Last news in Fakti

12 Април, 2022 17:42 1 911 19

Смирена и близко до народа: какви са шансовете на Марин Льо Пен

  • марин льо пен-
  • франция-
  • еманюел макрон-
  • президент

Ще сработи ли новата ѝ тактика?

Смирена и близко до народа: какви са шансовете на Марин Льо Пен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Планът ѝ сработи. Марин Льо Пен отново достигна до втория тур. Каква е рецептата за нейния успех ли? Много просто: тя съсредоточи цялата си предизборна кампания около покупателната способност на хората, създаде си образ на жена от народа, която обича котките, и заговори на език, който сякаш се опитва да обединява, а не да разделя хората.

Льо Пен остана вярна на този свой курс и непосредствено след оповестяването на резултатите от изборите. „Призовавам всички французи, независимо от произхода им, независимо дали са леви или десни, да се присъединят към нашето движение „Национален сбор". Само обединени, с ентусиазъм и убеденост, ние можем да постигнем победа и да осъществим смяната на властта, от която се нуждае Франция ", каза тя.

Шансовете на Льо Пен

Марин Льо Пен иска да смени не другиго, а президента Еманюел Макрон, чиято Ахилесова ясно разпознава: той е надменен и елитарен. Льо Пен, съответно, се прави на човек, който е смирен и близък до народа. Почти сигурно е, че на втория тур ще дръпне към себе си гласовете, подадени за крайно десния кандидат Ерик Земур. Независимо, че седмици наред ожесточено се бореше със своята конкурентка вдясно, след поражението си на изборите в неделя Земур призова своя електорат да гласува за „Национален сбор".

При Льо Пен сигурно ще отидат и част от консервативните избиратели от лагера на довчера тъй могъщата Републиканска партия. Но за да спечели втория тур, дъщерята на Жан-Мари Льо Пен, който основа навремето ултрадесния „Национален фронт", сега ще трябва да прихване гласове и от крайната левица.

„На първия тур на тези избори хората трябваше да гласуват за една от двете напълно противоположни визии за бъдещето", каза Марин Льо Пен. Според нея от едната страна били разделението, несправедливостта и безредието, които президентът Еманюел Макрон наложил в интерес само на малцина французи. Докато от другата страна била идеята всички французи да се обединят за великата идея на Хилядолетието: социална справедливост, която стъпва върху братството и се гарантира от него.

Какво остава скрито за публиката?

Единство, справедливост и братство: Марин Льо Пен не случайно манипулира тъкмо с онези ценности, които са истинска светиня за левицата. И сякаш постига целта си, защото допитванията сочат, че около 30% от хората, които на първия тур гласуваха за крайно левия кандидат Жан-Люк Меланшон, на втори тур ще пуснат бюлетината си за Льо Пен.

„Французите имат нужда не от твърдост, а от нежност", обяснява гледната си точка Робер Менар, един от съратниците на Льо Пен. „Хората просто искат да им се обърне внимание." Някак си на заден план в дружелюбната кампания на Льо Пен остават обаче такива факти като плановете ѝ да забрани носенето на забрадки на обществени места, да издигне националното право над европейското и да пази френските работни места главно за френски граждани. Вместо това Марин Льо Пен явно и занапред ще поставя акцента върху… любовта към котките.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДяснаПопулистка

    10 49 Отговор
    явно и във франция е пълно с необразовани малоумници готови да гласуват за нея

    Коментиран от #12

  • 2 пьешу

    33 4 Отговор
    твърде сериозни сили са се изправили срещу гусжата. пък и след евентуална победа ще ѝ се наложи да се съобразява с горчиви реалности. но е къде по-добре тя да управлява франция, отколкото оня геронтофил (бррр!).
  • 3 Майна

    30 2 Отговор
    За съжаление с тази яка хватка на глобалистите ,засега никакви..Но може би е и за добро, скоро озверелите човеци ще ги пометат поголовно и НАВСЯКЪДЕ..Макрон ще изживее още кратко време във ВЪРХА ,което ...ЩЕ МУ ПРИСЕДНЕ
  • 4 Фактите

    6 25 Отговор
    Нулеви. Хората на левицата и класическата десница ще ударят рамо на Макрон. Путин и Путинистите у нас напразно точат лиги.

    Коментиран от #6

  • 5 мдда

    23 2 Отговор
    Във Франция е пълно с хора на които им е писнало да са колония на АФрика.
  • 6 Смени си лигавника ти

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "Фактите":

    Даже да е Макрон е по-добре, така ще срине Франция окончателно.
  • 7 Лина

    21 3 Отговор
    Голям страх тресе глобалистите от Льо Пен, дано да спечели и Макрон да отиде в историята, където му е мястото.

    Коментиран от #9, #14

  • 8 Aлфа Bълкът

    4 20 Отговор
    Шансовете ѝ са 0!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇮🇹🇮🇷

    14 1 Отговор
    Ционист ВЕЛЕ . След победата на льо ПЕН идва вашия ред . Споко
  • 12 ежко

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДяснаПопулистка":

    Що да е популистка?Кое което казва не може да стане?КОе?,Че Френското право не може да е над европейското ли?Може и още как!Ще го гласуват и ще стане, а ЕС ако иска да ги отлъчи!
  • 13 Relist

    2 16 Отговор
    Ето я и тази , путинофилка
    Орбан също !
    Тези също са на руската безлимитна хранилка
    Ето къде отиват парите на руския данакоплатец !!!
  • 14 Relist

    1 14 Отговор

    До коментар #7 от "Лина":

    Пепел ти на клавятутара :)))
    Нашата Европа , си е искаме такава каквато е
    Без руска пропаганда

    Коментиран от #15

  • 15 Лина

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Relist":

    Тази руска пропаганда Ви се привижда навсякъде. Жената мисли за народа си, а оня е абсолютен диктатор (пролича си покрай ковид ситуацията а и насилието над протестиращи за каквото и да е) и глобалистка марионетка, тук става въпрос за доброто за Франция и французите - защо трябва с години да издържат "бежанци", които не желаят да работят, какво печелят французите от това?
  • 16 Павел пенев

    14 1 Отговор
    Това ще бъде добър избор за Франция вместо джендъра Макрон.
  • 17 SCH JVLIVS II

    1 10 Отговор
    Да пази Господ и да варди тази лудата президент не го вярвам, от Франция нищо няма да остане .Гледам и в България много фенове има бее 🐑🐑🐑бееееее 🐑 като ви гледам правителство на чело със Румен Радев все едни келеши със свещ ли ги търсите не знам инак за другите държави много разбирате
  • 18 Със Запада

    4 3 Отговор
    Който и да е президент на европейска страна пак е твърде лошо докато всички новодошли имигранти от Африка и Азия не се върнат от там от където са дошли и оставят европейците само да се покачва населението без извън европейска имиграция
  • 19 Механик

    4 2 Отговор
    Ако не изповядва третополови нагласи, ако иска Франция да е независима, ако не е съгласна със САЩ, то тя няма никакви шансове. При обратното положение, шансовете приближават 80%.
Новини по държави: