъм-
  • военни престъпления-
  • путин

След нападението на Русия над Украйна пропагандата на Кремъл е станала още по-екстремна

Агресивна военна пропаганда: рашизъм като фашизъм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От навлизането в Украйна насам Русия все по-често бива сравнявана с нацистка Германия. Бомбардировките на жилищни райони, родилни отделения и болници наистина напомнят на нацистките практики по време на Втората световна война, казва от Киев по телефона за АРД Йосип Циселс. Поради това председателят на еврейските общности в Украйна нарича това „рашизъм". Комбинацията от името на страната и думата „фашизъм" е широко разпространено понятие в Украйна - синоним на официалната пропаганда на Кремъл. Тя от своя страна постоянно изтъква, че е антифашистка и обосновава нападението срещу Украйна с това, че се бори срещу един уж неонацистки режим.

Със започването на войната тонът стана още по-агресивен, а посланията - още по-абсурдни. Масовите убийства на цивилни граждани в Буча и други предполагаеми военнопрестъпления незабавно биваха определяни като „провокации на украинските нацисти" и фейк новини – включително от председателя на Държавната дума Вячеслав Володин, от довереника на Путин Дмитрий Медведев и от руския посланик в ООН Василий Небензя. Същото се наблюдава и в държавните медии. Една телевизионна водеща се възмути, че американският президент Джо Байдън нарекъл Путин „касапин" - „butcher" на английски, което не било случайност във връзка със сходното наименование на града Буча. Списъкът с такива примери е дълъг.

Още новини от Украйна

Сбор от противоречия

„Господстващата идеология представлява сбор от противоречия", казва филологът Гасан Гусейнов. Той е напуснал Русия през 2019 година и е сред съоснователите на „Свободния университет" – онлайн академия за преподаватели, студенти, както и учени, на които им се е наложило да напуснат Русия. Както посочва Гусейнов, традиционният антифашизъм е чиста реторика, която безскрупулно се обслужва с националсоциалистически стилистични елементи. Така например Москва от години оспорва правото на съществуване на Украйна и клейми правителството, което било протежиран от Запада нацистки режим. Именно той извършвал геноцид срещу рускоговорящите в Украйна и затова би трябвало да бъде унищожен насилствено - точно както Хитлеристка Германия от победоносната Червена армия.

Методичността дава ефект: твърдението, че се води борба срещу нацизма в Украйна, се е вкоренило в главите и служи както вътре, така и навън за ултимативна обосновка на нахлуването в съседната държава.

Същевременно, както посочва Гусейнов, днешната идеология се обслужва и от съветските традиции. Например когато се твърди, че важна е не демокрацията, а единството на правителство, народ и армия. А критиците биват наричани „национални предатели", врагове, които трябва да бъдат смазани като комари - както призова индиректно президентът Владимир Путин.

„Двойно отравяне"

Нацисткият речник също се възприема без замисляне, казва Гусейнов. Външният министър Сергей Лавров каза, че Русия е изложена на „тотална война на Запада". Паралелно руското ръководство упреква западните държави, че използват нацистки методи спрямо Русия. Президентът Путин сравни забраната за изяви на руски творци на Запад с изгарянето на книги. Такава масова кампания за унищожаване на нежеланата литература е имало последно преди почти 90 години - от нацистите в Германия, посочи Путин.

Така се постига едно двойно отравяне, което се изражда в антисемитски прояви като случката с известния руски журналист Алексей Венедиктов, чието жилище в Москва осъмна със свинска глава пред входа. На входната врата беше залепен синьо-жълтият украински държавен герб с надпис върху него „еврейска свиня" (на немски). Очевидно някой е използвал антиеврейски лозунги, за да агитира срещу някакви предполагаеми нацисти.

Миналото и настоящето се смесват

Гусейнов въобще не е изненадан от това, че войната срещу Украйна бе наречена „специална операция". И Съветският съюз никога не е водил войни, а само е „помагал" на другите държави, за да предотврати завръщането на фашизма в тях. Така се казва и през 1968-а година при нахлуването в Чехословакия, и през 1979-а година в Афганистан.

Освен това руската пропаганда продължава рафинирано да смесва минало и настояще. Войната срещу Украйна продължава, а на девети май предстоят тържествата за края на Втората световна война. По хармонично оформените рекламни табла сега пише: „Пролет - денят на победата е скоро".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    39 17 Отговор
    Моето Шалом Веле пак знае истината.
  • 2 Последния Софиянец

    65 28 Отговор
    Нашите моряци са пленени от Азов.Казаха по Нова телевизия.Там фашисти ли са!?

    Коментиран от #25, #35, #46, #51, #59, #60, #64

  • 3 Иванов

    68 25 Отговор
    По-голяма пропаганда от ЦРУ Веле здраве му кажи
  • 4 ЛЪЖА. .И ИЗМАМА

    41 10 Отговор
    ЗАБЛУДА НА ПРОТИВНИКА 😆
  • 5 ХАХАХАХА

    63 14 Отговор
    Някой чете ли ги тези ЦРУ внушения? Хахах

    Коментиран от #16

  • 6 ПБФ

    50 9 Отговор
    Крайната военна пропаганда се прилага и от двете страни. А Велето залита и се включва в нея с немалко жар.
    Ако смятате че твърдата военна пропаганда, която произвежда само омраза и кара човешките същества да се уива тедни други - зпаочнете промяната от себе си!
  • 7 Ялова волЯ

    51 12 Отговор
    За съжаление правите така , че да има разлика между избитите от САЩ и Русия хора ! Защо ?

    Коментиран от #81

  • 8 Госあ

    57 19 Отговор
    До границата на Русия, НАТО няма да има ! С пропаганда или без пропаганда.

    Коментиран от #62

  • 9 Очевидно

    56 17 Отговор
    Поредно умствено изпражнение от DW.

    Коментиран от #13

  • 10 Илиев

    23 60 Отговор
    Рашизъм е фашизъм на квадрат. Изверги и мародери са путлеровия башибозук. Ще платят кръвопролитията с лихвите. Рашистан - Империя на злото!
  • 11 Х'У'Й'ЛО ШАЛОМО'В ПИ'Ч'КИН Е.. ОБР'ЕЧЕН

    14 45 Отговор
    ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЯЛ СВЯТ!
    САМОУБИЙСТВОТО Е...СПАСЕНИЕ ЗА НЕГО
  • 12 Теодоро

    38 11 Отговор
    Мазен Пасквил
  • 13 Хихи

    6 18 Отговор

    До коментар #9 от "Очевидно":

    Хубавичко ли си го похапна?...
  • 14 точно

    39 9 Отговор
    Вие да го пишете това най пропагандната анти руска медиа
  • 15 proi4o

    12 34 Отговор
    Със започването на войната тонът стана още по-агресивен, а посланията - още по-абсурдни. Масовите убийства на цивилни граждани в Буча и други предполагаеми военнопрестъпления незабавно биваха определяни като „провокации на украинските нацисти" и фейк новини – включително от председателя на Държавната дума Вячеслав Володин, от довереника на Путин Дмитрий Медведев и от руския посланик в ООН Василий Небензя. Същото се наблюдава и в държавните медии. Една телевизионна водеща се възмути, че американският президент Джо Байдън нарекъл Путин „касапин" - „butcher" на английски, което не било случайност във връзка със сходното наименование на града Буча. Списъкът с такива примери е дълъг....
    ......
    Кой се подписа под тая тъпня ?

    Коментиран от #45

  • 16 Ето

    14 8 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХАХА":

    Че ти ги четеш. Лошото е, че поради слабото си образование, нищо не разбираш...
  • 17 Майна

    32 12 Отговор
    В Окрайна- има неонацистка политика..Фашизъм има май навсякъде по Света ,защото се налага от правителствата върху народите им!!! И тази статия е смешна, ама то такива са вървежни , а...
  • 18 гост

    28 6 Отговор
    Това, което "големият брат" и слугите му кажат , че е истина е най.истинската истина! Особено трябва да се обърне внимание на истинската истина казана от "Германска вълна"! Медийната власт на "големия брат" се състои в разчленяване на човешкото съзнание и слепването му във форма по избор на управляващите. Това означава да си ПРАВОВЕРЕН, а правоверността е липса на мислене и безсъзнателност.
  • 19 Майна

    37 12 Отговор
    Путин се изправи срещу Глобализма, който е нацизъм спрямо човеците..Знаещите ще ме разберат

    Коментиран от #66, #67

  • 20 Мурзилският рашибозук

    10 31 Отговор
    Немедлено на амбразурата 🤣🤣🤣🤣
  • 21 Димов

    36 3 Отговор
    Разликата между лъжата и истината е, че на истината не й се налага да ни облъчват постоянно с нея.
  • 22 1122

    26 8 Отговор
    Ами тва е Д. Зеле. Боклуци и те си го знаят
  • 23 Притча

    32 6 Отговор
    Дойче веле: ВОЙНАТА Е МИР! СВОБОДАТА Е РОБСТВО! НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА !!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Rado

    8 24 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    По информация на ДНР демек руски фейк
  • 26 Карл Маркс

    28 11 Отговор
    Безграначни соросоиди ще пълзите пред Москва.
  • 27 Wyking

    24 8 Отговор
    САЩ и ЕС спонсорите на украинския неофашизъм.
  • 28 Комон Сенс

    18 4 Отговор
    Защо пропускате важната тема?
    Макрон и Льо Пен са едно на едно.
    Балотажът във франция няма да е предрешен!
  • 29 Дойчедебилизъм

    21 6 Отговор
    На Дойче зеле им чета само заглавията за да се разсмея на безсилния плач на западащия запад...Другото не го чета ,защото е пуста загуба на време...Лъжи ,демагогия и нелепици лишени от логика.Западната пропаганда се отличава от източната само по едно ...90% лъжа срещу 10% реалност ,а на изток 10% премълчаване и послъгване срещу 90% истина и правда.
  • 30 9003

    19 8 Отговор
    Руснаците знаят как да лекуват фашистите и вашия ред идва краварсми фашисти.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Някой

    17 5 Отговор
    Подобни пасквили имат обратен ефект
  • 33 Пропагандистите на сорос.нята

    14 7 Отговор
    Тези от ДВ са абс тиня /
  • 34 Изтрит

    20 3 Отговор
    Казах, че твърдата провоенна пропаганда я има и от двете страни.
    Казах също, че ако Велето иска да се обяви против пропагандата, която кара човешките съшества да се убиват едни други, то е редно да зпаочне промяната от себе си.
    И.... е знаете.
    Четете бързо, че ще делват скоро.
  • 35 Кирчо ли излъга

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Нали тръбяха че Руснаците излъгали и не било вярно .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ко &

    10 8 Отговор
    Такива гнусотии и зверства и фашистите не са правили

    Това е гнусна орда примати от Мордор
  • 38 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    21 10 Отговор
    САЩ ДОКРА ФАШИЗМА В УКРАЙНА. РУСНАЦИТЕ ПАК ЩЕ СПАСЯТ УКРАЙНА КАКТО Я СПАСИХА 1943Г

    Коментиран от #63

  • 39 САЩ. Фащизъм

    17 5 Отговор
    През нощта в село Звонецкое, Днепропетровска област, високоточни ракети с морско базиране унищожиха щаба и базата на националистическия батальон „Днепър“, където онзи ден пристигнаха подкрепления от чуждестранни наемници“, каза ген. Игор Конашен
    Корея
    Виетнам
    Югославия
    Сирия
    Ирак
    Ливия......
    Демократичен фашизъм!
    Циркона се обадил на кинжала !Посейдон ги чул и се насочил и той към Ню Йорк

    Коментиран от #44

  • 40 пууууу

    10 21 Отговор
    Много гнясен руски тролияж тука бре.гнус и гняс!!!
  • 41 !!!?

    16 11 Отговор
    Путин - Касапин !!!?

  • 42 касапина

    18 7 Отговор
    Или забрана, или унищожаването на ДВ заедно със всичките им слуги на територията на България, като за назидание, първите трябва да бъдат направени на кайма от удари с колове – трябва да се разпадат само като се опита да вдигнат тези нацисти.

    Коментиран от #48

  • 43 ДедовияТ

    12 19 Отговор
    САМО ВЧЕРАШНИТЕ КОМУНЯГО-ПЕДЕРАСЧЕТА- ПУТЬОРОБИ, ЧУГУНИ И БОЛШЕВИКИ НЕ "ЗНАЯТ" И НЕ СИ "СПОМНЯТ" ...ВРЕМЕНАТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА НАЙ- ГНУСНИЯТ, ЧОВЕКОНЕНАВИСТЕН И ПРЕСТЪПЕН ... РЕЖИМ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ - КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ !
    ВРЕМЕТО НА ДЪРЖАВАТА - КОНЦЛАГЕР:
    КЛЬОНОВЕ И МИННИ ПОЛЕТА ПО ГРАНИЦАТА(ДА НЕ ФЪСНЕ НЯКОЙ ОТ ЧЕРВЕНИЯТ "РАЙ"), ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА, ТОТАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ, ДС-УРОДИ, УБИЙСТВА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА И ОЩЕ...И ОЩЕ....
    ПРИМЕР ЗА ТОВА Е..... КОНЦЛАГЕРА НА ХУЙЛО, НА КИМ- ГЪЗО И ..ЕЛ МЪДУРО
  • 44 Булава

    12 5 Отговор

    До коментар #39 от "САЩ. Фащизъм":

    И Буревестник ще подкрепи Посейдон и Стария Топол - М
  • 45 хохъл нюз

    19 9 Отговор

    До коментар #15 от "proi4o":

    Всичко е един театър на укрте . От злоба сами ще се избият .

    Италианският журналист Фабио Марио Анджелико снима отломките от “Точка-У”, долетяла до гарата в Краматорск с маса човешки жертви и на нея се вижда сериен номер Ш91579.

    Преди това в Донбас се регистрираха украинските ракети Ш91565, Ш91566. Разликата е от 13.

    Интересно е, че заглавието пред видеото е “Украинската война, ето я ракетата, която попадна в гарата на Краматорск”.

    Коментиран от #53

  • 46 За американския киевския режим са месо

    20 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И българите започнаха да взимат участие в "живия щит" на украинския режим.Еми "честито"...Чакайте само да се стигне до Одеса и Бесарабия...там колко българи има.Украинците или ще ги държат заложници и се крият зад тях за да обвинят после руснаците като се разлети шрапнела или просто сами ще ги трепят като в Буча и Краматорск за да излъжат че то били руските военни.
  • 47 КОНТРАТА

    16 8 Отговор
    Говедарска смр.ад без енергия е просто замръзнало соросоидно г. Ю.. Б. Р. Е
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 БОЛШЕВИК

    17 6 Отговор
    Нацистка Германия и Фашизма в Италия са две различни неща. Кой сега прави пропаганда?
    Днес най-гнусната пропаганда е САЩ и колективния запад, които изгубиха почва под краката си, няма вече с какво да залъгват собствените си народи, всичко почва да лъсва и живота охолен които водят, а народите все повече обедняват.
  • 50 Павел Николаев

    11 4 Отговор
    Днес бих желал да дам рождение на един нов термин: фактизъм
    Определение на фактизъм - Прокарването на чужда пропаганда поради липса на собтвено, критично и обосновано мнение и позиция.
  • 51 Просто човек

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Стига лъга, гербаджийски троле...нашите моряци са освободени с помощта на "Азов"!
  • 52 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    4 4 Отговор
    ТОЗИ НА СНИМКАТА ОТ СПЕЦ.НАЗ НА ГУМЕНИТЕ БОТУШИ ОТ ГРАД ТУБА ЛИ Е🤔
  • 53 Ракетата е руска Пед'ро

    7 16 Отговор

    До коментар #45 от "хохъл нюз":

    Не е вярно че Пидорите нямат Точка -У
    .
    То и хладилници,печки,телевизори,гащи и компютри НЕ ..МАРОДЕРСТВАТ?
    "ГУЛАГ" НЕ Е ИМАЛО? ОПОЗИЦИЯ В ЗАТВОРУТЕ.."НЯМА"! Забрана за протести "НЯМА"! УБИЙСТВА НА ОПЗИЦИОНЕРИ И БУРНАЛИСЪИ ."НЯМА",..32 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ ИЗБИТИ ОТ КПСС..."НЯМА"?!😂
    ТИЕБАМАКЯТА ПЕДАЛСКА

    Коментиран от #56, #58, #78

  • 54 Deutsche Welle?

    9 5 Отговор
    Местя веднага!
  • 55 Ганчо

    8 13 Отговор
    Батальона се строява за последен път.рашките умират майките реват.ако не бяха украинците казаците и другите народности Сталин щеше през крив макарон да види победата над немците.кой е фашист стар лозунг.света знае

    Коментиран от #57

  • 56 достойно за фейлетон

    17 4 Отговор

    До коментар #53 от "Ракетата е руска Пед'ро":

    Да бе , тръгнали руснаците на украинците за кюлотите . Как го виждаш танк натоварен с печки , а . Ма направо смешни измишльотини . Те хората не знаят кога ще се приберат по домовете , ама помъкнали на хохлите печките . Щото в русия печки няма.
  • 57 що се излагаш

    12 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ганчо":

    Че то хохлите бяха на страната на Хитлер бе учен . Голяма файда имаше Сталин !
  • 58 Четящ

    9 4 Отговор

    До коментар #53 от "Ракетата е руска Пед'ро":

    Има серийни номера на ракетите, сладурче. Като не се взриви цялата остава да се види този номер.
  • 59 АУУУУУ

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ЛЪЖА... ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ..... ПРО-РУСКА ПРОПАГАНДА 🤬🇷🇺🤬🇷🇺🤬🇷🇺🤬
  • 60 Rado

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Току що в 19:07 по НОВА казаха, че това е руски фейк
  • 61 Ганьо

    7 11 Отговор
    Перални хладилници телевизори микровълнови увити със стреч и чували за смет изгоряха в грузовика с емблема Z напът за Беларус.слава на крадците
  • 62 Хахахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ами то си има! Литва, Латвия, Естония, Норвегия, Турция са все в НАТО и на границата с Русия! Освен ако не са се пренесли тези държави! Литва, Латвия и Естония са по-близо до Москва от Украйна!
  • 63 Не не

    9 9 Отговор

    До коментар #38 от "🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦":

    Украйна никога не е искала да е с Русия! Все още хора помнят голодомора на Сталин! Омразата е от тогава!
  • 64 Мрън

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пак си слушал услужливо , само това , което ти е угодно
  • 65 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    10 11 Отговор
    И Гьобелс би им ръкопляскал. Няма такова дебелоочии и тепезьоглък. На черното да казваш бяло независимо че цял свят вижда какво правят
  • 66 Перо

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Фашизмът сега е заместен от ционизма /глобализма/!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Летописец

    12 4 Отговор
    Еврейският нацизъм се нарича Ционизъм . В случая ДВ проповядва Етническа омраза като прокламира термина "рашизъм" - умотворение на русофобски кръгове !
  • 69 1111

    13 6 Отговор
    То пък в България защото хич няма пропаганда. Всяка сутрин ревящи украинки и по трите национални канала. За капак на всичко по Нова щели да излъчват сериала със Зеленски и една мома цяла сутрин ме убеждава, че щял да ми хареса. Не. Това изобщо не е пропаганда.
  • 70 no name no face no number

    3 8 Отговор
    DW не чета, но им давам винаги една звезда скоро няма да има промяна
  • 71 Black Metal

    6 10 Отговор
    "Статията" от въпросната "медия" пък е чиста проба Тъпанаризъм! Те веднъж бяха в Берлин. Да не дойдат втори път...
  • 72 От любопитство

    10 9 Отговор
    Кого денацифицираха руснаците с тази война досега? Ако под денацификация се разбира арестуване, доказване пред съд, присъда - както прави цивилизиваният свят. Ако се разбира друго под денацификация - това е варварство и Русия не заслужава място сред цивилизовани те държави.

    Коментиран от #73

  • 73 Хахахаха

    7 9 Отговор

    До коментар #72 от "От любопитство":

    Денацификация е предлога! Целта е Русия да завземе земя от Украйна! На Путя не му пука за хората! Ако търсеше денацификация, щеше да се изтегли от тези градове, а той иска да ги завземе и пресъедини към Русия! Това е целта! А денацификация е само предлога за нападение! Това вече и слепите го разбраха!

    Коментиран от #75, #79

  • 74 Антируснак

    6 5 Отговор
    Лъжливата скапана Русия...
  • 75 все пак

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    искам да знам какво казва агресор-освободителят, да видя има ли все още някакво приличие или цамбуркат в борша
  • 76 Всичко руско е скрап

    5 5 Отговор
    Руската гордост - високоточната авиационна ракета X-29 клас “въздух - земя” предназначена да унищожава големи железобетонни съоръжения, мостове , кораби с водоизместимост 10 000 тона и др.

    Е УНИЩОЖИЛА НАПЪЛНО УКРАИНСКА ЕКОТОАЛЕТНА в град Гуляйпол !

    😆😆😆😆😆😆
  • 77 Войникът 🇧🇬 без армия

    5 2 Отговор
    Ами то само Руската ли е агресивна,че САЩ и ЕС ме" утепаха" от пропаганда ,и не по-малко висока и агресивна от Руската ! "Украйна каза...., Зеленски каза ,Украинските медий казаха..., DW каза...... " ,а доказа от много журналисти и медик- ЛИПСВА ! Вервайте! Вече повече от 32г. вярвахме ние Българите на свой и чужди ,та цъфнахме и вързахме,та и сега чак " просперираме" ! Мани недейте поне Нас омайвате!
  • 78 Войникът 🇧🇬 без армия

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ракетата е руска Пед'ро":

    Ами то и "нема" палени от САЩ и НАТО войни по икономически и геополитически цели с невинни косвенни жертви,то и "нема" също вербувани от САЩ и ЕС държавници на страни ,за разбиване на икономиката ,за да бъдат потребители ,а не производители ,ама те ,така не можеш да мислиш трезво,че и едните и другите по малко или повече ,ако клекнеш ще те издебнат изодзаде 😀 Ама те на, не мислиш ! И Аз харесвам Уиски,Макдоналдс,Кока кола,Магнум 367, БМВ,Ауди,Мерцедес, Руски момета😀,Водка , Руски сладолед ,ТТи...,ноооо IQ бате,колкото и да си учил ти трябва сиво вещество,което да регенерира мъдрост и подобавощо IQ 🤔
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 .........

    2 1 Отговор
    Путин е уникален, истина, която вбесява опонентите му.

    Коментиран от #84

  • 81 За Пацифистката от Седмия ден

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ялова волЯ":

    Аман, за каква разлика става дума и за кои избити хора.
    На САЩ войните са завоевателни за суровини, винаги за суровини.
    В случая Русия пази себе си и народа на Украйна, нацизмът там не е страшен само защото е кофти идеология, страшното е, че бандеровци, азовци са под постоянното въздействие на психотронни препарати, които ги правят зверове. Като се добави, че ги обучават натовски инструктори, идва страшното. Населението на Украйна се явява също пречка и се унищожава от уж своите закрилници, бандеровци и азовци.
  • 82 Анавв

    1 1 Отговор
    Дойче веле ,оле ле смях ,не грях да приписваш злодеянията на Азовци на народите които искат да живеят в мир ,далече от нацистите е престъпление!
  • 83 Укро-Зеленизъм

    1 1 Отговор
    Като фашизм!
  • 84 Аналогично Укро-Зеленизъм

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от ".........":

    Срещу руснаци!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания