Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2022 11:10 1 892 29

Има опасност в ЕС да влязат терористи заедно с бежанците от Украйна

  • ес-
  • терористи-
  • бежанците-
  • украйна

Престъпниците могат да се възползват от ситуацията

Има опасност  в ЕС да влязат терористи заедно с бежанците от Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Руското външно министерство предупреди, че заедно с бежанците от Украйна в ЕС могат да влязат и терористи, пише Интерфакс и Лента.ру

Във връзка с украинската криза и масовия приток на бежанци в европейските страни съществува пряка опасност от проникване на терористи там. Руският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов смята, че престъпниците могат да се възползват от ситуацията. Думите му се цитират от РИА Новости.

„Имайки предвид факта, че повече от 4 милиона бежанци вече са напуснали Украйна за други страни при липса на подходящ миграционен контрол, включително повече от 600 хиляди души за Русия, никой не може да гарантира липсата на терористи и престъпни елементи сред тях, ” стресиран е той.

По-рано, британският министър по делата за бежанците Ричард Харингтън, разкри друга опасност от масов приток на бежанци от Украйна към ЕС: някои страни не могат да се справят с такъв наплив от хора. Харингтън не е доволен от начина, по който се развиват британските проекти за бежанци.

Страните от ЕС вече решиха да пренасочат 17 милиарда евро от фондовете и европейската помощ към хората в неравностойно положение за подкрепа на украинските бежанци. Новият механизъм ще даде възможност да се разпределят средства от основните фондове на ЕС за страни, които приемат хора, бягащи от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ми те

    41 1 Отговор
    Вечи налазиха бееееее, бееееее,беееее. Вий ко напраихте че да не налазят??? То са нахака с всякаква паплач тоз Ви съюз отрепания. Стана като джамахирия.
  • 3 Сериозно?

    46 2 Отговор
    Ми нали затова раздаде Зеленски оръжия на всеки. Байдън скапва Европа откъм Украйна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Всички

    35 1 Отговор
    Украинци са такива...... Да се разбира терористи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сократ

    40 1 Отговор
    Вече са тук. Ама "държавата" България ги храни и лекува за наша сметка.
  • 9 Хммм

    24 0 Отговор
    Още в края на февруари по гръцката телевизия предаваха директно от границата на Украйна с Румъния. И репортерката говореше, че освен украинци преминават много мъже от Сирия, Афганистан и Нигерия. Тези държави изброи тя.
  • 10 Българка

    3 33 Отговор
    Руското външно министерство да каже защо има милиони бежанци и кой носи отговорност за това? Украинците, които бягат от руските ракети, бомби и куршуми или Русия, която непредизвикано потопи Украйна в разруха и реки кръв? Украйна не се е самонападнала

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Грульо

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Брендо Украинеца дали се бие на фронта, или вече е избегал в Бъглария? :D
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Студопор

    23 1 Отговор
    ... И се сетихте чак сега, че всякакви влизат...? То това беше системата и в Близкия изток. Така се сформира ха всички терористични клетки във Франция, Германия, че даже и САЩ. Открихте топлата вода.
  • 15 Някой

    22 1 Отговор
    Въх, ма верно ли?
    На тези сега ли им идва наум, че хора от "Десен сектор", "Азов" и другите милиции, които си се явяват терористи, че и нацисти, могат да влязат на тяхна територия? Ами с всичките раздадени оръжия в Украйна, какво ще правите? Примерно, със "Стингерите"? Дали ви идва на ум, колко е лесно дори няколко такива бройки да достигнат до гореспоменатите терористи? Как може да почнат да падат самолети из Европата. После ще се чудите защо така стана. И пак ще обвинявате за това Путин.
  • 16 горски

    19 1 Отговор
    А украинската крадлива мафия.....има легенди за кражбите в Одеса,още от соц времената...
    Европа си тури таралеж в гащите,и скоро като извади бодлите ,ще има виене до небесата.
  • 17 въпрос

    23 2 Отговор
    Правителството дължи отговор на следните въпроси: 1. Защо в другите европейски страни украинските бежанци са настанени в бежански лагери, в които се контролира влизането и излизането им в градовете и смесването им с местното население? 2. Защо в България украинците се настаняват в хотели и спокойно се разхождат на всички обществени места без държавата да знае дали тези хора не са носители на заразни болести, все пак идват от държава с десетки биолаборатории и без никой да знае дали не са криминално проявени в родината си? 3. Защо се позволява на украинците да организират митинги на територията на България с антивоенни призиви и нацистки лозунги? 4. Защо НС, с гласовете на управляващата хунта, прие, че ще обгрижваме бежанците освен социално, но и здравно за сметка на бюджета, при положение, че здравни грижи се отказват за милиони здравно осигурени и неосигурени български граждани? Как така правителството разполага с парите на българите, за да обгрижва чужди граждани, при положение, че има хиляди бездомни българи и такива, които не могат да си позволят да се лекуват? Що за антибългарско правителство имаме и докога ще го търпим? Заб. Последният въпрос не е към Киро, а към форума.

    Коментиран от #25

  • 18 Спасов

    11 1 Отговор
    Демек терористи украинци...
  • 19 А нашето

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Вътрешно министерство , да каже , колко от пуснатите от затворите престъпници и убийци на Украйна , са преминали нашата граница ?! Или за Вас това не е важно ?!
  • 20 123454321

    10 2 Отговор
    кой е най голямата угроза за света-САЩ.Ето и публикацията(USA Bombing list:The Democracy World Tour)Кореа и Китай-1950-53,Гватемала-1954,Индонезия-1958,Куба-1959-61,Гватемала-1960,Конго-1964,Лаос-1964-73,Виетнам-1961-73,Камбоджа-1969-70,Гватемала-1967-69,Гренада-1983,Ливан-1983-84,Либия-1986,Салвадор-1980,Никарагуа-1980,Иран-1987,Панама-1989,Ирак-1991,Кувейт-1991,Сомалия-1993,Босна-1994-1995,Судан-1998,Афганистан-1998,Югославия-1999,Йемен-2002,Ирак-1991-2003,Окупацията и разполагане на веоенни бази на САЩ и Англия:Ирак-2003-2015,Афганистан-2001-2015,Пакистан2007-2015,Сомалия2007-2008,Сомалия2011,Либия2011.Либия2015,Сирия2014-2015.САЩ имат в света 800 военни бази,разположени в 173 държави.Направете си изводите,кой е заплахата за света и побликувайте световния агресор,да се знае от всички.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Kcaniba

    7 1 Отговор
    е па как така!!?? нали при бандеровците нямало нито фашисти нито терористи!!
    Та кой прави геноцида - лошите руси, а терористите и наемниците на укрите спасявали хората ли????
  • 23 смерш

    3 7 Отговор
    Терористи не е ясно , но с агенти на КГБ под прикритиети на бежанци е сигурно.Те ще се използват за тероризъм.
  • 24 12783

    2 3 Отговор
    В ТУРЦИЯ НАВЛИЗАТ РУСКИ ТЕРОРИСТИ
  • 25 12783

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "въпрос":

    ТОВА СА ПЪЛНИ ТЪПНИ ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО
  • 26 Олга

    6 1 Отговор
    На Европа не я “трябва” никакви терористи, тъй като ги успешно заместват “мирни, кротки” украинци особено здрави, прави млади мъже, както и млади жени поставили Европа на уши.
    Държат се нагло, искат привилегии, недоволни от “некомфортни ” условия за живеене, не прибират боклуци, не мият тоалетни чинии след себе си в местата за настаняването им. Искат да пътуват безплатно в градски транспорт щом показват украински паспорт, постоянно събират шумни митинги, нападат по улиците рускоговорящи хора и разбиват им магазини, даже има пострадали от тях деца, блокират пътищата в знак на протест срещу войната, цапат паметниците, шляят се по улиците с украински флагове за да привлекат внимание и правят други хулигански прояви, за които наблюдават ошашавени европейци свикнали към спокоен и размерен живот и, които започнали да сменят съпричастността с тях на възмущението и недоволството.
  • 27 Горно Уйно

    0 0 Отговор
    Е па они са веке вотре.
  • 28 Един

    0 2 Отговор
    Те терористите са единствено от една специфична религия. Така че не се хабете да ни заливате с фекалии. Като ония Кадънов ли е къв е и неговата паплач. Няма да се учудя да има нареждане от господаря си да прати атентатори в Европа. Джуджето и майка си ще продаде и убие за малко власт и пари.
  • 29 Ще влязат и още как

    3 0 Отговор
    При това джихадисти. Нека им пращат още гранатомети и какво ли не, после в Европа ще стане мазало благодарение на собствените й оръжия. Още в Чечня са участвали заедно в гнусни акции украинските нацисти и джихадистите. Затова Кадиров има своя точка - "дешейтанизация". От клиповете, които пускат, ми се струват даже твърде хуманни чеченците. Като притиснат някой снайперист, първо го призовават да се предаде, за да оцелее.
Новини по държави: