13 Април, 2022 17:02 1 079 1

Наводненията в Южна Африка отнеха живота на повече от 250 души

  • юар-
  • южна африка-
  • наводнение-
  • бедствие-
  • дърбан

Наводнения и свлачища отнеха живота на най-малко 259 души в южноафриканския град Дърбан

Наводненията в Южна Африка отнеха живота на повече от 250 души - 1
Снимка: Shutterstock

Наводненията в южноафриканския град Дърбан отнеха живота на 259 души

Наводнения и свлачища отнеха живота на най-малко 259 души в южноафриканския град Дърбан и прилежащата провинция Квазулу-Натал,съобщава France24.

Не се сбъднаха прогнозите на метеоролозите, които очакваха намаление на валежите. Природно бедствие удари Дърбан, нанасяйки щети на населението и инфраструктурата на града. Освен това са засегнати селските райони, разположени в близост до града. Движението на влаковете е спряно в провинция Квазулу-Натал. В Дърбан станциите на метрото и магистралите бяха наводнени. Наводнението унищожи много къщи и мостове.

По-рано стана известно, че свлачища и наводнения, причинени от тропическата буря "Меги" във Филипините, вече са отнели живота на десетки хора. Броят на загиналите достигна 58, като общо са засегнати около 580 000 души. Повечето от смъртните случаи са в провинция Лейте, където 27 души все още са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    0 0 Отговор
    Може ли така ...метрото на Дърбан да покажете