Last news in Fakti

14 Април, 2022 22:40 66 565 220

Шествия в подкрепа на Путин и руски знамена в големите градове: Какво става в Германия?

  • русия-
  • германия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • война

На 9 април в столицата на провинция Баден-Вюртемберг Щутгарт се проведе проруско шествие

Шествия в подкрепа на Путин и руски знамена в големите градове: Какво става в Германия? - 1
Снимка: DW

Проруски демонстрации в големите германски градове и съмнителни видеоклипове в мрежата, които показват как руснаци уж са тормозени в училищата. Кой стои зад прокремълската пропаганда в Германия?

Той е германски блогър, но говори на безупречен руски език. В едно видео, публикувано в Тик Ток, Рене Х. се обръща към руския президент Владимир Путин с думите:

"Скъпи г-н Путин, много съжалявам, че европейските страни не Ви разбират (…) Ще се радвам на всеки един, който излезе тук на улицата, за да Ви подкрепи. Проблемът е обаче, че не е възможно да излезеш с руски флаг на улицата. Веднага ще те арестуват. Защо европейците не искат да разберат за какво става дума в конфликта между Украйна и Русия? Аз напълно Ви подкрепям. Там има само фашисти и свине. Най-добре е Зеленски да бъде отстранен."

Автомобилно шествие от паралелен свят

Видеото на този германски почитател на Путин бурно се разпространява от рускоговорящи потребители в социалните мрежи. Дори руската държавна телевизия "Первый канал" съобщи за този "храбър германец", който е посмял публично да подкрепи Русия. А че развяването на руски флаг по улиците на Германия не е забранено, тоест Рене Х. лъже, няма значение!

Същият този Рене, заедно със своя приятел Кристиан Ф. - руски германец с прякор "Игор" - месец по-късно организира автомобилно шествие. В Берлин дефилират около 400 автомобила с руски, съветски и германски флагове. Минувачите в столицата са шокирани, викат "Срам и позор!" и показват средни пръсти. Няколко жени на тротоара избухват в сълзи, понеже шествието се провежда тъкмо в деня, когато излизат снимките от зверствата в Буча.

"Как не ви е срам! В Украйна умират хора", вика Ерика Б., край чийто дом преминава шествието. Тя самата е руска германка, но смята, че хората в колите живеят в "паралелен свят".

"Мир" всъщност значи "победа на Русия"

Два свят действително се сблъскват по улиците на Германия. А участниците в шествието се правят, че не разбират защо е цялото това негодувание. "Ние сме за мир", повтарят те. Когато ги поразпиташ обаче, веднага разбираш, че под "мир" те всъщност имат предвид военна победа на Русия.

"Истината е на страната на Русия", убедена е една възрастна жена. "Ако НАТО не се бяха месили, сега в Украйна щеше да има мир! Там всички са нацисти!", казва мъж на средна възраст. "Тук сме, за да подкрепим Русия. Няма да оставим своите хора в беда", вълнува се един млад баща с тениска с лика на Путин. "Не разбирам защо изведнъж всички се оказаха против Путин. Ами че той просто иска с тази специална операция да прекрати войната, която се води в Донбас от 2014 година. Той е моят президент!", пали се млада рускиня от Сибир, която вече от 8 години живее в Германия.

Срещу автошествието в Берлин имаше и протест, организиран от руското опозиционно движение „Демократи-Да", които излязоха с украински знамена. Алекс С. разказва за роднините си, които избягали от войната в Украйна и сега живеят в неговото жилище. Той дори се опитва да спре с тялото си автомобилите. "Това е пропагандна акция! Засрамете се! Руските германци са против тази война!" Но посланията на Алекс явно не достигат до участниците в шествието.

И руснаците в Германия не са пощадени от пропагандата на Кремъл

Специалистът по въпросите на миграцията Янис Панайотидис смята, че всеки четвърти представител на рускоезичното малцинство в Германия е под въздействието на кремълската пропаганда. "В началото тези хора си мълчаха", казва Панайотидис. "Сега обаче ставаме свидетели на все повече проруски демонстрации. От една страна, те се обясняват със страховете от предполагаемо надигане на русофобия в Германия, страхове, които целенасочено се разпалват в социалните мрежи с помощта на фалшиви новини. От друга страна, аз смятам, че войната действа мобилизиращо. И колкото по-дълго продължава, толкова по-бурна ще става и пропагандната война. Ще продължава и все по-бурното огласяване на такива позиции."

Медина Шауберт, която е част от организация за интегриране на чужденците в Берлин, също забелязва, че от началото на войната рускоезичните хора в Германия целенасочено биват обстрелвани с фалшиви новини. В района на Берлин, където нейното дружество работи, живеят 30 000 души, които говорят руски като майчин език. От години те консумират руски медии и в момента са много податливи на агресивната държавна идеология на Русия. Новините за някаква "омраза срещу Русия" се разпространяват като горски пожар по многобройните канали на Телеграм, където се подвизават както руснаци, така германци, които залитат по конспиративни теории. Повечето от тези "новини" са фалшиви и имат за цел само да наливат масло в огъня.

Фалшивите новини се разпространяват в руската общност от години

Шауберт разпознава модела "Лиза", по който през 2016 година беше разпалено голямо напрежение. Тогава в мрежите беше разпространена фалшивата новина за 16-годишно руско момиче, което уж било отвлечено и изнасилено от бежанци. По-късно се разбра, че в дъното на кампанията са били крайнодесни германци и руснаци, както и близки до Кремъл мрежи. "Не разбирам защо още след този случай Германия не забрани руските телевизионни канали. Тук изобщо не става дума за свобода на медиите, защото това не са медии, а пропагандни инструменти", казва Медина Шуберт.

Тя се тревожи особено за децата на рускоезичните хора в Германия, които покрай родителите си също стават жертва на кремълската пропаганда. В момента в социалните мрежи се разпространява "новината" за едно момче, което било принудено пред целия си клас да се дистанцира от Путин. В пропутинските чатове се говори, че това е "русофобия" и "психологическо насилие". Във видео в Ютюб една щутгартска ученичка от руски произход се оплаква, че в училище се говорело само за войната, че всички викали "Слава на Украйна", а така някой ден в Германия щяло да се стигне до третиране на руснаците точно така, както в Украйна.

Малки, но ефективни групи стоят зад демонстрациите

Не е изненадващо, че в хода на войната Кремъл активизира своите пропагандни мрежи в Германия, казва политологът и специалист по Русия Феликс Рифер. "Русия води унищожителна война срещу Украйна и вярва, че се намира във война с целия Запад. Путин и управляващите елити в Русия смятат, че това за тях е битка на живот и смърт и се опитват да представят своята завоевателна война като самоотбрана", пояснява Рифер.

Една правозащитничка, която предпочита да остане анонимна, вече от години наблюдава как определени организации и медии се опитват да манипулират хората в духа на кремълската идеология. "Забелязвам, че плакатите и ораторите на повечето проруски сборища са едни и същи. Те обикалят страната, за да мобилизират руснаците и да ги убедят, че в Германия ги унизяват и лишават от права. А когато повтаряш това достатъчно често, хората започват да вярват", казва тя.

На 9 април в столицата на провинция Баден-Вюртемберг Щутгарт се проведе проруско шествие. И в него участие взеха едва няколко стотин души - малка група на фона на близо трите милиона рускоговорящи в Германия.

*Името на авторката на този текст е променено поради причини, свързани с нейната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 235 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 глобалистки заговор

    304 221 Отговор
    Нали преди дни приеха знамето на хомотата да стои заедно с германското знаме по сградите. Въпрос на време е да махнат германското и да остане само шареното флагче.
  • 4 ЗЕЛЕВИ ЛЪЖИ НЕ ВЪРВЯТ.

    559 236 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛКИ КАКВО СТАВА???? НЕМЦИТЕ НЕ ВЯРВАТ НА ВАШИТЕ ЛЪЖИ!!!! ТОВА СТАВА ЗЕЛКИ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Komapak

    256 29 Отговор
    Гьобелс ряпа да яде 😄😄😄😄😄😄😄

    Коментиран от #49

  • 8 Путин

    462 80 Отговор
    На 9 ти май парад в Берлин на Червената армия.Това става!

    Коментиран от #94, #168, #208

  • 9 Пучо Капучо

    664 80 Отговор
    Хората не са глупаци, това става - и не само в Германия, а скоро и навсякъде по света. Мръсните игрички на глобалистите ще бъдат разкрити...както стана и с пъкленото им ковидче.

    Коментиран от #164, #182

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дойчландия умре

    409 47 Отговор
    "Същият този Рене, заедно със своя приятел Кристиан Ф. - руски германец с прякор "Игор" - месец по-късно организира автомобилно шествие. В Берлин дефилират около 400 автомобила с руски, съветски и германски флагове. Минувачите в столицата са шокирани, викат "Срам и позор!" и показват средни пръсти. Няколко жени на тротоара избухват в сълзи, понеже шествието се провежда тъкмо в деня, когато излизат снимките от зверствата в Буча."

    Ах, и аз ще се разплача. Да бяха развявали флагчетата на еднополовата любов. Хората нямаше да ги псуват, а да им се радват.

    Коментиран от #187

  • 12 Дуай Липа

    518 56 Отговор
    Става това, че не всички западняци са лоботомирани и някои почват да ползват собствените си мозъци, за ужас на евроатлантите

    Коментиран от #163

  • 13 Komapak

    162 34 Отговор

    До коментар #6 от "Като не им харесва":

    Германия е леко либерална по въпроса.... Опитай се да направиш същото нещо в Копенхаген!!!! Кколко ли секунди ще издържиш.?😀 За обяснение в Дания можеш без проблем да изгориш тяхното знаме, но развяването на друго е директна агресия....

    Коментиран от #113, #165

  • 14 българина

    482 48 Отговор
    става демонтаж на краварското колониално робство след 75 г, всички краварски бази и лаборатории от скапания ЕС трябва да се демонтират и опожарят!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахаха

    63 282 Отговор
    Сега, когато ги заплаши, че ще ги екстрадира към русия ще видим как ще подвият опашки. 🙂

    Коментиран от #109

  • 17 ми ,

    63 275 Отговор
    Какво да става в Германия ... Доста руснаци се изнесоха от "Рая" на дядя Вова .. Ама сега са си същите - Крим няш .. мяш
  • 18 Опонент

    225 12 Отговор
    Е и Германия стана разграден двор с прекалено амбициозната си политика на привличане на имигранти за стимулиране на икономиката си. Едното е за сметка на другото - философски извод.🙂
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нима ще

    220 27 Отговор
    се сбъдне мечтата на лумпена Троцки за световна социалистическа революция, започваща от Германия? Хехе. Адолф гледа от оня свят и не вярва на ушите си. Първо джендърски знамена, сега арийците фенове на Русия.

    Коментиран от #82, #110, #133

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 00000

    41 171 Отговор
    50-100 човека,нищо не е. Според някъв руски олигарх от Израел ,шойгу днес получил масивен инфаркт

    Коментиран от #35, #74

  • 23 Интелектуалец

    309 34 Отговор
    Няма лошо. Всеки има право да изразява своето мнение. Някои харесват САЩ. Други Русия. Лесно е да живееш в Европа и да харесваш Путин. Но трудно е да живееш в Русия и да не харесваш Путин. Има разлика. Аз лично не одобрявам войната на господин Владимир Путин Шаломович в Украйна но гледам с недоверие и към Зеленски. И едните и другите лъжат като за световно. А САЩ си гледат своите интереси които изобщо не съвпадат с моите интереси като европеец. Това не ми пречи да пия кока кола и да гледам американски филми и да се отоплявам с руска газ. Гледам цените да не се вдигат. Че държавите ги управляват пcиxoпати няма спор че е така.

    Коментиран от #33, #41, #123, #143, #195

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БОЛШЕВИК

    268 39 Отговор
    Ние бяхме чули за тия работи и то не само в Германия подкрепят Русия и са за справедливата й кауза! Но защо чак сега побликувате тая новина и то новина на часа с 5 дена закъснение - ха-ха-ха

    Коментиран от #151

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Лост

    164 12 Отговор
    ДВ да пратят журналисти в Украйна да видят поникнала ли е пшеницата. Ама може и да не разберат, защото няма да я познаят.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 БОЛШЕВИК

    194 22 Отговор
    Специално за Германия, редом с руските знамена е имало и много съветски знамена и знамето на ГДР!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Фрайбург

    54 206 Отговор
    Нищо подобно Няма., нито в Щутгарт, нито Фрайбург, Льорах или където и да е.Абсолютен ФЕЙК. Живея от 23г. в Баден-Вюртемберг .
    Освен ако е някакъв Парад на гей Общността и платените Руски жрици на любовта!

    Коментиран от #42

  • 33 Komapak

    36 115 Отговор

    До коментар #23 от "Интелектуалец":

    Като живееш в Европа гледай да не те застигне червената чума....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Руска фуражка

    118 16 Отговор

    До коментар #22 от "00000":

    Дори и да е така,никой не е вечен.Има кой да замени Шойгу,но кандидатите са диви фуражки и не се знае дали няма да остъклятннякое съседно НАТОвско пуделче,да се сещат другите. Нищо добро няма да дойде с нов военен министър за Европа
  • 36 путин лавров

    42 135 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 37 SCH JVLIVS II

    233 47 Отговор
    Хората се събуждат БРАВО !!!!В цяла Европа скоро в подкрепа за Русия!!Зелински на съд !!

    Коментиран от #40

  • 38 Komapak

    34 110 Отговор

    До коментар #1 от "юден веле":

    Евреите и китайците ще са печеливши от глупостите на джужето. За огромно мое съжаление това е истината, но пак ще излезе че евреите са най-големите шахмастисти, а не е така въобще.
  • 39 АЛООООО

    195 33 Отговор
    НЕМЦИТЕ СА ПРИЧИНИЛИ МНОГО СТРАДАНИЯ И САМИ СА СТРАДАЛИ МНОГО И ТОВА ГИ Е НАПРАВИЛО МЪДРИ / НЕ НА ДОМОРАСЛИ УКРАИНСКИ БАНДИТИ
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Да, наистина

    151 31 Отговор

    До коментар #23 от "Интелектуалец":

    Трудно е да не харесваш Путин.

    Коментиран от #69, #192

  • 42 SCH JVLIVS II

    90 14 Отговор

    До коментар #32 от "Фрайбург":

    Истина ли казваш бе човек 🥺?Тъкмо се зарадвах ,надявам се мисля че ще стане реалност търпението на хората има граница
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чиба

    27 99 Отговор
    Обратно в Русия
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 DW-пропаганден машинен

    131 24 Отговор
    Dойче Zелки още не сте промили мозъците на собствените си съграждани, а сте тръгнали на българските, хаха! Вижте, колко здравомислещи са останали в Германия, че и чак протестират! Не ги е срам ха ха!
  • 49 Komapak

    67 6 Отговор

    До коментар #7 от "Komapak":

    Някой да се погрижи за тръбата и да свършим с тая мъка за да започнем по същество.
  • 50 Стефан Петров

    216 27 Отговор
    Значи- каквото и да каже Русия е пропаганда, а каквото каже запада- 100 процентова обективна истина, в която трябва да се вярва безпрекословно. Това е тоталитаризъм на границата на фашизма, който също не допускаше никакво друго мнение освен официалното.
    Какво става в Германия се чуди ДВ. Просто хората имат ум, могат сами да мислят, да си правят изводи, и не се нуждаят от лъжливата пропаганда на ДВ.

    Коментиран от #59

  • 51 Принципно

    37 132 Отговор
    Всички неудачници са фенове на жужака .И друго храни руски соббаки да те лаят

    Коментиран от #63

  • 52 Абе вие как я мислите ?

    111 17 Отговор
    Нормално много немци излезнаха в защита на руснаците .И как руснаци живеят по 20 30 г там и некав Сульо ще се изсипе имще раздава ред .Няма как да стане
  • 53 Komapak

    11 50 Отговор
    Сериозно предлагам да спрем тази мимикрия и да гр@мнем тр@бата... Ще е услуга за всички.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 хахаха

    38 137 Отговор
    3 милиона руски емигранти живеят в Германия. Какво не ви е ясно? Просто трябва да ги заллашат с екстрадиране в Пашка и няма да има никакви протести.

    Коментиран от #66, #72

  • 57 И такива има

    21 64 Отговор

    До коментар #6 от "Като не им харесва":

    Върнал се съвцкий немец обратно в Казахстан и построил си голяма къща в планините със спестени германски пари.Мноо рари имали руснаците.
  • 58 От цялата работа...

    27 69 Отговор
    Едни другари пак ще фалират, също като през КомунизЪма !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хъхъ

    26 104 Отговор
    Путин си е платил на разни отганизации да прсвят проблеми, какво друго може да говпри !!
    Хахаха
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Боне крайненеца

    38 5 Отговор
    Тъй ший тя !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Иванушка 🇷🇺

    31 110 Отговор
    "...Скъпи г-н Путин, много съжалявам, че европейските страни не Ви разбират ..." - комай и Некадърната Руска Армия Не Разбира какво се иска от нея - Бърз Ефективен Резултат. Равносметката - Две градчета срещу 130 въртолета, 140 самолета, 600 танка, 3 кораба и 20 000 войници. Всичко това за няма и Два месеца все едно в Битката за Сталинград. Поправете ме ако греша, но това е ИДИОТИЗЪМ НА КВАДРАТ. Дори аналогичните или по-големи украински загуби не правят нещата по-малко ИДИОТСКИ, а ИДИОТСКИ загубения Крейсер довършва ИДИОТСКАТА картинка.

    Коментиран от #71, #76, #145

  • 66 Komapak

    73 9 Отговор

    До коментар #56 от "хахаха":

    Спрямо 7те милиона турчета са малцинство😀😀😀

    Коментиран от #199

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Казуар

    27 103 Отговор
    Руснаците в Германия, обратно в Сибир.
  • 69 Тов. Членин

    5 40 Отговор

    До коментар #41 от "Да, наистина":

    Аз много го харесвам ! И чакам да ме смени .
  • 70 Ухаа ,

    93 24 Отговор
    Скоро е 9 май и червеното знаме пак ще цъфне над Райхстага.
  • 71 Komapak

    18 70 Отговор

    До коментар #65 от "Иванушка 🇷🇺":

    Започвам да те разбирам не че те одобрявам. Форумците тук дори няма да разберат колко крайни са позициите ни. Или има грешна информация или блъфира и играе покер с високи ставки. И двете са еднакво губещи. А да не може да се справи с едно заводче 50 дни звучи смехотворно.

    Коментиран от #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ужас

    141 21 Отговор
    Може малко хора да излъжеш за много дълго време, може много хора за кратко време, но не можеш да излъжеш много хора за много дълго време. Запада излъга всички, но времето за това изтича. Истината ще победи.

    Коментиран от #171

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Краварче

    137 23 Отговор
    Вън американците от Европа и от всички останали континенти! Марш в обора!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Сух

    114 23 Отговор
    Хааххаха дойче зеле, разправя, че някви си там руски медии сеели пропаганда.. Няма толко дебелооки свини, като вас! Абсолютното дъно!!!
  • 78 все не разбрал

    73 11 Отговор
    В Германия има турски квартали, руска общност и германци принудени да се чувстват виновни заради миналото и които работят и хранят всички останали. Накъде отива всичко това
  • 79 Това "заводче"

    118 18 Отговор

    До коментар #71 от "Komapak":

    Е един огромен промишлен металургичен комплекс на 5-6 подземни нива граден още в съветските времена с железобетон да издържа на ядрени удари от онова време. Руснаците вече заявиха че много лесно биха решили въпроса с Азовсталь с помощта на "бащата на бомбите" която е най мощната неядрена бомба в арсенала им (4 пъти по мощна от американския и аналог) ,с която американците бомбиха пещерата Торабора в Афганистан, но от Мариупол и хората там няма да остане нищо. Затова избраха стария от векове и изпитан начин на обсадата и изтощението на врага.

    Коментиран от #85

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Кайзер Созе

    125 23 Отговор

    До коментар #20 от "Нима ще":

    Нека, човек има право на развитие. Щом германеца вече е прозрял мерзостта на атлантическите фашистки ценности , значи има шанс за човечеството...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 8574

    17 69 Отговор
    товаряйте ги на влаковете и за калининград, като им е лошо на кораба - ги изкарайте отвън!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Теодор Рузвелт

    28 61 Отговор
    Е как няма да са про руски като немци или немски американци в Германия няма, там са 30 млн турци които обичат Русия, 5 млн са самите руснаци в Западна Германия 100% русофили в Източна Германия които като ГДР бяха руски протекторат, доста политици бяха вече купени от Москва, плюс още милиони заблудени от пропагандата на Кремъл и то стана че германци там няма

    Коментиран от #87, #200

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ами

    24 71 Отговор
    Като са тормозени, да си заминават в Русия ! Горките !
  • 89 Шойгу

    21 61 Отговор
    Като не им харесва немедлено да се пребират ,ние ги чакаме и с любов ще ги пратим на Х фронта
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Войникът 🇧🇬 без армия

    95 14 Отговор
    Лесно се промиват мозъците от правителството на народ , който е живял добре благодарение на добрият си стандарт на живот! Всучко си има граници,защото стандарта на живот явно лека полека се занижава от безумните наложени санкций над РФ от европейските правителства!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 До Всъщност

    25 74 Отговор
    Уфф, Русия била "милостива" ...! Това с какви очи го казваш бе, лицемер !!

    Коментиран от #111

  • 94 Зеленски

    18 94 Отговор

    До коментар #8 от "Путин":

    То май парада ще е пак в МАЦКВА ама със украинското знаме на Кремъл🤣

    Коментиран от #152

  • 95 Ццц

    112 14 Отговор
    "изобщо не става дума за свобода на медиите, защото това не са медии, а пропагандни инструменти", казва Медина Шуберт." А каква да кажем за вашия Денизчо, DW? Само едно можем да кажем: пресолихте с К19 и народа намрази и лекари и фармацевти и ваксини. Сега с евтини драскачи настройвате и става същото. Вчера чух случаен митувач да подхвърля на хора с бебе "на вас ви дават 40 лв на месец за бебето, пишете го украинец, за да ви дават по 40 лв на ден! Намразих и украинци, намразих и всичко. Идват тука с джиповете, да им гледаме кучетата..." Този човек нямаше вид да гледа руски пропагандни медии. Той е жертва на обратния ефект на българските пропаднали медии. Не забравяйте, че народът отказа да се ваксинира, не го подценявайте и с евтина американска пропаганда

    Коментиран от #96

  • 96 Не знам

    44 1 Отговор

    До коментар #95 от "Ццц":

    А дали не е това смисъла на пропагандата?
    Аз също съм се вплел в същата мисъл. Каквото Денисчо публикува, намразваме го до основи. Дали не е това идеята?!? Започнах да се отказвам от тоя филм.
  • 97 Някоя си

    112 16 Отговор
    "Истината е на страната на Русия", убедена е една възрастна жена. "Ако НАТО не се бяха месили, сега в Украйна щеше да има мир! "
    Ето в това е истината.... Колкото и да им е мъчно на ония от проамериканската пропаганда .
    Обикновенните хора не се подвеждаме по тяхните лъжи
  • 98 Хи хи хи

    101 12 Отговор
    А АКО СИНЪТ НА БАЙ ДЪН НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА БИОЛАБОРАТОРИИ ВЪВ УКРАЙНА , И СТАРЕЦА АКО НЯМАШЕ ДЕМЕНЦИЯ ......МОЖЕШЕ И ДА НЯМА СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ НА РУСИЯ !
  • 99 КРАВАРИТЕ ЛЪЖАТ !

    101 15 Отговор
    НАТО е терористична организация ! ФАШ са съвременните пирати !

    Коментиран от #100

  • 100 Някоя си

    77 11 Отговор

    До коментар #99 от "КРАВАРИТЕ ЛЪЖАТ !":

    То си го пише в името 😉
    Н-норт
    А-атлантик
    Т-терорист
    О-организейшън
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Амии

    83 17 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ ,МАЧКАЙ ВОВА БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ТЕБ .
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Разбира се,че

    89 13 Отговор
    истината е на страната на Русия.Колко много търпя Путин.Да ни дойде врага до самите порти как ще реагираме?А и много са фалшиви украинските новини
  • 105 С двеста

    12 72 Отговор
    Гонете руснаците от Европа и Америка!Утре ще кажат ,че сте фашисти и ще искат да ви анексират или нападнат.
  • 106 мммда

    74 9 Отговор
    Със сигурност, ще има глоби. Протестът на руснаците е бил забранен и въпреки това са го направили. Право на протест имат само украинците. Швабите явно си подкрепят своите хора останали в У-на преди 80 години. Пропагандират всячески хората да излизат на протест в подкрепа на У-на. Преди две седмици получих писмо от училището на сина ми в което ме канят да се присъединя към протеста на украинците, на който дори самите украинци нещат да вземат участие, защото знаят за какво става на въпрос. Не случайно прикръстиха Шолц на Адолф Шолц. Хич не го обичат тоя и всички се чудят как се събраха в парламента, нещо като в Бг.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Гост

    39 8 Отговор
    И у нас скоро
  • 109 мммда

    44 11 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Е ти го написа каква е демокрацията вече на запад: "нямаш право на мнение различно от това на партията-сегашната Демокрация на запад". Да ти прилича на нещо познато?
    Това е Демокрацията наложена от Ленин преди стотина годинки в Р-я.
    Ленин е човекът на Англия-Германия изпратен в Р-я да убие Царя и наложи тяхната диктатура на непокорните руси.

    Коментиран от #129

  • 110 шах

    34 8 Отговор

    До коментар #20 от "Нима ще":

    това са арийците останали 1945г., които Адолф се опита да ги измами, като дръзна да ги нападне въпреки, че са се били договорили да са в съюз помежду си. 100 години по-късно германците не са се променили особенно, същите измамници, ако имат възможност да те прекарат 99% са го направили.

    Вече започна процес на национализация в Г-я, а това сами разбирате на къде води.
  • 111 wag

    64 16 Отговор

    До коментар #93 от "До Всъщност":

    За разлика от Ubийцite на Зеленски, които избиваха собствените си граждани не искащи да се сражават срещу своите генетични братя славчни(руси) и ги държат като пленници по градивете.
    Р-я все още е милостива, това не е нато и зелената фаш пропаганда.
  • 112 Волтер

    19 26 Отговор
    "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."


    Цинично е да се бориш с кремълската пропаганда и цензура със същите приоми....
  • 113 Старец

    66 7 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    А защо в България се веят украински знамена.
  • 114 Бай Благой

    55 10 Отговор
    Дойче веле!
    Смятате ли че Германия е окупирана страна предвид 120-те американски бази в страната Ви?

    Коментиран от #118

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Gost

    37 9 Отговор
    Вярно е! Идеологията на германците е толова близка на укрите, че не забелязват разликата - Фаши! Забелязват наистина различните от тяхното мислене! Официално национал-социализма е забранен, но много от тях мислят по подобен начин, макар официално да мълчат! Лчно познавам такива. В тесен кръг викат: Чужденците вън! Няма оправия при тях. Лошото е, че настроенията се прокрадват и на управленско ниво.

    Коментиран от #207

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 мммда

    40 9 Отговор

    До коментар #114 от "Бай Благой":

    Аденауер(солидно предплатен) навремето предаде народа си, кото подписа договора със САЩ. От тогава германците не могат да ПРЪ.ДНАТ докато американците не им разрешат.
  • 119 Няма нужда

    52 8 Отговор
    Нищо не става,просто хората не слушат новините,а започнаха да мислят.
  • 120 Уж тормозени

    58 11 Отговор
    Кои са тия интелигенти които ви пишат статиите не знам. Значи всичко, което е в подкрепа на Русия, всички руски медии са пропаганда, а вие сте много обективни. Не просто учениците, а като цяло руснаците са силно дискриминирани навсякъде, но това няма никога да го кажете по вашите "демократични и обективни" медии.

    Коментиран от #132

  • 121 Гост

    21 46 Отговор
    Абе щом толко има харесва Путин защо не живеят в неговата Русия,а се натискат в Германия?! Същите са навсякъде в западният свят,уж много хубаво в Русия ,но никой не желае да се върне там.

    Коментиран от #131

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Голямо

    22 4 Отговор

    До коментар #23 от "Интелектуалец":

    Браво
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Митьо

    55 11 Отговор
    Пич, кажи нещо и за съмнителните (абе те вече не са съмнителни, а направо лъжовни) клипове на зеленият сценарист!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Денис

    18 41 Отговор
    Като не могат да живеят в Германия и са се затъжили за Путин да се върнат в матушката-прав им път!!!!
  • 128 Митев

    61 14 Отговор
    Не Ви ли звучи,"Слава на Украйна" като "хаил Хитлер", къде Ви отиде демокрацията бе хора.....
  • 129 дойче зеленски

    20 6 Отговор

    До коментар #109 от "мммда":

    Какво и обясняваш на тая сл ива, едва ли нещо е чел за ленин - Бланк(евреина) !
  • 130 Корги

    54 8 Отговор
    Не е ли това смисълът на демокрацията? Всеки да изразява свободно своето собствено, лично мнение, без същият да бъде линчуван в статия на "Дойче веле". Защо толкова много се напрягате да разединявате хората, да ги делите на лагери, да променяте мисленето им? Защо?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Леушенко

    10 24 Отговор

    До коментар #120 от "Уж тормозени":

    Те руснаците са дискридитирани и У Расия та
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Той

    39 10 Отговор
    Ей как от едно проруско действие пак изкарахте Русия виновна! Професионални маниполатори!!!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Мари

    41 14 Отговор
    Браво, тези които са против Путин, подкрепят фашистите, и престъпниците..
  • 137 Буба лази

    25 11 Отговор
    Името на авторката е променено- сиреч статията е поръчкова. ;)
  • 138 Фоб

    17 15 Отговор
    Е как какво става, руската пропаганда хваща дикиш! По-малко от тук, но все пак и там има лоботомирани!
    Путин няма да пръска руските пари на вятъра, анализирано и изчислено е, че ще има жертви.....
  • 139 Поп Кръстю

    33 11 Отговор
    Половин Германия са руски жители не знаетели .Меркел говори на руски със Путин.Какво повече искате само българите се опъваме не признаваме Русия.
  • 140 Престъпление и наказание...

    15 18 Отговор
    В Берлин чупят и палят колите на протестиращите в подкрепа на Русия...
    Това става....
  • 141 Мда

    19 7 Отговор
    Покойният Жириновски лелееше за възстановяване на общата граница между Русия и Германия....
  • 142 Разбира се че

    42 14 Отговор
    МИР ЗНАЧИ ПОБЕДА НА РУСИЯ! ИНАЧЕ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!! ТОЛКОВА МНОГО ЖЕРТВИ САМО ЗАРАДИ САЩ И НАТО УБИЙЦИТЕ!!!

    ДОЛУ САЩ! БОМБАРДИРАЙТЕ ОХРАНЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ , ДА РАЗБЕРАТ КАКВО ВЪРШАТ ТЕ ПО СВЕТА!!!!!
  • 143 Съвет

    17 5 Отговор

    До коментар #23 от "Интелектуалец":

    Недей да пиеш кока-кола - вредна е.

    Коментиран от #198

  • 144 Komapak

    20 6 Отговор

    До коментар #133 от "И аз да кажа":

    До Франкфурт има едно градче. Казва се Бад Хомбург. Половината население е руско... Без коментар.
  • 145 Грешиш

    10 6 Отговор

    До коментар #65 от "Иванушка 🇷🇺":

    Грешиш, залогът не са "две градчета", нито повече градчета, както ти смяташ.
  • 146 Анти комунист

    7 18 Отговор
    Това са комунистически лъжи
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Георги Миленов

    18 27 Отговор
    много е интересно защо тези хора са емигрирали в капиталистическа Германия щом толкова много милеят за Путинова Русия. Могат да подкрепят своя идол в живота като се завърнат в майка Русия и се развиват там
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ВАРНА

    16 25 Отговор
    ТЕЗИ ОКО ОБИЧАТ РУСИЯ ЗАЩО ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД.

    Коментиран от #155, #170, #185

  • 151 Абе

    14 36 Отговор

    До коментар #25 от "БОЛШЕВИК":

    Каква справедлива кауза,бе ...!Въздържам се трудно,за да не те нарека с подходящото определение!С колко мозъчни клетки трябва да си,за да наричаш зверското нападение над суверенна държава,да изнасилваш,грабиш, убиваш цял един народ,защото не те харесвал и не ти се подчинявал,справедлива кауза?!Колко болен мозък трябва да си?!

    Коментиран от #153, #154

  • 152 НИКОГДА!!!

    25 8 Отговор

    До коментар #94 от "Зеленски":

    НИКОГДА НЕ БУДЕТЬ ЕТОГО!!!!!!! ВЕЛИКА РОССИЯ!!!

    Коментиран от #201

  • 153 любител

    44 10 Отговор

    До коментар #151 от "Абе":

    а какво ще кажеш за бандеровските и азовските банди които по най зверски начин изнасилваха и избиваха невинни жени деца и мъже по улиците .къде спа тогава а сега ревеш. тези фашисти си го заслужават.
  • 154 1970

    46 12 Отговор

    До коментар #151 от "Абе":

    Проучи фактите в дълбочина, тогава коментирай. Корените на войната са още преди 20 години, когато наглите укри крадяха газ от транзита. Още тогава Русия предупреди, че ще врътне кранчето и Германия ги накара да си плащат. После се сприятелиха със САЩ и последваха майданите и преврата. Всички видяха как убиваха собствените си граждани и полицаи на майдана. 8 години обстрелват Донбас неспазвайки минусите споразумения, които са подписали.
    Абе ставате сутринта и хоп Русия била окупатор.
    По тази логика ние сме били сепаратисти, а Русия с инвазия ни е освободила.
  • 155 Варна

    32 7 Отговор

    До коментар #150 от "ВАРНА":

    Градски, иди ти в Украйна. Упс, тя Окрайната май дойде у нас
  • 156 Да се върнат в Русия

    14 25 Отговор
    Всички Руски шпиони
    Щом толкова им харесва какво правят в други държави
    Но знаят че ги чака живот като в Северна корея😀
  • 157 От страни

    31 5 Отговор
    Виж как германците ще излезнат по приятели на Русия от нас.
  • 158 Ле ле мале ...слез и си пребери версиите

    34 10 Отговор
    Много е тъпо именно DW да говори за пропаганда и фалшиви новини !!
    Защо никъде не виждам споменатата руска пропаганда, точно обратното - отвсякъде ни облъчва западна такава!?
  • 159 Никой

    11 6 Отговор
    Има кадри в Ю какво се е случило с протестиращите руZки автомобили в Германия. Гледайте !
  • 160 Тито

    24 6 Отговор
    Аиде стига с тая воина в украина.браво на германците
  • 161 Alex

    24 9 Отговор
    DW-синоним на долнопробна западна пропаганда!
  • 162 Иван

    25 8 Отговор
    Пак е пълно с мазохисти! Само извратени могат да четат DW и да коментират лъжите им!
  • 163 Американиц

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "Дуай Липа":

    Това е пропаганда руснаците да се върна щасливи в Русия Там е хубаво и демокрацията е на ниво В запада е лошо има експотация на човек от човека Путин ги очаква на московската гара Като Ви говорише Путин колко е лоша на запада и сащ вие не слушахте Сега думата в германия имат « нацистите» Пак ще има качулки
  • 164 А бе пунчо

    10 15 Отговор

    До коментар #9 от "Пучо Капучо":

    Това са руснаци в чужда държава Защо не идат в Русия дани има там демокрация Хората са против че в украина убиват много млади руснаци
  • 165 Куче

    3 20 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Хората протистират че тяхни близки и роднини умират от глад А те не могат да им изпратят пари в Русия заради санкции те
  • 166 Путин

    13 19 Отговор
    Върна Руснаците100г
  • 167 Въй,

    24 6 Отговор
    дойчезеле вие като наркомана зеленски,като му свърши брашното...
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Ерих Хартман

    10 23 Отговор
    Аз ще ви кажа, какво става.. прокуратурата трябва да се заеме с вас и себеподобните ви..
    нямате срама, да се продавате на руснаците.

    Коментиран от #178

  • 170 Ли Си Цин

    28 11 Отговор

    До коментар #150 от "ВАРНА":

    А тия които обичат Украйна защо не си защитават измислената държава а палят луксозния автомобил и газ в Банско да си развява коня
    Тепърва ще си патим от техните бежанци
    Както са свикнали с нацисткото поведение не ми се мисли
  • 171 Kresi

    16 19 Отговор

    До коментар #73 от "ужас":

    И защо тия руснаци живеят в германия а не си заминат в русия.Ако ги екстрадират в русия това ще е голям ужас за тях.Вижте как путин се справя с такива демонстрации в русия
  • 172 Поредната

    10 3 Отговор
    стъкмистика
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Куко

    18 3 Отговор
    Хората започват да мислят с главите си.
  • 175 А ние

    20 5 Отговор
    А ние да ексрадирме всички хахоли от България,не сме ги канели да заплашват с бомби,да копуват имоти да идват със солидни банкови сметки,да не плащат а ние да плащаме.Ало Киртаци вън в Канада.
  • 176 Българин

    15 4 Отговор
    четете чежду редовете за Украйна, гледайте клиповете на известни наши анализатори, филтрирайте инф. от официалните медии и ще разберете за какво става на въпрос.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 алчно племе

    15 3 Отговор
    Искат апартаменти. Навремето Хелмут Кол построи апартаменти на Руснаците за да се върнат в Русия. Сега тези искат пак. Колкото повече им дават, толкова повече искат.
  • 180 Факти

    15 10 Отговор
    Е фашистки сайт подкрепящ БАНДЕРОЦИТЕ и Американските подлоги.
  • 181 как мислите

    17 7 Отговор
    Какво ли ще стане ако 400 германеца започнат да се разхождат из Москва с Германски знамена. Сигурно Путин ще ги покани на чай.
  • 182 gggw

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Пучо Капучо":

    прав си за първото, но ковида си е ковид. нишо общо няма. единственото общо е, че не пуснаха руската ваксина на хората да избират
  • 183 Да да

    24 10 Отговор
    Така е защото украинската информация е изцяло лъжа. Там наистина са фашисти. Руската офанзива досега да беше свършила , ако не пазеха населението. Украинците по специално Азов и ВСУ използват хората като жив щит. На всичкото отгоре стрелят по мирните граждани с точка -у с касетъчни заряди. Приеха закони с които лишават руснаците да говорят на своя език и 8 години осъществява ха геноцид по отношение на хората в Донбас. Най накрая и хората в Европа започва т да разбират за какво става въпрос. У нас съществува абсолютно информационно затъмнение. По телевизията повтарят само западна пропаганда и никаква обективна информация.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Ами

    13 5 Отговор

    До коментар #150 от "ВАРНА":

    Нашите хора за какво отиват в чужбина. Отговори си сам . Те да не би да не обичат родината си.
  • 186 Бай Иван

    22 9 Отговор
    Явно все пак има надежда, че поне част от хората успяваатт да разберат истината независимо от смазващата злостна антируска пропаганда в Западна Европа и у нас. Като капак на всичко и за да се саморазобличат така наречените "демокрации" забраниха излъчването на всички руски телевизии! Както се вижда това не работи! Вече обществата имат алтернативни източници за информация и тези номера със запушването на устата не вървят! Фашистката дезинформация не минава независимо от огромните финансови средства които се хвърлат за нея!
  • 187 БПФ

    21 9 Отговор

    До коментар #11 от "дойчландия умре":

    Тия, дето показваха средни пръсти, бяха УКPOПИ !!! Клoaката дойче зеле не разбира ли, че хората снимат и качват в Ютуб - и стотици хиляди гледат? Големи немски градове са буквално ЗАЛЕНИ от митинги в полза на Русия !!! И не само немски градове. В Сирия например десетки хиляди излизат със знамена и пеят руския химн... хиляди се записват доброволци да се бият на страната на Русия - чудно защо нали уж американците ги "демократизираха", а руснаците ги "избиваха"? В Италия дори местните хора негодуват, защото укрите "бежанци" не само се държат нагло, но и открито заплашват живота на трайно живеещи там руснаци !!! Случаят "Лиза" не беше фейк. Наистина имаше отвлечено и изнaсилено момиче, факт, който властите криеха, "за да не провокират негативно отношение към бежанците"... ама 4-5 коли "русаки" много бързо въведоха ред и раздадоха възмездие с бухалките. Ако трябва пак ще го направят. Уkрoпите се мислят за много смели, защото засега русаките търпят и чакат държавата да си свърши работата, ама като им кипне - тогава ще има изкривени уkpoпски тимбeрици !!! Да предизвикваш хора дето са полунемци, полуруснаци хич не е добра идея.
  • 188 Реалиста

    25 6 Отговор
    Денисе , хората проглеждат и на запад, въпреки жедстоката манипулация на Дойче леле и подобни, русофилите в България сме болшинството от хорат! трябва да си луд за да приемеш агресивната политика на САЩ и ЕС, бедите идват и при тях , но смях виновен е Путин!

    Коментиран от #193

  • 189 Aлфа Bълкът

    7 6 Отговор
    А бе колите повече от хората, какъв протест е това?
  • 190 ПОДКРЕПЯТ ПУТЛЕР -

    8 15 Отговор
    кръвният брат на Хитлер !
    Нищо ново !!!
  • 191 тома

    16 7 Отговор
    Чест и почитания на германците
  • 192 Антикомунист

    8 7 Отговор

    До коментар #41 от "Да, наистина":

    Приматите се харесват взаимно
  • 193 Антикомунист

    6 8 Отговор

    До коментар #188 от "Реалиста":

    В кочината какво: нещастници, на кого се харесва , също на нещастници, броящи си стотинките.......
  • 194 Езотерика

    9 7 Отговор
    "СССР ще се възроди през първата четвъртина на 21 век."
    Това е от статия на DW от 2011 за сбъднатите и несбъднати пророчества на Баба Ванга.
    Значи все пак едно време сте пишели свестни статии, а в последните 3 години се занимавате само с Ковид и сега Украйна, така че няма кой да ви вярва вече Хората в Германия по време на "пандемията" също се пробудиха както по цял свят, така че стига сте лъгали и пропагандирали,! Ясно и е на кого служите и кой ви плаща!
    Още едно предсказание на Баба Ванга от същата статия на DW:
    Червени пари: "Могъщ дракон ще сложи лапата си върху целия свят. Тримата великани ще се сближат... Хората ще имат червени пари. Виждам цифрите 100, 5 и нули" - казала Ванга. Тълкувателите допускат, че "драконът" е Китай, който се превръща в супер-сила. Тримата великани са Русия, Индия и вече споменатият Китай. Що се отнася до парите - банкнотите от 100 юана и 5000 рубли и сега са с червен цвят.
  • 195 Уникален

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Интелектуалец":

    коментар ! Поздрави !
  • 196 1234

    10 13 Отговор
    Радой Ралин:

    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #202

  • 197 9689

    13 5 Отговор
    И в Германия има трезвомислещи.
  • 198 Човек от народа

    18 6 Отговор

    До коментар #143 от "Съвет":

    Само Русия и Путин могат да дадат отпор на обединения западен неофашизъм маскирал се като демокрция
  • 199 Прависимо

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Komapak":

    Тъй ,тъй . Този диктатор като се поспре и ако започне другия ,поради еднаквост на менторите и особености на мозъка ,ще видим истинския проблем с Неоосманизма. Виж им най-доверените хора, най-смелите главорези , съветниците и ти стига да разбереш какви са. Единия ще спре рано или късно и ще започне другия.
  • 200 Махмудовски

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Теодор Рузвелт":

    Кой ти каза тоя виц ,че Турците обичат Руснаците.. Те обичат само джамията и парите. Най-вече парите в Марки ,долари и сега Евро. И социалната система на Германия от много време на зад. нашите римляни късно я почнаха ,но пък ще я скапят окончателно заедно с нахлулите / поканени от приятелката и бизнес партньор на Путин.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Некой

    6 1 Отговор
    Бе майка ви лъжлива и дрисльовци.

    Коментиран от #217

  • 204 Ганю

    5 0 Отговор
    Германците са честни, справедливи,умни работливи най кадърната нация в света.жалко че един луд Хитлер им лепва такова петно в историята по идеи на Мусолини обаче а не немски. затова не харесват тези идеи.
    Втора световна война немски войници яйцата от полога взети ала парите за тях оставени вътре.извода е за вас
    Мирът е по добър от войната ала понякога трудно постижим.
  • 205 Зизи

    12 3 Отговор
    Не Кремълска пропаганда а ИСТИНАТА , Скоро целият свят ще разбере това.
  • 206 Иван Бъчваров

    8 7 Отговор
    Браво на германците всички трябва да сме за освободителя Русия от убийците на собствения си народ изроди украинци.
  • 207 Мдаа

    5 7 Отговор

    До коментар #116 от "Gost":

    А в Русия, какво викат? Чужденците вътре, добре дошли, какво викат? Руснаците са най-големите фашисти. Те не признават останалият свят, освен Русия. Те мислят, че светът им принадлежи.
    Да, ама не. Никога!
  • 208 Николенко

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Путин":

    И после, къде ще работят руснаците !?
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Роко

    4 4 Отговор
    Ха ха тумба руски емигранти размахват руски баиряци. Какво е първото нещо което прави руски патриот когато пристигне в Германия с еднопосочен билет? Ми сменя славянското си име на немско. От Ваня става Хуберт. Защо? Ми защото германския социален работник по - лесно отпуска помощи на Хуберт отколкото на Ваня.
  • 212 Да си ходят в Сибир

    3 3 Отговор
    Вън Рашистите от Германия и от ЕС
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Факт

    2 0 Отговор
    И европейските медии, като българскит, дръзне ли някой да покаже и другата гледна точка от конфликта и се започва, критика, ирония, омаловажава на мнението! И ако това не е пропаганда здраве му кажи!
    Е, драги ми лицемерни европейци, няма как в този глобален свят, на който бяхте радетели да накарате всички да говорят и мислят еднакво!
  • 216 А така а !

    1 1 Отговор
    Днес в Германия утре по целия свят! Истината ще възтържествува! Дано и у нас управляващите я проумеят. Правото е на страната на Русия!

    Коментиран от #219

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Outfielder

    0 0 Отговор

    До коментар #216 от "А така а !":

    Ти пък какво разбираш от право.Чудя се,какво ще работиш,когато секнат парите за тролене.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: